Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak zrepasovat plastové kryty hlavních světlometů - foto
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 6
Luky je teď offline  Luky
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 21:16   Citovat  

neskousel jste na ty svetla nahodou nekdo Pragolesk ? kuky kuk
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 21:28   Citovat  

no ja to jen zkousel radsi jen na kousku, takze zadna ztrata...pastu objednam a pak sem dam vedet jak jsem dopadl...

Clark je teď offline  Clark
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 8:29   Citovat  

Robbie napsal:
no ja to jen zkousel radsi jen na kousku, takze zadna ztrata...pastu objednam a pak sem dam vedet jak jsem dopadl...

myslis ten pragolesk ze si zkousel?

TommyVTEC je teď offline  TommyVTEC
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 11:56   Citovat  

Tak jsem vás nechal chvilku vycukat a teď vám napíšu postup... pořádnej výtlem
Nějak nebyl čas, tak se omlouvám...

V první řadě světla vymontovat, protože to, co je čeká, by asi kapota a nárazník nepřekously...
Pak je odnést nejlépe k nějakému lakýrníkovi nebo truhláři, protože budete potřebovat excentrickou (nebo vibrační) brusku a několik druhů brusného papíru. Podle stupně poškrábání zvolíme hrubost papíru. Čím více poškrábaný, tím hrubší papír. Většinou to beru papírem P240. Plexi důkladně obrousíme. Opravdu důkladně, vůbec se toho nebojte, odvíjí se pak od toho konečný výsledek. Pak pokračujeme papírem P320, P400 a pak P600. Pokud by měl někdo jemnější, může i tím, ale je to zbytečný. Je důležité, aby se plexi každým papírem brousilo dostatečně dlouho (raději déle než míň) a i když už se třeba zdá, že se to nelepší, je potřeba brousit a brousit. Pěkně rovnoměrně, nikde se zbytečně nezastavovat.
Tím ta lehká práce skončila.
Teď nastává ta horší, ruční prácička. A to broušení plexi pod vodou ( nebojte, žádnou vanu plnou vody ani šnorchl nepotřebujete Hihi )
Začneme brusným papírem určeným na mokré broušení o hrubosti P400 a celé plexi krouživými pohyby obrousíme. Je dobré nechat nastříhaný papír odmočit ve vodě aspoň půl hodiny, aby změkl a plexi nám neškrábal ostrými rohy. Důkladně si papír namáčejte ve vodě a brušte a brušte. Čím déle, tím lépe. Pak pokračujte papírem P600, P1000, P1500 a P2000.
Po P2000 světlo otřete, nechte vysušit nebo vyfoukejte vzduchem.
Teď budete potřebovat rotační (žádnou vibrační nebo něco podobného) leštičku na karoserie, molytanový kotouč (hrubší modrý a jemnější červený), 3M pastu na leštění karoserií - hrubou a jemnou a pak možná někoho, kdo vám bude světla při leštění držet. Já používám profi leštičku 2000W s 3000ot./min. Ty otáčky tam jsou důležitý pro dosažení opravdového vyleštění všech škrábanců vzniklých broušením.
Nejdříve naneseme hrubou brusnou pastu (bílé víčko) s hrubým (modrým) molytanem. Na velmi malé otáčky (stupeň 2-3) pastu neneseme na půlku plochy plexi a pak otáčky postupně přidáváme až na stupeň 4-5. Na leštičku netlačíme, aby se plexi zbytečně nezahřívalo. Plexi celé vyleštíme a postup opakujeme cca 3x až 5x.
To samé provedeme i s jemnější pastou a jemným molytanem, dokud není plexi čiré, bez škrábanců, prostě jako nové. Jemným hadříkem, používám švédskou bavlněnou utěrku, odstraníme zbytky pasty a je hotovo. Pro dokonalou ochranu plexi před mytím ještě plexi voskuju voskem STAR-WAX BLACK od firmy RIWAX.

Pak už jen zbývá světla namontovat a užívat si z ušetřených peněz za nová světla.

Hlavně na plexi nestříkejte žádné bezbarvé laky nebo něco podobného!!! Stačí jemný kamínek, který naruší vrstvu laku a za pár dní se vám ten krásný čirý lak promění v neprůhlednou vrstvu čehosi, co z plexi odstraníte pouze broušením (ředidlo by vám plexi naleptalo). Na zadních světlech to možná jde, ale přední bych tím nedělal. Žádný čirý lak vám na plexi dostatečně nepřilne, museli byste použít základ na plasty, který není čirý, tím pádem by ani výsledek lakování nebyl průhledný.
Pokud někdo nemáte možnosti z výše popsaného postupu, dejte mi vědět a můžeme se domluvit, že vám to vše udělám.
Za kompletní vyleštění a navoskování chci 750Kč/pár a to včetně demontáže a montáže světel. Nebo mi světla můžete zaslat poštou a já to vždy přes víkend udělám. Pak je cena vyšší o jedno poštovné, druhé je za demontáž a montáž, kterou musíte zvládnout sami.

Tommy VTEC

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 12:29   Citovat  

Clark napsal:
myslis ten pragolesk ze si zkousel?

nene ten semn nezkousel...obejdnam tu pastu co tady psali

doktorshondou je teď offline  doktorshondou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 12:46   Citovat  

Myslim ze jako fer nabydka, jedna pasta stoji kolem 1000,- a to potrebujes dva druhy past, sice ti urcite te pasty zbyde ale i tak. mne jedno svetlo stoji 1800,- co bych dal za pasty, to bych mel jedno svetlo. mozna se na tebe obratim.

eric je teď offline  eric
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 16:41   Citovat  

já překrytí brousil pod vodou až do smirglu 2000 a pak na to mlíko co z toho vzešlo vzal tempo na starý laky a bylo

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hondamens je teď offline  hondamens
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 21:30   Citovat  

Zase se ukázalo že TommyVtec je šikula šikovná OK

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2009 , 13:45   Citovat  

eric napsal:
já překrytí brousil pod vodou až do smirglu 2000 a pak na to mlíko co z toho vzešlo vzal tempo na starý laky a bylo

no ja taky ale nevylestil sem to ani po 2 hodinach. si to delal rucne?

eric je teď offline  eric
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2009 , 15:39   Citovat  

Clark napsal:
no ja taky ale nevylestil sem to ani po 2 hodinach. si to delal rucne?

rucne a bylo to hned kouř

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2009 , 15:46   Citovat  

tak sem asi neco delal spatne. normalne houbickou sem se to snazil vylestit a vysledek nebyl lepsi nez na zacatku

mortein je teď offline  mortein
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2009 , 22:11   Citovat  

Clark napsal:
tak sem asi neco delal spatne. normalne houbickou sem se to snazil vylestit a vysledek nebyl lepsi nez na zacatku

Já to vzal jen tempem,ani jsem to nebrousil.Je fakt,že den předtím,jsem to přejel obyč.zubní pastou a tou jsem odstranil takové ty matné mapy a hrubší škrábance jsem zjemnil,ale světla celkově více zmatněla.Pak mě napadlo zkusit to tempo,udělal jsem nepřed jen takové malé kolečko a když jsem ho otřel hadrem,tak jsem koukal jak blázen.Plexi bylo rázem nádherně průhledné a lesklé.Takže zatím odkládám koupi nových lamp DEPO,na kterou jsem se už chystal.Mám civica 5D 1.5Vtec anglána a už zase se mi světla blýskaj.
Jediné co na plastech zůstalo,jsou takové občasné malinké plošky asi 2x2 mm,jakoby loupající se lak,které jsou však vidět jen úplně zblízka a zatím mi tam nějak nevaděj.
Nevím jak dlouho tento efekt vydrží,ale když si vzpomenu jak ta světla vypadala už hrozně i při pohledu ze 2 metrů,tak je to takový malý zázrak.A až to zas zajde,tak to zas přeleštím.
Přebrousit je pod vodou a pak vyleštit je můžu vždycky,ale zatím si myslím,že to ještě stačí takto.Zkuste to a uvidíte sami,nebojte,světlu tím v žádném případě neublížíte-naopak budete mile překvapeni,tak jako já.

ARMIK je teď offline  ARMIK
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2009 , 9:38   Citovat  

TommyVTEC , odkud jsi ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 22:11   Citovat  

tak ja se taky pridam se zkusenostma...vzhledem k tomu, ze nemam cas odmontovat svetla a brousit je smirglem az do nemoty...koupil jsem tempo a zkusil to tempem...Svetla jsem mel docela slusne za.rany tak jsem se bal jestli to neni zbytecna namaha...ale ihned po prvnim naneseni tempa a naslednem rozlesteni bylo poznat na dotek ze to i pujde Úsměv tak jsem stejnym zpusobem pokracoval asi cca 10x az me chytala krec, ale vysledek je super...sice ne takovy jaky TommyVTEC...ale i tak je to rozdil o cca 300%, jelikoz byl vecer druhe svetlo jsem si nechal na druhy den, do prace jsem musel na 10. hodinu tak jsem v sedm stal a sem na parkoviste "renovovat" druhe svetlo...vzhledem k tomu ze zacalo nehorazne prset tak sem klecel s desnikem v jedne ruce a ve druhe ruce hadru s tempem a lestil sem jak o zivot...vysledek...80%spokojenost...tech dalsich 20% by tomu dodalo to osmirglovani...kdyzta priste...
prikladam foto...

před.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
před.jpg, 282.58 kB

pred2.jpg

pred2.jpg, 285.41 kB

po.jpg

po.jpg, 315.23 kB

po (2).jpg

po (2).jpg, 353.22 kB

mortein je teď offline  mortein
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 22:37   Citovat  

Robbie napsal:
tak ja se taky pridam se zkusenostma...vzhledem k tomu, ze nemam cas odmontovat svetla a brousit je smirglem az do nemoty...koupil jsem tempo a zkusil to tempem...Svetla jsem mel docela slusne za.rany tak jsem se bal jestli to neni zbytecna namaha...ale ihned po prvnim naneseni tempa a naslednem rozlesteni bylo poznat na dotek ze to i pujde Úsměv tak jsem stejnym zpusobem pokracoval asi cca 10x az me chytala krec, ale vysledek je super...sice ne takovy jaky TommyVTEC...ale i tak je to rozdil o cca 300%, jelikoz byl vecer druhe svetlo jsem si nechal na druhy den, do prace jsem musel na 10. hodinu tak jsem v sedm stal a sem na parkoviste "renovovat" druhe svetlo...vzhledem k tomu ze zacalo nehorazne prset tak sem klecel s desnikem v jedne ruce a ve druhe ruce hadru s tempem a lestil sem jak o zivot...vysledek...80%spokojenost...tech dalsich 20% by tomu dodalo to osmirglovani...kdyzta priste...
prikladam foto...

A oni nám to prostě nevěří a věřit nebudou,že to funguje,ale dobře jim tak,aspoň ty naše světla více vyniknou,viď Robbie...

maryo je teď offline  maryo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2009 , 22:47   Citovat  

Moc pekny, ted jak to udelat se sklenenejma mlhovkama Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 7:37   Citovat  

mortein napsal:
A oni nám to prostě nevěří a věřit nebudou,že to funguje,ale dobře jim tak,aspoň ty naše světla více vyniknou,viď Robbie...

Staci chvilka casu, trpelivost, TEMPO a je to taky pekny...a fakt to lip sviti Chápeš!

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 10:50   Citovat  

maryo napsal:
Moc pekny, ted jak to udelat se sklenenejma mlhovkama Velmi šťastný

I sklo by šlo, nějakou speciální pastou, zkusil bych diamantovou, takový to tmavě zelený "mýdlo"

coroner je teď offline  coroner
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2009 , 11:09   Citovat  

Myslis solvinu?

TomiDj je teď offline  TomiDj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2010 , 10:08   Citovat  

caute kluci.taky sem resil problme se spinavymi svetly na H civic 6G a na Fiat coupe.auta sem nechal na den v garazi a doma cistil.Strcil sem svetla do rozehrate trouby a nechal je pect.az dostaly spravnou teplotu tak jsem je rozlouskl.jde to krasne sundat ten plexi kryt.plexi kryt sem vylestil M3 pastou a paraboli jsem oplachl.jak bylo hotove tak jsem na jednu stranu nanesl lepidlo na svetla a zalepil jsem je zpet.nic nejde poznat a svetla jsou jako nove.

MisakITR je teď offline  MisakITR
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2010 , 10:23   Citovat  

TomiDj napsal:
caute kluci.taky sem resil problme se spinavymi svetly na H civic 6G a na Fiat coupe.auta sem nechal na den v garazi a doma cistil.Strcil sem svetla do rozehrate trouby a nechal je pect.az dostaly spravnou teplotu tak jsem je rozlouskl.jde to krasne sundat ten plexi kryt.plexi kryt sem vylestil M3 pastou a paraboli jsem oplachl.jak bylo hotove tak jsem na jednu stranu nanesl lepidlo na svetla a zalepil jsem je zpet.nic nejde poznat a svetla jsou jako nove.

na jakou teplotu si to rozehrival?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2010 , 11:56   Citovat  

Tak klucí, jak jsem tu vyse psal ze to slo i tim Tempem...tak jako jo je to poznat ale ted mam pocit ze se ty svetla mnohem vice zasiraj...ze ta spina po tom moc neklouze nevim jestli nahodou neni pryc takova ta ochranna vrstva ci co... Spina zaschne na svetle a pak mi to docela na 2veci sviti...Nevite co s tim?Pomohlo by to zbrousit a pak treba splichnout bezbarvym lakem? to mi hlava nebere Nebo jiny reseni?

TomiDj je teď offline  TomiDj
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2010 , 12:49   Citovat  

TondaCRX napsal:
na jakou teplotu si to rozehrival?

tak to ti fakt nereknu.musis to poznat.delal jsem dvoje svetla a u jednych to bylo rychleji a u druhych to trvalo.zapal troubu zahrej ji a dej dovnitr svetlo a zas to zavri.pak uz to jen kontorluj jak je to varici a jestly uz jde ten kryt odlupnout.delal jsem to poprve taky sem nevedel jak s teplotou a supr.a jak tady nekdo psal ze tempem se to vic zasira tak to nevim ale doporucuji M3 pastu.sice sem daval za 1dcl 100kc ale opravdu luxus.

brukem je teď offline  brukem
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 19:11   Citovat  

Zkuste se podívat na tudy odkaz , tam je vše potřebné. Není to zázrak, jen logika! je to dobrý VTEC

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 22:18   Citovat  

doporučuji se 100% výsledkem...sada

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 7:49   Citovat  

Robbie napsal:
doporučuji se 100% výsledkem...sada

svetla jsem videl pred i po a jsou ted jako novy OK

0
PříspěvekZaslal: 21.6.2010 , 18:01   Citovat  

Tady se můžete podívat na VIDEO - jak renovovat a leštit světlomety:
tudy odkaz
tudy odkaz

p.dawe je teď offline  p.dawe
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2010 , 20:35   Citovat  

zdravim Honda

nechtel jsem zakladat nove tema tak se vtirnu sem...bohuzel se mi stala nemila vec a poskrabal jsem si zadni svetla...cetl jsem tady ten postup renovaci svetel a chtel bych se zeptat na ty znalejsi co to uz zkouseli jestli by tento oskrabanec sel timto zpusobem rozlestit taky? (viz foto)

IMAG0001.JPG

IMAG0001.JPG, 1.15 MB

IMAG0002.JPG

IMAG0002.JPG, 1.12 MB

IMAG0003.JPG

IMAG0003.JPG, 1.05 MB

IMAG0004.JPG

IMAG0004.JPG, 1.17 MB

0
PříspěvekZaslal: 6.7.2010 , 20:48   Citovat  

Nezbývá, něž to zabrousit P600 tak, aby v místě škrábance nebyl znatelný důlek - zabrousit povrch do rovna. Potom to brousit P1000, pak P1500, pak P2000 a nakonec zaleštit pastou. Asi budeš ale potřebovat tak 2 možná 3 kotouče P600, záleží, jak je odřenina hluboká a jak tvrdý plast je. Musíš nepřetržitě polévat vodou jako na videu, jinak se kotouč zanese. Pokud budeš důkladný a trpělivý, světla budou jako nové! V případě, že na nich je krycí lak, musí se zbrousit, někdy to nejde zaleštit tak, aby nebyl přechod viditelný, je proto lepší celý lak sundat.

Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2010 , 20:51   Citovat  

p.dawe napsal:
zdravim Honda

nechtel jsem zakladat nove tema tak se vtirnu sem...bohuzel se mi stala nemila vec a poskrabal jsem si zadni svetla...cetl jsem tady ten postup renovaci svetel a chtel bych se zeptat na ty znalejsi co to uz zkouseli jestli by tento oskrabanec sel timto zpusobem rozlestit taky? (viz foto)
jo da se to bych rek bude ti to sice trvat asi dost dlouho protoze je to docela hluboky Smutný ale kup ten carex pro renovaci plexi .. a hlavne trpelivost Velmi šťastný OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak zrepasovat plastové kryty hlavních světlometů - foto
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina