Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Alpský Road Trip 2010 [doplněno video]
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Ondras je teď offline  Ondras
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2010 , 17:05  Naposledy upravil Ondras dne 10.8.2010 , 14:26, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Pár lidí projevilo zájem o více informací o mé leotšní projížďce zejména ve Švýcarských Alpách. Pro začátek snad budou stačit nějké fotky a mapa trasy. Na cokoli, co Vás zajímá dál, se klidně ptejte...

tudy Fotky
tudy Mapa trasy
tudy Předloňský podobný výlet

Odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
pepo crx je teď offline  pepo crx
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2010 , 19:45   Citovat  

hezkyyy, chlape je to dobrý
švajčiarske alpy mám aj ja celkom dobre prelezené, Grimsel, Susten, Oberal, St.Gotthard, Furka, Simplon a určite som ešte na pár zabudol Velmi šťastný
a to všetko hlavne na kole, pre mňa totiž dovolenka v swisse znamená dojsť autom tam, v kufri kolo, hore passom sa ponaháňať s motorkármi vo VTECu, hore auto nechať a ďálej pokračovať na kole, bol som tak v 2008 a dúfam že sa mi ešte niekedy tak podarí Cool
akurát zíram že žiadne fotky spod matterhornu, nebol si niekedy aj v Zermatte? vrelo oporúčam OK síce auto musíš nechať dole na nejakom záchytnom parkovisku, ale keď budeš mať kolo... Velmi šťastný
a ešte sa mi páči ako v 2008 si už bol na stanovanie starý a v 2010 zas fpoho... pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2010 , 22:27   Citovat  

O tom kole do CH uvažuju stále více. Ale na to musím někoho zbantovat k sobě. Ostatně během této dovolené jsem pojezdil i na biku. Měla vlastně dvě etapy - s kamarády na biku v Rakousku (Leogang a Semmering) a pak sólo na tři dny autem do CH.

Ještě mě láká nějaká akce s kolobkou. Ideálně sjet Stelvio Mrk

Matterhonr / Zermatt jsem zatím ještě nenavštívil. Není všem dnům konec...

pepo crx napsal:
a ešte sa mi páči ako v 2008 si už bol na stanovanie starý a v 2010 zas fpoho... pořádnej výtlem

Ono se toho u mě změnilo víc Mrk. V roce 2008 jsem jel s přítelkyní a měli jsme to na podstatně delší dobu než 2 noci. Toť dva hlavní důvody.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 0:33   Citovat  

Hezký večer Ondřeji ...

... projíždím Tvůj topic a zjišťuji, že kde ty s Type R projíždíš, tak kromě CH jsme s našima před 10-15lety projížděli či oni sami s FIAT 125p 1,5 8V a pak Fabiou ... je to paráda, jiný svět ... úplně mi přijde líto, že bohužel nemohu se současnou rodinou též na výlet ... Že tu krásu žena neuvidí, i když jsem tedy do SRN a CH ji vzal ale služebně vlakem ... a ona sama jezdila Praha - Ljubljana ...

Prostě si moje krevní skupina, tam kde já kdysi 2005-2006 vlakem - nyní sem chtěl cívou ... snad někdy.

je to dobrý je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 0:47   Citovat  

Koukám samý cyklista, taky jsem už nejeden kopeček v Alpách vydupal Mrk

Je to ideální trasa, kde člověk nemine nic zásadního, nebo jsi něco pěkného v oblasti vynechal, protože jsi to jel už dříve? Jaké jsou zhruba náklady na mýta? Dálniční známky předpokládám rakouská 10 denní a CH roční.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 15:55   Citovat  

no to ja som cestný cyklista, takže bike ee, ale to stelvio vyzerá na mega zabiják svatoušek tak už aspoň viem kam pojdem keď sa budem na ten smer chystať Velmi šťastný fakt máš odtiaľ luxusné fotky OK
jo a na bajku by sa malo dať dostať cestičkou aj hodne vysoko pod Jungfrau Joch & odtiaľ už ani tá zubačka navrch nevychádza tak draho, aj to sa chystám nejako spískať keď to bude pre mňa aktuálne Je to tam. kámoška mi ukazovala odtiaľ fotky a fakt bomba, je tam už výhľad na ten Aletschgletscher, najvačší ľadovec v Európe tuším a vyzerá to tam tiež goood kouř
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 18:44   Citovat  

pepo crx: Stelvio je na kole dost pohodička, z Prato allo Stelvio jsem to na biku dal za 2:25 a to jsem normální turista a cestou jsem fotil. Až vyjedeš nahoru, zajdi do banky (jeden z těch obchůdků přímo na vrcholu), když jim nahlásíš nacionálie a čas, tak ti udělají pamětní diplom. Některé roky to je zdarma, jindy chtějí peníze, já to měl zdarma. Ta lehkost výjezdu nás tak "zklamala", že jsme si to vyjeli ještě k těm hotelům, kam vedou lanovky, takže něco přes 3000mnm svatoušek Zpátky k autu to vem přes passo Umbrail přes CH, ze Stelvia budeš jen klesat, takže takový 40km sjezdík OK Pokud bys byl na biku, na Stelviu vyjeď k takovému "hradu" nad sedlem, vede tam stará obchodní cesta, užiješ si přírodu a nemusíš po asfaltu.

Pod Jungfrau Joch na bajku dojedeš z Grindelwaldu cestou jdoucí zhruba pod lanovkou Mannlichen bahn a dál takovou spojnicí přímo na nádraží Kleine Scheidegg, odkud jede vlak poslední úsek. Sjezd doporučuju na druhou stranu, na tom nádraží přejedeš koleje a prakticky podél nich sjedeš do Wengenu. Auto si nech u nádraží Zweilutschinen.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.7.2010 , 18:55   Citovat  

Pablo napsal:
pepo crx: Stelvio je na kole dost pohodička, z Prato allo Stelvio jsem to na biku dal za 2:25 a to jsem normální turista a cestou jsem fotil. Až vyjedeš nahoru, zajdi do banky (jeden z těch obchůdků přímo na vrcholu), když jim nahlásíš nacionálie a čas, tak ti udělají pamětní diplom. Některé roky to je zdarma, jindy chtějí peníze, já to měl zdarma. Ta lehkost výjezdu nás tak "zklamala", že jsme si to vyjeli ještě k těm hotelům, kam vedou lanovky, takže něco přes 3000mnm svatoušek Zpátky k autu to vem přes passo Umbrail přes CH, ze Stelvia budeš jen klesat, takže takový 40km sjezdík OK Pokud bys byl na biku, na Stelviu vyjeď k takovému "hradu" nad sedlem, vede tam stará obchodní cesta, užiješ si přírodu a nemusíš po asfaltu.

Pod Jungfrau Joch na bajku dojedeš z Grindelwaldu cestou jdoucí zhruba pod lanovkou Mannlichen bahn a dál takovou spojnicí přímo na nádraží Kleine Scheidegg, odkud jede vlak poslední úsek. Sjezd doporučuju na druhou stranu, na tom nádraží přejedeš koleje a prakticky podél nich sjedeš do Wengenu. Auto si nech u nádraží Zweilutschinen.

Jj, Kleine Scheidegg, to je ono čo som mal na mysli OK
a s tým stelviom si nechám rád poradiť, znie to fajn je to dobrý a "jednoduchosť" výjazdu na stelvio mi vyhovuje, už nie som taký fanatik a nespravím ani toľko kilákov ročne ako voľakedy, takže aj "pohodové" stelvio bude pre mňa pekný záhul... Velmi šťastný
pred dvomi rokmi som šiel tak na Nufenenpass a musel som si cestou robiť "technické" prestávky HaHaaa
inak vidím že je nás tu podobne postihnutých viac, to je good Je to tam.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.7.2010 , 15:21   Citovat  

Pablo napsal:
Je to ideální trasa, kde člověk nemine nic zásadního, nebo jsi něco pěkného v oblasti vynechal, protože jsi to jel už dříve?

Myslím, že to, co jsem projel v CH a co je na mapě, jsou tak ty nejzásadnější. Nicméně, když se tam jede kamkoli mimo dálnice, tak je zážitek zaručen.

Pablo napsal:
Jaké jsou zhruba náklady na mýta? Dálniční známky předpokládám rakouská 10 denní a CH roční.

AT 10 denní, CH jsem letos nekupoval, jel jsem po okreskách a spokojenost!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.7.2010 , 15:49   Citovat  

Ondras napsal:
AT 10 denní, CH jsem letos nekupoval, jel jsem po okreskách a spokojenost!

No já myslel spíš kolik stálo mýto (IT dálnice asi teda nic, všechno jsou okresky?) např. přes Hochtor (nevím, jestli je zpoplatněné i jiné sedlo po trase). Já jel přes Hochtor 2x, jednou na kole a to se neplatí a jednou asi o půlnoci autem a nikde ani živáčka, takže jsem taky neplatil Mrk CH známku se mi minule povedlo koupit za 200kč od někoho kdo přijel z dovolené, nepíše se na ní SPZ, není to dělané na čechy HaHaaa
Jinak díky, inspiroval jsi mě, už jsem se dlouho na něco podobného chystal.
   Návrat  
Ossi je teď offline  Ossi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.7.2010 , 16:21   Citovat  

tyjo paráda ! hned bych se sbalil a jel si to taky projet , krasny fotky přátele
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.7.2010 , 16:47   Citovat  

Chlopi,

jak jsem se tak díval do tohoto topicu, tak koukám, že Ondras a já nejsme jediní cestovalé, a to mne moc těší a jsem moc rád, že konečně je zde na foru něco milého, krásného a kulturního a smysluplného, než nesmyslné plky o ničem.

V rámci jsem trochu organizoval a plánoval výlety, dokonce i Ondras uznal, že to není jen povrchní výlet s pár zastávkami, tak mne napadá, co se takhle domluvit - VÁŽNÍ ZÁJEMCI A NADŠENCI - a udělat si třeba nějaký společný výlet???

Co říkáte, třeba příští rok? Tento stoprocentne nestihnu ... třeba Tatry? Rakousko, Německo strašně rád bych viděl Orlí Hnízdo - Brechtesgarden atd. Co říkáte takových míst, že to člověk za život nestihne.

BTW. mám jeden výlet v záloze - Výlet: Bavorsko

přátele Honda
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.7.2010 , 22:53   Citovat  

Pablo napsal:
No já myslel spíš kolik stálo mýto ...

Mýto jsem platil na Grossglockneru (okolo 26eur ze jednodenní vjezd), kousek na dálnici okolo Bolzana cestou z Grossglockneru do Stelvia, to bylo tak kolem 5eur, už nepamatuju přesně. Za tunel na Lago di Livingo se platí 15chf (asi 300Kč) a pak cestou z Vaduzu do Semmeringu v Rakousku mě asi 3x zkásli za nějaké tunely. Dohromady tuším asi 15eur. V CH jsem v horách jsem za průsmyky, které jsem jel, neplatil nikde nic.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 14:26   Citovat  

Doplněno video do prvního postu... tudy odkaz
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 14:55   Citovat  

sorry, ale tou hudbou jsi to zabil... mohl bejt relax pokoukani.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 15:02   Citovat  

Řekl bych, že hudba lepší než randál větru z otevřených oken. Motor stejně není skoro slyšet.
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 18:21   Citovat  

spíš relaxnější hudbu Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 20:54   Citovat  

chlape super video je to dobrý som si zgustol, jak na passoch ktoré som ešte nevidel tak na tých ktoré poznám, muzika podľa mňa fpoho, ten štvrtý song mi s tým obrazom pripomínal nejakú starú hru na SEGA alebo PlayStation Velmi šťastný ale samozrejme v dobrom OK jediné čo mi v tom pomedzi muziku chýbalo bol aspoň občas randál výfuku vytočeného motora, to by bola bomba... Honda ale to už by som chcel asi moc HaHaaa
akurát z toho auta toho moc nestihneš jak vidieť tak pofotiť, pokochať sa, užiť si tú atmošku... ...na to je kolo podľa mňa lepšie muhehe
a niektoré tie úzky cestičky, tak to asi ani moc zábava nemohla byť, heh.. svatoušek ale na stelvio na kole určo pojdem keď budem najbližšie vo swisse, ten kopec sa mi ozaj páči Je to tam.
a na auto bol super grimsel, ale z druhej strany ako si šiel Ty, má tam asi 18 km, vačšinou širšie cesty kde sa dajú krásne naháňať motorkári... VTEC
jo a ten tretí song bolo čo zač? taká westernovka, by som si to niekde stiahol... přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 21:22   Citovat  

pepo crx napsal:
ten štvrtý song mi s tým obrazom pripomínal nejakú starú hru na SEGA alebo PlayStation Velmi šťastný

Správně! Lotus III: The Ultimate Challenge tudy odkaz

pepo crx napsal:
jo a ten tretí song bolo čo zač? taká westernovka, by som si to niekde stiahol... přátele

Opět remix ze hry - Turrican 2 (plus je to líznuté Enio Morriconem / L'Estasi Dell'Oro) tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Alpský Road Trip 2010 [doplněno video]
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina