Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
teplota vody v červeném
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 20:54   Citovat  

Čus,

poslední dobou jsem si všímal, že mi občas teplota vody leze místama docela nahoru. Dřív se půl roku držela pořád pod polovinou ukazatele, ale poslední dobou to jde místama vejš. Vrchol byl dneska když jsem jel z práce. Mám to asi 7-8km a tak kilák před bytem, když jsem tomu dával docela sodu, tak koukám, že jsem v červeným. Zastavil jsem, z motoru už šel lehkej smrádek. Kontroloval jsem hladinu vody a byla ok. Stejně tak i olej byl v normě, ale radši jsem se rozhodnul, že pár deci doleju. Po sudnání víčka šel z motoru lehký kouř. Po chvilce jsem bez nastartování kontroloval teplotu a byla furt na maximu. Po čase spadla na půlku, tak jsem zkusil nastartovat a ohulit topení, ale moc tepla z průduchů nešlo a teplota zase stoupala do červenýho, tak jsem to radši zhasnul. Myslím, že jsem neslyšel saharu, ale uplne jistej si tím nejsem. Že by termostat? Co to stojí a zvládne to vyměnit i taková auto-lama, jako já? Úsměv Nebo může bejt problém jinde?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 20:58   Citovat  

Pokud jsi dal topeni naplno, voda v cervenym, a foukalo studene, tak tam nemas vodu.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 21:06   Citovat  

bordel napsal:
Pokud jsi dal topeni naplno, voda v cervenym, a foukalo studene, tak tam nemas vodu.

to je ale divný, páč jsem jí kontroloval. V chladicím okruhu jsem jí viděl až po okraj a i přepadová nádobka byla ok to mi hlava nebere

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2010 , 23:28   Citovat  

bordel napsal:

alebo ma prdle tesnenie pod hlavou...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 0:45   Citovat  

vti [906team] napsal:
alebo ma prdle tesnenie pod hlavou...
jj, taky možnest, mě to taky netopilo a zahřívalo se, a bylo to těsněním Smutný

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 7:13   Citovat  

Mrkni se predevsim na pojistku sahary, pripadne vyzkousej jeji fcnost. Pokud nejde sahara tak se auto docela dost prehriva.

MOMO je teď offline  MOMO
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 7:20   Citovat  

To bude těsnění pod hlavou, taky už to mám za sebou, sice ne v Hondě, ale přesně tohle mi to dělalo. Ještě, jestli máš klimu, zkus jí zapnout a jezdit, to by se Ti to do červenýho dostat nemělo. OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 11:13   Citovat  

Díky za rady. Řešil jsem to s Idahem a ještě zkusím pár věcí, ale vypadá to fakt na to těsnění pod hlavou (snad jen to). Včera jsem se nějak tou hladinou kapaliny nechal zmást. Dneska se mi tam vešlo přes 6 litrů destilky, ale mám pocit, že to lehce utíká někde dole. Změřím přesně unikající množství. Možná je ruplej chladič. Dolil jsem tam těch 6l a furt by se tam ještě dalo lejt dál, objel jsem blok a teplota opět v červeným polil. Topení netopí. Saharu jsem slyšel spínat. Pustit klimu a jet? Spíš čtu pustit topení na plno, tak nevim... Jinak to na volnoběh má místama zvuk jak diesel, tak snad není v háji hlava. Smutný

Kolik si platil za to těsnění+práci ?

Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 11:30   Citovat  

Střelec napsal:
Díky za rady. Řešil jsem to s Idahem a ještě zkusím pár věcí, ale vypadá to fakt na to těsnění pod hlavou (snad jen to). Včera jsem se nějak tou hladinou kapaliny nechal zmást. Dneska se mi tam vešlo přes 6 litrů destilky, ale mám pocit, že to lehce utíká někde dole. Změřím přesně unikající množství. Možná je ruplej chladič. Dolil jsem tam těch 6l a furt by se tam ještě dalo lejt dál, objel jsem blok a teplota opět v červeným polil. Topení netopí. Saharu jsem slyšel spínat. Pustit klimu a jet? Spíš čtu pustit topení na plno, tak nevim... Jinak to na volnoběh má místama zvuk jak diesel, tak snad není v háji hlava. Smutný

Me se tohle taky stavalo, ze se to prehrivalo, ale me nesla sahara, nejdriv jo ale pak odesla uplne...ja byt tebou zkusim poresit tu saharu jestli opravdu spina tak jak ma...vymenil sem pak jen cidlo teploty na spinani sahary a mam pokoj...ale je i mozny podle toho co pises ze v tom bude i horsi zavada...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 12:29   Citovat  

Ještě jsem si vzpomněl, že jsem asi pár dnů zpátky koukal, jak to leze k červenýmu, ale najednou jako když utne ta ručička hned spadla do spodní poloviny měřáku, kde je standardně. Nemělo by to klesat postupně?

Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 12:56   Citovat  

Robbie napsal:
Me se tohle taky stavalo, ze se to prehrivalo, ale me nesla sahara, nejdriv jo ale pak odesla uplne...ja byt tebou zkusim poresit tu saharu jestli opravdu spina tak jak ma...vymenil sem pak jen cidlo teploty na spinani sahary a mam pokoj...ale je i mozny podle toho co pises ze v tom bude i horsi zavada...

Kdyz zapnes klimu budou se ti tocit oba vetraky...

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 14:39   Citovat  

Střelec napsal:

po tomhle by to chtělo asi nejdřiv odvzdušnit ne?? Velmi šťastný ale to jsi určo dělal jen nenapsal

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 15:37   Citovat  

Jakub Erben napsal:
po tomhle by to chtělo asi nejdřiv odvzdušnit ne?? Velmi šťastný ale to jsi určo dělal jen nenapsal

Na to se teprve chystám Úsměv Jak se to přesně dělá? Najedu na obrubník, abych zvednul auto a doleju do plna při puštěným motoru?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 16:00   Citovat  

Střelec napsal:
Na to se teprve chystám Úsměv Jak se to přesně dělá? Najedu na obrubník, abych zvednul auto a doleju do plna při puštěným motoru?

Někde v návodech to máš taky napsaný.. doleješ do maxima nastartuješ a povolíš odvzdušňovák na těle termostatu. až půjde jen voda. akorát hlídej dolití do chladiče furt.. nic na tom není

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 16:05   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Někde v návodech to máš taky napsaný.. doleješ do maxima nastartuješ a povolíš odvzdušňovák na těle termostatu. až půjde jen voda. akorát hlídej dolití do chladiče furt.. nic na tom není

A termostat najdu kde? Nebyla by fotka? koukal jsem po těch návodech, ale u tudy odkaz už článek neexistuje Smutný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 16:10   Citovat  

Horní hadice spojující chladič a hlavu na ní je termostatový domeček a na měm čidla na tom domečku je odvzdušňovák.. vypadá podobně jako u brzd.. nemáš v autě LPG doufám.. mě tohle v létě dělala špatně nastyvená bohatost plynu

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 16:16   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Horní hadice spojující chladič a hlavu na ní je termostatový domeček a na měm čidla na tom domečku je odvzdušňovák.. vypadá podobně jako u brzd.. nemáš v autě LPG doufám.. mě tohle v létě dělala špatně nastyvená bohatost plynu

zatím nemám. Chystal jsem se na něj, ale teď možná zase utopim prachy jen za to, aby to jelo Smutný Za chvíli vypadnu z práce, tak na to kouknu. Ten odvzdušňovák má bejt povolenej při vypnutým motoru, nebo při zapnutém motoru a topení ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 16:43   Citovat  

Střelec napsal:
zatím nemám. Chystal jsem se na něj, ale teď možná zase utopim prachy jen za to, aby to jelo Smutný Za chvíli vypadnu z práce, tak na to kouknu. Ten odvzdušňovák má bejt povolenej při vypnutým motoru, nebo při zapnutém motoru a topení ?

Nalej vodu na max, nech víčko sundaný otevři vodu do topení, nastartuj, koukni jestli je furt vody dost, povol odvzdušňovák. Kontroluj vodu jestli jí je furt dost kdyžtak dolejvej. jak půjde z toho šroubu voda bez bublin je hotovo.. můžeš tomu pomoct že ti někdo přidrží trochu plyn aby se zvedly otáčk cca 2000tis bohatě.ale není nutný jen to trvá maličko dýl. utýhneš šroub, chcípneš motor zkontroluješ jestli máš na max a skusíš to prohřát a uvidíš dej kdyžtak vědět.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 16:47   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Nalej vodu na max, nech víčko sundaný otevři vodu do topení, nastartuj, koukni jestli je furt vody dost, povol odvzdušňovák. Kontroluj vodu jestli jí je furt dost kdyžtak dolejvej. jak půjde z toho šroubu voda bez bublin je hotovo.. můžeš tomu pomoct že ti někdo přidrží trochu plyn aby se zvedly otáčk cca 2000tis bohatě.ale není nutný jen to trvá maličko dýl. utýhneš šroub, chcípneš motor zkontroluješ jestli máš na max a skusíš to prohřát a uvidíš dej kdyžtak vědět.

Problém je v tom, že jsem tam nacpal nějakých 7 litrů a na max. jsem furt nebyl, neviděl jsem ani hladinu. Smutný Zato pod autem se začala dělat menší louže, ale ten výtok zase neodpovídal tomu množství, co jsem tam lil, tak nevím jestli to bude ruplej chladič... Pár měsíců zpátky jsem měl bouračku a chladič se prej netestoval, ale netekl.

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 16:49   Citovat  

Střelec napsal:
Problém je v tom, že jsem tam nacpal nějakých 7 litrů a na max. jsem furt nebyl, neviděl jsem ani hladinu. Smutný Zato pod autem se začala dělat menší louže, ale ten výtok zase neodpovídal tomu množství, co jsem tam lil, tak nevím jestli to bude ruplej chladič... Pár měsíců zpátky jsem měl bouračku a chladič se prej netestoval, ale netekl.

tak co se podivat odkud to tece :hehe:

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 17:01   Citovat  

Becky napsal:
tak co se podivat odkud to tece :hehe:

snažil jsem se, ale chtělo by to spíš zvedák.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 17:27   Citovat  

Střelec napsal:
snažil jsem se, ale chtělo by to spíš zvedák.

jestli ti to fakt někde teče nemá cenu ani laborovat z odvzdušněním to je fak.nejdřív zjisti kde to cedí.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 18:41   Citovat  

Tak jsem to vyřešil Úsměv Závada byla jednodušší, než bych čekal. Praskla mi spona u hadice od chladiče k motoru a tím pádem hadice vypadla. Když už jsem tím prolil druhej kanystr, tak jsem se začal pídit a bylo to tohle. Nasadil jsem, doplnil, odvzdušnil a už je to ok - normálně topí, teplota nízká. Dokonce i ten klepavej traktorovej zvuk z motoru utichnul. Jdu to pořádně protáhnout, abych prověřil, že je to fakt ok OK Honda Díky všem za rady ! OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 19:17   Citovat  

Protáhnuto. Nikde nic neklepe, nekouří, výkon normální, vše v pořádku OK To už je druhá věc, co mi upadnula. Naposled to byl šroub co držel řemen od alternátoru... Snad nebude naslédovat kolo pořádnej výtlem Zase mam na nějakej čas klid VTEC Honda

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 20:34   Citovat  

Střelec napsal:
Protáhnuto. Nikde nic neklepe, nekouří, výkon normální, vše v pořádku OK To už je druhá věc, co mi upadnula. Naposled to byl šroub co držel řemen od alternátoru... Snad nebude naslédovat kolo pořádnej výtlem Zase mam na nějakej čas klid VTEC Honda

ty si fakt střelec pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2010 , 22:06   Citovat  

RASTA napsal:
ty si fakt střelec pořádnej výtlem

tak tak Velmi šťastný

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2010 , 14:53   Citovat  

Střelec napsal:
Tak jsem to vyřešil Úsměv Závada byla jednodušší, než bych čekal. Praskla mi spona u hadice od chladiče k motoru a tím pádem hadice vypadla. Když už jsem tím prolil druhej kanystr, tak jsem se začal pídit a bylo to tohle. Nasadil jsem, doplnil, odvzdušnil a už je to ok - normálně topí, teplota nízká. Dokonce i ten klepavej traktorovej zvuk z motoru utichnul. Jdu to pořádně protáhnout, abych prověřil, že je to fakt ok OK Honda Díky všem za rady ! OK

ty mi davas pořádnej výtlem
to bylo neco podobnyho jako s tim olejem HaHaaa

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.6.2010 , 11:00   Citovat  

Střelec napsal:

No pokud si dobře pamatuju tak práve volná kola bylo snad první co jsme spolu řešili, takže to už máš taky za sebou Velmi šťastný Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2010 , 0:56   Citovat  

Idaho napsal:
No pokud si dobře pamatuju tak práve volná kola bylo snad první co jsme spolu řešili, takže to už máš taky za sebou Velmi šťastný Velmi šťastný

Pravda pořádnej výtlem je to dobrý Někdo se snažil si ty kola přivlastnit Smutný

Obsah fóra Honda-club.cz   
teplota vody v červeném
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina