Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Auta typu N1
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Ginda je teď offline  Ginda
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 9:43   Citovat  

Zdravím,

Mám dotaz ohledně aut typu N1.Co pro mě jako soukromou osobu tohle omezení znamená?Lze zpětně přepsat vuz typu N1 na M1?Konkrétně se jedná o hondu CRV která je vedena jako N1.Nikdy jsem nepodnikal ani to neplanuju a nevím co všchno obnáší pokud je auto takovýhle specifikace.Pokud je nejaka moznost jak to dostat zpet na M1 sem s ní.Díky
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 10:28  Naposledy upravil Neznamy205 dne 14.7.2010 , 13:23, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

jaký máš rok výroby?A kolik je míst k sezení v TP?

Když to půjdeš přihlásit na rodný číslo, tak se to zruší a už nebude možný odpočet DPH.
Navíc, tím pádem už není nutný vozit tu mřížku v kufru (ale tímhle si nejsem 100% jistej).
Obecně to pro tebe není vůbec žádný problém, pokud je to 5místný i v dokladech.
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.7.2010 , 11:55   Citovat  

Třeba to pomůže, zkopíroval jsem ti postup přepisu z N1 na M1 z forďáckýho fora, hlavně aby i Honda ČR poskytla to co budeš potřebovat. Automaticky při přepisu auta z IČA na RČ se ti kategorie v TP nepřepíše. Kamarád řešil to samé když si koupil Renaulta Megana kombi. Anabázi papírový přestavby auta nakonec vzdal a jezdí s mřížkou za zadními sedadly. Nevim jaká je přesně teď platná legislativa jestli tam ta mřížka musí nebo nemusí být. Dřív se kategorií N1 řešila možnost odpočtu DPH u "osobáků".

Tady to je z loňského srpna:

Přestavba vozidla z N1 na M1
Tak následně--- Zakoupil jsem sedmimístného :smt1133: a omámen vzhledem a trochu i cenou jsem aftamabyl koupil a s úžasem doma zjistil že v TK je "nákladní místo osobní" a tudíš míst 5 a né 7.začal jsem se tedy pídit po možné nápravě a zjistil sem že by to neměl bejt velkej problémek.našel jsem si na stránkách tudy odkaz v kategorii "servis a služby" a následné kategorii "homologace a přestavby" jsem jim zaslal potřebné a objednal za cca 3000kč Tak to koukám! jeden papír že mi to jako povolujou při dodržení kritérií požadované na tomto papíře.Kámen ůrazu je obsahovaná věta přes kterou se žádný technik STK nepřenese a na tuto skutečnost mě upozorňovala paní z Homologace ford,že některé úřady s tím maj problém a jiný ne.Ta jedna z vět je: Zákazník doloží zakázkovým listem od autorizovaného servisu ford výměnu podlahové části obsahující znehodnocené kotevní úchyty sedadel .Tak jsem zavolal na Ford auto in Hradec Králové a tam mi sdělili že to není problém a že za to nic nepožadují :smt041 .Ale abych ušetřil cestu cca 100km tam a 100km zpátky tak jsem zaůkoloval známého a ten mi to zařídí.Uplynul týden a měl jsem onen vytouženej papír v ruce ale bylo na něm napsáno-"U vozidla byla provedena přestavba na kategorii M1 bez zásahu do podlahové části vozidla.vozidlo splňuje kategorii M1",-Musím ještě podotknout že na autě jakošto nákladním nebyly zavařeny žádné úchyty a pásy byly taky kompletní.Jen sem vyndal mříž a boční mřížky a :smt1133: byl jak z partesu.Proto si myslím že by byla blbost převářet orig.podlahu za orig.podlahu Se stydím ........No nic--------------------------
Vesele sem se vydal na STK s tím že mám vše jak má být a ......velký gouno.Při pohledu na kyselej ksicht místního technika při čtení těch dokunamentů jsem skysnul jak podmáslí taky a po výroku že takhle to nemůže bejt napsaný (ta faktůra) že tam musí bejt věta že byla vyměněna podlahová část obsahující znehodnocené kotevní úchyty a já tam mam opak jsem se vydal poněkud rozčarován na jinou TK s tím že tam třeba to projde............další gouno.absoloval jsem emise-GUT,a pak si to začal borec číst a to samí jak u nás že takhle tedy neeeeeeeee. [-X
Ale když viděl můj výraz napůl zlomenýho člověka tak aspoň auto prošel abych tam už nemusel s autem.Slíbyl jsem mu že druhý den
hned pojedu do H.K. opravit faktůru.GOUNO-zlatý český kopírky-trocha šikovnosti,střihu a skenu náhle proměnilo mojí faktůru za tu správnou.Poslal jsem mu to--- a prej gut....tak jsem jel pro papíry a v domnění že s tím zajdu na dopravku tak mi to udělaj na počkání-GOUNO prej koncem tejdne se mam stavit....jdu tam ,vše o.k. a když mu říkám kdy mě dá novou červenou známku T.K. na dva roky tak že prej ne že budu muset znova na T.K.--to už mě skoro mrdlo---po vysvětlování že technik v STK mi říkal že my daj známku tam na inspektorátu---prej co to maj za praktiky..ale nakonec to byl známej a známku mi tedy vylepil--------------HURÁÁÁÁÁÁÁ---Shrnutí ford.cz---3000kč,STK 1100kč,emise 600kč,dopravka 1000kč.Faktůra ford 300kč celkem asi 6000kč :evil:
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Auta typu N1
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina