Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
zaměna převodovky nebo celeho motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.6.2010 , 22:56   Citovat  

Lidičky, prosím nemáte někdo zkušnost se zaměnou těchto dvou typu motoru?Mám v P5G motor F20 A4.Potřebuji vyměnit převodovku a mám možnost koupi cely motor F20 Z1 z Accorda.Nemáte s tím někdo už zkušenost? Nevíte jestli není Z1 jen automat.Bylo mi řečeno že by to mělo byt jedno, ale nějak se mi tomu nechce věřit.Hlavně poku jdou tyto převodovky zaměnit, sedi i uchycení na karoserii?Nevíte jaký je rodíl mezi těmito motory?Za každou radu moooc děkuji.Prosím help!

Bylo mi také řečemo že je zde opravdovdový odborník "PRELUDE Z" ...odkazuje me na tebe dino a cituji:

ahoj - nejlepší odborník na tvé dotazy je určitě skvělý kamarád z českého Honda - clubu. Má nick PreludeZ a navrhuje převodovky - ten to zná všechno dokonale. Hlavně ho ode mne moc pozdravuj - znám ho taky osobně Smile) ahooooj Dino Smile

mohl by jsi mi prosím pomoct.Moc děkuji. Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 8:12   Citovat  

Se v tom ted trosku ztracim,takze ty mas v aute dobry motor,spatnou prevodovku (pravdepodobne manual) a muzes koupit z Accorda obe veci,ale nevis,jestli tam neni automat?To bych predpokladal,ze motor uz neni v aute a neda se vyzkouset.Co je s tou tvoji prevodovkou,ze ji chces vymenit,to mas Tiptronic nebo co?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kane012 je teď offline  kane012
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 8:37   Citovat  

já mam v accordu F20Z1 s manuálem.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 8:39   Citovat  

Obávám se, že podle typu motoru se automat/manuál nepozná. Možná by to šlo poznat podle označení převodovky... Se stydím

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 10:12   Citovat  

kachnacrx napsal:
Lidičky, prosím nemáte někdo zkušnost se zaměnou těchto dvou typu motoru?Mám v P5G motor F20 A4.Potřebuji vyměnit převodovku a mám možnost koupi cely motor F20 Z1 z Accorda.Nemáte s tím někdo už zkušenost? Nevíte jestli není Z1 jen automat.Bylo mi řečeno že by to mělo byt jedno, ale nějak se mi tomu nechce věřit.Hlavně poku jdou tyto převodovky zaměnit, sedi i uchycení na karoserii?Nevíte jaký je rodíl mezi těmito motory?Za každou radu moooc děkuji.Prosím help!

Bylo mi také řečemo že je zde opravdovdový odborník "PRELUDE Z" ...odkazuje me na tebe dino a cituji:

ahoj - nejlepší odborník na tvé dotazy je určitě skvělý kamarád z českého Honda - clubu. Má nick PreludeZ a navrhuje převodovky - ten to zná všechno dokonale. Hlavně ho ode mne moc pozdravuj - znám ho taky osobně Smile) ahooooj Dino Smile

mohl by jsi mi prosím pomoct.Moc děkuji. Honda

uff tolik chvaly... Úsměv
podle typu motoru se prevodovka nepozna ale pozor, pokud budes kupovat motor co byl s automatem a budes ho chtit dat na manual tak budes potrebovat jinou ECU a misto hydrodynamickeho menice budes potrebovat setrvak + pritlacak + lamelu

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 10:14   Citovat  

Wayne napsal:
Se v tom ted trosku ztracim,takze ty mas v aute dobry motor,spatnou prevodovku (pravdepodobne manual) a muzes koupit z Accorda obe veci,ale nevis,jestli tam neni automat?To bych predpokladal,ze motor uz neni v aute a neda se vyzkouset.Co je s tou tvoji prevodovkou,ze ji chces vymenit,to mas Tiptronic nebo co?

mam vychřastany synchron na 3.st a nž to dvat na vyměnu což si kažý veme minimalne 2.000 za páci a kde mas shaněni synchronu.radeji koupim za 1500 - 2000 převodovku a vyměním.jde ale to žě mám možnost koupi cely motor F20Z1 za dobrý peníz,tzn spousta nahradních dílu za hubičku.každopadně jestli někdo víte o převodovce nejlepe ze severni moravy a zaručeně funkční z motoru F20A4 tak beru taky

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 10:21   Citovat  

PreludeZ napsal:
uff tolik chvaly... Úsměv
podle typu motoru se prevodovka nepozna ale pozor, pokud budes kupovat motor co byl s automatem a budes ho chtit dat na manual tak budes potrebovat jinou ECU a misto hydrodynamickeho menice budes potrebovat setrvak + pritlacak + lamelu

jde mi hlavně o převodovku,motror jen na dily ale nevim jak s uložením jestli bude sedet a jky je mezi těmi motory rozdil, z manuálu co jsem postahovasl sem toho moc nepoznal to mi hlava nebere

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 10:48   Citovat  

prevodovky budou pasovat ze vsech F motoru. Akorat muzes mit jiny prevodovy pomery. Podivej se do FAQu odkaz na F20A4 bys mel mit M2J4 prevodovku. Kdyztak si zjisti kod prevodovky z toho druheho motoru...

btw, neni lepsi si jednu prevodovku opravit nez kupovat a montovat jinou ktera na tom bude podobne?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.6.2010 , 10:56   Citovat  

PreludeZ napsal:
prevodovky budou pasovat ze vsech F motoru. Akorat muzes mit jiny prevodovy pomery. Podivej se do FAQu odkaz na F20A4 bys mel mit M2J4 prevodovku. Kdyztak si zjisti kod prevodovky z toho druheho motoru...

btw, neni lepsi si jednu prevodovku opravit nez kupovat a montovat jinou ktera na tom bude podobne?

no ono napad je to fajn,ale kde mám na to sehnat součástky???druhá věc asi budes vědět jak dlouho muže trvat "oprava" převodovky. A třetí nikdo mi to neudělá , každý má z toho strach a na to abych to dal na repas do hondy opravdu nemam nesouhlas

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2010 , 11:58   Citovat  

Taky bych rekl,ze je pomerne nerozum kupovat prevodovku,ktera na tom muze byt jeste hur nez ta tvoje.To by musela jeste byt v aute nebo by ti ji musel prodejce rozhodit a detailne nafotit,jestli nejsou zuby omlety.Ze by se toho kazdy bal,to tezko,po republice je dost schopnych lidi,co si dily dokazou i sami sehnat - jen musis rict,ze ty neznas ty spravny lidi Mrk .Mne napriklad delal Skritek v Budejicich synchrony (na 4WD) 1+2 a 3+4 tak 2,3 roky nazpatek.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.6.2010 , 12:36   Citovat  

Wayne napsal:
Taky bych rekl,ze je pomerne nerozum kupovat prevodovku,ktera na tom muze byt jeste hur nez ta tvoje.To by musela jeste byt v aute nebo by ti ji musel prodejce rozhodit a detailne nafotit,jestli nejsou zuby omlety.Ze by se toho kazdy bal,to tezko,po republice je dost schopnych lidi,co si dily dokazou i sami sehnat - jen musis rict,ze ty neznas ty spravny lidi Mrk .Mne napriklad delal Skritek v Budejicich synchrony (na 4WD) 1+2 a 3+4 tak 2,3 roky nazpatek.

Jasna to přiznávám opravdu takschopný lidi neznám o tom žádná, ale to trochu složitější, s aotem potřebuji jezdit a mouhu odstavit tam max na víkend Bueee a k tomu ještě cena synchronu pořádnej výtlem .... vhondě cca 5000 jeden, kdyby odjinud tak se možna dostanu na 2500 a kdyz už bych menil tak všechny a sem bankrot, finanční stánka mne trochu v tady tom taky brzdí Smutný takže ted nejak nevim jak z toho ven Cooo??? to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2010 , 21:30   Citovat  

Lidi pls help stalo se vám že řazeni slo přes zuby (z 2. na 3. v otačkách nad 3OOO přesne ) cca pul roku ,tzn jezdil jsem slušně! před cca měsícem jsem jestě zkusil vymenit olej a dla jsem tam neco přímo na převodovky ve smyslu super charge maziva, žádná změna,tak hledam novou převodovku a odedneška rano tammužu narvat 3 v jakých koliv otačkách nad 3000 a no proble , zdalo se mi to jako nahoda, tak sem tomu dnesak pomerne hodne krat dal do cervených a řadim normalne a jede to ok.mylsite že se to mohlo diky mazivu dat do kupy? až po měsíci? Jsem z toho de..b... to mi hlava nebere to mi hlava nebere

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2010 , 21:44   Citovat  

kachnacrx napsal:
Lidi pls help stalo se vám že řazeni slo přes zuby (z 2. na 3. v otačkách nad 3OOO přesne ) cca pul roku ,tzn jezdil jsem slušně! před cca měsícem jsem jestě zkusil vymenit olej a dla jsem tam neco přímo na převodovky ve smyslu super charge maziva, žádná změna,tak hledam novou převodovku a odedneška rano tammužu narvat 3 v jakých koliv otačkách nad 3000 a no proble , zdalo se mi to jako nahoda, tak sem tomu dnesak pomerne hodne krat dal do cervených a řadim normalne a jede to ok.mylsite že se to mohlo diky mazivu dat do kupy? až po měsíci? Jsem z toho de..b... to mi hlava nebere to mi hlava nebere
mohlo ti to pomoct, ale mel si tam dat MTF od hondy, kamos nalil do prevodovky neco jinyho do prevodovek a prevodovka odesla

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2010 , 21:48   Citovat  

Brnďa napsal:
mohlo ti to pomoct, ale mel si tam dat MTF od hondy, kamos nalil do prevodovky neco jinyho do prevodovek a prevodovka odesla

Jo, do převodovky patří MTF nebo dočasně do převodovky bez samosvoru 10W-40...

Jestli tam je něco jinýho,tak to fofrem vylej...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2010 , 22:30   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo, do převodovky patří MTF nebo dočasně do převodovky bez samosvoru 10W-40...

Jestli tam je něco jinýho,tak to fofrem vylej...

Je tam ORIGO olej do převodovek z hondy dovoz USA + to extra mazivo (nazval jsem ho supercharge) je taky USA přímo pro převodovky honda ! Z toho starch nemam ale překvapilo mě že to přestalo až za měsíc teda jestli zítra nestarnu nepojedu a bude to to samý, sem z toho jedle protože je financni tisem a sehnal jse € na přrvodovku i spojku tak ted nevim mam menit nemam ušetřím nebo to za tyden bude to symý ??? sem z toho jelen to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2010 , 22:30   Citovat  

Brnďa napsal:

e tam ORIGO olej do převodovek z hondy dovoz USA + to extra mazivo (nazval jsem ho supercharge) je taky USA přímo pro převodovky honda ! Z toho starch nemam ale překvapilo mě že to přestalo až za měsíc teda jestli zítra nestarnu nepojedu a bude to to samý, sem z toho jedle protože je financni tisem a sehnal jse € na přrvodovku i spojku tak ted nevim mam menit nemam ušetřím nebo to za tyden bude to symý ??? sem z toho jelen to mi hlava nebere

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.6.2010 , 23:39   Citovat  

kachnacrx napsal:
e tam ORIGO olej do převodovek z hondy dovoz USA + to extra mazivo (nazval jsem ho supercharge) je taky USA přímo pro převodovky honda ! Z toho starch nemam ale překvapilo mě že to přestalo až za měsíc teda jestli zítra nestarnu nepojedu a bude to to samý, sem z toho jedle protože je financni tisem a sehnal jse € na přrvodovku i spojku tak ted nevim mam menit nemam ušetřím nebo to za tyden bude to symý ??? sem z toho jelen to mi hlava nebere
¨
Já jsem měl problém s 3 a 5 a po nalití MTF se to postupně zlepšilo. Sice ne úplně na 100%, ale dá se s tím vpohodě žít. Taky to nebylo hned druhý den, spíš tak po týdnu.

Obsah fóra Honda-club.cz   
zaměna převodovky nebo celeho motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina