Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Lcd nebo Plazma
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 17:37   Citovat  

Klekla me telka takze budu muset investovat do nove.Nemate nekdo zkusenosti co je lepsi a proc?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 17:57   Citovat  

mam pocit ze plasma ma znacne omezenou zivotnost (oproti crt a lcd), ale nevim uz to jiste. Se o to nezajmam, protoze to kupovat nebudu.
   Návrat  
Hurikan je teď offline  Hurikan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 18:01   Citovat  

myslim ze se to tu zase rozdeli na dva tabory........jak s tema neonama...........nejlepsi bude kdyz si najdes nejaky odborny diskuze na netu.......ale ja bych byl pro plasmu........ :hura:
   Návrat  
drone je teď offline  drone
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 18:02   Citovat  

Doporucuju projektor a TV kartu do pc. Tak to mam doma. Obraz budes mit velkej Mr. Green
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 18:06   Citovat  

drone napsal:
Doporucuju projektor a TV kartu do pc. Tak to mam doma. Obraz budes mit velkej Mr. Green
A ve dne musí mít zatažený okna? to mi hlava nebere No je to super vec ale jen večer na filmy. Bratr má taky projektor, je to sice bomba jak je to veliky ale kvalita je zdarec oproti klasicke bedně. Projektor určo ano ale spolu s Tv Mrk
   Návrat  
drone je teď offline  drone
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 18:17  Naposledy upravil drone dne 18.1.2008 , 18:22, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Projektor stal 105 tisisc kupoval se pred rokem je to Hp nepamatuju si kolik to ma LUMENU (svitivost) nebo jak se to pise ale ve dne to na zed sviti bez problemu dnes uz se da sehnat slusny projektor za dvacet litru

A kvalita udelam ti fotku estli chces tvuj bratr ma asi nejakou "sracku"
   Návrat  
Jurais je teď offline  Jurais
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 18:19   Citovat  

No co já vím tak plazma tak dlouho nevydrží. Záleží jak často se na telku díváš a taky z jaký vzdálenosti.- POkud přideš dom ve 3 a pustíš ji a v noci vypneš tak upřednostNuji LCD ale pokud ji zapneš na zprávy a sem tam o výkendu na film tak plazma je pro smrtleníka na dobu než vyjde z doby:). Taky plazma je lepší na větší vzdálenost jak 3 m a u LCD je to hlavně na velikosti obrazu
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 18:27   Citovat  

byl jsem u ctyr kamosu a vsechni maji Lcd takze to vypada ze budu patej co si koupi Lcd.
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 18:33   Citovat  

Tuto otázku řeším taky a mé dosavadní poznatky jsou:
Plazma oproti LCD
- vyšší spotřeba (při ulhopříčce 106cm - 42" je to cca o 100W)
- vyšší váha - nutná pevná kontrukce a zeď
- křehkost - v kombinaci s váhou je to (jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se) to montovat někam
- starší technologie nechávají duchy při dlouho stejném obrazu (třeba menu) ... nové technologie to elimitují, např. PixelPlus
- nižší rozlišení v základu (nelogických 1024x768 oproti LCD 1366 x 768 při 16:9 poměru)
~ dost topí, pro studené byty výhoda :o)
~ životnost je nižší, ale vzhledem k vývoji za těch 60 tisíc hodin budem kdoví kde :o)
+ vyšší kontrast (10000-15000:1 dynamický)
+ nižší cena vzhledem k uhlopříčce (nad 106cm)
+ není závislá na rozlišení, LCD je stavěná na jedno rozlišení (technologicky) a ostatní mohou být rozostřeny, zvláště analogová TV, což je někde kolem 480x360 .. tak nějak .. fuj

Měla by mít DVB-T nebo nejlépe DV3-T tuner (digitální tv), pče za rok si bez něj nepustíš nic :o)

Takže, kdybych měl prachy, šel bych do FullHD LCD Panasonic / Samsung / Sony. Ale protože jsem neměl prachy, nejlépe mi vycházela
PANASONIC VIERA TH-42PX70EA
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 18:36   Citovat  

Jas,kontrast pozorovací úhel?Pokud to bude na domácí žvýkání,kdy se na ní koukáš přímo a nemáš obývák jak kráva,volil bych lcd.Barvy má horší jak plasma,ale lidskému oku se zdají přirozenější.HDready,digi tuner 94cm je dneska tak za 1000€.samsung má jedny z nejlepších displejů a ještě pořád se neplatí za jméno kouř
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 18:42   Citovat  

Plazmě se kdysi vypalovaly buňky, teď je to řešený snad tak, že se obraz vždy posune,aby ta buňka nebyla dlouho namáhaná...

Já si koupil LCD od Samsungu (malý byt,takže jen 61cm) s rovnou vestavěným "set-top boxem" a jsem s ní moc spokojený! Ale doporučuju zajít něka do obchodu,kde jim jede víc TV vedle sebe a porovnat vizuálně obrazy! Některé jiné značky a i dražší měly horší obraz než "ta moje"... Trochu jsem se bál zvýšeného odběru,ale LCD to zas kompenzuje nižším odběrem oproti klasické skleněnce,když je vypnutá.
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 18:44   Citovat  

budu se na ni divat z jednoho mista asi tak ze tri metru.uhlopricka by stacila asi 94.
   Návrat  
zyx je teď offline  zyx
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 18:46   Citovat  

Hellborn napsal:
Plazmě se kdysi vypalovaly buňky, teď je to řešený snad tak, že se obraz vždy posune,aby ta buňka nebyla dlouho namáhaná...

Já si koupil LCD od Samsungu (malý byt,takže jen 61cm) s rovnou vestavěným "set-top boxem" a jsem s ní moc spokojený! Ale doporučuju zajít něka do obchodu,kde jim jede víc TV vedle sebe a porovnat vizuálně obrazy! Některé jiné značky a i dražší měly horší obraz než "ta moje"... Trochu jsem se bál zvýšeného odběru,ale LCD to zas kompenzuje nižším odběrem oproti klasické skleněnce,když je vypnutá.
byl jsem v Electroworldu a stravil jsem tam asi tri hodky divanim se na telky Velmi šťastný
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 18:53   Citovat  

Jedu dneska do OK, maj tam dobrou akci na splátky a jedu se mrknou na fullHD LG ... viz ZDE ... a protože se mi to nechce furt řešit, tak si doufám něco odvezu je to dobrý
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 19:01   Citovat  

Daver napsal:
Jedu dneska do OK, maj tam dobrou akci na splátky a jedu se mrknou na fullHD LG ... viz ZDE ... a protože se mi to nechce furt řešit, tak si doufám něco odvezu je to dobrý

Davereeeeee,tuhle LG nebrat.Maj jí 4 lidé v mém okolí a všem píská.Po reklamaci se nic nezměnilo,je to prý bez vady.Dokonce se k jejímu vlastnictví a stejnému problému přiznal vedoucí místního OK to mi hlava nebere
   Návrat  
Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 19:11   Citovat  

Daver napsal:

Fakt si skoč do Electrowoldu. Bys nevěřil jaké jsou rozdíly mezi jednotlivýma panelama. zmatenej
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 19:20   Citovat  

zyx napsal:
Klekla me telka takze budu muset investovat do nove.Nemate nekdo zkusenosti co je lepsi a proc?

Kup neco normalniho a pockej si na zlevneni a hlavne produkci pro evropu - Samsung F8, Samsung F9 . jsou to LCD, ale kdyz jsem byl na predvadecce, tak jsem si ukapnul ... to je neco.. no hned jak tu budou k idspozici tak jdu do nej, pac .. no najdi si to na youtube treba, i kdyz realnej pohled je jste zcela o necem jinem ..

tudiz, mame stejne dokonale auto, tak i stejne dokonala TV by se sikla je to dobrý
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 20:03   Citovat  

Mame doma nove posledni model od Samsunga a NAPROSTA spokojenost!!! akorat teda dva poznatky: sileny zvyknout si ze herci jsou na sirokouhlem obrazu silnejsi pořádnej výtlem a zadruhe kdyz pustim TV u me v pokoji a zacne reklama, tak v obyvaku na LCD jeste bude 7sekund filmik Úsměv)))
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 21:15   Citovat  

spoon napsal:
Davereeeeee,tuhle LG nebrat.Maj jí 4 lidé v mém okolí a všem píská.Po reklamaci se nic nezměnilo,je to prý bez vady.Dokonce se k jejímu vlastnictví a stejnému problému přiznal vedoucí místního OK to mi hlava nebere

Ajéé ... už je doma to mi hlava nebere

Doufám, že budu jedinej šťastnej kuky kuk
   Návrat  
SpideX je teď offline  SpideX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 21:31   Citovat  

Jedíně SHARP je to dobrý tudy odkaz
   Návrat  
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 21:37   Citovat  

Daver to napsal za me.Jelikoz delam v plzenskym Panasonicu opravy desek do televizi (ted uz vlastne jen plazmy,LCD jsem delal de facto jeste ve zkusebni dobe Úsměv ),taky uz o tom neco vim.V praci se bavime o tom,ze Panasonic vyrobu celkem flaka,ale je pravda,ze ja rozdelanou novodobou televizi od konkurence nevidel.Akorat me obcas jima hruza,kdyz vidim,jak vypada deska po oprave ode me a jak od nekterych kolegu...Nehlede na to,ze jsem cast doby stravil na montazni lince kvuli zkusenosti a co tam se nekdy da videt nesouhlas
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 21:39   Citovat  

Daver napsal:
Ajéé ... už je doma to mi hlava nebere

Doufám, že budu jedinej šťastnej kuky kuk

V praci mame LCD 42" LG ... uplna pohoda, zadnej piskot super obraz ... asi vadna rad, buh vi .. takze klid Úsměv
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 21:40   Citovat  

SpideX napsal:
Jedíně SHARP je to dobrý tudy odkaz

Zapomněls dodat, že stojí 45 klacků pořádnej výtlem
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 21:41   Citovat  

ReNo napsal:
V praci mame LCD 42" LG ... uplna pohoda, zadnej piskot super obraz ... asi vadna rad, buh vi .. takze klid Úsměv

Ty, já myslím že to je jenom tam u nic ... asi tam maj nějaké interference pořádnej výtlem

Spoone zkoušeli ste do toho jebnout ? ... u mé telky to pomáhá pořádnej výtlem

Jedu dom to rozbalit, sem natěšenej, jak na zásilku kondomů Je to tam. Je to tam. Je to tam.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 21:43   Citovat  

Daver napsal:
Ty, já myslím že to je jenom tam u nic ... asi tam maj nějaké interference pořádnej výtlem

jojo, ja su proutnik uz od prijmeni, mel bych to tam jit promerit Je to tam.
   Návrat  
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 21:48   Citovat  

A já se chci jen k tomu zeptat, pozná laik na televize jako jsem já v něčem mezi těmi dvěmí televizory uhlopříčka oboje např.72cm rozdíl myslím (plazmovou a LCD)? Onehda jsem se v shoping parku na ně koukal,a jestli někdy budu bydlet ve svém bytě nikdy si nekoupím TV. Chcou za to šílené prachy. cože cože ?
   Návrat  

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 22:02   Citovat  

U plazmy je cerna opravdu cerna,protoze svetlo vznika vybojem.LCD oproti tomu musis podsvetlit vzdycky,abys na nem neco videl,takze cerna je vlastne nejtmavsi stupen sede,totiz pokud neni vypnuta Mr. Green .Kdyz teda pominu ostatni rozdily.
   Návrat  
SpideX je teď offline  SpideX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2008 , 22:11   Citovat  

Daver napsal:
Zapomněls dodat, že stojí 45 klacků pořádnej výtlem
Jneže jako jediná se opravdu dělá v Japonsku ostatní firmy japonske bohužel z japonska už zmizeli Bueee Jsme velký fanda SONY mela byt nova televize od ni ale neni to japan no Úsměv a SHARP je perfektní stálo to za to kdyz se kouknu ja jakehokoliv samsunga lg panasonica nic se tomu nevyrovná Mrk
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2008 , 0:10   Citovat  

Wayne napsal:
U plazmy je cerna opravdu cerna,protoze svetlo vznika vybojem.LCD oproti tomu musis podsvetlit vzdycky,abys na nem neco videl,takze cerna je vlastne nejtmavsi stupen sede,totiz pokud neni vypnuta :mrgreen: .Kdyz teda pominu ostatni rozdily.

Kdybych ja si vzpomnel, kteraze to firma udelala technologii, ze to ma kontrast, placnu asi 5000:1, coz prave zaruci tu cernou cernou.... :-/
Jinak mas samozrejme recht. A potvrzuju, ze Samsung umi LCD asi fakt nejlip. Bracha ma monitor Samsung a ten obraz je fakt mnamka.
   Návrat  
snk. je teď offline  snk.
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.1.2008 , 0:21   Citovat  

Jestli muzes jeste pockat chvili,tak to udelej,tedka se dostava na trh nova technologie OLED ...ma lepsi barvy,odezvu,mensi spotrebu,vetsi svitivost..proste nova technologie...takze pokud chces neco NEW a kvalitku,investuj do toho!! ...pokud nemas zas tolik prachu,tak minimalne az tohle pride na trh..tak se LCD zlevni o hrozny tisice dolu,stejne jak tomu bylo pri CRT>LCD!!!!
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Lcd nebo Plazma
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina