Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Praskavý zvuk ve stropní části u C7G
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Novio je teď offline  Novio
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2010 , 23:05   Citovat  

Zdravím, už od doby zakoupení auta se ozývá praskavý zvuk z prostoru nad hlavou řidiče, spíše blíže středovému zrcátku a blízko u čelního skla. Zní to jako kamínky, na jaře odlétavající od kol, či drát klepající o plech. Nejde to slyšet pořád, většinou jen po přejetí nějaké nerovnosti - takže prakticky pořád : ) Sice když se pustí rádio, tak to nejde slyšet, ale stejně mi to už dost leze na nervy a hlavně když za jízdy v jinak pěkném autě pořád něco vrže a praská, tak to vytváří dojem šrotu. Zkoušel jsem za jízdy, když to dělalo, různě tlačit rukou do stropu abych alespoň lokalizoval původ zvuku, ale nic nepomáhá.
Díval jsem se do servisního manuálu a v té oblasti by snad nemělo nic být, i když mě napadlo, jestli tam třeba nejsou nainstalované drátky pro osvětlení interiéru, které ve předu stejně nemáme. Možná rezonuje ten plast, ze kterého je strop vyrobený, ale to by zase mělo přestat, když ho přitlačím, podle mě tam prostě něco ťuká o plech střechy. Máte někdo nějaký tip, co by to mohlo být a popř. jak to vyřešit? Původně jsem myslel, že bych tam škvírou, co je u předního skla, nacpal nějaký molitan s tím, že když to bude vyplněné, tak tam nebude mít co vibrovat, či klepat, ale nejde se tam dostat přes uchycení čelního skla, či co tam je. Asi jediná možnost jak to vyřešit je sundtat celý strop, ale jak jsem se díval v manuálu, tak to není žádná sranda a moc se mi do toho nechce. Zkoušel jste to už někdo z nějakého důvodu?
Díky za jakýkoliv tip.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Luther je teď offline  Luther
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 7:48   Citovat  

Zkus omackat zrcatko, kloub se vybracema unavuje (napr. diky subwooferu a pak chrasti).

Stropnice je v podstate papir, ta to delat nebude. Pokud nebylo rozebirany, kabely k osvetleni jsou vedeny dobre, takze ty by to taky nemely delat. Pak uz tam nic neni. Predpokladam, ze clonitka a jejich uchyceni jsi zkousel...

Dalsi moznost je, ze to chrasti uplne jinde a kastle to jen roznese.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 8:04   Citovat  

Zkus se zamerit na ty stinitka.

Me zase za silneho deste jakoby kape v B sloupku-v nejvrchnejsi casti.Je to takove,jakoby klikani. to mi hlava nebere
Bojim se,ze mi to tam nekde zacne hnit Smutný

Corgan je teď offline  Corgan
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 8:06   Citovat  

No jak rika Luther. zkus kouknout jestli to nedela neco jineho. Zkus TYČ ŘÍZENÍ. taky jsme meli dojem ze to jde od skla nekde zhora. OK

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 9:15   Citovat  

Leke napsal:
Zkus se zamerit na ty stinitka.

Me zase za silneho deste jakoby kape v B sloupku-v nejvrchnejsi casti.Je to takove,jakoby klikani. to mi hlava nebere
Bojim se,ze mi to tam nekde zacne hnit Smutný

jj za deště mi to kapání ve sloupku dělá taky, předpokládám, že to je běžná věc Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 23:32   Citovat  

Díky moc všem za tipy. Stínítka i zrcátko jsem zkoušel, nic z toho to není. Jestli to bylo rozebírané nevím, ale možné to je, prvním majitelem to bylo bourané na bok zespodu - zpravené to bylo v honda servisu z pojistky, na dvou místech je svařený práh, byly měněné zadní dveře a nárazník + další plechy byly tmelené a přelakované. Pokud to člověk vyloženě nehledá, tak to nejde vůbec poznat. Ale jestli při tom přelakování sundávaly strop, to netuším, ale možné to je.
Jinak to s tím volantem, resp. řízením mě ze začátku taky napadlo, protože o klepání, či vrzání v řízení u předface modelů tu píše snad každý s tímhle autem, ale zavrhnul jsem to, protože když dám za jízdy ucho k palubce, tak jde to klepání ze shora a né z útrob pod palubkou. Ale jestli Corgan píše, že mu to dělala tyč řízení a měl taky pocit, že to jde ze shora, tak je to vážně možné. Na kolik příjde výměna té pružiny a dotažení šroubu v servisu? Po koupi auta, výměně náplní, filtrů a brzd jsme celkem namizině : ) Díky moc za info.

James je teď offline  James
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 23:42   Citovat  

Mne zas docela hlasno cvaka nieco z vodicovych dveri, ako keby nejake rele alebo co, ale hlasnejsie...
Inac ako povedali ostatni, na tom strope nema co cvakat. Kable ak tam nemas to predne svetlo tam na 100% nie su.

0
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 22:13   Citovat  

Protože je těžké ten zvuk popsat a nevím jestli mám řešit řízení, či rozebírat strop, tak jsme dneska zkusili ten zvuk nahrát. Je to bohužel jen mobilem a na pozadí hluku motoru atd. to nejde moc výrazně slyšet, ale když si odfiltrujete ty běžně zvuky, tak to tam slyšet jde - zní to jako když prší na plechovou střechu, takové vrzání, či jak to popsat. Hlavně teď už to dělá skoro permanentně, neozývá se to jen, když jedu pomaleji na úplně rovném povrchu, jinak skoro furt, jako by něčemu stačil malý impuls, aby se "rozkmitalo" a pak to jede : ) To mi moc nesedí s tím, co jsem tu zatím četl o tom řízení, tam to dělalo opravdu jen na nerovnostech, v maximálním rejdu ap.
Má někdo tip, co by to mohlo být, popř. mohl by alespoň někdo, kdo se setkal s tím vrzáním/klepáním od řízení potvrdit, či vyvrátit, že se jedná o tento zvuk. Díky moc za tipy a pomoc.
PS. Dneska jak jsem projížděl deštěm, tak jsem taky postřehnul zvuk kapající vody ve sloupku u řidičovy hlavy, ale jestli to dělá všem, tak je to snad normální.
Tady je to video:

Odkaz

Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2010 , 6:51   Citovat  

Tak to mas teda brouka v hlave...ehm ´,teda ve strese Velmi šťastný Vazne to zni jakoby si tam drncela nejaka mrtvolka Mr. Green Myslim,ze ti nezbyva nic jineho,nez tu stropnici sundat a prozkoumat to.Pripadne ty plechy alespon preventivne polepit takovym tim autohifi jehlankovym molitanem-pro vymezeni pripadnych vuli mezi X a Y kuky kuk

0
PříspěvekZaslal: 28.5.2010 , 13:21   Citovat  

Díky za tip, mě to taky pořád zní, že to jde z té stropnice.Takže myslíš, že to není ten zvuk co se přenáší od řízení? No tak budu muset sehnat nějakého mechanika, co to se mnou rozebere a pořeším to, snad to nebude moc drahé a snad po složení nezačne drnčet zase něco jiného : )
Teď mě napadá, že za jízdy občas trochu drnčí ta páčka zamykání na řidičových dveřích-dělá to jen když je odemčeno, když zamknu, tak je pokoj. Má někdo tušení, co se v tom zamykání řeší? Stačí tam jen někde něco dotáhnout? Ono to bude buď tou ranou, co to auto jako skoro nové dostalo z boku o svodidla, nebo to bude vyhrkané z jízdy s tvrdším podvozkem po těch rozmlácených a nastokrát zalátaných silnicích.

0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 1:48   Citovat  

UP je to dobrý

Už s tím dám pokoj, ale než se domluvím s mechanikem na tom rozebrání stropnice, mohl by mi prosím někdo vyvrátit, že se nejedná o zvuk od řízení? Psalo se tu, že to dělá snad každý předface c7g, tak snad hodně lidí ví, jak to zní. Nejvíc jde ten zvuk slyšet zhruba v půlce videa, když přejedu nějakou díru. V reálu to drnčí skoro furt.
Díky moc všem za ochotu.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Praskavý zvuk ve stropní části u C7G
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina