Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Car trip
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Clark je teď offline  Clark
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2010 , 10:45   Citovat  

Omluvte můj pravopis, rozsáhlost a pokud vám něco z toho vadí tak to nečtěte Mrk

Minulý prodloužený víkend jsem spolu se svou přítelkyní strávil na cestách po Německu. Rád bych se zde podělil o moje zkušenosti. Třeba to někoho inspiruje.

Budu rád když sem napíšete vaše zážitky s místy kde sem byl a nebo popíšete vaše výlety.

Car trip Deutschland I 3.7. - 6.7. více jak 1500km

3.6. Výjezd po mojí noční z Mostu směr Berlín, kde jsme měli zamluvený nocleh v hostelu. V berlíně jsem byl už několikrát a vždy jsem spal v hostelech fa. AandO hostels, a vždy na stanici ZOO ( ano jako ta knížka). Tentokrát jsem ale vybral hostel u Hauptbahnof (hl. nadraží).
Pokud chcete vidět ty hlavní "taháky" z berlína, tak doporučuji právě začít u Hauptbahnhof. Berlín je moc velký, abyjste viděli vše co je zajímavé za dva dny. Na to by jste potřebovali tak měsíc. Takže doporučuji trasu po top 9 Berlína. Tato trasa tvoří skoro přímku a nenudí ani když jdete tou samou cestou zpět.
1 Hptbahnhof
2 Reichstag - zde doporučuji jít brzo ráno do fronty (cca 8 hod) a vyjet výtahem až nahoru a projít si prosklenou kopuli. Bohužel, nevím jak se mi to vždy povede, ale vždy si někde ve věcech zapomenu nůž a vzbudím rozruch ochranky, předpokládám, že potřetí mě tam již nepustí Úsměv
3 Brandenburger Tor - pokud obejdete Reichstag můžete vidět kudy vedla berlínská zeď (vtipné hry typu "a sem na východě a na západě" jsou ošekávány ) když jí bude následovat dostanete se k brandeburské bráně. Projděte jí a pokračujte na...
4 Strasse Unter den Linden - hlavní ulice v Berlíně, kterou když budete sledovat dojdete k Muzeuminsel.
5 Juedisches Denkmal - ještě než projdete brandeburskou branou na ulici UdL doporučuji jít dál ( směrem od reichstagu) až po cca 500 metrech dojdete k místu plném kamenných kvádrů. Po kterých američané rádi skáčou a leží na nich, prosím to nedělejte OK
6 Muzeuminsel - po porjití ulice UdL se vám po levé straně naskytne krásný pohled na různá muzea, po pravé straně uvidíte (nejspíš ještě) staveniště, kde stál Schloss, pak kominustický palác a nyní se zde staví znovu Schloss ( pokud se nemýlím)
7 Fernseherturm - Pokud budete pokračovat i nadále směrem k Fernseherturm (televizní věži - nejvyšší stavbě v evropě) dojdete neomylně k vodotryskům u jejího "kořene". Zde na vás nejspíš vybafne pěkná fronta, ale pokd máte čas a odvahu tak její vystání stojí za to stání Úsměv
8 Alexanderplatz - za televizní věží je asi nejslavnější náměstí v berlíně ( spolu s Pariser platz u Brandeburger Tor) zde se mladí východní berlíňané schézeli v dobách rozdělení zdí. Pokud máte rádi špínu, bezdomovce a vůni krabicového vína tak vaše srdce zaplesá.
9 Potsdamer Platz - Sony Center - po cestě zpět po ulici UdL doporučuji po projití brandeburskou branou zamířit směrem k židovskému pomníku ( ten s těmi kvádry) a dále tímto směrem až na postupimské náměstí, které pokud tam půjdete již za tmy, vám nabídne zajímavý světelný zážitek.

napoprvé jsem tuto trasu ( spolu s Checkpointem Charlie - cca 15 min od UdL) absolvoval za celý den, napotřetí nám to s přítelkyní trvalo necelých 6 hodin ( i s pár pivkama Úsměv ).

Ještě k ubytování, AO hostely nabízejí celkem levné ubytování s možnostmi jako 2 / 4 / 6 / 8 / 10 místné pokoje. Vždy jsem preferoval více místné ubytování - funguje asi tak že dostanete kartu a nevíte s kým jste na pokoji, ani v kolik se navrátí a v jaké stavu. ale vzhledem k mládí a mým vlastním návratů v ranních hodinách sem to neřešil, navíc můžete mít štestí a kápnout třeba na pokoj s 2 britkami, 4 švédkami nebo pod Velmi šťastný . Ale v současné době už beru jen pokoj pro dva, protože teď naposledy s nám stalo že jeden člověk přišel ve 3 ráno ulehl a do 8 ráno nepřetržitě chrápal...musel jsem odejít na nádraží a dát si předčasnou snídani, nebo bych ho asi udusil polštářem...

V berlíně potkáte spoutu divných a zajímavých lidí, jen těch berlíňanů asi moc nepotkáte Úsměv

4.6. Odjezd Berlin - Hamburg cca 3 hodky
po dálnici cesta výborná, udržovat rychlost cca 160km/hod není problém ( btw. v maxh dle gps mojí esiny je 192 Honda )
po příjezdu jsme šli na molo , kde je nádherný výhled na doky, plachetnice, a rušnou lodnáí dopravu.

5.6.Hamburg
Zde vám moc neporadím, by jsem zde poprvé. Tudíž jsme si zamluvili Sight seeing tour. Skvělá věc - Jedná se o červený doubledecker(bez střechy - něco jako targa Úsměv ) a pokud máte variantu hop on and hop off, tak můžete kdekoliv na 27 zastávkách vystoupit a nastoupit na další autobus, který jezdí po 30 min. jen výklad průvodkyně byl pouze v němčině, angličtina nebyla ani jedné průvodkyně silná stránka Úsměv každa vždy při nástupu nových cestujících žačla otázkou zda jsou anglicky mluvící, s úlevou pak nečekala na odpověď a začla s výkladem v němčině Úsměv

Hamburg je druhé největší německé město, a je to znát. je však mnohem mnohem větší než Berlín pro turistu. Zajímavé věci nejsou poblíž sebe a je třeba si je vyhledat v průvodci a paks e přepravovat pěšmo ( sado maso) nebo mhdčmo nebo jako my tím doubledeckerem, jehož cena je 15 Jouro pro osobu, což není tak hrozné.

Ted ubytování..možná někdo z vás už slyšel o čtvrti Sankt Pauli , nebo ulici Reeperbahn, nebo její přezdívce Kiez. Tak zde jsme se ubytovali..proti Berlínu docela změna. Aby jste rozuměli, St.Pauli je něco jako mix Stodolní/Pařížského předměstí/Las Vegas a Istambulu. Já sem rád že jsem tam byl, pil a spal, ale už znovu nemusím...třeba to ve mě ještě někdy uzraje a znovu se tam podívám, ale zatím jsem se uplně nezbláznil.
Hlavní ulice reeperbahn, se skládá z night klubů, kasín, hospod a diskoték..občas je tu nějaký kebap a nebo mekáč. u každého klubu postává starší ulízaný němec s pupkem, který používaje vzbraného slovníku vás bude lákat dovnitř za zábavou...nehledě na to že jste pár...ve skoro každém klubu mají jak dásmké tak pánské tanečníky Úsměv
Občas zakopnete o pankáče ležící na chodníku, zvláště pak pokud koukáte na slečny stojící ve vchodech do klubů ( a snažíte se dělat že nekoukáte jako já Velmi šťastný ).

Hamburg je prostě město námořníků a tak tato ulice vypadá. Mimochodem, jsem nikdy nebyl v Německu zklamán kebapem, až zde. A čtvrť St.pauli je něco jako nafouklá bublina hamburgu i celého Německa, čekal jsem víc, ale třenba tohle je právě to proč se o ní pořád mluví, něco jako " my co bydlíme v ST.Pauli sme drsní a víme voco tady go".

Jinak se mi Hamburg moc líbil, hlavně ta napojení vody a města, doků, starých skladišť která se ještě používají, luxusních čtvrtí u jezera, nákupních ulic a drahých aut. Proste město peněz a neřesti Úsměv

5.6. Odjezd směr ostrov Fehmarn
zde se stala první krizovka Velmi šťastný Zastavíme na odpočívadle (ne beznínce) přitelkyni je zle, jdu do kufru pro džus, podám jí ho, a že zjistim co nám to pořád klape při jízdě ...asi víko kufru pomyslím si, nu zavřu kufr že s víkem zahejbu a v tu chvíli mě polilo horko a pot .... samozřejmě že jsem si zabouch klíče v kufru. Což u Targy je poměrně problém. Velmi šťastný Naštěstí němci jsou velmi ochotný národ a vždy rádi pomohou, zvláště pokud se to týká motorismu. takže sme se to snažili asi ve třech nějak vykoumat, pak jsme zavolali žluté anděly (ADAC) tam mi bylo řečeno že nikdo v okolí není a že tedy pošlou externí firmu, jejíž cena začíná na 90Eurech, načež sem málem omdlel a paní na telefonu poděkoval. No co dělat, vylomit zámek? zavolat odtahovku? vypáčit víko kufru?
nakonec ADAC přijel (po pokusech slovenských kamionáků vyháčkovat zámek a poznámkách kde jsou gruzijci když je člověk potřebuje Velmi šťastný ) a první věta co vynesl byla že jsme bez šance, on nemůže nic ničit a že na platáku dojedeme do nejbližsío honda servisu ( to bych tam snad to auto musel nechat místo placení účtu). Nakonec nápad, vyndaly se nafukovací váčky, podepsal se papír že si sem vědom možnosti poškození vozidla a kufr se nadzvedl a klíče se vytáhly háčkem. Anděl na otázku co jsem dlužen řekl, že nebude nic vypisovat a že řekne že nás nenašel..nu dal sem mu 10E a on nám dva plyšové medvídky a po hodine se jelo dál Úsměv

Ostrov fehmarn je třetí největší ostrov v DE a hlavní spojnice mezi Kodaní a německem, tudíže je zde přívoz, který jezdí snad každých 45 minut. Kousek od tohoto přívozu jsme se ubytovali v kempu za 16 Euro pro dvě osoby a stan / noc. Řešili jsme dilema zda spát v autě, venku na pláži , nebo v kempu ve stanu. Spát v tarze...no umíte si to představit, a spát venku se od pc zdálo jako great idea ale na místě to nebylo moc řešitelné....hledat nějaké místo kde vás "nenajdou" a kde budete moct mít zaparkované auto prostě bylo nadlouho. takže kemp.

v Berlíně 30° v Hamburgu 30° jak sme postavili stan u moře tak déšt a vítr...stejne sem se šel koupat, za deště a větru to má něco dosebe. Moře zde a pláže mě uplně dostaly, ta krása moře zde spočívá v jeho přístupnosti bezporstřednosti a obyčejnosti. když jste v chorvatsku, nebo v řecku tam moře je vám servírováno na stříbrném podnose a vše se točí kolem něj, zde je to jako "nojo támhle je moře no" prostě hned vedle moře se pasou ovce a krávy, přitom voda omývá nádherné pláže s trávou a malými keříky...pro men idilka Úsměv

6.6. návrat domů do Mostu - 8 hodiny cesty po dálnici, dvě velké kafe a další krizovka
pneu 205/45 16 se kterými jsem auto koupil bych si nikdy nekoupil Úsměv , někde jsem asi ostrou hranou nebo kamenem narazil pravou zadní gumu. Takze boule...co boule přímo jelito na kole a vibrace jako když sedíte na tatramatce po celou dobu cesty domů, jen při cca 150 km/hod se daly zvlásnout. Ale strach mi nedovolil tak rychle jet dlouho. Pneu byla vařicí a museli sme často stavět abysme se z toho vibrování a hluku nezbláznili ( ještě to víko kufru dotoho).
Samozřejmě že me ještě vyfotil radar na 130 kde jsem jel 160 KO

Výlet nás vyšel cca na 120 ubytko: berlin 30 / hamburk 70 (nocleh,parkování,doubledecker tůra) / fehmarn 16
50 jídlo pití a pivko Úsměv
120 benzín

takže tak za 300 E pro dva celkem slušný poznávací výlet...s tím že náklady by se dali stlačit nějakým tím ilegálním přespáváním.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Fatal je teď offline  Fatal
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.7.2010 , 10:49   Citovat  

300 za výlet a 600 za radar Velmi šťastný ?

offtopic
   Návrat  
Fatal je teď offline  Fatal
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.7.2010 , 19:07   Citovat  

Clark napsal:

5.6. Odjezd směr ostrov Fehmarn
zde se stala první krizovka Velmi šťastný Zastavíme na odpočívadle (ne beznínce) přitelkyni je zle, jdu do kufru pro džus, podám jí ho, a že zjistim co nám to pořád klape při jízdě ...asi víko kufru pomyslím si, nu zavřu kufr že s víkem zahejbu a v tu chvíli mě polilo horko a pot .... samozřejmě že jsem si zabouch klíče v kufru. Což u Targy je poměrně problém. Velmi šťastný Naštěstí němci jsou velmi ochotný národ a vždy rádi pomohou, zvláště pokud se to týká motorismu. takže sme se to snažili asi ve třech nějak vykoumat, pak jsme zavolali žluté anděly (ADAC) tam mi bylo řečeno že nikdo v okolí není a že tedy pošlou externí firmu, jejíž cena začíná na 90Eurech, načež sem málem omdlel a paní na telefonu poděkoval. No co dělat, vylomit zámek? zavolat odtahovku? vypáčit víko kufru?
nakonec ADAC přijel (po pokusech slovenských kamionáků vyháčkovat zámek a poznámkách kde jsou gruzijci když je člověk potřebuje Velmi šťastný ) a první věta co vynesl byla že jsme bez šance, on nemůže nic ničit a že na platáku dojedeme do nejbližsío honda servisu ( to bych tam snad to auto musel nechat místo placení účtu). Nakonec nápad, vyndaly se nafukovací váčky, podepsal se papír že si sem vědom možnosti poškození vozidla a kufr se nadzvedl a klíče se vytáhly háčkem. Anděl na otázku co jsem dlužen řekl, že nebude nic vypisovat a že řekne že nás nenašel..nu dal sem mu 10E a on nám dva plyšové medvídky a po hodine se jelo dál Úsměv

Jo to už se mě taky stalo položil jsem si oba klíče na pračku (sub.) v kufru a kámoš mi to zabouch ještě že třetí klíče sem měl "jen" 60km od místa - od tý doby si ty klíče sakra hlídam. Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Car trip
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina