Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prodej tuningového auta - kupní smlouva
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Luke je teď offline  Luke
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.6.2010 , 10:54   Citovat  

Prodávám tuningové - upravené auto a nevím co všechno uvést do kupní smlouvy, jestli tam vypsat všechny úpravy atd.
Může někdo poradit ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.6.2010 , 10:57   Citovat  

Myslím,že není třeba, když tam budeš mít,že se kupující s vozem a úpravami řádně seznámil...
   Návrat  
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.6.2010 , 11:01   Citovat  

jj tahle veta je dostacujici

+ bych jeste dodal ze: kupujici se seznamen se stavem vozidla.
A mas to v cajku
   Návrat  
mirage21 je teď offline  mirage21
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.6.2010 , 11:28   Citovat  

Osobně jsem při koupi svého auta použil smlouvu odsud tudy odkaz
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.6.2010 , 18:06   Citovat  

No z mich zkusenosti bych tam vypsal vsechno. Kdysi jsem prodal auto bylo to Clio upravene jako N1 (nakladni) majitel to vedel presto jsem soudni spor prohral. Zaloval me ze jsem ho uvedl v omyl coz jsem tedy prokazal ze ne presto jsem prohral mel jsem blbe napsanou smlouvu chybela mi tam veta ze vozidlo je N1 a NELZE ZPET VRATIT na M1. Neb pokud kupujici koupil me auto a i kdyz vedel ze vozidlo je N1 tak ho pry kupoval s UMYSLEM predelat ho na M1 a podle nasich zakonu za to ze to nejde odpovida prodavajici. Tedy jak mi bylo vysvetleno prodam li totalne ale totalne nabourane auto a do smlouvy nenapisu ze vozidlo je havarovane a NELZE OPRAVIT bude tam pouze to ze je havarovane tak mi ho kupujici muze vratit neb staci ric ze ho kupoval s umyslem opravit a mam prohrano. Od te doby do smlouvy pisu vsechno ze jsem tam dal i jiny sroub protoze me to tenkrat stalo moc nervu a mooooc penez musel jsem zaplatit auto soud a usly zisk fakt mazec. Myslim ze te to nezabije napsat tam vsechno tot muj nazor. pokud by jsi chtel muzu najit a napsat presne zneni rozsudku
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.6.2010 , 22:41   Citovat  

klasika, cesky zakony spis brani toho druheho, nez toho kdo by mel byt v "pravu".

Ale taky se to hada - je teda pravda, ze nevim co si mel za smlouvu, ale pokud napises do smlouvy, ZE KUPUJICI JE SEZNAMEN SE STAVEM VOZIDLA - tak tenhle tvuj problem by v tomhle mel byt vyresen. Pac touhle vetou uz vse hazis na kupujiciho, ktery si ma sam zjistit co a jak a pripadne si ma privest sebou kvalifikovanou osobu.

To pak bys musel napsat do smlouvy veci jako, ze ti chybi sroubek u repracku. Pac kdyby to novy majitel zjistil, tak ti pujde vratit auto, ze to ve smlouve nebylo uvedeno
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2010 , 5:48   Citovat  

VlastaFR napsal:
klasika, cesky zakony spis brani toho druheho, nez toho kdo by mel byt v "pravu".

Ale taky se to hada - je teda pravda, ze nevim co si mel za smlouvu, ale pokud napises do smlouvy, ZE KUPUJICI JE SEZNAMEN SE STAVEM VOZIDLA - tak tenhle tvuj problem by v tomhle mel byt vyresen. Pac touhle vetou uz vse hazis na kupujiciho, ktery si ma sam zjistit co a jak a pripadne si ma privest sebou kvalifikovanou osobu.

To pak bys musel napsat do smlouvy veci jako, ze ti chybi sroubek u repracku. Pac kdyby to novy majitel zjistil, tak ti pujde vratit auto, ze to ve smlouve nebylo uvedeno

bohuzel nemas pravdu za VSE odpovida prodavajici. Ja tez u soudu rikal ze jsem to nevedel ze to nejde zmenit a souce mi rekl ze podle zakona to neni omluva proste jsem si to pry mel zjistit. No cvicili tam se mnou jak deckem. Nase zakony jsou divne. To ze kupujici je seznamen se stavem vozidla vubec nic neznamena on nemuze videt do motoru. Ja bych k tomu min pripsal ze se si je vedom ze vozidlo je stare jiz mnohokrat opravovane a proto muze kdykoli dojit k destrukci jednotlivych soucasti (motor prevodovka) a vetsina dilu je na konci sve zivotnosti a je treba je vymenit.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2010 , 17:57   Citovat  

jestli je tomu tak, tak bych rad videl propracovanou kupni smlouvu, tak aby si jako prodavajici neprisel pripadne k ujme. Pac tohle je uplne proti rozumu - aby ses staral co stim chce novy majitel delat. A ona sama veta, ze kupujici je seznamem se stavem vozidla, by mela mluvit za vse i za pripadne soucastky na konci sve zivotnosti - jak pises. Kupujici jde do toho a musi pocitat stim kolik ma auto najeto atd.

Nevim no zkousel si to co se ti stalo napsat nejakymu nezavyslimu poradci? na netu jich par najdes. Ja a muj selsky rozum tohle opravdu nepobira - tim nechci spochybnovat co tu pises.

Ta smlouva bude muset mit min. 4 stranky, tak aby byla dokonala KO

Tohle co ti rek soudce se preci musi odvijet na jakoukoli smlouvu, treba i na prodej baraku. A pak te nekdo bude zalovat, ze si chtel udelat vetsi obyvak a zjistil ze nemuze zbourat zed ktera je nosna a ty si to neuvedl do smlouvy. Me se to nejak nezda hele Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2010 , 18:33   Citovat  

Nakonec me je to jedno jen jsem napsal sve zkusenosti.

jinak kamarad prodaval nedavno oktavku pravnikovi a ten si prinesl kupni smlouvu ktera pry mela 8 stranek. Tak ho pry poslal pryc ze mu to radsi neproda. tak na tech 4 strankach asi neco bude. Kdysi jsem podepisoval najemni smlouvu kterou delal taky hodne dobry pravnik takze neexistovalo jak se z ni vyvyzat ani pravnik mi nepomohl. Aa musl jsem podepisovat kazdou stranku pro pripad abych se nemohl vymlouvat ze by ji tam pak dodali no mazec. Myslim ze pravo je slozite ciz potvrdi Hellborn ze mu volam porad Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.6.2010 , 18:42   Citovat  

ne, v poho.
Doted sem si nemyslel, ze tohle se nemuze stat. Dneska opravdu aby mel kazdej svyho DOBRYHO pravnika. Jinak ho stimhle pristupem zakonodarcu muze vcelku potopit kazdej Smutný . Je to smutny kam sme se to dostali
   Návrat  
hetzer je teď offline  hetzer
PříspěvekZaslal: 19.6.2010 , 21:53   Citovat  

ono je to uplne jednoduche. pokud napisete do smlouvy ze prodavate auto "tak jak stoji a lezi" tak se zrikate jakekoli odpovednosti a takove auto nelze ze zakona nijak reklamovat. poucenejsi kupec to ovsem asi nekoupi.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2010 , 9:05   Citovat  

hetzer napsal:
ono je to uplne jednoduche. pokud napisete do smlouvy ze prodavate auto "tak jak stoji a lezi" tak se zrikate jakekoli odpovednosti a takove auto nelze ze zakona nijak reklamovat. poucenejsi kupec to ovsem asi nekoupi.

to neni pravda viz zde muj naskenovany rozsudek
tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2010 , 9:09   Citovat  

proto kdyz jsem prodaval vitaru napsal jsem do smlouvy uuuuuplne vsechny upravy a kupujiciho upozornil ze s temito upravama nesmi na silnici ze nejsou povoleny. Jak jsem psal vyse stalo me to moc penez musel jsem koupit auto v hodnote 20 tisic za puvodnich 55 soudni vylohy a usly zisk jen kuli tomu ze jsem mel blbe napsanou smlouvu a byl to kamarad kteremu jsem veril
   Návrat  
hetzer je teď offline  hetzer
PříspěvekZaslal: 20.6.2010 , 21:32   Citovat  

skritek: chces mi tvrdit zes mel ve smlouve napsano ze prodavas " tak jal stoji a lezi"? to asi ne, ze?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2010 , 21:40   Citovat  

hetzer napsal:
skritek: chces mi tvrdit zes mel ve smlouve napsano ze prodavas " tak jal stoji a lezi"? to asi ne, ze?

ne ale cetl jsi ten rozsudek? jasne tam stoji ze za zavady odpovida prodavajici i kdyz sam o nich nevedela tim padem je nemohl kupujicimu zdelit.

jak jsem psal je me to uuuuuplne jedno jak si kdo smlouvu napise ja mam sve negativni zkusenosti a proto pisu do smlouvy uuuplne vsechno

veta "tak jak stoji a lezi" mi neprijde nejak zazracna stale odpovidam za pripadne skryte vady
   Návrat  
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.6.2010 , 11:33   Citovat  

je to přesně jak napsal kolega hetzer, pokud do smlouvy napíšete kouzelnou větu že je kupující seznámen že kupuje vozidlo ve stavu v jakém se nachází, tudíž kupuje vozidlo jak stojí a leží, tak ho může žalovat kdokoliv a nebude mu to nic platné...ve svém čase jsem pracoval pro jeden nejmenovaný velký autobazar a tohle do smlouvy vkládali...a jak myslíte že to dopadlo s reklamacema? papa papa papa papa
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prodej tuningového auta - kupní smlouva
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina