Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dopis: Honda Civic 6G Aero D15B 3-stage Vtec
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.6.2010 , 22:54  Naposledy upravil Dopis dne 25.10.2011 , 22:55, celkově upraveno 4 krát. Citovat  

Tak jsem se konečně pustil do hodně dlouho plánovaného swapu D15B 3-stage Vtec místo stávájícího D15Z8 v Aerodecku. Snažím se to dokumentovat, ale chtělo by to čtyři ruce Velmi šťastný

Prozatím sem dávám pár prvních foto z první fáze, tj. rozborky abych zjistil v jakém stavu ten motor je. Aktuálně mám v plánu přehodit jen hlavu, ale nevím jestli kvůli rozdílné kompresi 9,3:1 vs. 9,6:1 radši nepřehodím i spodek to mi hlava nebere

K dispozici mám komplet motor + originál ECU P2J.

Prozatím to vypadá dobře, až na to, že celý manifold od klapky po ventily je pokrytý tenkou vrstvou černého humusu Smutný (že by z odvětrávání víka a skříně? to mi hlava nebere )

image001.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
image001.jpg, 230.64 kB

image002.jpg

image002.jpg, 284.03 kB

image003.jpg

image003.jpg, 187.22 kB

image004.jpg

image004.jpg, 300.84 kB

image005.jpg

image005.jpg, 287.15 kB

image006.jpg

image006.jpg, 307.58 kB

image007.jpg

image007.jpg, 231.87 kB

image008.jpg

image008.jpg, 284.47 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 21.6.2010 , 23:57   Citovat  

Hezky. Jen dotaz. Co imobilizer? Uz jsi premyslel co s nim? jestli deaktivovat a nova jednotka ho mit nebude nebo ho doprogramujes? Jake ma nova jendotka rozhrani? Aero ma OBD2A?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 18:53   Citovat  

ninja napsal:
Hezky. Jen dotaz. Co imobilizer? Uz jsi premyslel co s nim? jestli deaktivovat a nova jednotka ho mit nebude nebo ho doprogramujes? Jake ma nova jendotka rozhrani? Aero ma OBD2A?

To jsi mě trošku zaskočil, ale doufám že to nebude problém...Na MB6 mám přehozenou jednotku P73 z JDM Integry a šlape v pohodě. Narychlo jsem zkusil přehodit jinou jednotku u bráchovy MA8 a taky bez problému. Snad budu mít teda štěstí a nebude nutné de-imobilizovat to mi hlava nebere

Aero má OBD2 ("A" nevím)a D15B taky, ale ještě to radši jednou projdu.
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 23:14   Citovat  

Dopis napsal:
To jsi mě trošku zaskočil, ale doufám že to nebude problém...Na MB6 mám přehozenou jednotku P73 z JDM Integry a šlape v pohodě. Narychlo jsem zkusil přehodit jinou jednotku u bráchovy MA8 a taky bez problému. Snad budu mít teda štěstí a nebude nutné de-imobilizovat to mi hlava nebere

Aero má OBD2 ("A" nevím)a D15B taky, ale ještě to radši jednou projdu.

P73 je ITR OBD2, nemas tam nahodou P72 z Integry GSR ?
to by som pochopil, ze funguje, lebo to je OBD1 a tam sa imobilizer v riadiacke neriesi.

pri OBD2 to je horsie ale existuju na to figle.
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 23:24   Citovat  

me by zajimalo v cem se lisi tahle hlava od hlavy D16Z6 nebo proc se tomu rika 3-stage vtec ja si akorat vsiml ze to ma dva vtec ventily a taky sem nekde slysel ze to ma i vetsi vykon
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 23:33   Citovat  

Hondik napsal:
me by zajimalo v cem se lisi tahle hlava od hlavy D16Z6 nebo proc se tomu rika 3-stage vtec ja si akorat vsiml ze to ma dva vtec ventily a taky sem nekde slysel ze to ma i vetsi vykon

lisi sa prave tym 2fazovym VTECom, prva faza je 12v (VTEC-E), potom je to ako normalny 16v (zopne prvy VTEC solenoid) a ked zopne druhy VTEC solenoid, tak je to ako VTEC pri D15B (alebo D16Z6).
a kedze D15B ma vyssiu kompresiu ako D16Z6 a asi aj troska inu mapu, tak to ma aj o 5 koni viac ak sa dobre pametam.
vyhoda je prave v tom VTEC-E rezime, ktory pri D16Z6 nemas.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 0:22   Citovat  

vti: jj, máš pravdu, je to P72 z Integry Si. Už je to dávno co jsem ji tam dal...

Takže to s tím immo bude možná ještě zajímavé Ble

Hondik: tahle stránka mě nakazila Velmi šťastný D15B
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 15:45   Citovat  

Dopis napsal:
Tak jsem se konečně pustil do hodně dlouho plánovaného swapu D15B 3-stage Vtec místo stávájícího D15Z8 v Aerodecku. Snažím se to dokumentovat, ale chtělo by to čtyři ruce Velmi šťastný

Prozatím sem dávám pár prvních foto z první fáze, tj. rozborky abych zjistil v jakém stavu ten motor je. Aktuálně mám v plánu přehodit jen hlavu, ale nevím jestli kvůli rozdílné kompresi 9,3:1 vs. 9,6:1 radši nepřehodím i spodek to mi hlava nebere

K dispozici mám komplet motor + originál ECU P2J.

Prozatím to vypadá dobře, až na to, že celý manifold od klapky po ventily je pokrytý tenkou vrstvou černého humusu Smutný (že by z odvětrávání víka a skříně? to mi hlava nebere )

Perfektní motor,gratuluju! je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 11:37   Citovat  

Update: tak zkouška ECU se nekoná, protože originál P9L je sice OBDII ale s OBDI konektory (podobně jako P9K v MB6), kdežto nová ECU P2J už je čistokrevná OBDIIa. Takže to vypadá na conversion harness Smutný A k tomu dotáhnout další drát pro druhý selenoid.

Jinak hlava už je připravená (vyčištěné kanály a ventily, seřízená vůle) a sání taky. Až rozběhám ECU (kdovíjak to půjde s tím immo) tak se jde na to VTEC
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 12:11   Citovat  

Dopis napsal:
Update: tak zkouška ECU se nekoná, protože originál P9L je sice OBDII ale s OBDI konektory (podobně jako P9K v MB6), kdežto nová ECU P2J už je čistokrevná OBDIIa. Takže to vypadá na conversion harness Smutný A k tomu dotáhnout další drát pro druhý selenoid.

Jinak hlava už je připravená (vyčištěné kanály a ventily, seřízená vůle) a sání taky. Až rozběhám ECU (kdovíjak to půjde s tím immo) tak se jde na to VTEC

Tak si dal nakonec celý motor,nebo jak to dopadlo?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 16:25   Citovat  

Prozatím je v plánu jen hlava. Chtěl jsem nejdřív zkusit ECU jak to bude s tím immo. Až pak tam tu hlavu hodím, popř. celý motor. Někde uvádějí, že kompresní poměr mají oba motory stejný, někde zase že je jiný. Podle toho co bude pravda tak se rozhodnu jestli budu dávat i spodek nebo zůstane jen u hlavy...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 17:59   Citovat  

Dopis napsal:
Prozatím je v plánu jen hlava. Chtěl jsem nejdřív zkusit ECU jak to bude s tím immo. Až pak tam tu hlavu hodím, popř. celý motor. Někde uvádějí, že kompresní poměr mají oba motory stejný, někde zase že je jiný. Podle toho co bude pravda tak se rozhodnu jestli budu dávat i spodek nebo zůstane jen u hlavy...

Nezapomeň, že D15B je dimenzovaná na 130koní, má silnější vnitřnosti (klika,ložiska,ojnice)
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.7.2010 , 19:53   Citovat  

Dopis napsal:
co jsem koukal tak d15b2,d16z6 mají 9.2:1 a d15b má 9.6:1 kompresi.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.7.2010 , 20:34   Citovat  

Dopis napsal:

Čistě teoreticky můžeš použít ecu P72,která umí ovládat 2 solenoidy,nebo překopat P28
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2010 , 0:26   Citovat  

Fish napsal:
Čistě teoreticky můžeš použít ecu P72,která umí ovládat 2 solenoidy,nebo překopat P28

jak 2 solenoidy ?
P72 vie ovladat VTEC a IAB a kazde roznym sposobom (aj zapojenim aj logikou v programe).
a samozrejme ak by to nejako cez relatka znasilnil, tak by to bolo treba ladit, co si nemyslim, ze bude az tak trivialne...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2010 , 0:49   Citovat  

vti [906team] napsal:
jak 2 solenoidy ?
P72 vie ovladat VTEC a IAB a kazde roznym sposobom (aj zapojenim aj logikou v programe).
a samozrejme ak by to nejako cez relatka znasilnil, tak by to bolo treba ladit, co si nemyslim, ze bude az tak trivialne...

IAB je též elektro ventil(nebo se pletu), dle mého názoru by to šlo. Neříkam,že by to bylo jednoduchý Úsměv
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.7.2010 , 5:52   Citovat  

vti [906team] napsal:
jak 2 solenoidy ?
teoreticky by to mohlo jít ne ?např v mapě se dá nastavit sepnutí vtecu v závislosti na zatížení motoru = tímhle ovládat první solenoid pro přepnutí 12-16v a výstupem pro iab ovládat přepnutí na ostrou vačku.logiku případně otočíš relátkem . naladit to je věc druhá.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.7.2010 , 7:02   Citovat  

zajímavá diskuze
zde
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2010 , 18:41   Citovat  

Tak po delší době jsem se k tomu opět dostal...

Problém s immo se vyřešil (doufám) sám dřív než nastal HaHaaa Ecu P2J je sice OBDIIa, ale nemá uvnitř immo-modul (pozice HIC4 je prázdná). Takže by měla jet bez problémů.

Ještě zůstává udělat conversion harness OBDI to OBDII, v USA nejde pod 125 babek, tak nastoupí DIY Velmi šťastný Konektor bude ze staré jednotky P1J z D14A2 (sice OBDIIa, ale konektor OBDI) a druhá strana budou origo OBDII konektory z motorové kabeláže D15B. Ale musím počkat až dorazí pájka s odsávačkou Smutný

Hlava už je připravená, vůle seřízené, EGR labyrint čistý. Nedělal jsem žádné leštění atd., jen ruční vyčištění od usazenin. Těsnění bude vícevrstvé kovové od Nipparts. O víkendu nahodím další foto...

IMG_0690.JPG

IMG_0690.JPG, 816.44 kB
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2010 , 21:44   Citovat  

No to je paráda, už nějakou dobu mi swap na 3-stage VTEC nedá spát a on je na HC někdo, kdo to zrovna řeší Úsměv. Prozradíš, kde jsi motor sehnal? Jednotku jsi dostal k němu? Je to P2J-003 nebo P2J-J62? Co jsem zatím zjišťoval, tak je velký problém sehnat jednotku P2J-003, jsou k mání jen P2J-J62 a ty jsou z automatu. Motor se většinou prodává bez jednotky. Někteří swapeři používají původní jednotku z vtec-e doplněnou o Apexi VAFC.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2010 , 22:11   Citovat  

Fish napsal:
D15B je dimenzovaná na 130koní, má silnější vnitřnosti (klika,ložiska,ojnice)

Jsi si tím jistý? Uveď prosím nějaký zdroj, kde se to dá ověřit.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.9.2010 , 22:34   Citovat  

Ivoss napsal:
No to je paráda, už nějakou dobu mi swap na 3-stage VTEC nedá spát a on je na HC někdo, kdo to zrovna řeší Úsměv. Prozradíš, kde jsi motor sehnal? Jednotku jsi dostal k němu? Je to P2J-003 nebo P2J-J62? Co jsem zatím zjišťoval, tak je velký problém sehnat jednotku P2J-003, jsou k mání jen P2J-J62 a ty jsou z automatu. Motor se většinou prodává bez jednotky. Někteří swapeři používají původní jednotku z vtec-e doplněnou o Apexi VAFC.

Jestli se nepletu, tak jsem ho sehnal tady JDM Engine depot. Cestu sem do naší kotliny ti neřeknu, je to výrobní tajemství Velmi šťastný Až to pojede (doufám!), tak tu hodím i rozpočet, ať si každý může zhodnotit, jestli těch papírových 16 koní stojí za to.

ECU je samo P2J-003, jak říkají asijští hoši na diskuzích "ultra rare" Velmi šťastný Jak píšu výš, koupil jsem komplet motor+převodovku a hlavně tu ECU. Bez ní bych do toho nešel, nemám rád udělátka typu Apexi apod. Na standalone ECU a naladění bych neměl prostředky. Nicméně v Asii, Filipíny apod. je spousta lidí co mají Ferio s tímhle motorem, aniž by samozřejmě tušili co mají za "unikát" (v očích nás evropanů). Ale dostat se k něčemu je mravenčí práce.

Moje rada je, na motor bez ECU zapomeň, bylo by to o psychické zdraví Ble Já na motor čekal snad rok a pak půl roku než přistál u mě v garáži kouř Nehoním ani tak koně, ale prostě chci mít vrchol Honda technologií té doby v dané kategorii.

P.S.: mě to nedá spát už přes dva roky Je to tam.

P.S.2: a nevím, jak se ti bude spát, až přečteš tohle:

3 stage Vtec - turbo
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 0:32   Citovat  

Ivoss napsal:
Jsi si tím jistý? Uveď prosím nějaký zdroj, kde se to dá ověřit.

Vnitřek D15B je shodný jako D16, klasická D15 má nějaké slabiny. Na přesný info se zeptej kluků Wheelmana a 906Team...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2010 , 22:51   Citovat  

Foto ventilů před a po vyčištění:

7.7.2010 15-48-03_0291.JPG

7.7.2010 15-48-03_0291.JPG, 2.95 MB

7.7.2010 15-48-47_0295.JPG

7.7.2010 15-48-47_0295.JPG, 2.98 MB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2010 , 17:04  Naposledy upravil Ivoss dne 3.10.2010 , 20:02, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Fish napsal:
Vnitřek D15B je shodný jako D16, klasická D15 má nějaké slabiny. Na přesný info se zeptej kluků Wheelmana a 906Team...

Myslím, že uvádíš nepřesné informace. Je třeba rozlišovat motory D15B, D15B VTEC a D15B 3-stage VTEC. Podle některých zdrojů se pod kódem D15B může skrývat třeba motor 1,6 VTEC.

Ale k věci, koukal jsem do manuálu na motor D15Z7, což je 3-stage VTEC, který se prodával v Malajsii, Hongkongu a Austrálii. Průměry hlavních a ojničních čepů klikového hřídele jsou stejné se všemi ostatními D15 motory téže generace, takže se dá očekávat, že střeva D15Z7 jsou shodná s D15Z6. Dokonce i komprese je stejná, 9,6. Takže pochybuji o tom, že ten samý motor v JDM provedení by byl jiný.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2010 , 17:48   Citovat  

Ivoss napsal:
Myslím, že uvádíš nepřesné informace. Je třeba rozlišovat motory D15B, D15B VTEC a D15B 3-stage VTEC. Podle některých zdrojů se pod kódem D15B může skrývat třeba motor 1,6 VTEC.

Ale k věci, koukal jsem do manuálu na motor D15Z7, což je 3-stage VTEC, který se prodával v Malajsii, Hongkongu a Austrálii. Průměry hlavních a ojničních čepů klikového hřídele jsou stejné se všemi ostatními D15 motory, takže se dá očekávat, že střeva D15Z7 jsou shodná s D15Z6. Dokonce i komprese je stejná, 9,6. Takže pochybuji o tom, že ten samý motor v JDM provedení by byl jiný.

Psal jsem pouze to,co mi říkali lidi,kteří tyto motory měli rozebraný. Jestli to tak je,nebo není nevím,ale vzhledem k faktu,že oba staví D15/D16 turba,tak bych jim věřil.Bavíme se o D16Z6 D15B2/7 a D15B. Ještě jsem neslyšel,aby označení D15B byl obsah 1,6l
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2010 , 20:00   Citovat  

Fish napsal:
Psal jsem pouze to,co mi říkali lidi,kteří tyto motory měli rozebraný. Jestli to tak je,nebo není nevím,ale vzhledem k faktu,že oba staví D15/D16 turba,tak bych jim věřil.Bavíme se o D16Z6 D15B2/7 a D15B. Ještě jsem neslyšel,aby označení D15B byl obsah 1,6l

Nikdo tu nepolemizuje nad tím, jestli má D15xy slabší vnitřnosti, než D16Z6, to bez pochyby má. Podstatné je, jestli D15B 3-stage má silnější vnitřnosti oproti D15Z6 vtec-e, o čemž pochybuju. Teoreticky by mohly být silnější ojnice. Btw. někdo z lidí, o kterých se zmiňuješ, měl rozebraný přímo D15B 3-stage vtec? Všechny motory, které uvádíš, jsou o generaci starší.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.10.2010 , 20:04   Citovat  

Ivoss napsal:
D15B může skrývat třeba motor 1,6 VTEC.

Tak to máš špatné zdroje KO
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2010 , 18:30  Naposledy upravil Fish dne 6.10.2010 , 1:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ivoss napsal:
Nikdo tu nepolemizuje nad tím, jestli má D15xy slabší vnitřnosti, než D16Z6, to bez pochyby má. Podstatné je, jestli D15B 3-stage má silnější vnitřnosti oproti D15Z6 vtec-e, o čemž pochybuju. Teoreticky by mohly být silnější ojnice. Btw. někdo z lidí, o kterých se zmiňuješ, měl rozebraný přímo D15B 3-stage vtec? Všechny motory, které uvádíš, jsou o generaci starší.

Motor D15Z6 má shodnou klikovku jako D15B7.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.10.2010 , 22:36   Citovat  

Fish napsal:
Motor D15Z6 má shodnou klikovku jako D15B7 a D15B7 má slabší vnitřnosti(uložení na klice),než D15B..... Tím bych to uzavřel
Prostě JDM D15B je konstrukčně podobná D16Z6

Takže JDM D15B 3-stage VTEC má podle tebe silnější vnitřnosti, než motor D15Z7 (nonJDM verze 3-stage VTEC)??
Motor D15Z7 má prokazatelně stejné průměry uložení kliky, jako D15Z6. Mysli si třeba že zbytečně prudím, ale nediv se, když tvrdíš něco docela zásadního, aniž bys to podložil nějakým důkazem.

Nehledě na to, že Tebou zmiňovaná "D15B" se vyskytuje v několikero verzích (přes 2 generace Civicu) a 3-stage VTEC je jen minimum z nich.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dopis: Honda Civic 6G Aero D15B 3-stage Vtec
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina