Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zákaz řízení
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 8
Redy je teď offline  Redy
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 12:39  Naposledy upravil Redy dne 18.2.2011 , 12:59, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Chci se zeptat, někoho zde ze znalých právních věcí, zda je možné nějak napadnout rozhodnutí o zákazu řízení na půl roku a 6000,- pokuty, která mi byla udělena z důvodu, že jsem řídil auto bez přední SPZky a měl ji viditelně za předním sklem, což je i viditelné na videozáznamu, který byl na místě činu pořízen. Je to sice humusárna největší kategorie napařit to studentovi, který ještě žije jen s máti která je na pracáku momentálně, ale o naší zemi si iluze nedělám. Nicméně bordel v zákonech je, tak jestli by se šlo nějak opřít o to že byla i tak SPZ viditelná. Dík za odpovědi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jami je teď offline  Jami
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 12:43   Citovat  

A nebyla možnost argumentovat tím, že ti upadla po cestě a nešla ihned dát zpět?
   Návrat  
Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 12:45   Citovat  

Redy napsal:
Chci se zeptat, někoho zde ze znalých právních věcí, zda je možné nějak napadnout rozhodnutí o zákazu řízení na půl roku a 6000,- pokuty, která mi byla udělena z důvodu, že jsem řídil auto bez přední SPZky a měl ji viditelně za předním sklem, což je i viditelné na videozáznamu, který byl na místě činu pořízen. Je to sice humusárna největší kategorie napařit to studentovi, který ještě žije jen s máti která je na pracáku momentálně, ale o naší zemi si iluze nedělám. Nicméně bordel v zákonech je, tak jestli by se šlo nějak opřít o to že byla i tak SPZ viditelná. Dík za odpovědi

(3) Tabulka registrační značky musí být umístěna na silničním motorovém vozidle vpředu a vzadu, s výjimkou vozidel uvedených v odstavci 4, a to kolmo ke směru jízdy. Silniční motorová vozidla mají tabulku registrační značky umístěnu vpředu uprostřed, pokud není v technickém průkazu zapsáno její umístění vlevo. Vzadu mají silniční motorová vozidla tabulku registrační značky umístěnu uprostřed nebo vlevo. Přípojná vozidla, traktory a samojízdné pracovní stroje mají tabulku registrační značky pouze vzadu uprostřed nebo vlevo. Vpředu musí být tabulka registrační značky umístěna na vozidlo tak, aby její spodní hrana nebyla níže než 200 mm a vzadu níže než 300 mm od roviny vozovky. Horní hrana tabulky registrační značky umístěné na silničním vozidle nesmí být výše než 1 200 mm nad rovinou vozovky, pokud je v technickém průkazu zapsáno umístění vyšší, může být nejvýše 2 000 mm. Na traktoru nebo samojízdném pracovním stroji může být nejvýše 4 000 mm.

Tady nejde o to jestli jsi student nebo podnikatel, tady jde o to, že RZ musí být tam, kde předepisuje zákon. Je mi líto, že se Ti tohle stalo, ale já postupu orgánu rozumím. Jak by to pak vypadalo, kdyby si každý vozil SPZ kde se mu zamane.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 12:47   Citovat  

oooooooooooooooooo, to jsou kukvxxxxxx, to uz je teda moc, ale podle zakonu ti mohou odbrat ridicak, mel jsem podobny problem, jezdil jsem s plastovou znackou a chytla me dopravka a udelali si snad 30 fotek ocasove, proste hnus!!!!
   Návrat  
PinkFloyd01 je teď offline  PinkFloyd01
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 12:49   Citovat  

Danny napsal:
(3) Tabulka registrační značky musí být umístěna na silničním motorovém vozidle vpředu a vzadu, s výjimkou vozidel uvedených v odstavci 4, a to kolmo ke směru jízdy. Silniční motorová vozidla mají tabulku registrační značky umístěnu vpředu uprostřed, pokud není v technickém průkazu zapsáno její umístění vlevo. Vzadu mají silniční motorová vozidla tabulku registrační značky umístěnu uprostřed nebo vlevo. Přípojná vozidla, traktory a samojízdné pracovní stroje mají tabulku registrační značky pouze vzadu uprostřed nebo vlevo. Vpředu musí být tabulka registrační značky umístěna na vozidlo tak, aby její spodní hrana nebyla níže než 200 mm a vzadu níže než 300 mm od roviny vozovky. Horní hrana tabulky registrační značky umístěné na silničním vozidle nesmí být výše než 1 200 mm nad rovinou vozovky, pokud je v technickém průkazu zapsáno umístění vyšší, může být nejvýše 2 000 mm. Na traktoru nebo samojízdném pracovním stroji může být nejvýše 4 000 mm.

Tady nejde o to jestli jsi student nebo podnikatel, tady jde o to, že RZ musí být tam, kde předepisuje zákon. Je mi líto, že se Ti tohle stalo, ale já postupu orgánu rozumím. Jak by to pak vypadalo, kdyby si každý vozil SPZ kde se mu zamane.

To je svatá pravda, ale samozřejmě se s tím dá něco dělat.

Již jsem autorovi napsal SZ, tak uvidíme, jak to dopadne ..... tohle jsou až příliš obecné informace.
   Návrat  
janiferka je teď offline  janiferka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 12:50   Citovat  

Tak koukám že nejsem sama.. taky ted bez řidičáku přesně za to samé Smutný přijde mi to jako přehnanej trest vlastně kvůli blbosti...no každopádně příště si dám větší pozor...přeju at to uteče
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 12:51   Citovat  

TRUcKER napsal:
oooooooooooooooooo, to jsou kukvxxxxxx, to uz je teda moc, ale podle zakonu ti mohou odbrat ridicak, mel jsem podobny problem, jezdil jsem s plastovou znackou a chytla me dopravka a udelali si snad 30 fotek ocasove, proste hnus!!!!

když jsou tak hrozní, nabízí se jedna otázka - proč jezdíš s plastovou SPZ? cože cože ?
   Návrat  
Clark je teď offline  Clark
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 12:51   Citovat  

takze jestli sem cetl dobre, pokud budu mit znacku za sklem kolmo ke smeru jizdy, uprostred vozidla ( coz neni urceno nejakymi cisly nebo toleranci) a budu ji mit tak ze spodni hrana bude min 20cm od vozovky a horni hrana max 1,2 metru od vozovky, takze prakticky v toleranci 1 metr (mezi hranami znacky) tak je vse ok. takze pokud si dam znacku za sklo na lehce snizeny crx tak by melo byt vse v poradku Úsměv nebo ne?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 12:53   Citovat  

Dobrý,ale co když spzka prostě odpadne?tak jí rychle kopnout do pangejtu? to je přece na hlavu postavený...musí tam bejt nějaká lhůta do kdy to člověk dá do pořádku...tohle je přece ultra debilita...
   Návrat  
James je teď offline  James
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 12:56  Naposledy upravil James dne 27.5.2010 , 12:56, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Clark napsal:
takze jestli sem cetl dobre, pokud budu mit znacku za sklem kolmo ke smeru jizdy, uprostred vozidla ( coz neni urceno nejakymi cisly nebo toleranci) a budu ji mit tak ze spodni hrana bude min 20cm od vozovky a horni hrana max 1,2 metru od vozovky, takze prakticky v toleranci 1 metr (mezi hranami znacky) tak je vse ok. takze pokud si dam znacku za sklo na lehce snizeny crx tak by melo byt vse v poradku Úsměv nebo ne?

potom ti ale brani vo vyhlade a to je tiez na pokutu papa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 12:56   Citovat  

Clark napsal:

NE. Musí být kolmo a musí být osvětlená. Mám pocit, že na autech jsou již z výroby jasně určené prostory, pro SPZ.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 12:57   Citovat  

James napsal:
potom ti ale brani vo vyhlade a to je tiez na pokutu papa

je to dobrý
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 12:58   Citovat  

Přední nemá vlastní osvětlení.
   Návrat  
SkyDriver je teď offline  SkyDriver
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 13:00   Citovat  

Clark napsal:
tak to máš za 2000.- protože ti to bude bránit ve výhledu Velmi šťastný no a teď vážně je to smutné, ale lidi toho zneužívají a pak na to doplatí ti slušní. Já osobně bych udělal to samé. (myslete si o chcete) Ale poslouchat neustále ty samé výmluvy to snad ne Proto člověk někdy sejme neúmyslně i slušného
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 13:00   Citovat  

Minor napsal:
Přední nemá vlastní osvětlení.

jo to je vlastně fakt, to platí pro zadní.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 13:22   Citovat  

Za takovou ultra kravinu,ještě když jim tam řeknu že sem s tim nevyjel úmyslně,ale upadlo mi to cestou a tak jsem to dal slušně za okno,ať je to vidět aspoň tam,abych to trochu zlehčil,je to nehoráznost. Co bych dostal za horší přestupek? půl mega, do konce života útrum a oprátku?...ne vlastně ne,horší případy dopadaji stejně jako ten můj,nebo jen malou pokutou...no tak dobře že vim že u nás se za menší přestupek počítá když si to dvoukilem proženu přes vesnici a dostanu za to jen litříka... tudy odkaz
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 13:30   Citovat  

SkyDriver napsal:
tak to máš za 2000.- protože ti to bude bránit ve výhledu Velmi šťastný no a teď vážně je to smutné, ale lidi toho zneužívají a pak na to doplatí ti slušní. Já osobně bych udělal to samé. (myslete si o chcete) Ale poslouchat neustále ty samé výmluvy to snad ne Proto člověk někdy sejme neúmyslně i slušného

Na to snad ne je spis z cloveka, ktery se podobnou hloupou a bezduvodnou buzeraci nejen zivi, ale jeste ji povazuje za spravnou. Nez zacnes blabolit neco o tom, ze "je to jednou zakon, tak se to ma dodrzovat", lehce pripomenu, ze tim padem automaticky schvalujes manyry hitlerovskeho nemecka, komunisticke STB a podobne. Cloveku muze byt tezko jinak, nez na bliti.
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 13:32   Citovat  

tady se toho tříská více do sebe ,jak již tu bylo zmíněno jsou spodní a horní hranice umístnění a část vozidla a kolmost k vozovce...vpředu splňuješ v tom se dá hezky zakličkovat,kolmost asi ne a výšku možná ,jenže ještě je že značka musí být umístněna tam kde stanoví výrobce vozidla...tudíš za prvé by to muselo být v manuálu,za druhé by na předním nárazníku musela být viditelná příprava(na originálním).Dokonce prední značku lze deformovat kůli montáži(zadní nikoliv).

problém je v tom že jsi ji měl za oknem a hlásil si se k ní.
nej je ji strčit pod sedačku a dělat překvapeného že jsi ji ztratil cestou ,protože jak je tvoje povinost,před jízdou jsi si vozidlo řádně zkontroloval,a ještě si vzpomeneš že do tebe v kopečku zcouvla nějaká pani s červenou feldou ale že to nebyla žádná rána tak jsi se nai nešel podívat. Bohužel pak se může stát,že si budeš muset vyběhat nové značky,nebo na pčr nahlásit že jsi ji na té křižovatce zase našel.Jde o to zda to nahlásí či ne.Tak jako tak dál bez spz nesmíš pokračovat.

v tvém případě jsi měl dělat blba co si nevšiml že značka není na autě ale za oknem,což se dělá blbě...ono je totiž v zákoně zakotveno o nevědomosti a za tu nemůžeš být trestán
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 13:32   Citovat  

prijde mi to docela trvdy, nereknu kdyby si s tim mohl nekoho ohrozit. Ale neda se nic delat, holt si narazil na nekoho kdo nemel dobrej den. Smutný
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 13:34   Citovat  

radši jí tam nemít vůbec..když tě zastaví,prostě si jí ztratil..
já jí měl hozenou v kufru,způsobilý k provozu to bylo a bez problémů
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 13:36   Citovat  

PAKO napsal:
v tvém případě jsi měl dělat blba co si nevšiml že značka není na autě ale za oknem,což se dělá blbě...ono je totiž v zákoně zakotveno o nevědomosti a za tu nemůžeš být trestán

jenže také platí, že neznalost zákona neomlouvá to mi hlava nebere a do diskuze o nevědomosti, která je "zakotvená v zákoně" bych se zde nepouštěl
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 13:46   Citovat  

Danny napsal:
jenže také platí, že neznalost zákona neomlouvá to mi hlava nebere a do diskuze o nevědomosti, která je "zakotvená v zákoně" bych se zde nepouštěl
přesně,neznalost zákona neomlouvá...ale ty zákon znáš ale jsi neznalí v tom že nemáš značku na předku,porušuješ zákonou vyhlášku kterou znáš ale jsi neznalí toho že tam není...pozor to je rozdíl.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 13:49   Citovat  

skyline napsal:
Na to snad ne je spis z cloveka, ktery se podobnou hloupou a bezduvodnou buzeraci nejen zivi, ale jeste ji povazuje za spravnou. Nez zacnes blabolit neco o tom, ze "je to jednou zakon, tak se to ma dodrzovat", lehce pripomenu, ze tim padem automaticky schvalujes manyry hitlerovskeho nemecka, komunisticke STB a podobne. Cloveku muze byt tezko jinak, nez na bliti.
1) Zkus trochu číst, a za 2) copak asi děláš za práci - myslím si pokud v práci máte nějaká pravidla tam to funguje stejně. Jinak zase půjdem trochu do extremu až ti srazí před očima člověk dítě a ujede a ty si nebudeš moct opsat rz protože jí tam nemá .......
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 13:53   Citovat  

Redy bohužel si narazil na špatného člověka. Tím že jsem napsal že bych udělal to samé (pro ty méně vnímavé) jsem myslel tak že když potkáš za den 5 lidí bez rz a pořád posloucháš výmluvy. Tak se může stát že ten jeden poctivý na to doplatí právě kvůli těm 4 kteří se vymlouvají.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 13:57   Citovat  

SkyDriver napsal:
1) Zkus trochu číst, a za 2) copak asi děláš za práci - myslím si pokud v práci máte nějaká pravidla tam to funguje stejně. Jinak zase půjdem trochu do extremu až ti srazí před očima člověk dítě a ujede a ty si nebudeš moct opsat rz protože jí tam nemá .......

Zase se tu řeší akorát blbosti...na zadku sem SPZku měl a když ujíždim tak asi ujíždím se zadkem viditelně k tomu kdo si to bude zapisovat ne...nepojedu pořád před nim
tak a teď nějaký normální názory
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 14:02   Citovat  

SkyDriver napsal:

lidi jako ty miluju, potrestame vsechny za chyby ostatnich...... u nas ve meste jezdi cerny eskovi audiny bez spz nejen vepredu ale i v zadu .. a policisti jim jeste mavaj ... .a vis proc? protoze je to mafie a nejsou to slusny lidi... tady se boji zakonu akorat slusnej clovek , grazlove je maj v miste kam svetlo nesviti Mrk ... aty jeste obhajujes ze mladymu klukovi vezmou ridicak a naparej mu pokutu kvuli takovy prkotine, di se zahrabat moralisto ... tebe bych chtel potkat to snad ne
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 14:03   Citovat  

Redy napsal:
Za takovou ultra kravinu,ještě když jim tam řeknu že sem s tim nevyjel úmyslně,ale upadlo mi to cestou a tak jsem to dal slušně za okno,ať je to vidět aspoň tam,abych to trochu zlehčil,je to nehoráznost. Co bych dostal za horší přestupek? půl mega, do konce života útrum a oprátku?...ne vlastně ne,horší případy dopadaji stejně jako ten můj,nebo jen malou pokutou...no tak dobře že vim že u nás se za menší přestupek počítá když si to dvoukilem proženu přes vesnici a dostanu za to jen litříka... tudy odkaz
dvoukilem pres vesnici za litr?v utery me zmerily.na padesatce jsem jel osmdesat pet.pevna sazba 2500kc+3body.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 14:03   Citovat  

Redy napsal:
Zase se tu řeší akorát blbosti...na zadku sem SPZku měl a když ujíždim tak asi ujíždím se zadkem viditelně k tomu kdo si to bude zapisovat ne...nepojedu pořád před nim
tak a teď nějaký normální názory
To bylo vyhnáno do extremu , ale jinak máš pravdu a sorry za offtopic
   Návrat  
petr7 je teď offline  petr7
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 14:04   Citovat  

byla tam hromada moznosti jak to udelat, ale bohuzel musim rict, ze u kazde z nich by musel byt predpoklad, ze vis co bude nasledovat, kdyz te chyti. Pokud by si vedel co se stane pridratoval by si ji tam i tkanickou k narazniku a nebo jednodues schoval a rekl ze upadla atd atd (dulezite je rict ze kdyz si nastupoval do vozidla SPZ tam byla).

S timhle bude ted problem, protoze tim ze si ji vedomne umistil za okno tak uz se to da tezko obejit a bude to v policejnim protokolu ze si byl vedom toho ze znacka je za oknem(poruseni vyhlasky).

Obavam se ze si v haji.... Smutný , nesouhlasim s tim ze tohle byl prestupek spolecensky natolik nebezpecny aby si byl tak tvrde potrestan...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 14:08   Citovat  

zyx napsal:
dvoukilem pres vesnici za litr?v utery me zmerily.na padesatce jsem jel osmdesat pet.pevna sazba 2500kc+3body.

Přečti si ten článek viď..nic překvapujícího "Dva řidiči pak na místě museli platit pokutu dva a půl tisíce a tisíc korun"...aneb čím větší přestupek, tím menší pokuta...samozřejmě u lidí co maji ferrari...ty co maji auto za 30tis.,tak dostanou pokutu málem tak stejně drahou...je mi z toho na blití, když si uvědomim, že tu pokutu jim dá člověk, kterej má třeba taky auto za 30tis...kam tohle všechno spěje,to by mě zajímalo..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zákaz řízení
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina