Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Poprve s novym Legendem
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
norsi je teď offline  norsi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.8.2007 , 12:07   Citovat  

Tak jsem mel ted na dva dny pujcenyho novyho Legenda. Vazne jsem se na to tesil, i kdyz me trosku zarazilo, ze jsem ho mel pujcenyho z duvodu, ze je s nim soucasny majitel nespokojeny a bude ho prodavat.

Po tom jak jsem byl nadseny Accordem 2,2 iCTDi, jsem se vazne tesil. Auto jsem si prebiral na budejovicky a prvni co me prekvapilo bylo, ze auto pusobi hrozne malym dojmem. Na to jakej byl puvodni legend lod je tohle uplnej mrnousek. V kategorii luxusnich aut (kam by se chtel asi Legend radit) mi prijde, ze pusobi nejmensim dojmem. A to o dost. Druha vec co me zaujala je interier - na prvni pohled pusobi desne solidnim a precizne zpracovanym dojmem. Ale co ma byt ta silena stredova konzole, co vypada jako hifivez od vietnamcu vazne nevim. Ale ten zbytek je asi to nejhezci, co jsem kdy v japonskym aute videl (Lexus ted vynecham). Sedacky vypadaj vazne vyborne, ale nejak sem se v nich nemoh usadit. Prijde mi, ze jsou dost maly a to rozhodne nejsem zadny obr. Holt asi pocitany na japonce... Celkove mi prijde, ze interier neni moc velkej (na tuhle kategorii) a to jak v predu tak vzadu.
Co se jizdnich vlastnosti tyce, tak je auto vazne zajimavy. Auto se spis vznasi nad silnici, nez ze by jezdilo, coz v pripade limuziny clovek oceni. je pekne tichy a i motor ma celkem peknej, tlumenej zvuk. Ale i na uzkejch silnickach se zatackama je pekne ovladatelny a cloveku se nezda, ze je tak tezky. Co se mi ale nelibilo bylo rizeni, ktery je silene lehky a clovek pres nej cejti jeste min nez u konkurence. Naopak ctyrkolka je vazne vyborna a auto jezdi moc pekne. Automaticka prevodovka radi taky dobre a bez cukani, ale co me zklamalo je manulani rezim, kdy auto radi (treba proti mercedesu) s hroznym spozdenim. Stejne tak, kdyz chce kick-down, tak si pocka... Coz taky neni moc prakticky. Auto perfektne tlumi nerovnosti a i na rozmalceny silnici u nas u chaty se spis vznaselo.
Co je na Legendu absolutne fantasticky je vybava - nema smysl vypisovat, co je na nem vybornyho, ale treba nataceci svetlomety, kdy se do zatacky nataci jen ten, ktery ma vliv na osvetleni, jsou uplne vyborna vec. Vyborna je i bareva parkovaci kamerka. Stejne jako aktivni potlaceni hluku. I kdyz tim, ze to jde z klasickych reproduktoru nevim, jestli to treba nebude mit vliv na kvalitu prehravani hudby... (nemel jsem s sebou jediny slusny CD). Jediny neprijemny je, ze ovladani vsech vymozenosti je silene neprehledny a pochopit ten system je asi na dost dlouho (spousty menu a podmenu a upne sileny asi 20tismerny ovladac).
Co povazuju za nejvetsi problem Legendu je motor. Absolutne nechapu, proc Honda deklasuje Legenda tim, ze ho udelala kratsiho (ani jako Ecko ani jako Sko, ev vetsi nez 5er ale mensi nez 7er) a jeste jenom s jednim motorem. Specialne v segmentu, kde se prodavaji temer jenom diesely. Sice je hezky, ze se Honda drzi nejakyho modelu, ale pochybuju, ze by se tyhle auta v porovnani s konkurenci prodavali nejak dobre. Dalsi problem podle me je, ze ma jenom 6ti valec, kdyz konkurence nabizi i 8-12ti valce. Precejenom v tyhle kategorii uz jde o reprezentaci a i jenom zdani silnyho motoru dela hodne - teda z pohledu kupujiciho.
Treba i to je jeden z duvodu, proc je tenhle Legend na prodej - na parkovisti mezi Skama, 7mickama a podobynam autama pusobi relativne levnym a malym dojmem. A oproti treba CLS nebo 6tce je zas malo "exoticky"...

Celkove se mi jizdni vlastnosti libily, ale jestli bych do tohohle auta sel (teda pokud bych na nej mel :o) ) vazne nevim. Oproti Acco 2,2 iCTDi, kterej me ve svy tride nadchnul, mi tohle auto prijde dost rozporuplny...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
petrveit je teď offline  petrveit
PříspěvekZaslal: 16.8.2007 , 12:13   Citovat  

Rozporuplne to auto je, kdyz napriklad jediny nahradni dil, ktery lze koupit do diferencialu je: diferencial Tak to valím bulvy
   Návrat  
drone je teď offline  drone
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2007 , 12:19   Citovat  

A mel tenhle Legend ve vybave taky tu funkci automatickeho brzdeni a to ze to samo ridi po dalnici? Fakt bych si to chtel vyzkouset jak to to auto zvlada.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.8.2007 , 13:08   Citovat  

drone: Jestli myslis automaticky udrzovani vzdalenosti od auta pred tebou, tak to by snad mit mel, ale nezkousel jsem (znam jenom z Lexusu). Automaticky dorovnavani smeru pri najeti na bilou caru to snad nema (to ma pokud vim zas jenom Lexus). Ale jestli te to moc zajima, tak je Legend na prodej Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2007 , 13:12   Citovat  

No co ja vim tak to ma. Asi to nemel tvuj model. A urcite si ho koupit nechci Úsměv radsi neco lehciho a rychlejsiho.

Odkaz
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.8.2007 , 13:29   Citovat  

norsi: a nebude nahodou sance se s tim stavit na chodove??
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.8.2007 , 13:41   Citovat  

Nevim, ja mam tyhle auta pujceny spis nahodne. kdy je chodov?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2007 , 13:42   Citovat  

Dnes je srazek na chodove - 18:00
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.8.2007 , 13:52   Citovat  

Jo aha, tak to bohuzel nedorazim. Jsem mimo prahu Smutný
   Návrat  
JirkACCO je teď offline  JirkACCO
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.8.2007 , 15:28   Citovat  

drone: Pokud vim, tak novy Legend ma pouze jedinou motorizaci a jedinou vybavu, takze tu funkci o ktery jsi psal by mel mit Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2007 , 15:30   Citovat  

ale otazkou je jestli to ma euro verze.. jinak japonska ji ma urco. A to by me zajmalo jestli i euro ma treba to nocni videni a detekci chodcu apod.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.8.2007 , 15:38   Citovat  

jj, to je pravda, euro a japonsky verze se muzou lisit. Taky by me zajimalo, co vsechno do Legendu nacpali...
Jinak v Japonsku nabizeji novyho Accorda 2.0 4WD, 5AT a tady ne... Bueee
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 11:08   Citovat  

JirkACCO napsal:
jj, to je pravda, euro a japonsky verze se muzou lisit. Taky by me zajimalo, co vsechno do Legendu nacpali...
Jinak v Japonsku nabizeji novyho Accorda 2.0 4WD, 5AT a tady ne... Bueee

Legenda bych snad mel jeste mit nejak v prubehu tydne, tak muzu tyhle veci ozkouset a rict jak fungujou. Ale jiste to nevim. Tyhle auta na ozkouseni mam vazne spis nahodne. Co vim, ze ted budu mit je zase Ssang Yong Rexton Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 11:19   Citovat  

norsi: tak to s tim legendem vem pres prosek :) kdyz to pujde jo? ;)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 11:42   Citovat  

Zajimalo by me, jak funguje CMBS...
Tento system prenechava plnou kontrolu nad vozidlem ridici a pokud ridic nic nepodnikne, tak se CMBS snazi napnout bezpecnostni pasy a zacne intenzivne brzdit.
Ale myslim, ze se muze stat, ze to CMBSko neubrzdi... Bueee

norsi vyzokusis to? Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 12:04   Citovat  

Bitkar napsal:
norsi: tak to s tim legendem vem pres prosek Úsměv kdyz to pujde jo? Mrk

ted jsem s nim objizdel nejaky jednani, takze sem nemel cas ho nikam zajet predvest. Ale prosek by byl vpohode.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 12:05   Citovat  

JirkACCO napsal:
Zajimalo by me, jak funguje CMBS...
Tento system prenechava plnou kontrolu nad vozidlem ridici a pokud ridic nic nepodnikne, tak se CMBS snazi napnout bezpecnostni pasy a zacne intenzivne brzdit.
Ale myslim, ze se muze stat, ze to CMBSko neubrzdi... Bueee

norsi vyzokusis to? Velmi šťastný

No to asi radsi zkouset nebudu. Me stacilo zkouset nejaky priplatkovy system vystrahy ridice na to ze usina nebo umira v Lexusu 460tce... Dobry peklo. A to jsem jenom simuloval Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 12:11   Citovat  

norsi napsal:
Bitkar napsal:
norsi: tak to s tim legendem vem pres prosek :) kdyz to pujde jo? ;)

ted jsem s nim objizdel nejaky jednani, takze sem nemel cas ho nikam zajet predvest. Ale prosek by byl vpohode.

cislo na me tusim mas, tak mi kdyztak callni nebo pisne, fakt rad bych se s tim svezl a poradne prozkoumal ;)
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 12:28   Citovat  

norsi: tak to nech ozkouset bitkare Velmi šťastný

bitkar: tady je povidani o tom nocnim videni... Mozna budes potrebovat slovnicek Velmi šťastný odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 12:36   Citovat  

ja kdysi na world.honda.com nasel video o tom nocnim videni, takze vim presne jak to funguje a jak to vypada. Je to fakt bomba. normal to ma infrakameru a detekci chodcu a rozeznava je to dle ramen a hlavy. Pak o pipne a upozorni, ze je u krajnice chodec. a bylo to video v angline .)
btw. japonsky se snazim ucit :) online, ale neni ted moc casu, tak umim zatim jen par slov a frazi a ty jejich dve abecedy, ktery maj pouze 1500 zakladnich znaku dohromady se zatim neucim teda.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 12:42   Citovat  

Kdyby jsi to video nasel, tak dej vedet.

Jinak preju hodne stesti s ucenim Japosntiny Mrk
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 13:27   Citovat  

Legenda jsem zkoušel už když vyšel. V podstatě souhlasím s Norsim. Jen doplním o pár postřehů:
1) podvozek: š:mravenec:, v životě jsem nezažil pocit že by mě zadní vnější kolo doslova krásně vyvezlo ze zatáčky směrem kam sem chtěl, na tohle fakt nemá ani Subaru Chápeš! , o BMW s X-drive ani nemluvě
2) motor: hezkej, ale průměrná spotřeba 18,5 je masakr, na dálnici se i při 130 km/h spotřeba nedostala pod 12,5 a to je fakt moc i na tuhle cenovou kategorii. Jinak jede hezky a jak řekl Happy "joo to má koule" Úsměv
3) brzdy: žádný výtky, fungují ideálně
4) interier: ani mi tak nevadila ta středová konzole, jako použití asi 8 druhů plastů, absolutně nesmyslná je navigace, která v ČR nefunguje. Grafika na displeji je taky daleko za konkurencí. Sedačky mi vyhovovaly, v zatáčce ještě podržej, na dálku netlačej. Celková prostornost odpovídá velikosti vozu
5) odhlučnění: u týhle cenový kategorii průměr, konkurence umí i líp, čekal sem od aktivního tlumení hluku víc. Vadilo mi že mi na kostkách na konci magistrály drnčel interiér, to se nemá u takovýho auta vůbec stát Ble
6) elektronika: když řeknu že jen na volantě je 19 tlačítek a vedle budíků další 4 a to ani nemluvím o středový konzoli...prostě masakr, udělat to co já že sednu do auta s tím že to vošahám (klasicky) cestou bylo holý šílenství Úsměv Jinak CMBS sem na vlastní kůži vyzkoušel a je příjemný, teda chvilku mě překvapilo co to auto dělá, protože jsem to nečekal, ale v zásadě se dá říct že reaguje přívětivě. Systém udržování min. odstupu je sice plně funkční, ale v ČR nepoužitelnej, kort na jižní spojce apod., člověk by neřek jak obrovská vzdálenost je odstup 2s od vozu před ním...před autem je pro čechy zbytečně velká mezera, takže mi furt někdo vlítnul do mezery předemnou a to pak Lexus dupne na brzdu, což si fakt koleduje o to, že ho někod zezadu nakouří, nehledě na to že je to nepříjemný, člověk by reagoval střídměji. Noční vidělní supr, ale v praxi málo používaný díky umístění displeje. Automatické řízení s využitím hlídání směru dle krajních čar evropský model nemá.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 14:06   Citovat  

sopta: Jak funguje kamerka na couvani? Je k necemu nebo je zbytecna?
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 14:29   Citovat  

JirkACCO napsal:

Hele ta je úplně k prdu, prostě máš vzadu barevnou kameru, ale jak má panoramatickou čočku alá rybí oko, tak se stejně blbě odhaduje vzdálenost. Měli udělat systém podobnej Toyotě/Lexusu, kdy se čarama zobrazuje odhadovaná dráha vozu v závislosti na poloměru otočení kol, navíc to maj i barevně odlišený podle vzdáleností... Honda tam má prostě jen hloupou kameru a basta. Je to nehloupější a nejlevnější řešení co jde. nechápu že ho do "výkladní skříně technologií" alá lexus dávala, je to ostuda Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 14:47   Citovat  

nic nepipa, neindikuje vzdalenost??? to je blby
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 15:02   Citovat  

Hmm, misto ni tam mohly dat parkovaci senzory a hotovo...
Aby jsi se jeste strachoval, ze ti nekdo tu kamerku corkne...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 18:09   Citovat  

sopta napsal:
JirkACCO napsal:

Hele ta je úplně k prdu, prostě máš vzadu barevnou kameru, ale jak má panoramatickou čočku alá rybí oko, tak se stejně blbě odhaduje vzdálenost. Měli udělat systém podobnej Toyotě/Lexusu, kdy se čarama zobrazuje odhadovaná dráha vozu v závislosti na poloměru otočení kol, navíc to maj i barevně odlišený podle vzdáleností... Honda tam má prostě jen hloupou kameru a basta. Je to nehloupější a nejlevnější řešení co jde. nechápu že ho do "výkladní skříně technologií" alá lexus dávala, je to ostuda Smutný

Ten system parkovani je uplne na pikacu. Vidis prd, mas to hrozne zakriveny a jeste tam nemas ani linie na parkovani jako jsou treba v Range Roveru. A Lexus to ma podle me udelany uplne zevseho nejlip...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.8.2007 , 18:24   Citovat  

sopta napsal:
Legenda jsem zkoušel už když vyšel. V podstatě souhlasím s Norsim. Jen doplním o pár postřehů:
1) podvozek: š:mravenec:, v životě jsem nezažil pocit že by mě zadní vnější kolo doslova krásně vyvezlo ze zatáčky směrem kam sem chtěl, na tohle fakt nemá ani Subaru Chápeš! , o BMW s X-drive ani nemluvě
2) motor: hezkej, ale průměrná spotřeba 18,5 je masakr, na dálnici se i při 130 km/h spotřeba nedostala pod 12,5 a to je fakt moc i na tuhle cenovou kategorii. Jinak jede hezky a jak řekl Happy "joo to má koule" Úsměv
3) brzdy: žádný výtky, fungují ideálně
4) interier: ani mi tak nevadila ta středová konzole, jako použití asi 8 druhů plastů, absolutně nesmyslná je navigace, která v ČR nefunguje. Grafika na displeji je taky daleko za konkurencí. Sedačky mi vyhovovaly, v zatáčce ještě podržej, na dálku netlačej. Celková prostornost odpovídá velikosti vozu
5) odhlučnění: u týhle cenový kategorii průměr, konkurence umí i líp, čekal sem od aktivního tlumení hluku víc. Vadilo mi že mi na kostkách na konci magistrály drnčel interiér, to se nemá u takovýho auta vůbec stát Ble
6) elektronika: když řeknu že jen na volantě je 19 tlačítek a vedle budíků další 4 a to ani nemluvím o středový konzoli...prostě masakr, udělat to co já že sednu do auta s tím že to vošahám (klasicky) cestou bylo holý šílenství Úsměv Jinak CMBS sem na vlastní kůži vyzkoušel a je příjemný, teda chvilku mě překvapilo co to auto dělá, protože jsem to nečekal, ale v zásadě se dá říct že reaguje přívětivě. Systém udržování min. odstupu je sice plně funkční, ale v ČR nepoužitelnej, kort na jižní spojce apod., člověk by neřek jak obrovská vzdálenost je odstup 2s od vozu před ním...před autem je pro čechy zbytečně velká mezera, takže mi furt někdo vlítnul do mezery předemnou a to pak Lexus dupne na brzdu, což si fakt koleduje o to, že ho někod zezadu nakouří, nehledě na to že je to nepříjemný, člověk by reagoval střídměji. Noční vidělní supr, ale v praxi málo používaný díky umístění displeje. Automatické řízení s využitím hlídání směru dle krajních čar evropský model nemá.

Jo tak na par veci sem zapomel - kdyz jsem jel po magistrale kolem F2F smerem na vltavskou, tak mi taky drncel interier, coz u tyhle kategorie auta absolutne nechapu a tak jsem myslel, ze se mi to jenom zdalo. Jinak 4kolka je i podle me nejlepsi, co s ev limuzine objevila. To potlaceni hluku bylo v tom aute, co jsem mel celkem prijemny a celkove to nebylo hlucenjsi nez muj Xedos - to sice neni novinka, ale co se tyce hlucnosti, tak je uvnitr tizsi nez Sklasse kolem roku 2000... Lexus 460 je pochopitelne tizsi. Spotreba je vazne napikacu a auto zere temer stejne jako sefovo S500. Coz je celkem drsny... Jinak jak rika spota - ten system hlidani vzdalenosti je v CR k nicemu. Dobry to je kdyz jedou vsichni na dalnici stejnou rychlosti, najednou se neco stane, ten prvni hamtne na brzdy a ty dalsi rozespaly za nim to do nej nenakourej, ale zpomalej...
Ty sedacky jsou super, ale na me uz maly. Takze potencialni kupec by nemel byt vetsi nez Sopta Cool Co se ovladani tyce, tak mi to prijde, ze nekdo moc nepremejsel. Prijde mi to silene zmateny. Ale zas treba v Range Roveru Vogue se mi ta spousta tlacitek libi a nijak mi tam nevadi... ty plasty to je fakt - interier je zvlastni. I kdyz na japonce moc povedenej. Jo a po dnesni jizde s CLSem musim rict, ze ani ta prevodovka neni moc presvedciva. V porovnani s tim jak radi v CLSu ten 7stupnovej automat je tohle trosku... Ale je pravda, ze pri jizde mi to neprislo. Jenom se mi zdala trosku pomalejsi... Nocni videni je zajimavy, ale dokud to nebude integrovany do celniho skla jako maj piloti letadel, tak to pro me vyuziti nema.

Proste porad povazuju za nejpovedenejsi model Acco 2,2 iCTDi Cool
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Poprve s novym Legendem
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina