Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Projeti v S2000 + dotaz
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
zonedol je teď offline  zonedol
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 12:35   Citovat  

Ahoj,

vazne premyslim o porizeni Honda S2000 na leto a zajimalo by me jestli by byl nekdo ochotnej me v ni (aspon kratce) svezt (cas a benzin samozrejme uhradim) a tak nejak o ni pokecat - budto Praha nebo Vysocina Úsměv

A dalsi dotaz: myslite si ze je lepsi:

a) koupit novejsi kousek s malo km (treba i jeste v zaruce) --- napr. rocnik 2007-9 do 30 000 km najezdu (cenove se to ale pohybuje pomerne vysoko)

nebo

b) koupit starsi kousek s vic km (treba rok 2005-6 do 100 000 km najezdu) a povymenovat nektere dily?

Diky
L.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
VTECer je teď offline  VTECer
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 13:26   Citovat  

Já myslím,že tě to výjde na stejno....100t. km u Hondy není žádné velké opotřebení, pokud s tím tedy někdo nekrosil na okruhu. Co jsem koukal, tak mezi rv. 2000 a 2006 je rozdíl okolo 200t.Kč, což je docela dost.

V eSku jsem několikrát jel i řídil a poježdění to není špatné, ale mně osobně dost vadilo to,že se jedná o kabrio...menší tuhost karosérie a profukování vzduchu nad čelním sklem při zavřené střeše. Pokud střechu sundáš, nedá se jet víc jak 100, protože bys druhej den neotočil hlavu. Dlouho jsem o ní přemýšlel, ale nakonec jsem vzal ITR. Jednak se mi nechtělo dávat tolik peněz za víkendové auto a hlavně je to semiracingové kupé s výborným podvozkem a samosvorem. je to dobrý

Na druhou stranu ale musím říct, že mě zadokolka stále láká.... VTEC
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 13:37   Citovat  

ten cenovej rozdil je proto, ze ta starsi je EP1 a novejsi EP2 (naka ta kosmetika, lip se vytaci a hlavne ma stabilizaci)
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 13:56   Citovat  

Buchtak napsal:
ten cenovej rozdil je proto, ze ta starsi je EP1 a novejsi EP2 (naka ta kosmetika, lip se vytaci a hlavne ma stabilizaci)

Se staženou střechou do 14O v pohodě i 200 se dáÚsměva pak se děla hard top tam to určitě neprofukuje:-)kedine co tak ta střecha trošku povrzává ale ne že by tam profukovalo ne?Jinak se v tom svezeš a chceš jí mít doma.Je to auto které tě okouzlí.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 14:02   Citovat  

Marfi napsal:
Se staženou střechou do 14O v pohodě i 200 se dáÚsměva pak se děla hard top tam to určitě neprofukuje:-)kedine co tak ta střecha trošku povrzává ale ne že by tam profukovalo ne?Jinak se v tom svezeš a chceš jí mít doma.Je to auto které tě okouzlí.

Akorat me teda znervoznuje ta stisnenost interieru, ja vzhledem ke svym 200cm na ni muzu zapomenout :/
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 14:02   Citovat  

prave prave, urcite bych chtel AP2 a pravdepodobne i hard-top, takze profukovani mi fakt nevadi Úsměv

hlavne bych se v tom potreboval nechat svezt, nikdo se nenabidne Úsměv? nechci to zadarmo Úsměv

muze byt i jinde nez Praha/Vysocina, dojedu

diky!

L.
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 14:40   Citovat  

zonedol napsal:
prave prave, urcite bych chtel AP2 a pravdepodobne i hard-top, takze profukovani mi fakt nevadi Úsměv

hlavne bych se v tom potreboval nechat svezt, nikdo se nenabidne Úsměv? nechci to zadarmo Úsměv

muze byt i jinde nez Praha/Vysocina, dojedu

diky!

L.

Napiš LKTR má ap2 v Praze ale je časově dost vytíženej.
   Návrat  
VTECer je teď offline  VTECer
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 16:26   Citovat  

zonedol: No, troufám si říct, že s tím HT to nebude o moc lepší. Jinak v EP2 jsem neseděl, takže nemůžu posoudit.

buchtak: rozhodně to není auto na dovolenou pořádnej výtlem I když jsme se domlouvali, že bychom letos mohli dát Itálii. Většinu věcí bych samozřejmě odtáhnul já v ITR :-/
   Návrat  
James je teď offline  James
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 16:32   Citovat  

Len taky maly fun fact: EP1 a EP2 su civic 7g... s2000 su AP1 a AP2 Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 17:12   Citovat  

VTECer napsal:
zonedol: No, troufám si říct, že s tím HT to nebude o moc lepší. Jinak v EP2 jsem neseděl, takže nemůžu posoudit.

buchtak: rozhodně to není auto na dovolenou pořádnej výtlem I když jsme se domlouvali, že bychom letos mohli dát Itálii. Většinu věcí bych samozřejmě odtáhnul já v ITR :-/

Tak to je jasny, uz jenom z toho duvodu, ze neni kam dat zavazadla HaHaaa Ale jak rikam, jde mi o to, abych se do ni pripadne vubec nasoukal
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 17:17   Citovat  

zas kdyz se jede napr. k mori tak co clovek potrebuje? plavky a par tricek, to se snad do S2000 vejde, ne?

btw: jeste k memu dotazu, co byste teda preferovali, novy (drazsi) nebo starsi + pripadna oprava/generalka?
   Návrat  
Scotty33 je teď offline  Scotty33
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 17:20   Citovat  

zonedol napsal:
zas kdyz se jede napr. k mori tak co clovek potrebuje? plavky a par tricek, to se snad do S2000 vejde, ne?

btw: jeste k memu dotazu, co byste teda preferovali, novy (drazsi) nebo starsi + pripadna oprava/generalka?

NOVÝ
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 18:12   Citovat  

zonedol napsal:

STARSI (ja koupil 1999 a nelituju). Teda aspon me palil rozdil jestli dat pres 300 za hodne peknou 99 120 najeto nebo pres 600 za 06 (mluvim o dovozu, v CR jsou tyhle mladsi rociky i levnejsi, ale jsou to necisty auta, takze ... jasna volba), kdyz je to porad stejny auto a pak jsem nemohl volit jinak, auto mam pres 5.000 km a super, akorat spojka dostala par sprintu a je ted nova, no a, to je snad normalni spotrebni zalezitost.. je to dobrý

Jo a pokud tvrdis, ze chces AP2, tak proc se ptas jestli starsi? AP2 je cca od 2005 a je to jak americka 2,2 tak dal i evropska 2.0 a jak s VSA tak bez ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 18:19   Citovat  

Buchtak napsal:
... novejsi EP2 (naka ta kosmetika, lip se vytaci a hlavne ma stabilizaci)

Tak AP2 je i bez stabilizace (ta je u EU modelu od r.2006, v Americe driv) a hlavne, jak jsi prisel na to, ze se lip vytaci? Tak to koukám! HaHaaa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 18:25   Citovat  

alicante napsal:
Tak AP2 je i bez stabilizace (ta je u EU modelu od r.2006, v Americe driv) a hlavne, jak jsi prisel na to, ze se lip vytaci? Tak to koukám! HaHaaa

Ehm, to jsem si kapku spletl s
Už v 5000-5500 otáčkách má motor dost síly na předjíždění, na vačku s ostřejším profilem ale spíná až v 6000. V tu chvíli jeho zvuk zhrubne a vůz o poznání ožije, zdálo se mi ale, že oproti AP1 je změna hladší a plynulejší. Že by přeprogramovaná elektronika? Řada řidičů S2K si totiž stěžovala na neklid zádě při změně zdvihu a toto může být odpověď na tento problém.

Viz. Kinguv test na hondaclub.cz (http://www.hondaclub.cz/default.aspx?a=1880)

Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 18:43   Citovat  

Buchtak napsal:
Ehm, to jsem si kapku spletl s
Už v 5000-5500 otáčkách má motor dost síly na předjíždění, na vačku s ostřejším profilem ale spíná až v 6000. V tu chvíli jeho zvuk zhrubne a vůz o poznání ožije, zdálo se mi ale, že oproti AP1 je změna hladší a plynulejší. Že by přeprogramovaná elektronika? Řada řidičů S2K si totiž stěžovala na neklid zádě při změně zdvihu a toto může být odpověď na tento problém.

Viz. Kinguv test na hondaclub.cz (http://www.hondaclub.cz/default.aspx?a=1880)

Úsměv

Takze z toho plyne,ze se hur vytaci .. Velmi šťastný pifko
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 18:58   Citovat  

alicante napsal:
Takze z toho plyne,ze se hur vytaci .. Velmi šťastný pifko

Úsměv vytaci se asi stejne ,ale prechod je vyraznejsi Úsměv pifko pifko
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 19:00   Citovat  

Buchtak napsal:
Úsměv vytaci se asi stejne ,ale prechod je vyraznejsi Úsměv pifko pifko

... u AP1 Velmi šťastný je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 19:36   Citovat  

ok chlapi, aby bylo jasno, urcite nechci starsi jak rekneme 2005, takze:

starsi = 2005-6
novejsi = 2007-9

i tak je cenovej rozdil pomerne znacnej, takze proto ten dotaz... jestli vzit novejsi, a neresit podvozek a motor (snad) nebo vzit starsi a vedet ze treba bude potreba povymenovat nejaky dily apod.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 19:57   Citovat  

alicante napsal:
... u AP1 Velmi šťastný je to dobrý

jo Velmi šťastný
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 21:29   Citovat  

zonedol napsal:
ok chlapi, aby bylo jasno, urcite nechci starsi jak rekneme 2005, takze:

starsi = 2005-6
novejsi = 2007-9

i tak je cenovej rozdil pomerne znacnej, takze proto ten dotaz... jestli vzit novejsi, a neresit podvozek a motor (snad) nebo vzit starsi a vedet ze treba bude potreba povymenovat nejaky dily apod.

kristepane ...
co myslis ze ti tu lidi reknou? kup si rocnik 2006 ten je nejlepsi? ale jen s 34 544,6 km za XYZ kc a udelej na to mgeneralku toho a toho pořádnej výtlem
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 21:40   Citovat  

dik za podnetny prispevek Smutný

ne, cekam ze mi nekdo rekne, neber 2005 protoze po xx xxx je vysoce pravdepodobny ze budes muset menit ramena + xxx a bude to stat yyy a nevyplati se to oproti novejsi

tak sorry za dotaz jako
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 21:48   Citovat  

zonedol napsal:
dik za podnetny prispevek Smutný

ne, cekam ze mi nekdo rekne, neber 2005 protoze po xx xxx je vysoce pravdepodobny ze budes muset menit ramena + xxx a bude to stat yyy a nevyplati se to oproti novejsi

tak sorry za dotaz jako

ja ti rekl co mas koupit ...kdo hleda najde.

nicmene nechapu moc tenhle topic... nejdriv se ptas jestli starz nebo novy, nakonec se dovis ze jen novy... a ted debatujes o rozdilu par let a par km ....
bud si sebou vezmes ke koupi mechanika nebo jinym zpusobem zjistis co s vozem je ( napr ja jezdim ke znamemu diagnostikovy do autoriz servisu ) .....

nebo koupis zajice v pytli a je to bud a nebo
km a stari u tehlech vozu nehraje prilis roly .... protoze bud se jim dostava pece nebo se jim pece nedostava... Lucy
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 22:10   Citovat  

ok, to dava smysl

premyslel jsem o tom vzit s sebou mechanika --- mate nekdo tip na nekoho sikovneho kdo se vyzna v S2000 (tusim ze to nebude uplne jednoduche, vzhledem k tomu kolik jich tu celkem (ne)jezdi) --- nebo aspon nekoho dobreho na Hondy obecne

jinak sice je to rozdil "par let a par kilometru", jak ty rikas, ale cenove je to rozdil 200 000 kc a vic... takze jsem to myslel tak jestli je lepsi koupit neco starsiho (byt v dobrem stavu) a ten rozdil (nebo jen cast) do toho treba nacpat na opravach/vymenach nebo radeji rovnou koupit novejsi (snad v lepsim stavu)... to byl asi smysl tohodle topicu
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 23:44   Citovat  

zonedol napsal:
ok, to dava smysl

premyslel jsem o tom vzit s sebou mechanika --- mate nekdo tip na nekoho sikovneho kdo se vyzna v S2000 (tusim ze to nebude uplne jednoduche, vzhledem k tomu kolik jich tu celkem (ne)jezdi) --- nebo aspon nekoho dobreho na Hondy obecne

jinak sice je to rozdil "par let a par kilometru", jak ty rikas, ale cenove je to rozdil 200 000 kc a vic... takze jsem to myslel tak jestli je lepsi koupit neco starsiho (byt v dobrem stavu) a ten rozdil (nebo jen cast) do toho treba nacpat na opravach/vymenach nebo radeji rovnou koupit novejsi (snad v lepsim stavu)... to byl asi smysl tohodle topicu

vazne te moc nechapu ... jak uz sis mohl vsimnout tak v pripade inzeratu hraje hlavni roli nasazeni ceny subjektivni nazor, vzhledem k tomu ze se najdou lidi jako ty tak je vhodne si na auto prirazit 100 tisci v pripade s2000 a rikat ze je top stav , protzoe pak prijede jouda jako ty.. a rekne si to je drahy... to bude kvalitni Úsměv
cenu si clovek urcuje podle spousty aspektu , v tvem pripde jak koukam hraje velkou roli PSYCHOLOGICKY , dalsi je treba jak moc si auta vazi, jak moc pospicha na prodej , kolik do nej vrazil za repsae a Genealky ... , za kolik vozidlo poridil atd atd atd ...

a nemyslim si ze by byla s2000 az tak odlisna od ostanich vozu , bourane auto pozna kazdy lepsi klempir, stav motoru jde taky dobre poznat podle startu za studena, zvuku, koure, sporeby oleje, zda je ve vode olej ... neb v oleji nejakej povlak a tak nevim , nejsem mechanik ale myslim ze kazdej zkusenejsi clovek to zna u ostatnich.... bude vedet u i s2000 , stejne jako vyklepanej podvozek atd ...

dalsi moznosti je vyuziti sluzeb nekereho z celnu klbu dle me by mohl byt vhodny napriklad rom. nebo alicante, oba jsou zkuseni co se hond tyce a mam takovej pocit ze vozi auta .. nebo zemi by ti mohl dovest RHD a tak staci patrat a zjistovat ... nez se hloupe ptat co ti odejde jako prvni na voze ktery jeste nemas a nikdo z nas ho nevidel ...
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 10.6.2010 , 23:57   Citovat  

jeste k tvym oblibenym informacim

RV ...
takze chapu spravne chces poface... cilip AP2 kvuli motoru a dalsim vecem ok.. rozumne,

nicmene uz nehraje roli jestli 2006 nebo 2009 ne ? stejne to auto bude garazovany a dulezitejsi nez stari bude jak bylo s autem zachazeno ... servisni knizka v dnesni dobe nema az takovou vahu ale rozhodne je to dobrej doklad...

a ? najetych km?

logicke je ze v pripade ze se vozidlo uziva tak jak ma ... ( a kazdy majitel se k nemu chova stejne ) tak je lepsi min najetych kilometru ...

jenze musis vzit v potaz ze urcite se najdou zbohatlici kteri si auto koupi novy parkrat mu nalozi za studena a bude v horsim stavu nez bratricek kterej ma najeto o 30tkm vic ne? a verim tomu ze takhle " naslaplej " motor kery zdime z kazde kapky paliva vykon bude na satne zachazeni nachylnejsi nez treba moje d16y7 ktera me prezije Velmi šťastný

zrovna tak na tom muze bejt podvozek ..... jsme lidi a cim jsme bohatsi tim mame mensi uctu k vecem jak vlastnim tak cizim ...

moje rada zni nechat si auto dotahnout od nekoho kdo ma tady na klubu dobre jmeno ... nadiktovat si pozadavky a cekat a spolehat se ....
druha moznost .. je sehnat si znamiho co je fanda do aut a jti omrknout par inzeratu Úsměv

p.s. jestli se tak moc ches svyst tak obraz bazary.. urcite v nejakem s2000 bude .... za drobnou uplatu ( mozna i bez ni ) te nechaji svest... a mas jasno. a nejen ze te sveze bazarnik ale necha te i sednout si za to Honda
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 11.6.2010 , 7:48  Naposledy upravil LK7R dne 11.6.2010 , 8:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Podstatna otazka je jestli EU verze nebo US verze.

AP2 EU verze:
- 2.0 benzin (omeozvac 9000rpm)
- 215/45 R17 87W + 245/40 R17 91W Bridgestone Potenza RE050
- VSA
- prepracovany podovozek (jine stabilizatory a celkove naladeni)
- jine sedacky (vyskove repro v sedackach)
- zpomalovac spojkoveho valce - setri prevodovku a auto je mene nachylne na utikani zade pri rychlem pusteni spojky
- sklenene zadni okno.

AP2 US verze:
- 2.2 benzin (omeozvac 8200rpm)
- 215/45 R17 87W + 245/40 R17 91W Bridgestone Potenza RE050
- VSA (od 2005)
- prepracovany podovozek (jine stabilizatory a celkove naladeni)
- jine sedacky (vyskove repro v sedackach)(od 2005)
- zpomalovac spojkoveho valce - setri prevodovku a auto je mene nachylne na utikani zade pri rychlem pusteni spojky
- sklenene zadni okno.
- vice krouticiho momentu diky 2.2, vykon je stejny jako u AP1
- nektere prevodove stupne kratsi a kratsi staly prevod.
- max speed ~255km/h (tam je 8200 na 6ty kvalt)
- display jak v mph tak km (elektronicke prepinani grafiky)
- tempomat
- radio Amerika - tzn jen liche stanice
- nema mlhovku, NUTNO DODELAT!

Osobne bych doporucil auto s VSA (ja mam bez). Na vlhkem povrchu a desti je sviznejsi jizda pomerne vycerpavajici z duvodu maximalniho soustredeni, jinak se muze clovek velmi rychle ocitnout mimo zamyslenou trajektorii a to dvermi napred...

Problemy:
- kdyz se s tim driftuje tak odejde difer
- motor nutno dobre mazat a kontrolovat olej (stejne jako u vsech aut a o to vic u ostrych Hond), jinak par aut s ohnutou klikou (ale to jsou malo podlozena info). Osobne sem videl na Nurburgringu Irskou S2000 s 265 000km a auto vypadalo a jelo jak nove, majitel tvrdil ze puvodni stav i motor. Ze by to nejak setril to fakt teda ne Mrk.

Zkusenosti:
- zadni pneu v zavislosti na pouziti a agresivite geometrie tezky spotrebak Mrk (cca 10 000km), predni cca 30 000km
- olej max 1litr mezi vymenou (zatim novy motor 35 000km)
- spotreba kolem 12.5 - 13.5 (ostry provoz mesto a rychla dalnice bez strechy)
- spotreba se strechou, ECO jizda 120-130km/h 6ty stupen dalnice nemecko cca 8km/100
- brzdy velmi prijemne a dostacujici, osobne jezdim Ferodo DS2500, ale i OEM Honda od Jurid byl paradni! (desky stejne jako na CTR 7G)
- malo odkladacich ploch v interieru
- kufr na mesicni nakup v hypermarketu pro dva akorat
-

Pokud by to vyslo casove, tak sem schopen ti pri nakupu poradit a omrknout to, projizdku domluvime, napisu ti do SZ.
VTEC
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 11.6.2010 , 7:57   Citovat  

VTECer napsal:
V eSku jsem několikrát jel i řídil a poježdění to není špatné, ale mně osobně dost vadilo to,že se jedná o kabrio...menší tuhost karosérie a profukování vzduchu nad čelním sklem při zavřené střeše. Pokud střechu sundáš, nedá se jet víc jak 100, protože bys druhej den neotočil hlavu. Dlouho jsem o ní přemýšlel, ale nakonec jsem vzal ITR. Jednak se mi nechtělo dávat tolik peněz za víkendové auto a hlavně je to semiracingové kupé s výborným podvozkem a samosvorem. je to dobrý

No asi sem poleno, ale tu zminovanou tuhost karoserie sem fakt nepocitil a to jsem uz ridil hodne ostrych aut. A klidem v dusi mohu rict, ze chovani kastle S2000 je jako u normaniho auta a zadne krouceni zpusobene "menší tuhost karosérie" se nekona! Coz o jinych kabrio rici nemuzu.

Profukovani byla vada kusu - koupit testneni nove.

Autem se da jezdit bez strechy do 120km/h se snizenym komfortem do 140km/h. Nad 140km/h to udela slusny "Afro" HaHaaa

Souhlasim, ze jako jedine auto bych to nedoporucil, druhe auto do rodiny ok...
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 11.6.2010 , 8:40   Citovat  

dobrý info OK

prej bez střechy 140km. se mnou jezdi 200 a jeli sme dokonce i 250 kmh ... od ty doby mi vlasy rostou dvakrat rychljes, jaka to byla masaz (pred nami jelo novy GTR, tak ho proste nemoh nechat ujet) Hihi

jako spolujezdec muzu rict, ze nesmis mit sebou zadny zavazadla nebo ti zustanou na kline. nejsou kam dat
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 11.6.2010 , 10:56   Citovat  

ok, diky vsem za info...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Projeti v S2000 + dotaz
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: