Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
registrace vozu z USA
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Clark je teď offline  Clark
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2010 , 18:48   Citovat  

Zdravim

najde se tu nekdo kdo ma zkusenosti v tehle vecech?

Prihlaseni vozu z USA u nas. Udeleni vyjimek na skla, osvetleni a pasy. Je to big problem v dekre? Shoduji se ceny s cenikem dekry?

Jak narocne je predelani cervene blikajicich blinkru na oranzove (blikaji brzdova svetla)?

a priklad na zaver:
vozidlo dovezene z USA do UK - muselo projit stejnym systemem vyjimek a uprav ( oznaceni DOT -> oznaceni E -pasy/svetla/skla) jakymi musi projit u nas pokud je dovezene z USA??

diky za nejaky zkusenosti. kouř
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.6.2010 , 18:53   Citovat  

Vyjímky Ti nedává Dekra, ale musíš o ně zažádat na Ministerstvu Dopravy, většinou jednají velmi vstřícně a vyjímky dostaneš.Na co vyjímku nedostaneš, to musíš vyměnit za díly s EHK normou nebo upravit tak, aby vyhovovalo našemu zákonu č.56/2001 Sb..
Jinak pokud bylo vozidlo z USA dovezeno do německa, a až pak do čr, tak počítej s tím, že si to budeš muset oběhat uplně stejně, jako kdyby šlo z USA. Většina dílu bude mít DOT, a né EHK normy.
Jinak samo, vozidlo z USA v 99 procentech nemá evropskou globální homologaci ani typové schválení, takže do 8mi let stáří..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.6.2010 , 19:20   Citovat  

MikeT napsal:
Jinak pokud bylo vozidlo z USA dovezeno do německa, a až pak do čr, tak počítej s tím, že si to budeš muset oběhat uplně stejně, jako kdyby šlo z USA. Většina dílu bude mít DOT, a né EHK normy.
Jinak samo, vozidlo z USA v 99 procentech nemá evropskou globální homologaci ani typové schválení, takže do 8mi let stáří..

vozidlo je dovezeno do UK, ale k tomu co jsi napsal ty....takze kdyz si nekdo doveze vozidlo treba i to doto nemecka, tak nemusi zadat o vyjimky a vymenovat nektere dily za dily s EHK? Vozidlo nejaky cas v UK jezdilo.

co do 8 let stari prosimte?
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.6.2010 , 3:05   Citovat  

Clark napsal:
vozidlo je dovezeno do UK, ale k tomu co jsi napsal ty....takze kdyz si nekdo doveze vozidlo treba i to doto nemecka, tak nemusi zadat o vyjimky a vymenovat nektere dily za dily s EHK? Vozidlo nejaky cas v UK jezdilo.

co do 8 let stari prosimte?

Dovezene auto nesmi byt starsi 8mi let.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2010 , 10:04   Citovat  

ale vozidlo jiz bylo registrovano v UK, o to mi jde.z UK do CR je to prakticky dovoz v ramci EU ne? kdyz dovezu USmake auto, ktere bylo jiz nejakou dobu registrovane v EU do ceske republiky tak pro nej budou platit stejna pravidla jako bych ho vez znovu z USA?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2010 , 15:27   Citovat  

Clark napsal:
ale vozidlo jiz bylo registrovano v UK, o to mi jde.z UK do CR je to prakticky dovoz v ramci EU ne? kdyz dovezu USmake auto, ktere bylo jiz nejakou dobu registrovane v EU do ceske republiky tak pro nej budou platit stejna pravidla jako bych ho vez znovu z USA?

To se právě pleteš...nezáleží na tom, odkud je auto dovezené, ale jakého je původu...Kdekdo si řekne, , fáájn, auto je amerika, ale už jezdila v EU, takže bude pohoda.Bere se to jako dovoz z EU..Kdepak..To auto jednou je a vždy bude amerika, takže pokud nebude mít EU globální homologaci typu ES, nebo Typové schválení některého ze států EU, tak je to defacto to samé, jako kdybys ho dovezl ze státu mimo EU.A platí tam 8mi letý limit.....Takhle si jeden týpek dovezl ze švýcarska Ferrari, nj...ale autu chybělo(nevím, jak je to možné) na štítku typové schválení z jakéhokoliv státu EU a jelikož to mělo jen Švýcarský doklady, a švýcaři nejsou v EU, tak bylo do 8mi let stáří....Což nesplnilo a prodávalo se dále...Úsměv
   Návrat  
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2010 , 15:42   Citovat  

bordel napsal:
Dovezene auto nesmi byt starsi 8mi let.

takze kdyz si budu chtit poslat z ameriky nejakyho staryho mustanga, pontiaca, cadillaca nebo jinou libovku ( pro nas evropany, u nich je to uz asi neco jako nase Facko Velmi šťastný ) tak mam smulu, protoze je treba pres 30 let stary ? mi prijde teda jako blbost to mi hlava nebere
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2010 , 15:45   Citovat  

osiris napsal:
takze kdyz si budu chtit poslat z ameriky nejakyho staryho mustanga, pontiaca, cadillaca nebo jinou libovku ( pro nas evropany, u nich je to uz asi neco jako nase Facko Velmi šťastný ) tak mam smulu, protoze je treba pres 30 let stary ? mi prijde teda jako blbost to mi hlava nebere

Blbost to není..bohužel jsou takhle postavený naše zákony, konkrétně 56ka...U těhlech aut je jedinná možnost - Veteránské doklady a značky..
   Návrat  
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.6.2010 , 15:50   Citovat  

MikeT napsal:
Blbost to není..bohužel jsou takhle postavený naše zákony, konkrétně 56ka...U těhlech aut je jedinná možnost - Veteránské doklady a značky..

no ale kdyz mam veteransky papiry a znacky tak to samozrejme musi splnovat urcity podminky jako technickej stav atd, ale myslim ze tam jsou i podminky na maximum ujetejch kilometru rocne atd. a prej se to kontroluje a musim dokazovat najety km, abych nemel daily car na veteranskejch spz diky kterejm platim minimalni pojisteni a vsechny mozny poplatky... takze bych sice poridil krasnyho mustanga z USA ale stejne bych se na nej mohl akorat tak koukat v garazi a vyjel snim jen obcas na nejakej sraz to mi hlava nebere to je hodne domysleny teda to mi hlava nebere
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.6.2010 , 15:51   Citovat  

osiris napsal:

rovnou přihlásit jako veterán OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 10:38   Citovat  

MikeT napsal:
To se právě pleteš...nezáleží na tom, odkud je auto dovezené, ale jakého je původu...Kdekdo si řekne, , fáájn, auto je amerika, ale už jezdila v EU, takže bude pohoda.Bere se to jako dovoz z EU..Kdepak..To auto jednou je a vždy bude amerika, takže pokud nebude mít EU globální homologaci typu ES, nebo Typové schválení některého ze států EU, tak je to defacto to samé, jako kdybys ho dovezl ze státu mimo EU.A platí tam 8mi letý limit.....Takhle si jeden týpek dovezl ze švýcarska Ferrari, nj...ale autu chybělo(nevím, jak je to možné) na štítku typové schválení z jakéhokoliv státu EU a jelikož to mělo jen Švýcarský doklady, a švýcaři nejsou v EU, tak bylo do 8mi let stáří....Což nesplnilo a prodávalo se dále...Úsměv

diky, overim si zda ma auto globalni homologaci ES.
takze pokud mam ES glob. homologaci tak me tech 8 let netrapi?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 11:52   Citovat  

Globální homologaci typu ES mají auta od roku výroby cca 1997+. Tobě by stačilo, aby mělo na štítku nebo dokladech číslo Typového schválení.Pokud jedno z toho najdeš, máš vyhráno a ten 8mi letý limit Tě nemusí trápit.Pokud ho nenajdeš, tak ještě zbývá bud akredit, nebo se zkusit dopátrat přez Dekru. Ale pokud je to opravdu vysloveně americký auto, který nemá svuj "evropský" vzor, tak to většinou nedohledají..
Třeba Yamaha ČR se uplně odmítá vyjadřovat k motorkám/čtyřkolkám z USA...to jen tak pro příklad...

Apropo..o jaké auto by se jednalo?... Úsměv Honda
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
registrace vozu z USA
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina