Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor do Accorda Aerodecka 3G 86-89
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Cajz je teď offline  Cajz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 16:25   Citovat  

Zdravim všechny Hondaře i Hondařky.Mám takový dotaz.Už v minulosti jsem psal podobný dotaz.Ale nyni bude čas danný problem resit.Jde konkretne o motory A20A1, A20A1? A20A3, A20A4.Zajimá mne jestli je tam nejaký markantní rozdil co se týče rozmeru bloku apod.Pry je u nich rozdil jen v tom ze bud jsou s Carbem nebo s injection.Otazkou je zda nemaji nejakou skrytou neshodu v bloku.Jde mi o to ze muj motor je na odpis.Nechci to momentálne opravovat.Slo by to do penez.Salky jsou K.O. apodobne.Tak me zajimá zda by se nasel nejaký poctivý clovek kerý vlastni tento motor v dobrem techickem stavu a popřípadně vaše ceny.A jinak me dále zajimá jestli nekdo vi co obnasi zmenu bloku popř jen holeho motoru papirove.Musi se to myslim zapsat do TP atd.Dekuji za Vaše odpovědi.Přeji hezký den všem. Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 16:36   Citovat  

Bloky jsem přesvědčen jsou stejné. Změna typu motoru legálně nejde. Čili, pokud máš v dokladech A1, nemůžeš použít blok A4. Ale klidně můžeš na svůj blok A1 nandat PGMFI z A4:) (nevím teď přesně, kterej je karbec a kterej ne, takže když tak pardon za nepřesný údaj, jde mi jen o příklad).

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 16:51   Citovat  

Zdarvim minore.Takze kdyz prohodim bloky A3 treba za A4 atd tak se to teda nedá do toho TP nejak napsat aby to bylo legální???Nejak se to snad musi dát obejit.Nevyhodou je ze na STK poznaji i kdyz to bude treba prekapavany a prevarený atd.Hmm pri nejhorsim budu muset asi zgenerálkovat toho mojeho zubozenýho A20A3.Jinak kdesi v u Brna maj motor kerý sháním cena je 3000kc jde o holý motor.Prý stav je dobrý klidný chod atd.Otazkou je zda je to pravda zas nechci kupovat zajice v pytli.Jeste jsem ten svuj motor nerozdelaval.Ale na 100% k.o. saly.A je mozne ze uz se stihla zdeformovat klika nebo celý blok.Tezko rict.Tak proto chci jinej motor a potom casem se vrhnu na ten origo a pokud bude jeste provozuschopnej tak si ho nechám jako nahradu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 17:08   Citovat  

Legálně prostě nelze. Jinak tyhle motory, co jsem četl, byly poměrně držáky, ale nějak jich už moc není. Jediná změna, kterou možná dokážeš uhrát, by musela být "oprava". Pokud je přesvědčíš, že něco napsali do TP blbě a že to mají opravit, tak ti tam jiný typ napíšou. Ale změna typu motoru, byť by byly úplně stejné, jen jinak značené, prostě možná není.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 17:12   Citovat  

Jo takhle na ne vyrukovat.Ale prece maj kopii velkýho TP a bylo by zas trocha divne rikat ze tam maji chybu no.To by mohli rict proc s tim uz neprisli predchozi majitele.Atd.Ale tak teoreticky by to mozná slo.V nasem state de ledacos když víš jak na to.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 17:17   Citovat  

Ale taky by me zajimalo ze pred rokem Pawlos prodaval aerodecka takovýho oranzovýho a byl tam motor zacinal B20A3 nebo 4 myslim udajných 98kw.To teda nechápu jak by s tim pak clovek delal STK.Leda pres známé!!!

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 17:29   Citovat  

Já měl kdysi v TP u crx2G napsán motor D16Z6 místo D16Z5 a měl jsem s tím značné potíže přinutit je, aby mi to opravili. Nakonec jsem jim donesl oficiální vyjádření hondy, že podle vinu bylo mé auto vyrobeno s motorem D16Z5 a pak to - i když neradi - opravili. Ale jednání s nimi byl děs.
Možná by se ti přes známé povedlo prosadit zápis do TP, že je typ motoru nečitelný. Pár lidí to takhle prý taky mělo. A pak už je jedno, jaký motor tam máš, hlavně když bude nečitelnýÚsměv)))

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 19:17   Citovat  

Cajz napsal:
Ale taky by me zajimalo ze pred rokem Pawlos prodaval aerodecka takovýho oranzovýho a byl tam motor zacinal B20A3 nebo 4 myslim udajných 98kw.To teda nechápu jak by s tim pak clovek delal STK.Leda pres známé!!!

Ten motor byl se sedana acca 3G 2.0 16v.Jinak po drobnejsich upravach tam jde dat z P2G 2.0 16v.Skus mu napsat.Mel by mit na prodej takhle upraveneho sedana.Puvodne tam byl karb se kterym se nadalo domluvit tak tam swapl P2G.Jinak A3-4 je z 80% stejny.Blok hlava je stejne ale je tam rozdil v podtlacich a jednotce.Bloky by mely byt vsechny stejne.Rozdil tam je v trubce co vede vodu pod sanim.

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 16:11   Citovat  

zdravím. legálně to nějak jde. Já mám v TP:
1. typ motoru na vozidle D16Z5, číslo motoru souhlasí
2. na štítku uveden záznam o motoru ve tvaru B16A1
tedy z EE8 na ED9. Podobně by se to dalo udělat i u tebe. Ale pokud ne tak sory za offtopic

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 3:00   Citovat  

Díky páni.No uvidím co se s tím dá dělat.Snad najdu nejakej dobrej motor, nebo hold budu muset uplácet no Úsměv

neewman je teď offline  neewman
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 5:51   Citovat  

Mam tu motor A20A3....a jeden A20A1 prozkoumam stav a domluvime se.Jinak oba jezdily do posledni chvile nebraly olej ani neklepaly.Jen staly dlouho pod plachtou a jeden v aute.Tel:774544934 je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 14:21   Citovat  

Zdravim no ten A20A3 bych bral otazkou je ten stav.Poprosil bych kdyztak nejaké foto a dalsi info.Diky vsem

Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor do Accorda Aerodecka 3G 86-89
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina