Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Mitsubishi Evo v dieslu ???
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 1:07   Citovat  

Bully napsal:
A tohle jsi uslysel kde? Velmi šťastný

asi nikdy nejel tdickem Velmi šťastný nekde neco slysel a pak pise nesmysly.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 1:12   Citovat  

kamol napsal:
asi nikdy nejel tdickem Velmi šťastný nekde neco slysel a pak pise nesmysly.

Mozna jel prave tradicne jenom tim starym chrochtajicim 66 kW TDIckem a nicim normalnim, jako vsichni co tu tak odborne plivou na naftu Velmi šťastný
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 1:25   Citovat  

Bully napsal:
Mozna jel prave tradicne jenom tim starym chrochtajicim 66 kW TDIckem a nicim normalnim, jako vsichni co tu tak odborne plivou na naftu Velmi šťastný

to me taky napadlo,protoze vsichni co tu tvrdi ze je to hnus tdi atak a pak z nich vyjde ze jeli firemni octavii atd 66kw starym tdi motorem.dneska ty tdicka jsou uplne nekde jinde,vyvoj jde proste kupredu.
   Návrat  
azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 7:04   Citovat  

svetá pravda! kto si neskúsil novú generáciu naftových motorov iba kecá bludy.Ved to 66kW TDi bolo zmastene do kopy niekedy v 80rokoch prvé verzie sa objavili v Audi 80 a to je pekne stará kára a tá za vrchol elektroniky považovala elektrické stahovanie okien.Takže až kecálkovia si sadnú do auta z motorom kde je nafta a comon rail,bud variabilné,alebo dvojturbo potom nech kecajú a že netočí 6000+? ked máš dieru v hlave z konštrukcie a princípu chodu dieslového motora tak hoooodne vela gooogli nech sa to dozvie.
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 8:23   Citovat  

hopit napsal:
Nikdy jsem neměl problém u i-ctdi s řazením a vytáčením motoru Velmi šťastný Tam kde se dalo s naftou předjíždět na 5. musím u benzínu dávat za 3. abych dosáhl stejného zrychlení Smutný

Zase nepochopil dál se nemá cenu vyjadřovat Tak to valím bulvy
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 8:31   Citovat  

Bully napsal:

Já na naftu neplivu. A nevím kdo tady má ten slogan Kde TDI končí my začínáme. Jen mě štve že ten motor nejde vytočit jak u Honda . Ve 3500 ten motor jen řve a lejno jede. A neboj jel jsem i s novějšíma TDI a ano jsou to dobré motory ,ale pořád to je. Kde TDI končí my začínáme papa
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 9:49   Citovat  

optimas napsal:
Já na naftu neplivu. A nevím kdo tady má ten slogan Kde TDI končí my začínáme. Jen mě štve že ten motor nejde vytočit jak u Honda . Ve 3500 ten motor jen řve a lejno jede. A neboj jel jsem i s novějšíma TDI a ano jsou to dobré motory ,ale pořád to je. Kde TDI končí my začínáme papa

A kolik současných motorů Honda začíná na 5000ot.? Spousta jich končí o 1000ot. víc než kdejaká nafta Hihi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 10:21   Citovat  

optimas napsal:

Nemusis to brat jako pokus o flame, nikdo se tu nechce hadat. Ten slogan vozi nevim kdo, ja to nejsem, kdyz jezdim sam s i-CTDi Velmi šťastný
Jisteze se neda nafta vytacet az tak jako vetsina motoru pohanenych benzinem, ale ve 3500 otackach normalni turbodiesel porad tahne a jeste ma porad rezervu. S tim rozdilem, ze u nej nemusis "michat" otacky, aby vubec jel.
Kdybych to mel shrnout- kazdy motor ma proste jinou charakteristiku, tzn. svoje vyhody a svoje nevyhody a je na kazdem aby posoudil na co auto vlastne potrebuje a podle toho si ho poridil (na co mi bude krasny hlasity rev v 6000+ otackach (a spotreba 15 litru), kdyz casto cestuju rychlosti mezi 160-200 km/h dlouhe dalnicni vzdalenosti. To bych byl z auta spis nestastny. Proste to neni o benzin vs. diesel jak si myslis, ale o tom co potrebujes.
   Návrat  
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 11:33   Citovat  

Já si myslím že pro většinu lidí je dieslový motor lepší volba. Má sice o něco dražší údržbu, ale to je lidem fuk, jde jim jen a pouze o spotřebu. A je pravda že naftové motory se technologicky vyvíjejí kdežto benzíny (si myslím) jsou tak nějak vesměs furt stejné. Pro lidi co uvažují prakticky je diesel prostě jasná volba, pak jsou ale lidé kteří chtějí auto co má sportovního ducha a to nabízí benzín, který i kdyby byl ve finále pomalejší tak alespoň pro mě je pocitově jízda s ním vždy hezčí zážitek než s naftou. Ale přejme dieslovým motorům veliký úspěch teoreticky vzato by potom měl začít benzín trochu zlevňovat když budou mít všichni diesly a benzín je produktem výroby nafty Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 13:57  Naposledy upravil Bully dne 13.6.2010 , 14:46, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Stealman napsal:
Já si myslím že pro většinu lidí je dieslový motor lepší volba. Má sice o něco dražší údržbu, ale to je lidem fuk, jde jim jen a pouze o spotřebu. A je pravda že naftové motory se technologicky vyvíjejí kdežto benzíny (si myslím) jsou tak nějak vesměs furt stejné. Pro lidi co uvažují prakticky je diesel prostě jasná volba, pak jsou ale lidé kteří chtějí auto co má sportovního ducha a to nabízí benzín, který i kdyby byl ve finále pomalejší tak alespoň pro mě je pocitově jízda s ním vždy hezčí zážitek než s naftou. Ale přejme dieslovým motorům veliký úspěch teoreticky vzato by potom měl začít benzín trochu zlevňovat když budou mít všichni diesly a benzín je produktem výroby nafty Úsměv

Jsi asi jeden z prvnich, co tu pouzivaji zdravy selsky rozum přátele Ono jich je urcite vic, ale vzdycky jsou vic slyset radikalni ukricenci.

Jenomze vubec nejde jenom o spotrebu, ale i o prubeh vykonu a komfort jizdy. Pokud hodis na dalnici sestku a jedes s ni od 90 km/h i pres 200 a pritom motor neslysis protoze se netoci, je cestovani mnohem prijemnejsi. Zrovna tak nemusis podrazovat abys mel ve spravnou chvili dostatecny kroutak a vykon pro predjizdeni nebo jakykoli jiny nahly manevr.
To, ze bude benzin skoro vzdycky zabavnejsi i kdyby mel o dost horsi parametry se nikdo nepre, uz jsem to tady nakonec psal vickrat. Idealni volba je pro me velke rodinne auto s dieselem na polykani km a druhy maly benzinovy hatch na zabavu a kratke jizdy. Pokud budes sam muset jezdit x desitek tisic km rocne a budes mit penize na neco jineho nez napr. na starou benzinovou 1.4, schvalne pro co se sam rozhodnes Velmi šťastný
EDIT- maly dotaz: v cem podle tebe spociva ta drazsi udrzba? Ze nekdo meni ve 300 000 km turbo?
   Návrat  
Lada je teď offline  Lada
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 14:55   Citovat  

S tou drazsi udrzbou je to pravda. Samozrejme ze kdyz si koupis nove auto tak nepredpokladas ze se ti tam hned neco pokazi. Ale kdyz na dieselu odejde do vecnych lovist rail nebo cerpadlo nebo trysky... Tak platis vetsinou peknou palku a o turbu uz ani nemluve. Ale je to kus od kusu. Nekdo muze nalitat 300 000km a nemit zadny zavaznejsi problem. A nekomu muzeodejit trebaturbo uz po 100vce je to relativni.. a taky je to o tom jak se o to auto clovek stara. Jestli nekdo leti hodinu a pul v kuse podalnici 160 pak prijede na benzinku a okamzite vypne motor a dela to tak pravidelne tak se takjy pak nesmi divit ze mu turbo odejde do vecnych lovist Velmi šťastný
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 15:03   Citovat  

Bully napsal:
......... uz jsem to tady nakonec psal vickrat. Idealni volba je pro me velke rodinne auto s dieselem na polykani km a druhy maly benzinovy hatch na zabavu a kratke jizdy.....

Zlatý slova a proto mám TDCi a Vti Mr. Green
   Návrat  
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 15:07   Citovat  

Bully napsal:
Jsi asi jeden z prvnich, co tu pouzivaji zdravy selsky rozum přátele Ono jich je urcite vic, ale vzdycky jsou vic slyset radikalni ukricenci.

Jenomze vubec nejde jenom o spotrebu, ale i o prubeh vykonu a komfort jizdy. Pokud hodis na dalnici sestku a jedes s ni od 90 km/h i pres 200 a pritom motor neslysis protoze se netoci, je cestovani mnohem prijemnejsi. Zrovna tak nemusis podrazovat abys mel ve spravnou chvili dostatecny kroutak a vykon pro predjizdeni nebo jakykoli jiny nahly manevr.
To, ze bude benzin skoro vzdycky zabavnejsi i kdyby mel o dost horsi parametry se nikdo nepre, uz jsem to tady nakonec psal vickrat. Idealni volba je pro me velke rodinne auto s dieselem na polykani km a druhy maly benzinovy hatch na zabavu a kratke jizdy. Pokud budes sam muset jezdit x desitek tisic km rocne a budes mit penize na neco jineho nez napr. na starou benzinovou 1.4, schvalne pro co se sam rozhodnes Velmi šťastný
EDIT- maly dotaz: v cem podle tebe spociva ta drazsi udrzba? Ze nekdo meni ve 300 000 km turbo?

treba ruzny cidla, ventyli, vstriky a nam zname turbo Úsměv . proste vsechno co ma naftak navic oproti benzinu, tohle je jasna vec. Ono se nerika nadarmo, ze to co usetris na nafte stejne utratis na servisu. Nebo to delat jako nemci - koupit - najezdit 200 000km a sup stim do bazaru Úsměv

(PS: sem spis vyznavac nafty..) Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 15:12   Citovat  

VlastaFR napsal:
Nebo to delat jako nemci - koupit - najezdit 200 000km a sup stim do bazaru Úsměv

Jo jo to je ten spravny pristup. osobne bych diesla ktery ma najetych vic jak 150-200 nekoupil
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 15:17   Citovat  

VlastaFR napsal:
treba ruzny cidla, ventyli, vstriky a nam zname turbo Úsměv . proste vsechno co ma naftak navic oproti benzinu, tohle je jasna vec. Ono se nerika nadarmo, ze to co usetris na nafte stejne utratis na servisu. Nebo to delat jako nemci - koupit - najezdit 200 000km a sup stim do bazaru Úsměv

....a bazar to prodá do čech nebo polska s najetejma 100tis HaHaaa

Nemyslím že by to byl důvod pro vyšší servis. Problém je spíšš v tom, že benzínovej motor je vpodstatě desítky let pořád stejný, kdežto nafta se furt vyvíjí a servisáci se v tom většinou nevyznají a odstraňují závady výměnou tohodle a tamtoho a tudlectoho ....
Příklad : asi před měsíce mi přestal tahat Focus (205tis km, r.v 2004), z ničeho nic. Pod kapotou změť trubek, hadic a všeho možnýho ...
Po přijetí do značkového servisu mi bylo řečeno ... jo to by mohlo být tohle a nebo taky todle a nebo tudleto .... nakonec z technika vypadlo, že by to bylo pouze pokus omyl ...prostě by měnily díly a čekali na výsledek. Což jsem odmítl...nakonec jsem našel odvahu pustil se do toho sám a závadu jsem našel po jednom dni. Prasklá podtlaková hadička...byl zpuchřelá tak, že se rozpadala při každém dotyku ....
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 15:20   Citovat  

Lada napsal:
Jo jo to je ten spravny pristup. osobne bych diesla ktery ma najetych vic jak 150-200 nekoupil

Důvod? Dieselové taxíky v německu mají 450tis km a furt šlapou jak hodinky ... je to jen o tom jak se k tomu chováš.

A jenom pro ilustraci : služební Octavia II. Tdi najeto 87tis klika bokem KO
   Návrat  
Peet je teď offline  Peet
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 15:22   Citovat  

to TDI asi neco bude mit do sebe, kdyz ted dojely 3 TDI (audi) na prvnich mistech v 24 hours Le Mans to mi hlava nebere
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 15:28   Citovat  

Peet napsal:
to TDI asi neco bude mit do sebe, kdyz ted dojely 3 TDI (audi) na prvnich mistech v 24 hours Le Mans to mi hlava nebere

Jo jenže to moc TDi (prostě sepciální motor na speciální naftu) nejsou KO ... je stejný jako kdybys řekl, že v tom šeluwépawr něco je protože feráče vyhrávali F1.
Jinak nevyhráli jen teď ... nasekávaj to tam slušně už nějakej ten pátek ...ve WTCC museli dieselovým seatům stáhnout turba bo se na ně nidko nečapal.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 15:37   Citovat  

CRXMANN napsal:
Důvod? Dieselové taxíky v německu mají 450tis km a furt šlapou jak hodinky ... je to jen o tom jak se k tomu chováš.

A jenom pro ilustraci : služební Octavia II. Tdi najeto 87tis klika bokem KO

Jo samozrejme je to o tom jak se k tomu autu chovas na tom to cele stoji. Ja jen rikam ze pro me by byl risk koupit diesela ktery ma najeto tolik uz jen z hlediska toho ze kdyz se ti pokazi choulostive veci, vetsinou ty vysokotlake tak to je pak solidni vir s penezma. Hlavne v dnesni dobe kdyz se do nafty povine primichava to biosvinstvo. To se pak clovek an inedivi ze ty trysky odchazeji Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 15:39   Citovat  

Samozrejme ze se ti muze cokoliv pokazit i na aute ktere ma najete min.. Staci mit smulu a je je hotovo... Ale rekl bych ze s najetyma kilakama roste pravdepodobnost.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.6.2010 , 16:01   Citovat  

VlastaFR napsal:

Ja nejsem vyznavac niceho, jenom si kupuju to co potrebuju a na co mam, nepotrebuju delat machra s osmivalcem a pritom plakat, ze nemam na benal.

Pokud usetrim v prepoctu na Kc jenom na spotrebe (benzin vs. nafta, u meho vozu a s obvyklymi cenami u nas) cca 40 tisic Kc rocne, nebude mi delat problem to "nam zname turbo" v tech 300 tkm vymenit, pokud to bude potreba. (A u benzinu s turbem je tomu jinak? Úsměv ) Spis uz ale budu mit jine auto. Ale vazne me zadne charakteristicke zavady i-CTDi oproti benzinovym verzim Acco nenapadaji, takze to vypada ze asi mezitim na to nove auto diky tomu i usetrim OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Mitsubishi Evo v dieslu ???
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina