Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
nedání přednosti vs nepřiměřená rychlost
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3

čí to byla vina?
hondař - nedal přednost
66%
 66%  [ 18 ]
fordař - jel rozhodně víc než 50km/h
33%
 33%  [ 9 ]
Hlasovalo : 27
Celkem hlasů : 27

krutorg je teď offline  krutorg
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 10:51  Naposledy upravil krutorg dne 22.7.2010 , 11:20, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

zdravim hondaře. dneska ráno koukám jak na seznamu.cz řeší že policie hodnotí nedání přednosti a nedodržení rychlosti při bouračkách (jako různě silný přestupky) a zrovna včera se mi bohužel přesně tohle stalo. chtěl bych vědět váš názor, prosím po přečtení hlasujte vaším názorem. Stalo se to tak:
jedu po vedlejší a křižovatku znám nazpaměť (8 let tudy jezdim dost pravidelně), tak dávám přednost v jízdě. nic nejede, fajn tak jedu já. najednou slyšim brzdy a bambas v mondeu mě nabral na zadní dveře. samozřejmě sme se nemohli dohodnout, já tvrdim že jel rychle, on tvrdil že sem nedal přednost. nakonec sme policajty nevolali a nějak se dohodnem, ale prostě někdo tvrdí že by to byla moje vina a celý bych to zacvakal a někdo zase že jeho vina a že by to zaplatil všechno on, pak byl ještě názor že spoluvina a to bysme platili oba. takže milí hondaři, chtěl bych znát váš názor a přikládám amatérský nákresy, klidně se ptejte kdybych něco měl ještě vysvětlit tak vysvětlim. např brzdná dráha toho mondea byla dost dlouhá, k nárazu došlo až když sem byl skoro za křižovatkou,resp v ní (krom toho že nemá to mondeo technickou dokonce i prošlápl jeden brzdovej okruh - a jak byl v tom smyku tak nemohl řídit a rovně to bylo do mě.)

crash1.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
crash1.JPG, 16.4 kB

crash2.JPG

crash2.JPG, 14.26 kB

SP_A0094.jpg

SP_A0094.jpg, 88.48 kB

SP_A0085.jpg

SP_A0085.jpg, 62.28 kB

SP_A0086.jpg

SP_A0086.jpg, 61.65 kB

SP_A0087.jpg

SP_A0087.jpg, 73.64 kB

SP_A0088.jpg

SP_A0088.jpg, 68.59 kB

SP_A0091.jpg

SP_A0091.jpg, 83.87 kB

SP_A0092.jpg

SP_A0092.jpg, 75.11 kB

SP_A0093.jpg

SP_A0093.jpg, 82.88 kB

SP_A0095.jpg

SP_A0095.jpg, 79.25 kB

SP_A0096.jpg

SP_A0096.jpg, 81.77 kB

SP_A0097.jpg

SP_A0097.jpg, 80.64 kB

SP_A0098.jpg

SP_A0098.jpg, 88.86 kB

sat.JPG

sat.JPG, 42.02 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Ondas je teď offline  Ondas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 10:59   Citovat  

Zdravim...neplatil bych vubec nic...dle brzdne drahy lze poznat ze nemohl jet 50 km/h....nema technickou...je jasnym vinikem:)...kdybych se mylil tak me opravte:)
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 10:59   Citovat  

jestli nema technickou tak sis mel zavolat policii a bylo by, nevim jestli to jde i nejak zpetne to mi hlava nebere
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 11:07   Citovat  

jak pisou kluci. navic i jeslti myslis o tom rozsudku, o kterym se ted pise vsude. Tak se tam zohlednuje, jestli jsi ho videl v dobe kdy ses rozjel. Jeslti jsi ho nevidel, protoze tam nebyl, vyjel jsi a on se pak vyritil, tak by vina byla jasne na jeho strane. V tom rozsudku se totiz resilo to, ze ten ridic toho rychlika videl.

tvrdil bych jeho vinu a kdyz nic, tak bych volal cajty.
   Návrat  
petr7 je teď offline  petr7
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 11:09   Citovat  

tak jestli nemel technickou tak se nemusi resit nejaka prednost a cokoliv okolo at uz to bylo jakoliv Úsměv staci zavolat pecky a on je v tu cvhili bez papiru a plati vse
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 11:19   Citovat  

stalo se to blízko mojí domovský vesnice a frajer je taky docela místní, takže různě kolem nás projížděli naši známí a vyjadřovali se 50/50 a pak přijel dokonce i dopravní policajt mimo službu a ten právě řekl že to je jasně moje vina za nedání přednosti a vodchod. takže policajty sme nevolali, sme oba v pohodě týpci takže nám bylo jasný že já dostanu body a pokutu za přednost, on za rychlost a za technickou a ještě bůra navíc za výjezd policajtů. jelikož on je automechanik (kterej zrovna někoumu opravil a následně byl projet mondeo:)) tak sme usoudili že místo placení pokut ty prachy radši dáme na opravy. hnutý nic neni, jen promáčklý dveře, za chvíli dovalim i fotky z místa nárazu(ale jen shitový z telefonu) tak si uděláte obrázek..
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 11:20   Citovat  

Jop,bez technický jde všechno za nim..Prohloupils,že ses s nim vůbec bavil,hned točit 158 a děkuji nashledanou Mrk
Já je volal i kvůli stokoruně,kterou jsem chtěl na prasklej rámeček značky,pže mi tvrdil,že můžu za to,že do mě nacouval..Nakonec jsem za to místo stovky dostal pět litrů,takže i ta hodina s pčr se vyplatila..
Pokud uznám svou vinu,sklapnu uši,pojištovna to vyřeší..Pokud jsem na vážkách nebo se s druhým dohaduju,volal bych policii,od toho tu je..
Edit:Bůra za výjezd policajtů?
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 11:27   Citovat  

taky nevím proč byste měli platit za výjezd policie... tohle má svůj důvod. jinak tohle by podle mě měla být jeeho vina-když si vyjížděl nemohl si ho kuli jeho rychlosti ještě vidět a nebo spoluvina-rychlost i přednost. ale na vyřešení to chce PČR
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 11:28   Citovat  

tak jestli se znate tak si kazdej opravte svoje a je klid, neni co resit mravenec
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 11:38   Citovat  

V pripade takovyho sporu, nevaham a volam policii (presne kvuli temhle pripadum si ji platime), navic myslim, ze pokud borec nemel technickou, tak by si to hned rozmyslel, jen co bys prilozil telefon k uchu Úsměv

A vina je snad na jeho strane, jak mas odhadnout jeho vzdalenost, pokud nedodrzuje rychlost...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 11:46   Citovat  

já se bál volat policajty když mi policajt z dopravky mimo službu řekl že by to padlo celý na mě. znáte benga, záleželo by kterej policajt by přijel a jak by to na místě hodnotil..
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 11:49   Citovat  

mno nevim
oba jste se provinily , ty jsi nedal prednost, on jel neprimerene rychle a nemel stk
tvuj problem je ze si nezavolal PCR ... Úsměv
takze bych to videl tak ze jsi v nasi skvele republice pekne v čudu ..
nicmene drzim palce ale podel me vam rozdeli vinu oboum

on asi nema povinne kdyz nema stk vid?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 11:53   Citovat  

pojistku ma. ale neni to jeho auto. hlavne mi jde o to abych mel vse ok, dveře za pár tisíc sou mi jedno, ale chci zjistit jestli neni neco hnuty nebo tak, ted se na to blbe kouka a dela to dojem ze mozna kolo trochu jde sejdrem (nevim jak tohle jde nebo nejde spravit) ale spis se mi to jen zda jak to ted mam pokriveny a nemam s cim srovnavat.
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 11:58   Citovat  

ukaz nejaky fotky kam te trefil
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 12:05   Citovat  

sepisovali jste něco? Třeba jako, že jste se dohodli na 50% spoluvině a každý si opraví svoje?
Nebo si to ted může udělat podle svého a jediným viníkem budeš Ty?
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 12:15   Citovat  

Bez STK - neni co resit!!!!
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 12:15   Citovat  

jestli nemel techynickou na miste odebrani ridicaku a zakaz na 2 roky a je uplne jedno kdo mel prednost Úsměv nechapu co blbnete , pokud jeho auto nebylo zpusobili k provozu tak uz nikoho nezajima kdo mel prednost Úsměv

a ten policajt mimo sluzbu tomu bych se vysmal protoze jestli ti rekl ze je to tvoje vina a on nemel technickou tak to byl jeho znamej a snazil se ho zachranit Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 12:35   Citovat  

Asi nejak tak...pekne bych to jeste poresil a nechal si to zaplatit.. je to dobrý
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 12:37   Citovat  

Hlavator napsal:
Bez STK - neni co resit!!!!
je to dobrý :hehe: papa
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 12:43   Citovat  

Kdyz si myslis, ze je vinnik on, ale on si mysli opak, pak neni co resit a stacilo vytocit 158. Kolik metru mel brzdnou drahu? Meril jsi ji? Ono taky zalezi na pneumatikach, jednou muzes mit 39m a podruhy 50m tezko soudit podle toho jestli tam mel 50 nebo 70km/h

Stat se tohle me, jet na miste mondea, tak je to tvoje vina, ty nemas v krizovatce co delat, pokud ji nemuzes opustit, tak abys neohrozil a neomezil ostatni ridice. To ze tam jedes poprve nebo 10x denne poslednich 15let je nepodstatne, ale prave na to doplacite. Spousta lidi se podiva jednou sem, jednou tam a jedou, coz byl prave tvuj pripad, protoze kdyby ses tam podival jeste jednou tak uz to auto musis videt, podivas se jeste jednou a zjistis jestli auto stoji, jede pomalu, jede rychle, leti a Buh vi co jeste...

Petr7: Od kdy? Za proslou technickou je 6 bodu, coz by v tomto pripade byl nejvyssi pocet bodu, pokud tedy nemel v krvi nejaky alkohol. 2roky zakaz rizeni? Neblazni, pulka hondaclubu by pak musela dat svoje auta do inzerce nebo do depozitu Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 14:24   Citovat  

bordel napsal:
Kdyz si myslis, ze je vinnik on, ale on si mysli opak, pak neni co resit a stacilo vytocit 158. Kolik metru mel brzdnou drahu? Meril jsi ji? Ono taky zalezi na pneumatikach, jednou muzes mit 39m a podruhy 50m tezko soudit podle toho jestli tam mel 50 nebo 70km/h

Stat se tohle me, jet na miste mondea, tak je to tvoje vina, ty nemas v krizovatce co delat, pokud ji nemuzes opustit, tak abys neohrozil a neomezil ostatni ridice. To ze tam jedes poprve nebo 10x denne poslednich 15let je nepodstatne, ale prave na to doplacite. Spousta lidi se podiva jednou sem, jednou tam a jedou, coz byl prave tvuj pripad, protoze kdyby ses tam podival jeste jednou tak uz to auto musis videt, podivas se jeste jednou a zjistis jestli auto stoji, jede pomalu, jede rychle, leti a Buh vi co jeste...

Petr7: Od kdy? Za proslou technickou je 6 bodu, coz by v tomto pripade byl nejvyssi pocet bodu, pokud tedy nemel v krvi nejaky alkohol. 2roky zakaz rizeni? Neblazni, pulka hondaclubu by pak musela dat svoje auta do inzerce nebo do depozitu Velmi šťastný

ne neblaznim jasna vina je na strane mondea jeho auot nemelo co na silnici delat a byl by bez papiru
(§ 22/1a) bod 3)
5 bodů, 5000–10000Kč pokuta, odebrání řidičskího oprávnění 6 měsíců–1 rok
   Návrat  
Prcek je teď offline  Prcek
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 16:02   Citovat  

Řešení ze strany policistů by bylo asi následující. Ty, jako řidič přijíždějící z vedlejší silnice na hlavní jsi povinen dát přednost ostatním řidičům jedoucím po hlavní silnici, čili z hlediska zavinění DN padá vina jen a jen na tebe. Na druhou stranu ten druhý řidič se dopustil pouze přestupku tím že překročil max. pov. rychlost, pokud ovšem byla omezena a tím, že neměl platnou technickou prohlídku. Prokázování rychlosti řidiče jedoucího po hlavní silnici by bylo dosti zdlouhavé a finančně náročné, protože by se musel povolat znalec z oboru dopravy, takže pokud by se tím vůbec někdo chtěl zabývat, maximálně by dostal pokutu za tu neplatnou tech. prohlídku. Čekám že tu začnete nadávat a vyvolávat různá hesla na adresu Policie, ale uvědomte si, kdo vymyslel zákony, ten by měl něco změnit, dokud ne, bude to pořád takhle a nikdy jinak. Šanci u voleb národ dostal, jak naložil, je ve hvězdách.
   Návrat  
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 16:07   Citovat  

petr7 napsal:
ne neblaznim jasna vina je na strane mondea jeho auot nemelo co na silnici delat a byl by bez papiru
(§ 22/1a) bod 3)
5 bodů, 5000–10000Kč pokuta, odebrání řidičskího oprávnění 6 měsíců–1 rok

To je sice hezký, ale tohle platí pouze když se týká o nebezpečnou závadu podle § 37 vyhlášky č. 341/2002 Sb.
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 16:25   Citovat  

prcek: takze ikdyby vyjel a on tam na hlavni nebyl, z vedlejsi bych se rozjel, jel uz po vedlejsi a on se prihnal a prdnul to do me, tak jsem na vine ja? dle tebe.

btw: urcit rychlost nemuze policista dle brzdny stopy? ja myslel ze to do ted delaj. asi omyl.
   Návrat  
kingart je teď offline  kingart
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 16:32   Citovat  

zrovna nedavno jsem cetl usneseni Ustavniho soudu ve kterem se pravilo, ze vina je na tom kdo neda prednost v jizde a je irelevantni jakou rychlosti jelo auto ktere melo prednost (ikdyz ted se mi jej nedari najit).

tak ci tak bud rad, ze policajti nedojeli, to bys dostal pokutu a body na 100% + popotahovani v pojistovne + co by te stala oprava...takhle zacvakas jen opravu kouř
   Návrat  
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 16:34   Citovat  

Bitkar napsal:
prcek: takze ikdyby vyjel a on tam na hlavni nebyl, z vedlejsi bych se rozjel, jel uz po vedlejsi a on se prihnal a prdnul to do me, tak jsem na vine ja? dle tebe.

btw: urcit rychlost nemuze policista dle brzdny stopy? ja myslel ze to do ted delaj. asi omyl.

Moc tomu nerozumim: ...z vedlejsi bych se rozjel, jel uz po vedlejsi...
Jinak rychlost na místě nelze přesně určit, pokud třeba nedošlo vlivem srážky vozidel k zaseknutí tachometru, rychlost určí znalec z délky brzdné dráhy a stavu brzd, váze auta v době brždění, povrchu vozovky atd.
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 16:34   Citovat  

kingart napsal:
zrovna nedavno jsem cetl usneseni Ustavniho soudu ve kterem se pravilo, ze vina je na tom kdo neda prednost v jizde a je irelevantni jakou rychlosti jelo auto ktere melo prednost (ikdyz ted se mi jej nedari najit).

tak ci tak bud rad, ze policajti nedojeli, to bys dostal pokutu a body na 100% + popotahovani v pojistovne + co by te stala oprava...takhle zacvakas jen opravu :smoke:

ale ty to zobecnujes... v tom pripadu slo o to, ze on to auto videl a stejnak z vedlejsi vjel na hlavni. Proste neodhadl rychlost toho na hlavni. Na konci toho clanku, co jsem o tom cetl bylo nejaka citace, ze zalezi jestli to auto videl nebo ne, ze se to muze lisit, to posouzeni.
   Návrat  
4 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 16:35   Citovat  

Prcek napsal:
Moc tomu nerozumim: ...z vedlejsi bych se rozjel, jel uz po vedlejsi...
Jinak rychlost na místě nelze přesně určit, pokud třeba nedošlo vlivem srážky vozidel k zaseknutí tachometru, rychlost určí znalec z délky brzdné dráhy a stavu brzd, váze auta v době brždění, povrchu vozovky atd.

no kdyby se vyritil nekde zpoza zatacky nebo horizontu az kdybych byl treba 5m za krizovatkou a prdl to do me zezadu. (jel by stejnym smerem.)
   Návrat  
2 háčka
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 16:40   Citovat  

Bitkar napsal:
no kdyby se vyritil nekde zpoza zatacky nebo horizontu az kdybych byl treba 5m za krizovatkou a prdl to do me zezadu. (jel by stejnym smerem.)

Jo tak, hele v tomhle případě se nedá přesně říct kdo za to může, šlo by o to, kde došlo ke střetu, jestli ještě v těsné blízkosti křižovatky nebo už dál, pokud dál, je vina nejspíš na straně řidiče, který narazil do před ním jedoucího vozidla, ale je to těžký popsat od stolu, každá nehoda je originál a podle toho co se stalo a uvedou případný svědci se postupuje. Nedokžu ti přesně tedy říct, jak a co by se dělo.
   Návrat  
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 20.7.2010 , 16:42   Citovat  

Pokud vozidlo nema technickou je nezpusobile k provozu tudiz nema na verejne pozemni komunikaci co delat....z toho vyplava ze by se zadna nehoda nestala..vyvrat te mi to pokud je to spatne meetallll přátele
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
nedání přednosti vs nepřiměřená rychlost
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina