Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nejde vyklepnout vnější kloub z poloosy
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 19:04  Naposledy upravil MalTake dne 27.5.2010 , 0:16, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahoj chlapi nejde nám vyklepnout vnější kloub z poloosy,je na to nějakej fígl ? měla se pouze měnit vnější manžeta na levý poloose,sem myslel že to je banální operace a takhle to zatim vypadá že rozmlátíme kloub na hadry,samozřejmě sme mlátili do části u tisíci hranu naštvanej
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 19:06   Citovat  

Figl na to neni,obvykle se rozpadne velice ochotne.Co zkusit sundat vnitrni kloub a nasadit manzetu druhou stranou?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 19:10   Citovat  

Fígl na to je velké kladivo, svěrák, kloub vytočit co nejvíc do strany a přes jiné kladivo do toho mlátit. Aspoň tak jsem to viděl dělat.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 19:10  Naposledy upravil MalTake dne 26.5.2010 , 19:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Wayne napsal:
Figl na to neni,obvykle se rozpadne velice ochotne.Co zkusit sundat vnitrni kloub a nasadit manzetu druhou stranou?
to se bude zkoušet až zítra musela se objednat ještě new vnitřní...já se bohužel bojím že bude kloub mrtev,protože sme ho par krát trefili... No každopádně předtim v plnym rejdu necvakal,ale jen když sem to rozjel pod plnym plynem tak to začlo cvakat a po chvili přestalo a jelikož byla prasklá manžeta tak dost vazelíny vylítalo tak doufám že to bylo tim Tak to valím bulvy

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 19:11   Citovat  

Minor napsal:
Fígl na to je velké kladivo, svěrák, kloub vytočit co nejvíc do strany a přes jiné kladivo do toho mlátit. Aspoň tak jsem to viděl dělat.
tak sme to dělali a nic Se stydím rány to byly a lítaly jiskry naštvanej

kojak je teď offline  kojak
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 19:14   Citovat  

Já manžetu měním vždy přes vnitřní kloub. Má zkušenost je že vnější dávám dolů až když ho chci vyměnit. A to jak bylo řečeno palicí, ale poloosu držím v ruce.

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 19:14   Citovat  

Minor napsal:

vytocit je prave spatne. Musi se poloosa upnout za klacek do sveraku, kloub drzet v ose s klackem a dat jednu velkou dobre mirenou ranu, nejlepe pres starou manzetu at se kloub neposkodi.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 19:47   Citovat  

Klidně se nechám přesvědčit. Jak říkám, jen jsem to viděl, sám jsem to nedělal. Ale oba mechanici to vytáčeli do strany.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 19:52   Citovat  

já klepu když je rovně Úsměv a v ruce proto že mi to přijde menší huntování kloubu Úsměv a zatím jsem vždy vytloukl

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 20:03   Citovat  

tim vytočením se snižuje riziko že ho trefí špatně ne ? no každopádně takový rány kladivem sem ještě neviděl a ani se to nehlo Bueee

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 21:08   Citovat  

ninja napsal:
vytocit je prave spatne. Musi se poloosa upnout za klacek do sveraku, kloub drzet v ose s klackem a dat jednu velkou dobre mirenou ranu, nejlepe pres starou manzetu at se kloub neposkodi.
,
pod toto se mohu jen podepsat,okoukal jsem to od mr.Ninji...duležité je rána ostrá ,žádné pružení...proto je dobré mít pevný svěrák ,žádné houpající se něco na školní lavici,když už nic jiného není je dobré svěrák tam co je utahování podložit vůči zemi fošnou nebo trubkou...poloosu upevnit tak že ji popustím níže klidně a opřu pod čelistmi o tělo přímo nebo si tam dám špalek aby při klepnutí neměla tendenci "utíkat"hnout se v čelistích.pak stačí i hliníková ,silonová nebo měděná palice...ale i obyč pulkilo kladivo stačí...ideálně přez již zmińovanou starou manžetu.jestliže do toho bušíte jak do neukojitelný ženský počítej s tím že se ti kouše a kouše okroužek víc a víc,pak ho mužeš dokázat ještě přetlouct(šmiknout ho,,ale sežeň novej chicht...dobré je tudíš poloosu klepnout nazpětaby kroužek zaskočil na své místo a pak se pokusit ranou inteligentní to srazit...nejsi ani první ani poslední co okolo poskakují s kladívkem jak vzteklej permoník pořádnej výtlem

ps: aby nedošlo v omyl k min 50poloos mám takto sundanejch za sebou(díky Tome)

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 21:18   Citovat  

Na mém anglánovi mi mechanik sundával kyneťaky jak říká Minor byl jsem u toho sklepl těhlici nechal ji viset na horním rameni a pak kyneťák vytočil a já držel poloosu ať nevyletí z převodovky a dal ránu kladivem a byl venku. Jenom měl strach ať nepraskne ten zajišťovací drátek co je na poloose. Půl hodiny a oba kyneťaky vyměněné

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 21:18   Citovat  

PAKO napsal:
,
pod toto se mohu jen podepsat,okoukal jsem to od mr.Ninji...duležité je rána ostrá ,žádné pružení...proto je dobré mít pevný svěrák ,žádné houpající se něco na školní lavici,když už nic jiného není je dobré svěrák tam co je utahování podložit vůči zemi fošnou nebo trubkou...poloosu upevnit tak že ji popustím níže klidně a opřu pod čelistmi o tělo přímo nebo si tam dám špalek aby při klepnutí neměla tendenci "utíkat"hnout se v čelistích.pak stačí i hliníková ,silonová nebo měděná palice...ale i obyč pulkilo kladivo stačí...ideálně přez již zmińovanou starou manžetu.jestliže do toho bušíte jak do neukojitelný ženský počítej s tím že se ti kouše a kouše okroužek víc a víc,pak ho mužeš dokázat ještě přetlouct(šmiknout ho,,ale sežeň novej chicht...dobré je tudíš poloosu klepnout nazpětaby kroužek zaskočil na své místo a pak se pokusit ranou inteligentní to srazit...nejsi ani první ani poslední co okolo poskakují s kladívkem jak vzteklej permoník pořádnej výtlem

ps: aby nedošlo v omyl k min 50poloos mám takto sundanejch za sebou(díky Tome)

je fakt že se to v tom svěráku vždy o kousek pohlo,takže to ránu dost utlumí,no zitra to zkusíme druhou stranou a uvidíme

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 21:38   Citovat  

¨hm je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.6.2010 , 16:47   Citovat  

nějak jsem zapomněl napsat jak to dopadlo Úsměv takže jsme museli vnitřní stranou a zdá se že kloub všechny ty rány přežil je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nejde vyklepnout vnější kloub z poloosy
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina