Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak správně bourat
Fórum: Zajímavé odkazy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 12:24   Citovat  

Převzato pro informaci z novinek.

Bourání je mimořádně nepříjemné pro všechny zúčastněné strany, následky se nicméně dají vždy zmírnit. Neberme teď v potaz zničení automobilu, nejdůležitější je minimalizování zdravotních rizik cestujících.

Především, bourání je vždy otázkou velmi krátkého časového okamžiku, na správnou reakci má řidič obvykle jenom vteřiny, v horším případě zlomky vteřin. Je tedy třeba reagovat rychle, nekompromisně a s chladnou hlavou.
Řízené opuštění vozovky

Příklad – jedete po okresní silnici a najednou se za nepřehledným horizontem vyloupne předjíždějící kamion. Řidič automobilu (a samozřejmě i nesprávně předjíždějícího kamionu) by měl okamžitě začít intenzivně brzdit (vyšlápnout brzdu a silou zašlápnout brzdový pedál) a maximálně zpomalit vozidlo. V čím menší rychlosti se dvě vozidla srazí, tím lépe obě posádky dopadnou.

Jenže kamion je dejme tomu rozjetý a ani jednomu z vozidel se nepovede zcela zastavit. Pak je třeba hledat únikové cesty – přímá srážka s kabinou rozjetého kamionu dopadne na 100 procent velmi špatně.

Řidiči se podvědomě nechce opouštět silnici, v tomto případě je ale nutné rychle vybrat nejvhodnější místo a kontrolovaně ze silnice vyjet. Ne vždy je to možné (například kvůli hustému stromořadí podél silnice), v tom případě je nutné kolizi zmírnit vyjetím do „pangejtu“ – i za cenu toho, že se automobil převrátí. Kdyby se proti vám neřítil kamion, ale osobní auto, dá se využitím celého pruhu silnice vyhnout bez nutnosti opouštět vozovku (tři auta se na většině silnic vejdou vedle sebe).

Během jízdy je dobré sledovat silnici a hledat si místa pro případné bezpečné opuštění vozovky. Nikdo asi tento manévr běžně nebude zkoušet „naostro“, pokud si ale budete vizuálně hledat místa pro opuštění, v krizové situaci budete mít menší psychické zábrany k vyjetí ze silnice.
Bourejte zásadně předkem vozidla

Co dělat, když je srážka nevyhnutelná? Především bourejte vždy předkem vozidla, kde je nejvíce deformačních zón (viz dále). Výhodou je, pokud posádka bourá při vědomí, tj. nespí. Tělo má pak větší šanci se na náraz připravit – nohy i ruce by těsně před srážkou neměly být natažené, tělo by se mělo zpevnit a zatlačit do sedačky. Nezapírejte se rukou či nohou za palubní desku, pokud má vaše vozidlo airbag, při jeho vystřelení vám ruku či nohu velmi pravděpodobně zlomí.

Důležité je sklonit bradu na hruď – zmírníte tím následky nárazu pro krční páteř. Samozřejmostí je použití bezpečnostních pásů a to i vzadu! Nepřipoutaný cestující by mohl poranit nejenom sebe, ale i pasažéry vpředu.

V kritické situaci je základem dívat se tam, kam chceme jet. Podvědomě točíme volantem do místa, kam míří náš pohled. Do poslední chvíle bychom tedy měli hledat únikový prostor, a ne se dívat na strom, zeď nebo protijedoucí auto, na něž naše auto jede. Někdy ale prostě není kam uhnout. Pak platí několik pravidel.

1) S každým kilometrem rychlosti navíc se energie nárazu násobí. V případě kritického brzdění musíme na pedál vyvinout sílu 80 až 90 kilogramů. To není při správném posezu problém ani pro útlé zástupkyně něžného pohlaví. Před nárazem je potřeba auto zpomalit co nejvíce! Je jedno, zda se jedná o auto s nebo bez ABS, kritické brzdění je brzdění plnou silou. Naopak auta bez ABS jsou ve výhodě, nejvíce totiž auto zpomalí zablokovaná kola.

2) I po intenzivním brzdění většina lidí příliš brzo povolí brzdový pedál ve chvíli, kdy se auto pocitově zastaví, ale stále ještě má v takzvaném mrtvém bodě příliš energie na to, aby zůstalo zcela stát. Auto po odbrzdění pak ještě poposkočí. Je to rozdíl rychlosti v řádu kilometrů, ale i ten hraje roli.

3) Ve chvíli, kdy se před námi objeví například návěs kamiónu napříč silnicí, snažíme se podvědomě namířit mezi jeho kola. To je špatně, před námi pak bude pouze čelní sklo, které návěs odřízne jako papír i se střechou. Je lepší v takovou chvíli namířit přímo na kolo. Pneumatika i deformační zóny našeho auta postupně pohltí většinu energie.

4) Důležité je opět správné sezení, protože pouze to zajišťuje optimální činnost všech bezpečnostních prvků. Boční náraz už při rychlosti 35 až 38 km/h je zpravidla smrtelný! Naše tělo se s tímto typem nárazu nedokáže tak účinně vypořádat jako s nárazem čelním. Páteř je do boku daleko méně ohebná než vpřed. Hlava, jejíž váha je znásobena rychlostí nárazu, láme vaz, vnitřní orgány. Důležité je tedy bourat předkem vozidla.
Petr Jansa, Český rozhlas 1 Radiožurnál
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 12:48   Citovat  

no nevim jestli v c4g mam bourat predem, budu se radsi pokouset myskou uhnout Úsměv
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 12:54   Citovat  

To jsem se ucil Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 12:57   Citovat  

Mně se akorát nezdá to "Naopak auta bez ABS jsou ve výhodě, nejvíce totiž auto zpomalí zablokovaná kola." V jedné škole smyku říkali,že největší účinek je těsně před zablokováním... to mi hlava nebere
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 13:02   Citovat  

Hellborn napsal:
Mně se akorát nezdá to "Naopak auta bez ABS jsou ve výhodě, nejvíce totiž auto zpomalí zablokovaná kola." V jedné škole smyku říkali,že největší účinek je těsně před zablokováním... to mi hlava nebere

to me taky zarazilo. Mozna je to v tomto pripade lepsi, nez aby clovek brzdil malo a pred narazem brzdu pustil
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 13:06   Citovat  

hehe no z mechaniky pohybu vozidla vyplývá, pneumatika přenese nějakou max sílu na silnici, tzn pokud všchnu silu vyuziju na brzdeni nezbyde na akceleraci, nicmene mam max brzdnou sílu na kole, ale když chci zatáčet tak na brzdeni zbyde mensi sila o tolik kolik je potreba na změnu směru: účel ABS je aby auto při brzdění zůstalo ovladatelný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 13:08   Citovat  

bordel napsal:
to me taky zarazilo. Mozna je to v tomto pripade lepsi, nez aby clovek brzdil malo a pred narazem brzdu pustil

V autoškole mi říkali,že nejlepším přítele řidiče jsou točící se kola... Úsměv Na suchém a rovném asfaltu může být zaflekování do smyku asi lepší,ale jiných případech zase bude lepší přerušované brždění (mokro, kostky apod.).
   Návrat  
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 13:15   Citovat  

no rekl bych ze ne vzdycky je do bry bourat predkem auta, u novejch aut asi jo, ale kdyz se boura s nejakym starsimautem tak vam vetsinou motor skonci na kline a volant projede brichem to mi hlava nebere lepsi varianta je bourat kufrem, ale tezko, kdyz vidim ze se proti me nekdo riti zacnu delat hodiny aby mi vlitnul do kufru Velmi šťastný proste uhnout do pangejtu OK
   Návrat  
Kondik je teď offline  Kondik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 13:36   Citovat  

osiris napsal:
no rekl bych ze ne vzdycky je do bry bourat predkem auta, u novejch aut asi jo, ale kdyz se boura s nejakym starsimautem tak vam vetsinou motor skonci na kline a volant projede brichem to mi hlava nebere lepsi varianta je bourat kufrem, ale tezko, kdyz vidim ze se proti me nekdo riti zacnu delat hodiny aby mi vlitnul do kufru Velmi šťastný proste uhnout do pangejtu OK

Aby vam prosel pozadim / hlavou ten vas Neupevneny subwoofer , kterej se pri narazu zmensi aby prosel karoserii vidte pane kolego :hehe:
   Návrat  
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 13:48   Citovat  

něco na tom bude... něco podobného si vsugerovávám již delší dobu, snad to nebude třeba použít.
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 13:50   Citovat  

Pangejty hledám na motorce tam je člověk nahej,ale autem neuhnu.Už vidim jak já uhnu do pangejtu,nakopne mě pařez,hodim to 3x přes kulicha a ten,kvůli kterýmu jsem to udělal ani nezastaví a já pak budu platit opravu ze svýho nebo zůstanu někde v lese hlavou dolů Ble Hezky ho trefim,když to bude nutný svatoušek
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 13:55   Citovat  

jj, to taky hrozí... takhle dopadl kamarád. dva měsíce starou fábku poslal do kukuřice a přitom trefil skruž, takže auto pomlácený... a viník samozřejmě ujel.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 14:04   Citovat  

spoon napsal:
Pangejty hledám na motorce tam je člověk nahej,ale autem neuhnu.Už vidim jak já uhnu do pangejtu,nakopne mě pařez,hodim to 3x přes kulicha a ten,kvůli kterýmu jsem to udělal ani nezastaví a já pak budu platit opravu ze svýho nebo zůstanu někde v lese hlavou dolů Ble Hezky ho trefim,když to bude nutný svatoušek

Az budes 20m pred tim autem a budes tam mit hezky kilco, tak ver ze to do nej "hezky" nenapalis...
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 14:07   Citovat  

jvkgrifone napsal:
jj, to taky hrozí... takhle dopadl kamarád. dva měsíce starou fábku poslal do kukuřice a přitom trefil skruž, takže auto pomlácený... a viník samozřejmě ujel.

Já si myslim..je průšvih-zmizet..pak už může převládnout jen obava,jestli je ten druhej celej,ale tomu už dneska taky moc nevěřim.V zimě,když jsem se roztočil a koukal na chodce,světla kamionu,tma,světla kamionu,svodidla,prd,prd,tak za náma v tu chvíli jelo asi 5 aut,posádky to všechno viděly a nikdo nezastavil,aby se zeptal,jestli jsme ok,všichni nás objeli OK
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 14:23   Citovat  

tuším že to je cca měsíc co pan policejní prezident vypustil z úst v rádiu ,že řidič se nemá pokoušet o úhybný manévr a vždy jen brzdit spatří li překážku v provozu ,po této demagogické řeči mě zamrazilo kolik dětí ,chodců ciklistů i motorkářů by bylo v dřevěným futrále na věčnosti a kolik řidičů ostatních aut by se jim jen přiblížilo.ano je na pováženou zda si ustlat bokem ve škarpě ,ale jeli možnost se vyhnout dítku vyběhnuvším za míčem vždy intuice by nám měla napovědět zda intenzivně brzdit ,nebo pokusit se uhnout než dítě přebrzdit.Bude li tady od nejvyžších a podobně do mladých řidičů cpáno že brzdit,nebo že abs je všemocná nebudou ani podvědomě vědět že i jiné řešení je možné...a to je špatné Bueee
   Návrat  
jiryyk je teď offline  jiryyk
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 14:54   Citovat  

presne!bourat predkem tam se to aspon o neco zastavi..ja sem taky boural cca pri stovce na levou cast predku a supa to byla jak prase auto na odpis a jeste sem byl 3nedele nepouzitelnej pac me zastavil pas..(original)a narazil mi hrudnik a rameno Smutný u nej to bylo horsi..ARO naraz z boku neprezilo a kdyby vezl nekoho u spolujezdce tak je asi ted nekde jinde Smutný
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 21:34  Naposledy upravil Hondik dne 26.5.2010 , 22:06, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hellborn napsal:

tohle se mi nejak nezda vzdyt auta bez ABS maji prece delsi brzdnou drahu tak jak muzou byt ve vyhode to mi hlava nebere
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 21:41   Citovat  

Hondik napsal:
tohle se mi nejak nezda vzdyt auta bez ABS maji prece delsi brzdnou drahu tak jak muzou byt ve vyhode to mi hlava nebere
a prosim te asi tam mas chybu "vyšlápnout brzdu a silou zašlápnout brzdový pedál" HaHaaa

Já jí tam nemám, já to jen kopíroval... Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 21:52   Citovat  

Hondik napsal:

ajéje, co třeba uvažovat o suché vozovce, jak to udělal autor článku, aniž by to, pravda, zmínil...
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 21:55   Citovat  

Hondik napsal:
tohle se mi nejak nezda vzdyt auta bez ABS maji prece delsi brzdnou drahu tak jak muzou byt ve vyhode ....[/b] HaHaaa

Na suchu určitě ne
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 22:05   Citovat  

Hellborn napsal:
Já jí tam nemám, já to jen kopíroval... Velmi šťastný

ok beru zpet a mazu Velmi šťastný
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 22:51   Citovat  

Destak napsal:
hehe no z mechaniky pohybu vozidla vyplývá, pneumatika přenese nějakou max sílu na silnici, tzn pokud všchnu silu vyuziju na brzdeni nezbyde na akceleraci, nicmene mam max brzdnou sílu na kole, ale když chci zatáčet tak na brzdeni zbyde mensi sila o tolik kolik je potreba na změnu směru: účel ABS je aby auto při brzdění zůstalo ovladatelný

Ne, co popisujes je jedna z funkci ESP, tj. dobrzdovani jednotlivych kol tak, aby slo auto jeste ovladat. ABS drzi "pouze" vsechna kola na hranici smyku, nic vic.
Ta zminka o zablokovani kol je urcite spatne napsana, spravne je pochopitelne ze nejucinejsi je brzdit s komplet zablokovanymi koly s autem co nema ABS. Auta co maji ABS maji pochopitelne kratsi brzdnou drahu a cim jsou horsi adhezni podminky, tim se tenhle rozdil zvetsuje (logicky).
Navic se zapomina, ze moderni auta maji krome ABS velmi casto i brzdovy asistent (treba uz Acco 7G ho ma seriove- BAS), kdy elektronika rozpozna nouzove prudke brzdeni a caste nedostatecne silne brzdeni (zminenych 90 kg kdesi tady v prispevcich) zastane za ridice automaticky- po dobu seslapnuti pedalu.
On totiz opravdu malokdo v kriticke situaci tu brzdu skutecne zadupne plnou silou. Mne se tohle spustilo jednou pri dobrzdovani pred stojicimi auty z plne rychlosti v Nemecku na dalnici a bylo to sakra poznat Tak to koukám! A diky za to Honda je to dobrý
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 22:54   Citovat  

Bully napsal:
Ne...:

Zajimava informace, treba i Top gear padlo, ze auto s ABS ma kratsi brzdnou drahu... . Pokud to je fakt jak rikas, tak asi slusne roznesa lez
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 22:59   Citovat  

Bully napsal:
Ne, co popisujes je jedna z funkci ESP, tj. dobrzdovani jednotlivych kol tak, aby slo auto jeste ovladat. ABS drzi "pouze" vsechna kola na hranici smyku, nic vic.
Ta zminka o zablokovani kol je urcite spatne napsana, spravne je pochopitelne ze nejucinejsi je brzdit s komplet zablokovanymi koly s autem co nema ABS. Auta co maji ABS maji pochopitelne kratsi brzdnou drahu a cim jsou horsi adhezni podminky, tim se tenhle rozdil zvetsuje (logicky).
Navic se zapomina, ze moderni auta maji krome ABS velmi casto i brzdovy asistent (treba uz Acco 7G ho ma seriove- BAS), kdy elektronika rozpozna nouzove prudke brzdeni a caste nedostatecne silne brzdeni (zminenych 90 kg kdesi tady v prispevcich) zastane za ridice automaticky- po dobu seslapnuti pedalu.
On totiz opravdu malokdo v kriticke situaci tu brzdu skutecne zadupne plnou silou. Mne se tohle spustilo jednou pri dobrzdovani pred stojicimi auty z plne rychlosti v Nemecku na dalnici a bylo to sakra poznat Tak to koukám! A diky za to Honda je to dobrý

tím že každý kolo má rezervu na přenost bočních sil můžeš zatáčet to dělá abs ... jinak abs nejni všemocný jak píšeš pochopitelně, abs ti zkracuje brzdnou dráhu na povrchu se sníženýma adhezníma podmínkama, tzn třeba za deště, sněžení a tak, na suchu na šotolině s přehledem líp brzdí aut bez abs a to třeba platí i souvislé vrstvě ledu. ESP ti pomáhá při smyku, to do brzdění úplně nepatří..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 22:59   Citovat  

Buchtak napsal:
Zajimava informace, treba i Top gear padlo, ze auto s ABS ma kratsi brzdnou drahu... . Pokud to je fakt jak rikas, tak asi slusne roznesa lez

Spis je to jenom spatne napsane nez aby to byla lez. Je tam proste vynechana ta informace ze u auta bez ABS (je nejkratsi brzdna draha se zablokovanymi koly).
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 23:19   Citovat  

Destak napsal:
tím že každý kolo má rezervu na přenost bočních sil můžeš zatáčet to dělá abs ... jinak abs nejni všemocný jak píšeš pochopitelně, abs ti zkracuje brzdnou dráhu na povrchu se sníženýma adhezníma podmínkama, tzn třeba za deště, sněžení a tak, na suchu na šotolině s přehledem líp brzdí aut bez abs a to třeba platí i souvislé vrstvě ledu. ESP ti pomáhá při smyku, to do brzdění úplně nepatří..

Myslet o ABS si muzes co chces, pochopitelne. Pokud ale chces vedet neco vic, existuje spousta clanku, namatkou treba tudy tady
Ad ESP- pri smyku urcite nepomaha, kdyz se do nej auto diky ABS ani nedostane, naopak se sepne proto aby se do nej vuz nedostal. ESP pracuje spolecne s ABS a jedna se o dobrzdovani nebo pousteni jednotlivych kol, aby slo auto jeste ovladat, at brzdis nebo jenom uhybas a auto zacne plavat.
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 0:22   Citovat  

Situace kdy jedete 160 a auto před vámi řekněme 130, chcete ho předjet, jenže najednou je něco špatně. Jste tak 20 - 30 metrů za autem co chcete předjet už v levým pruhu, ale z horizontu vyjede auto. Proletí vám hlavou spousta myšlenek, vzpomínek, možností co dělat...."Tak a je po mě" pomyslíte si. Šlapete na brzdu, začnete brzdit, levý přední kolo jde do smyku, jenže ten co jste ho chtěli předjet brzdí taky. Auto proti bliká, troubí. Vy pořád stojíte na brzdě a volantem točíte do leva, protože ta zatraceně křivá, hrbatá silnice s vyjetejma kolejema vás táhne přímo na zadní levý světlo předjížděného auta. Takže to dobrzdíte vedle něj. Jedete cca 90 - 100 km/h. Oba jedete stejně rychle, vedle sebe. Kolo na kolo. Auto proti bliká, troubí a jede ke krajnici. Minete se. Jen sklopíte zrcátko o předjížděné auto. Slyšíte jen svoje srdce ... BUCH BUCH ... spojka, za tři, plnej, dopředjedete, protože proti už jedou další auta. Nechápete jak se to všechno v tý rychlosti seběhlo. Rozklepou se vám ruce, nohy. Po příjezdu domů zjistíte, že musíte odrbat z liťáku gumu. Kde se tam asi vzala? No kolo na kolo, je kolo na kolo KO Jinak žádná škoda. To se stane v tom lepším případě

Nikdy víc to snad ne
   Návrat  
zmysel09 je teď offline  zmysel09
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 0:49   Citovat  

no mne sa stalo dva dni spatky..
opravuju dalnicu jede sa v jednem pruhu v rychlem cize lavem.. a ked sa vraca do dvoch, jedem si v lavem asi 130 ze sa zaradim lebo sa namna tlacilo auto.. lenze zacala strasna prietrz pracen a krupy byli vsade, a co ked ty magori zacali zastavovat na dalnici? a ja si jede este stale asi 120??? ono by to bylo v pohode, lenze na dalnici stala uz voda, a ked sem sa pokusal brzdit videl sem ze sa to neda, lebo auto na tej vode len plavalo, tak sem sa rychlo vrazil do laveho tesne pred teho ktereho sem pustal.. no keby nebyl ten lavy pruk volny tak prosim pekne si ten offroad odskrabuje z narazniku lak mojej kapoty... nechapem proc ty magori zacnu zastavovat na dalnici ked zacnu padat krupy.. pravda ze to byl extrem za dve minuty byla vsade voda jak nahovado ale snad nezastavim a jedem pomaly dalej..
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 12:49   Citovat  

Hellborn napsal:
Převzato pro informaci z novinek.

3) Ve chvíli, kdy se před námi objeví například návěs kamiónu napříč silnicí, snažíme se podvědomě namířit mezi jeho kola. To je špatně, před námi pak bude pouze čelní sklo, které návěs odřízne jako papír i se střechou. Je lepší v takovou chvíli namířit přímo na kolo. Pneumatika i deformační zóny našeho auta postupně pohltí většinu energie.

přeci jen bych to zkusil mezi kola...s cérem je šance,že ho podjedu pořádnej výtlem

EDIT: a když ne,tak bude z 2g targa HaHaaa
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak správně bourat
Fórum: Zajímavé odkazy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina