Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přestavba D13B2 - D16A6
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 22:27   Citovat  

Ahoj honďáci, pustil jsem se do přestavby mé C4g s D13B2 na D16A6. Začal sem kuchat 1.6 a dnes jsem popisoval kabeláš a vyndával ji z auta. A narazil jsem na něco co bych potřeboval objasnit,na 1.3 to tam nemám a jak sem rozebíral 1.6 tak mě to trklo a nafotil jsem to, tak bych potřeboval vysvětlit k čemu to tam je a jak to z 1.6 předělám na moje autí, nebo jestli to tam vůbec potřebuju či co. A těch dotazů určitě bude víc a víc Velmi šťastný a ještě jsem si měřil tlaky, na 1.6 jsou z leva, 11,5/11,25/10,75/11,25 to asi není nic extra, každopádně chci slyšet komentáře. Motor je takřka momentálně bez oleje a jsou na něm pouze svody. Popíši rači postup měření: vyšruboval sem svíčky, strčil měřák do otvoru a startoval. Bylo mi řečeno že mám dát i plnej plyn, ale to jsem neudělal (zapomněl).

DSC01924.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC01924.JPG, 386.55 kB

DSC01925.JPG

DSC01925.JPG, 438.56 kB

DSC01926.JPG

DSC01926.JPG, 520.25 kB

DSC01927.JPG

DSC01927.JPG, 394.88 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 22:46   Citovat  

To na liště je tlakový regulátor. A to ostatní, co ukazuješ, by mělo být snad zpětné vedení do nádrže. Karburátorová auta ho prý nemají.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 22:50   Citovat  

takže tu ocelovou hadici musím z 1.6 vzít a hodit na 1.3 aby mi to pak fungovalo jak má? a co ty tlaky motoru?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 23:29   Citovat  

Tlaky motoru jsou poměrně rovnoměrný. Mohly by být asi vyšší, možná by pomohla dekarbonizace. Je fakt, že při měření má být prý klapka otevřená naplno.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 23:44   Citovat  

motor stál v zimě asi 4měsíce, pak se sním najezdilo cca 50km a stojí tak měsíc a ted sem měřil tlaky. S otevřenou klapkou, novým olejem a zajetím pár km by se tlaky mohly zvýšit doufám. Jinak mě do budoucna zajímá, když budu mít elektriku a nápravy z 1.6 , budu moct auto osadit motorem z CRX nebo rovnou v-tec?
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 23:55   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
motor stál v zimě asi 4měsíce, pak se sním najezdilo cca 50km a stojí tak měsíc a ted sem měřil tlaky. S otevřenou klapkou, novým olejem a zajetím pár km by se tlaky mohly zvýšit doufám. Jinak mě do budoucna zajímá, když budu mít elektriku a nápravy z 1.6 , budu moct auto osadit motorem z CRX nebo rovnou v-tec?

tak u těch tlaků je pozitivní to že je máš skoro v jedný lajně nejsou mezi nima rozdíly, jo dohc crx motor tam pujde, bez problemu jen vymenis kus za kus a jedes dal by te pak cekali upravy u ostatnich
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
vencakapa je teď offline  vencakapa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 7:52   Citovat  

Destak napsal:
tak u těch tlaků je pozitivní to že je máš skoro v jedný lajně nejsou mezi nima rozdíly, jo dohc crx motor tam pujde, bez problemu jen vymenis kus za kus a jedes dal by te pak cekali upravy u ostatnich

CRX motor [z5, a8, a9] sedne bez problemu jak na prevodovku tak na silenty, ale musi se prekonektorovat rozdelovac [ma to snimac jeste na vyfukovou vacku] , jeste budes potrebovat manifold z CRXa, SOHC je nekompatibilni a nesedne na hlavu.. A jak to se ma s konektorama uz netusim, ale sedet by to melo je to dobrý Davad do toho DOHC Vtec neni uplne sranda.. Par lidi to zde uz delalo... Kdyz tam budes mit A6 motor, staci pak dat Z6 hlavu [sohc vtec] Neni to sice uzasny, ale nejakeho toho oslika pod kapotu to prida Velmi šťastný Jinak to co si ukazoval je presne jak rikal minor, regulace tlaku a zpetnej prepad do nadrze :] Davat ho tam nemusis, ale pak budes bryndat benzin vsude mozne Je to tam.
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 8:27   Citovat  

z tý 1,6 si vem mimo vratky i tlakový vedení od nádrže k motoru benzínovej filtr a nádrž s čerpadlem.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 11:46   Citovat  

díky za info, zatím tam půjde 1.6 sohc, a až doslouží, tak pak budu laborovat dále, jen ze zvědavosti jsem se ptal. A ještě k tomu regulátoru, kdybych ho tam nedal a tu hadičku bych zaslepil, co by se stalo? A jak budu dávat nápravy z 1.6 na 1.3 , tak bezproblému můžu odpojit třmeny a dát tam ty z 1.6 bez toho aniž bych musel měnit hl. brzdový válec, nebo jej mám rači taky vyměnit?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 12:03   Citovat  

Na válic budeš mít označení v palcích, něco jako 7/8" nebo 13/16". Myslím, že ta 1,6 bude mít válec o větším průměru než 1,3. To ti řekne právě tenhle popis. Pokud jo, vyměň i hlavní válec.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.6.2010 , 12:13   Citovat  

ok ok, a tu ocelovou hadičku od toho regulátoru předělám rači taky, jen doufám že to půjde vyvlíct z auta.
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 7:10   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
díky za info, zatím tam půjde 1.6 sohc, a až doslouží, tak pak budu laborovat dále, jen ze zvědavosti jsem se ptal. A ještě k tomu regulátoru, kdybych ho tam nedal a tu hadičku bych zaslepil, co by se stalo? A jak budu dávat nápravy z 1.6 na 1.3 , tak bezproblému můžu odpojit třmeny a dát tam ty z 1.6 bez toho aniž bych musel měnit hl. brzdový válec, nebo jej mám rači taky vyměnit?
pokud bys zaslepil odtok tak by regulátor nereguloval páč by neměl kam odpustit a tím by ti šel do vstřiků max tlak čerpadla což je něco kolem 6 bar , v liště máš mít dle typu 2,5 -3 bary takže bys to pěkně utopil.
pokud bude tvůj brzdovej válec ok není třeba měnit.
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 9:30   Citovat  

maly offtopic kdybys nahodou uvazoval o SOHC VTECu tak tu mam jednu hlavu od Minora po repasi a pekne zajetou
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 20:39   Citovat  

každopádně na 100% potřebuju novou spojku, rozvody a vodní pumpu, + olej a filtr. Uvažuju o nalepení lamely (známej by to udělal za 500,-) životnost asi nebude nejdelší ale za ty prachy... nebo mě varujte, jestli to je blbost? Popřípadě jestli někdo něco neprodává či neví o dobrých cenách někde...? přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 1:19   Citovat  

chystám se nakoupit: čepy, oleje, filtry, lamelu, rozvody, vodní pumpu, br. desky, opravné sady těsnění. Nemáte někdo tipa kde to nakoupit za rozumné ceny? Jinak to objednám asi na automedik.cz díky za tipy
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 22:36   Citovat  

tak další dotaz bude Velmi šťastný , vyndal jsem motor a sundal převodovku, a koukám že na 1.3 D13B2 a na 1.6 D16A6 je spojka uplně STEJNÁ!!! jediný rozdíl je v počtu drážek na hřídel! liší se jen o jeden zub! Chci si dát na 1.6 převodovku z 1.3 protože ta na 1.6 je mrtvá! Takže bud koupím lamelu na 1.3 a vyměním hřídele, nebo je jiná možnost? A pak jak rozdělám převodovku od toho kártru ve kterém je spojka? mě to drží osazení toho drážkového hřídele. A lamela na 1.6 vypadá ještě schopně co se týče tloušťky(je tlusčí než z 1.3 a ta jezdila dobře) a ta z 1.6 klouzala jak cip. Že by přítlačák špatnej, nebo tam pídil olej a zapekla se lamela? Nevím, raďte prosím...

- levý přítlačák na foto je z 1.6 a pravý z 1.3
- amela s přítlačákem a 4 pružinama je z 1.6
- lamela s přítlačákem a 4 gumama je z 1.6

DSC01953.JPG

DSC01953.JPG, 544.26 kB

DSC01955.JPG

DSC01955.JPG, 455.09 kB

DSC01956.JPG

DSC01956.JPG, 542.66 kB

DSC01957.JPG

DSC01957.JPG, 529.73 kB

DSC01958.JPG

DSC01958.JPG, 510.2 kB

DSC01959.JPG

DSC01959.JPG, 435.86 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 23:53   Citovat  

no pokud budes davat na D16 prevodovku z D13 tak aspon kup novou lamelu a lozisko
jinak prumer lamely by se mel lisit moje D13 mela 20cm a D15 21cm a taky se podivej na pritlacak jestli bude pasovat na setrvak nemusi to sedet na ty koliky co na nem sou a musel bys pak davat z te D13
a samozrejme vyber ten lepsi
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2010 , 0:03   Citovat  

přítlačák a ložisko z 1.3 je OK, takže dokoupím lamelu na 1.3 a pošupe to na 1.6, ale v průměru lamely z 1.3, stejný průměr byl i na 1.6 ted nevím ale hodnotu, nevadí že bude stejná jak z 1.3? aby to přeneslo ty koně Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2010 , 0:13   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
přítlačák a ložisko z 1.3 je OK, takže dokoupím lamelu na 1.3 a pošupe to na 1.6, ale v průměru lamely z 1.3, stejný průměr byl i na 1.6 ted nevím ale hodnotu, nevadí že bude stejná jak z 1.3? aby to přeneslo ty koně Velmi šťastný

kdyz das vetsi prumer nic se nestane ale hlavne si spocitej zuby at ti tam sedi
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2010 , 0:25  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 15.6.2010 , 22:46, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

když dám větší průměr, musel bych dokoupit i přítlačák ne? pokud mám třeba 200mm a chtěl bych větším musel bych k tomu i větší přítlačák ne? A 1.6 má 21 zubů a 1.3 20 zubů, na netu se prodávají spojky různých průměru a různých počtu zubů, takže by neměl být problem s výběrem.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2010 , 0:28   Citovat  

a jak poznám stav přitlačáku? myslím tloušťku a stav pružin.. Mě jen udivuje že na té 1.6 byla lamela celkem OK ještě a klouzalo to tak, že sem se mohl rozjíždět na pětku, jako kdybych měl automat Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.6.2010 , 0:29   Citovat  

Nevím jistě, jak u civica, ale u crx byly dva průměry spojky, takže těch 200 mm u 1,6 civica a 212 u 1,5 je zřejmě možné.
Když použiješ tu převodovku z 1,3, možná budeš mít trochu nečekané zpřevodování, ale to uvidíš sám, co to přesně bude dělat. Nicméně pokud máš různý počet zubů, stačí k dané převodovce vzít nejen lamelu s přítlačákem, ale i setrvačník s patřičným počtem zubů a můžeš to všechno napasovat na tu 1,6ku.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2010 , 0:36   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
když dám větší průměr, musel bych dokoupit i přítlačák ne? pokud mám třeba 200mm a chtěl bych větším musel bych k tomu i větší přítlačák ne? A 1.6 má 20 zubů a 1.3 19 zubů, na netu se prodávají spojky různých průměru a různých počtu zubů, takže by neměl být problem s výběrem.

no pokud me pamet neklame tak prevodovka z D13 nemela 19zubu ale 20 nebo 21 uz to nevim jiste ale 19 urcite ne aspon ta moje

Minor napsal:
Nevím jistě, jak u civica, ale u crx byly dva průměry spojky, takže těch 200 mm u 1,6 civica a 212 u 1,5 je zřejmě možné.
Když použiješ tu převodovku z 1,3, možná budeš mít trochu nečekané zpřevodování, ale to uvidíš sám, co to přesně bude dělat. Nicméně pokud máš různý počet zubů, stačí k dané převodovce vzít nejen lamelu s přítlačákem, ale i setrvačník s patřičným počtem zubů a můžeš to všechno napasovat na tu 1,6ku.

jo tak sem to taky myslel ale asi sem to blbe napsal Se stydím
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.6.2010 , 0:42  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 14.6.2010 , 0:45, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

ok ok , a jak prosím na tu převodovku a ten kartr na ní? Jak je od sebe rozdělit? Mám ulomený kus bloku na té 1.3 tak to chci prohodit s tou z 1.6 Ten drážkový hřídel mě nepustí, abych to od sebe oddělil.

Na fotce jde o tu hřídel, ulomený kus bloku je u místa kde je na motoru štítek s typem.

DSC01958.JPG

DSC01958.JPG, 510.2 kB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.6.2010 , 0:43  Naposledy upravil Minor dne 14.6.2010 , 0:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Myslím, že nenapsal, já to psal v podstatě současně s tebou.
Jinými slovy, do převodovky nesahej, není to nic jednoduchého. Vyměnit setrvák je naopak záležitost na chvilku.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.6.2010 , 22:38   Citovat  

v bloku na stěnách kolem lamely byly mastně stěny od oleje, je to normální? Nebo to tam nateklo přez co? gufera od diferáku??

a jak prosím na tu převodovku a ten kartr na ní? Jak je od sebe rozdělit? Mám ulomený kus bloku na té 1.3 tak to chci prohodit s tou z 1.6 Ten drážkový hřídel mě nepustí, abych to od sebe oddělil.
   Návrat  
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.6.2010 , 23:32   Citovat  

jinak s tou převodovkou z D13 na D16: pokud nemáš opravdu vyzkoušené, že ta konkrétní D13 převodka má kratší kvalty než ta z D16, tak podle toho, co jsem viděl uvnitř, mají D13 i D16A6 stejné převody, tak abys nebyl zklamaný.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2010 , 20:29   Citovat  

jo to s těma převodama sem se taky dočetl na netu v tabulkách, ale někdo tvrdí že tam rozdíl je, nwm.. uvidím, každopádně ji tam dát musím, pač ta z 1.6 má synchrony na dvojce a trojce KO. Jinak nikdo neví jak rozdělat od sebe ty dva kusy převodovky? Ta hřídel mě nechce pustit, abych to od sebe oddělil, poroadte pls!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2010 , 22:22   Citovat  

čistil jsem převodovku a vyndával gufera od diferákl, byly KO a olej pídil na spojku.. Seženu ty gufera normálně? nebo to je atyp?

DSC01963.JPG

DSC01963.JPG, 446.55 kB

DSC01964.JPG

DSC01964.JPG, 495.96 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 23:13   Citovat  

gufera už mám, ted dilema, co nalít do převodovky, podle katalogu tam má být průměrný olej, 10W40 jak do motoru. Tady na HF sem kdysi četl že jedině MTF honda, tak lidi poraďte. Co tam nalít? A kolik oleje tam má být?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přestavba D13B2 - D16A6
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina