Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
rozvoďák
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Banzai je teď offline  Banzai
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2008 , 18:46   Citovat  

Honda
potřeboval bych jen nějakou informaci....

jaké všechny úkony a výměny by se měli provést při výměně rozvodového řemene?znáte to,co se neřekne,to se neudělá to mi hlava nebere
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Frog je teď offline  Frog
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2008 , 18:50   Citovat  

čágo když chces dělat rozvody tak je jepší u toho rovnou vyměnit vodní pumpu a napínací kladku (kdladky) podle motorizace ! Honda

Banzai je teď offline  Banzai
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2008 , 19:24   Citovat  

Frog napsal:
čágo když chces dělat rozvody tak je jepší u toho rovnou vyměnit vodní pumpu a napínací kladku (kdladky) podle motorizace ! Honda

vyměnit vodní pumpu? Ble

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2008 , 19:41   Citovat  

kladky remeny a tu vodni pumpu. kdyz je hnana pres rozvodak tak se to vic nez doporucuje. dost lidi na to ale :mravenec:. pumpa stoji tak kolem 1000,-

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2008 , 20:08   Citovat  

Banzai napsal:
Honda

jaké všechny úkony a výměny by se měli provést při výměně rozvodového řemene?znáte to,co se neřekne,to se neudělá to mi hlava nebere

Hlavne potrebujes momentove klice na spravne utahovani a manual. Musis vypustiti chladici kapalinu, sundat viko ventilu, kryty rozvodu, povolit drzak motoru, aby jsi mohl vyndat stary remen, sundat remenici na klice, pak pujde sundat plastovy kryt, vymenit kladku, vodni pumpu a jestli se nepletu, tak ja mel v sade i ozubeny kolecko na kliku a pak muzes nasadit zpet remenici na kliku, dat novy remen a sparvne nasadit a dotahnot Velmi šťastný

Navod, jak to spavne nasadit, napnout apod, najdes v servisnim manualu, pripadne je i myslim clanek na strankach h-c (hc) Mrk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.1.2008 , 20:38   Citovat  

Bod zlomu bude pro tebe povolit šroub, kterým je přišroubovaná řemenice ke klikové hřídeli...jsou dva způsoby:
1. zařaď 5ku, šlapej na brzdu a povoluj při tom, nejlépe trhacím nástavcem aspoň 3/4, šroub na hřídeli...pokud začne spojka prokluzovat následuje způsob 2.
2. kup si speciální šestihran, který nasadíš na řemenici a vytvoříš jim protimoment vůči račně.

Pak plastové kryty pryč, povolit napínací kladku, vyměnit řemen, dotáhnout kladku, nasadit kryty, přišroubovat řemenici.

Zásady pro nasazení rozvodového řemene: rysky na vačkách vodorovně protíná pomyslná přímka, ryska na žemenici musí být nastavena tak, aby byla vidět přes výstupek na plastovém krytu připomínající zaměřovač.
Osobně doporučuji si vytýčit kontrolní body na vačkách, pumpě, ozub. kolu klikovky a pro kontrolu si spočítat počet zubů na řemenu.

Co se týče pumpy, tak lépe nechat starou origo, než ji měnit za novou neorigo. Pokud se normálně, nehlučně točí a neteče...neměnil bych ji.

...jj držák motoru taky pryč...úplně jsem zapoměl...já to dělal vždy na motoru když byl venku.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2008 , 5:00   Citovat  

Lukas napsal:
Bod zlomu bude pro tebe povolit šroub, kterým je přišroubovaná řemenice ke klikové hřídeli...jsou dva způsoby:
1. zařaď 5ku, šlapej na brzdu a povoluj při tom, nejlépe trhacím nástavcem aspoň 3/4, šroub na hřídeli...pokud začne spojka prokluzovat následuje způsob 2.
2. kup si speciální šestihran, který nasadíš na řemenici a vytvoříš jim protimoment vůči račně.

Pak plastové kryty pryč, povolit napínací kladku, vyměnit řemen, dotáhnout kladku, nasadit kryty, přišroubovat řemenici.

Zásady pro nasazení rozvodového řemene: rysky na vačkách vodorovně protíná pomyslná přímka, ryska na žemenici musí být nastavena tak, aby byla vidět přes výstupek na plastovém krytu připomínající zaměřovač.
Osobně doporučuji si vytýčit kontrolní body na vačkách, pumpě, ozub. kolu klikovky a pro kontrolu si spočítat počet zubů na řemenu.

Co se týče pumpy, tak lépe nechat starou origo, než ji měnit za novou neorigo. Pokud se normálně, nehlučně točí a neteče...neměnil bych ji.

...jj držák motoru taky pryč...úplně jsem zapoměl...já to dělal vždy na motoru když byl venku.
šestihran není všude....Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2008 , 17:40   Citovat  

PAKO napsal:
šestihran není všude....Úsměv

jj, ja mam treba diry kolem dokola remenice...

Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2008 , 20:15   Citovat  

no hlavně řemen dostatečně napnout, aby nebyl ani moc, ani málo Úsměv))) když je moc, řemen se namáhá a pak i další věcy, jako pumpa, může se vyviklat a může přes ní téct, tak jako mi Smutný pak mi telka voda přes pumpu ven Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2008 , 19:50   Citovat  

Dave1984 napsal:
no hlavně řemen dostatečně napnout, aby nebyl ani moc, ani málo Úsměv))) když je moc, řemen se namáhá a pak i další věcy, jako pumpa, může se vyviklat a může přes ní téct, tak jako mi Smutný pak mi telka voda přes pumpu ven Velmi šťastný

kdyz bude moc, tak bude hucet a kdyz bude malo, tak bude mit strach ze preskoci a dotahne ho Velmi šťastný a kdyztak v manualu je, o kolik ma jit prohnout

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2008 , 9:55   Citovat  

průhybem se kontroluje klíňák a ne rozvoďák , rozvody se šponují pouze na pružinku , tzn povolit zajišťovací šroub na šponovací kladce ,pootočit klikou po směru otáčení aby se napnul rozvoďák (pružinka zvedne šponovací kladku ),dotáhnout zajišťovací šroub , hotovo seřízeno.

misan je teď offline  misan
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 16:33   Citovat  

monty napsal:
průhybem se kontroluje klíňák a ne rozvoďák , rozvody se šponují pouze na pružinku , tzn povolit zajišťovací šroub na šponovací kladce ,pootočit klikou po směru otáčení aby se napnul rozvoďák (pružinka zvedne šponovací kladku ),dotáhnout zajišťovací šroub , hotovo seřízeno.

no já jsem teď měnil rozvodová kola a když jsem koukal jak je napnutý řemen tak jsem se docela zhrozil,a to mi to dělaly asi pře 2000 km.
Tak se chci zeptat jak má být správně napnutý ten řemen,v manuálu píšou nějakých 54 Nm u B16A2 na seřizovacím šroubu

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 17:24   Citovat  

nikdo neví jak má být naplý? Mě se zdálo že byl dost volný,protože šel sundat rukou aniž bych povoloval ten seřizovací šroub

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 17:43   Citovat  

Lukas napsal:

riesit to cez prevodovku nie je podla mna idealny sposob...
ja som zatial vacsinou povolil remenicu tak, ze zhodis starter a zapries srob na zotrvaku predlovacou tyckou s nejakym orechom a jeden musi drzat a druhy povolovat.

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 17:46   Citovat  

misan napsal:
nikdo neví jak má být naplý? Mě se zdálo že byl dost volný,protože šel sundat rukou aniž bych povoloval ten seřizovací šroub

ako ma byt napnute co ? rozvodak alebo srob na kladke ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 18:16   Citovat  

vti [906team] napsal:
ako ma byt napnute co ? rozvodak alebo srob na kladke ?

no rozvoďák,protože se mi zdá že byl hodně volný když jsme ho šli sundat,stáhnul bych ho klidně rukou

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 18:24   Citovat  

misan napsal:
no rozvoďák,protože se mi zdá že byl hodně volný když jsme ho šli sundat,stáhnul bych ho klidně rukou

To je v pořádku. Za studena správně napnutý řemen opravdu skoro sundáš rukou. Po zahřátí motoru se řemen došponuje jak se teplem motor "roztáhne".
Volný rozvoďák za studena je další dobrý důvod proč motor za studena nevytáčet.
Rozvoďák se nešponuje jako klíňák, ani se nemusí. Má přeci zuby, tak neproklouzne.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 19:25   Citovat  

aha,takže asi stačí našponovat jak je v manuálu díkes OK

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 19:32   Citovat  

jak je na tom C5G coupe? za kolik se dá pořídit sada na výměnu rozvodů? co se stane když řemen praskne? potká se nebo ne?

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 19:32   Citovat  

Banzai napsal:
vyměnit vodní pumpu? Ble

Pumpa vydrží +/- 220-230tis km (osobní zjištění),takže bych pumpu měnil při každých druhých rozvodech...

alicante je teď offline  alicante
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 20:03   Citovat  

Banzai napsal:
Honda

to mi hlava nebere Uz jsem se lekl, ze se chystas delat na tarze rozvody, kdyz jsou delane, ale pak jsem si vsiml datumu prispevku - 14 mesicu pred koupi auta.. HaHaaa

Jinak vodni pumpu vetsinou opravdu vsichni radi na japoncich resi az pri 2.rozvodech, ale nekdy se clovek trefi do kampane, kdy je velka sada s vodni pumpou za stejne penize jako samotna sada rozvodu a pak neni co resit .. je to dobrý

gembler je teď offline  gembler
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2009 , 9:37   Citovat  

řemen, sem koukal, 750,- a napínací kladka 1100,- . Taky mě to čeká Smutný mám motůrek D15Z6 VTEC

Obsah fóra Honda-club.cz   
rozvoďák
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina