Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak vytvorit audio zastavbu kufru ?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 2:54   Citovat  

Zdravicko hondari

v dlouhych letnich dnech nemam nic na praci tak vymyslim pakarny Úsměv
nicmene chtel bych se informovat vice vzdelanych Úsměv

Moje predstava je takova ze vyndam rezervu hever a vsechny tyhle veci ktere jsou v kufru K NICEMU.... vylepim diru vhodnym materialem ... opatrim jsi nejaky dekl kufru do ktereho nasledne vyrezu diry na subwoofery, zesilovac , kapacitator.... potahnu a budu vesele hrat Úsměv

moje pozadavky jsou takove :
1) chtel bych aby to bylo kdykoliv mozne vyndat takze zadne paskvili pomoci montazni peny nepripadaji v uvahu
kufr vylepeny tlumicim materialem mi nevadi ale pricky ze dreva a podobne prilepene montazni penou bych nerad
udelam si nejakou svorkovnici ... ze ktere vycvakam vodice .. a pohodlne vytahnu zastavbu z kufru napr na "sprinty"

2) byl bych rad kdyby to nevazilo 60 kg Úsměv .. preci jen uspora hmotnosti je uspora hmotnosti

-------------------

rad bych kdyby mi nekdo rozumny poradil kde co sehnat Úsměv

moje predstava byla takova ze vezmu neco mezi "miralonem a molitanem " vylepim si stim cely kufr ....
necham vyriznout nejlepe plechovy dekl pozadovaneho rozmru kufru ... do ktereho umistim 2x subwoofer, zesilovac kapacitator , zespoda udelam svorkovnici .... na potrebne vodice a necham volne polozeny v kufru ...
cele to potahnu kuzi / kozenkou / kobercem Úsměv ci jinym materialem kter mi doporucite ....
na subwoofery dam mrizky ( ano ty bych taky potreboval poradit kde koupit ) aby nedoslo k poskozeni membran :0)

p.s. nerad bych rezal plato a podobny veci .. z duvodu ze ziju ve meste kde je opalenych obcanu vic nez dost a videt co vozim v kufru tak mi vymlasknou okno jedna dve preci jen kladno je kladno KO

Lucy dekuji vsem za rady a pripominky...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 6:04   Citovat  

napiš Hifilovi s Meguš, nebo ještě líp, přijeď na HD, kde oba budou. Uvidíš jak jejich práci, tak se i určo domluvíte... víc bych zatim neřešil. pochybuju, že je tu někdo povolanější, než tahle dvojka

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 6:47   Citovat  

sice se ti to nebude líbit, ale podívej se na tudy odkaz prolistuj se trochu do historie v sekci Autohifi, tam určitě najedeš plno vzorů, a když si opravdu nebudeš vědět rady zeptej se tam ...

vylepení miralonem a podobným materiálem je nesmysl, plno lidí ti doporučí jiné tlumící materiály (Tecsound, Dynamat, Brax,apod), a taky jde hlavně o to jesli chceš mít kvalitní poslech nebo aby to jen dělalo "bordel", to pak nemusíš tlumit skoro nic a do kufru nacpat jen "hrombednu"...
pokud chceš zástavbu do celého kufru, tak "dřevěným" příčkám se stejně nevyhneš (dost často se používá MDF a překližka)...

já bych šel směrem, vytlumit přední dveře, do nich namontit lepší repro než je origo, ty zapojit na zesilovač, do kufru udělat z cca 12mm překližky dno a na to posadit subwoofer, víc bych nevymejšlel .... (tak to mám a měl v každém autě) Mrk

obchod ti doporučím tento tudy odkaz s Milanem je supr komunikace, je to jeho koníček a tak plno věcí si osobně vyzkoušel a umí poradit, ceny má taky dobrý

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 7:11   Citovat  

dejf : hifilovi i megus napisu diky za radu Úsměv na HD se bohuzel nedostanu .

petura: o ramus a bordel mi nejde Úsměv
jen mam doma nejakou nevyuzitou hudbu a rad bych si zvelebil auto Úsměv
navic mam celkem dost volnyho casu takze si s tim rad pohraju Úsměv ten obchod vypada dobre
ale teim prickam drevenejm se budu branit za kazdou cenu Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 12:42   Citovat  

Newer napsal:

ale teim prickam drevenejm se budu branit za kazdou cenu Velmi šťastný

no záleží co chceš v tom kufru vozit, pokud ti jde o váhu a snadný vyndavání, tak bych opravdu nevymýšlel žádný megalomanský projekty na zacpání celého kufru, stačí udělat podlahu (origo papundekl stojí za prd), když budeš chtít tak dvojtou aby si schoval zesilovač(e), a jen tam dát bedýnku, kterou k tý podlaze přichytíš aby ti necestovala po kufru ... je to jednoduchý a účelný

jestli chceš mít totalně zacpaný kufr, tak opravdu počítej s přepážkama, jak jinak bys chtěl vytvořit ozvučinici a případně to nějak vytvarovat?
jo leda že bys chtěl laminovat, to "jen" uděláš kostru s pomocí MDF kroužků na repra, natvaruješ drátem/nebo jiným materiálem a laminuješ ...
jenže to zase nebude jen tak vyndavací/zastamdací

a jestli si chceš zvelebit hudbu, tak jak už jsem psal, hodně udělají komponentní repro do předních dveří pohaněný zesikem, v kufru basák a zbytek nepotřebuješ ....
já teda ještě vozím zadní repra zapojený na radiu, ale jen proto, že jsem je měl doma, stejně je neslyším Úsměv
fakt hodně záleží na tom, k čemu ta zástavba má sloužit, co máš za komponenty a co od toho očekáváš (vzhled/zvuk)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 12:51   Citovat  

např. kufr v bývalé 323f (a takhle nějak to mám v každým autě)tady nebyla dvojtá podlaha a chybělo plexi přes zesik, podmínkou je mít v autě povinnou výbavu, která musí být dostupná bez nutnosti vyndavání basáku, a v případě potřeby musí být kufr použitelný

P5071953.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P5071953.JPG, 1.25 MB

P5071951.JPG

P5071951.JPG, 1.33 MB

P5071958.JPG

P5071958.JPG, 1.01 MB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 12:55   Citovat  

jinak ještě tady je odkaz na jedu stavbu, ale jak sám vidíš bez dřevěných příček to nejde
tudy odkaz

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 12:56   Citovat  

no zhruba tak jak to mas resene ted to ma reseny ja
hlavni vec se kterou bych chte lporadi je z ceho udelat ten papundekl ?
ten papir co tam je origo nemam Úsměv mam tam jen koberec...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 13:04   Citovat  

na podlahu doporučuju použít 12mm překližku, jiný materiál se bude prohýbat i když nebude zatížený
měl jsem jednou i dřevotřísku a ta hned prohla - musíš udělat výztuhy ...
obkresli koberec a tvar na desce si o cca 1cm zmenši a i tak budeš dořezávat na míru až to budeš vyndavat a dávat do auta než to sedne jak má Úsměv

nebo já nejsem tak zručnej, protože i když jsem koberec obkreslil na karton a ten následně vytvaroval dle potřeby a pak překreslil na desku, tak mi to nesedělo tak jsem stejně dolaďoval desku a kartonem jen ztratil čas Velmi šťastný

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 13:07   Citovat  

Dělal jsem zástavbu do dna kufru dvakrát, takže zkušenosti mám:

1) zapomeň že to vylepíš "miralonem a molitanem" a hotovo. SW hejbe dost velkou masou vzduchu a tak pohybem memrány rozvibruje kde co. Zkusil jsem to jen zkušebně pustit bez vylepení antirezonančníma hmotama a mazec neskutečnej, Woofer rozbiroval dno kufru, to rozvibrovalo nádrž, zadní nárazník a bočnice auta...prostě všechno drnčelo už při trochu hlasitějším poslechu! Takže vylepení min. dna kufru nějakou antirezonanční hmotou se nevyhneš Chápeš! Tlumící hmoty jako molitan dokáží více či méně úspěšně tlumit zvuk a to ještě jen v určitým frekvenčním pásmu, ale na vibrace vznikající pohybou masy vzduchu jsou krátký

2) musíš ten woofer do něčeho uchytit. zapomeň na plech. Ty potřebuješ repráku udělat dostatečnou oporu, já to přirovnávím sprinterovi a startu - taky potřebuje mít oporu pro nohu, aby dostatečně rychle odstartoval, když mu tam nic nedáš, tak prohrábne do prázdna a výsledný start mizerný...stejný to je s reprákem, pohyb relativně velký hmotnosti membrány tlačící slušnou dávku vzduchu před sebou potřebuje pevnou oporu koše repráku a ten zase oporu kontrukce pod ním. Ten plech by musel bejt fakt tlustej, aby fungoval, neprohejbal se, nerozvibrovával apod. a tak by byl těžkej jak prase. Takže použij dřevo. Ideální je MDF o tloušťce aspoň 20mm. MDF je jemně rozemletej prášek smíchanej s pojivy, tudíž má velkou měrnou hmotnost a dobře odolává rezonancím, takže je dobrá opora pro repro a nepředává tolik vibrací dál do karoserie vozu.

3) přichycení desky k podlaze - v podstatě je to na tobě, teoreticky jí můžeš i jen tak položit na dno, pak ale potřebuješ tzv. free-air woofer, kterej dokáže pracovat v prostorech, kde pod ním je objemem neomezený prostor. Klasickej woofer totiž potřebuje pro správnou práci taky nějakej vzduch za membránou, kterej dobrzdí membránu při zpětným pohybu směrem k magnetu tak, aby nebylo přetěžovaný zavěšení membrány. Samozřejmě že ti bude i běžnej woofer hrát v ozvučnici co plánuješ, ale při vysokejch hlasitostech ho budeš mechanicky přetěžovat a ukáže se to i ve zvuku. Proto všichni dělají pomocný rám, kterej nejen drží plato se zpuštěným wooferem, ale taky defakto uzavírá prostor vzduchu pod ním a dělá pro něj defakto reprobox. Pro řekněme většinu wooferů je navíc vhodnější konstrukce boxu s bass-reflexem. Ten se ale nedělá od oka, ale počítá se jednak z parametrů wooferu, ale taky z objemu použité ozvučnice - takže potřebuješ znát její objem a tam prostě narazíš na problém neuzavřený ozvučnice, kde prostě objem nikdy znát nebudeš. osobně si nemyslím, že je rám kdovíjaký problém. Můžeš ho postavit konstrukčně chytře tak, aby se dal v případě prodeje vozu bezproblému zase odmontovat. Hmotnostně ti na sprinty přidá minimum hmotnosti, takže tě tam štvát nebude, vyndáš jen horní desku se zabudovaným wooferem,zesíkem a kapacitorem kouř

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 13:29   Citovat  

predem bych upozornil ze nejsem zastance kdyz je moje hudba slyset 3 ulice dal
jde mi hlavne o poslech uvnitr vozu Úsměv
takze po vasich rada jsem si udelal jistou predstavu

1) kufr bych vely vybral a vypnil bych ho tudy odkaz Úsměv ma to tam kamarad a hraje mu to docela slusne rekl bych

2) dekl bych udelal tedy z MDF + bych ho vyztusil prickami aby sly pohodle zapustit komponenty ( zesik kapacitator, a subace )

3) z vrchu bych to potahl necim aby to nevypadalo jako za krale klacka , prez subace bych dal nejakou mrizku jako chranic membrany ... tu porad nevim kde sehnat

4) prez kapacitator a zesik plexisklo abych mohl kufr nadale pouzivat

celkova predstava je takova :
- obrazky snad kazdej pozna Velmi šťastný
carkovana cara je kde je kufr hlubsi ..
p.s. duoufam ze autor fotogragie svoli k memu vyuziti Velmi šťastný ( sipek si nevsimejte ty uz tam byly ) .

zastavba.jpg

zastavba.jpg, 111.58 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 13:56   Citovat  

1) tohle neřeší vibrace, něco takovýho na co odkazuješ by to tam chtělo, ale pod tím musí být ještě něco co řeší vibrace plechu podlahy, alespoň 3mm Tecsound

3) Potahovku dej asi raději černou, vypadá to líp než šedá. Zapuštění vyřeš tak, že dáš 2 desky paralelně pod sebe. Woofer buď ochráníš nějakou mřížkou co se dá namontovat zvrchu nebo ho musíš umístit tak, že ho přišroubuješ ze spodu na vrchní desku, z vrchu přišroubuješ ochranej gril wooferu - ta deska tý MDF ti právě udělá dostatečnou distanci na to, aby membrána mohla kmitat a nedotkla se toho grilu. Zesík a pakacitor pak přišroubuješ na tu druhou paralelní desku co bude pod tou vrchní a necháš je vykoukout otvorama ve vrchní desce, do který jen zapustíš sklo nebo plexi.

4) Všichni honěj plexi, já mám na dně zesík už hodně let pod obyč silnějším sklem, ani není tvrzený, jen to je asi tuším 5mm sklo a přežilo to vážně už kde co

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 13:59   Citovat  

ještě jedna věc - koukám an ten tvůj nákres...jsi si jistej, že se ti tam vejdou 2 woofery takhle za sebe? Je tam jen díra pro rezervu, do tý se ti ale 2 magnety wooferů za sebou asi nevejdou...takže budeš muset mít zvedlou podlahu

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 14:05   Citovat  

Já hlavně nechápu na co 2 woofery, na to na co chceš tu hudbu ti stačí v pohodě jeden, sem měl 400W v twingu a bohatě to stačilo. Nehledě na to, že každej subwoofer má nějaký parametry do jaký ozvučnice se dává a když budeš mít dva, tak musíš mít buď 2 ozvučnice samostatně, nebo dvojnásobně velikou a na to ti asi díra na rezervu stačit nebude, bude se ti tam ten vzduch mlátit a hudební přednes bude stát za prd. Počkal bych na hifila, ten ti tu poradí z nás nejlíp OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 14:19   Citovat  

No tak to jestli se mu to tam vejde nebo ne je hlavně o tom co to je za woofery. To se musí spočítat kolik je pro ten danej typ optimální objem ozvučnice, jsou woofery kterejm stačí třeba i 30 litrů (třeba můj Rockfor Fosgate Punch), jinej ale potřebuje třeba dvojnásobek...
Hifil to dle danýho typu wooferu spočítá (pakliže někde najde parametry)

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 14:33   Citovat  

tudy odkaz tohle je jeden Úsměv sony xplode 1200W
druhej tudy odkaz hertz es 300

zesik mam zatim jen jeden .. . Blaupunkt GTA260 400W , ale nejspis pribude jeste jeden 800W ...
kapacitator dokoupim
kabely by mely bejt ok.

ted mam v kufru tubu s hertz subem
zesikem blankput pridelanym na preklisce skripnuty v kufru pod tubou pridelanou gumicukama..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 15:11   Citovat  

Aha, on je každej jinej... No to teda nedoporučuju mixovat to KO

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 15:14   Citovat  

Hmm.. soptík byl rychlejší přátele

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 15:26   Citovat  

to radši ten jeden prodej a vraz to do antirezonanční hmoty je to dobrý

mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 17:16   Citovat  

Newer napsal:
rad bych kdyby mi nekdo rozumny poradil kde co sehnat Úsměv

no to je jasny, ze u nas Mrk Velmi šťastný

partner HC a slevy pro cleny: AutoOzvuceni

jestli jedes na HD, stav se do naseho hifi koutku, pokecame, taky jsem zastance kvalitniho hrani uvnitr, nez ohlusovani sousedu na srazech je to dobrý

EDIT: aha, ted ctu, ze na HD nejedes.. budem i ted v Panenskym Tynci kdyztak

shrnula bych tady, co tu uz vyse od nekoho padlo a s cim souhlasim i ja: dopredu dobre kompa (na 2kanal nebo aktivne na 4kanal), dobre radio - to je zaklad, dozadu do rezervy bo do kufru vyndavaci subik (na monoblok), dostatecne silnou kabelaz (pak neni treba ani kapacitoru) a kvalitni signalovy kabely - toto na kvalitni poslech bohate postaci

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 22.7.2010 , 20:05   Citovat  

nove radio je v planu Úsměv]
a na panencaku pravdepodobne budu ale asi az v sobotu tak kdyztak tam

Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.7.2010 , 17:22   Citovat  

My tam budem taky jen v sobotu.. Najdeš nás někde kolem soutěže EMMA Mrk

African je teď offline  African
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2010 , 17:57   Citovat  

prosím vas kama vedete nové kabely na repro do dveří dnes sem si je chtěl natáhnout ale prostě Se stydím jak je ta gumová hadice co vede z auta do dveří tak tama ten kabel nedostanu no možná bych ho tam dostal ale je tam špatný přístup jak jste to vyřešily vy

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2010 , 18:21   Citovat  

African napsal:
prosím vas kama vedete nové kabely na repro do dveří dnes sem si je chtěl natáhnout ale prostě Se stydím jak je ta gumová hadice co vede z auta do dveří tak tama ten kabel nedostanu no možná bych ho tam dostal ale je tam špatný přístup jak jste to vyřešily vy
protahnout tou gumou co rikas ze jde blbe:)

African je teď offline  African
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2010 , 18:32   Citovat  

no pravě tak jak na to teda co Smutný

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2010 , 18:57   Citovat  

African napsal:
no pravě tak jak na to teda co Smutný
vim ze je to prasarna, ale mas tam urcitej pocet kabelu ktere sou jako zasuvka nacvakle do dveri, a je tam hodne volnych pinu v jednom miste, proste sem to vyvrtal aby ty kabely sem pres to protahl

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.8.2010 , 8:37   Citovat  

přesně tak, tohle je nejlepší řešení. je to teda fakt dost práce, ale je to nejčistější možné řešení. Zrovna předevčírem jsem to dělal u řidičovejch dveří a dnes mě čekaj i spolujezdcovy. Místa je tam dostatek, já tam táhnu 2 kabely pro dálkovej centrál a pak kabel 2x4mmq pro středobasy a 2x1,5mmq pro vejšky a to už je slušnej svazek kabelů a i tak by se tam ještě něco vešlo (a to má moje VTI už plnou el. výbavu - centrál, el. okna, el. zrcátka - a i tak je v konektoru volno).
Jen pár rad jak na to:
1) sundat tapecírunk dveří
2) rozpojit konektor ve dveřích - je tam 1 zobáček zevnitř dveří, když ho zmáčkneš, vysuneš tím konektor co vede do dveří, teprve po jeho vysunutí jde vysunout konektor uvnitř dveří
3) aby si mohl protáhnout dráty do interieru, musíš se dostat i ke gumový zahnutý průchodce v A-sloupku. Zapomeň na bláznivý řešení, naprosto nejrychlejší a pro práci nejlíp přístupný bude, když sundáš kolo a gumovej podběh - je to pár šroubů, práce na 5 minut a ušetří ti to mraky času.
4) podběhem se pak krásně dostaneš k protahování drátů gumovou průchodkou - při vstupu do A-sloupku už není žádnej konektor, je tam jen zadvaklej gumovej krček, kterej jde bez problémů vycvaknout a povysunout tak, aby se ti lépe protahoval kabel.
5) lépe se ti bude kabel protahovat, když rozlepíš izolační pásku, která spojuje gumovej krček a trubičku ve které dál vedou kabely - jsou spojeny v místě, kde se u výstupu z gumového krčku odděluje kabel k bočnímu blinkru - protahování kabelu zahnutým krčkem a trubičkou v kuse je akorát ztráta času, odděleně to protáhneš relativně rychle a spojit je zpět izolační páskou je chvilička
6) zvětšení průchodu konektorem - někdo to odvrtává, mě se to líp dělalo tak, že jsem vylámal požadovaný počet přepážek špičatejma kleštěmaa dočistil to odlamovacím nožem. To je asi na každým jakej postup zvolí. Ještě jedna věc - v konektoru je bílej plast, ten je tam jen zasunutej, je lepší ho vytáhnout, zvětšit díru v šedým plastu konektoru, dodatečně i v tom bílým plastu a jeho zbytek zase zpět zasunout do šedého konektoru.

Až budu mít čas, hodím sem třeba i nějaký fotky. Jsou sice z mobilu, ale jako ilustrace myslím dostatečný.

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2010 , 19:34   Citovat  

trošku se vecpu do tohoto topicu Velmi šťastný potřeboval bych trochu poradit s koupí správných kabelů pro napájení zesíku a monobloku a taky kabelů pro subwoofer a repra, hlavně nevím jak silný kabely je potřeba... to mi hlava nebere

zesík mám 4-kanál tento: USBlaster 600W, monoblok mám tento: USBlaster 3002 potřeboval bych vědět jak "tlustý" kabely pro napájení zesíku a monobloku koupit?

repro: ve dveřích je komponentní: USB 3611 vzadu po oknem je koaxiální: USB 3607 tyto jsou připojeny na ten 4-kanál. zesík a nějakým způsobem potřebuji na ten zesík připojit i komponentní repra: USB 3610 na zesíku už další výstup není, tak existuje nějaká vyhýbka nebo rozbočka, k tomuto účelu? a taky bych potřeboval vědět, jaký dráty k těmto repro v kombinaci s tím zesíkem použít? nějaký jsou už v balení k tomu, ale ty jsou dost tenký, tak nevím jestli tam nekoupit něco silnějšího, má síla těch drátů velkej vliv na kvalitu zvuku? nebo jde spíš o to aby se nepřehřívaly?

subwoofer: je tento USB 2130 s tím, že box si dělám sám z lamina... jak silný dráty by měly být od monobloku do toho subwooferu? k subwooferu je ta bedna zdarma a na boku má zlacený výstupy na připojení dost silných drátů, ale když jsem ten woofer z bedny vyndal a zjistil jaký "drátečky" vedou od této "zásuvky" do wooferu, tak jsem si říkal, že to snad nemyslí vážně, jsou tam totiž strašně tenký drátky, což se mi nechce věřit, že by stačilo...

a ještě na závěr potřebuji poradit jak připojit 2 autorádia, od monobloku a zesíku povedou (stíněný) dráty s cinchema, ale je zase nějaká rozdvojka nebo něco co by umožnilo připojit dvě autorádia současně? (neptejte se proč tam jsou 2 rádia, je to prostě showcar - takže si to odůvodněte třeba tím, že jedno bude přehrávat jen videoklipy a druhý třeba mp3... Hihi ) první rádio je Panasonic CQ-C7305N a druhý je DVD autorádio s LCD Autosonik Nurburgring

snad to půjde všechno nějak funkčně propojit to mi hlava nebere

PS: ještě jsem zapomněl, že tam má přijít ještě kapacitor USB 5483 , musí na ten kapacitor být připojenej jak monoblok tak i zesík? stačí jeden kapacitor nebo musí mít monoblok i zesík každej svůj?

Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2010 , 20:48   Citovat  

Tak to zkusim nějak popořadě.. Úsměv
Co se týče napájecích kabelů, doporučuji si přečíst tento ČLÁNEK Jsou tam i všechny potřebné tabulky pro zjištění minimálního průřezu kabelu k zesilovači. Záleží teda i na tom, jak daleko od akumulátoru je to k zesilovači..

Kde budou jaké reproduktory? Jedny ty kompa budou v kufru? Jestli ano, tak bych normálně ty koaxy, co budou vzadu na origo pozici nechal napájené jen z rádia bez zesíku (nebo je tam nedával vůbec) a zesík bych nechal jen na oboje kompa. Zadní repráky v platě ti stejně bude ovládat subwoofer v kufru svými tlakovými vlnami, když zavřeš kufr - zesík tomu nepomůže HaHaaa

Ad. origo kabely u reproduktorů. ZAHODIT!! Úsměv Drtivá většina výrobců reproduktorů přibaluje ke svým produktům nepoužitelné zvonkové drátky. U ozvučnic už je situace trochu lepší, ale to evidentně neplatí o US Blasteru - na druhou stranu u ozvučnice zdarma můžeš být rád, že se alespoň "pokusili" tam ten kabel dát..

Síla (respektive průřez) kabelu k reproduktorům má vliv na zvuk - zejména pak při špičkách. Platí tam dost podobná pravidla, jako u těch napájecích kabelů, jak jsem popisoval ve výše zmíněném článku. Prostě slabý kabel bude znamenat ztrátu výkonu ve špičkách - špičky budou slabší. Přijdeš o basy, dynamiku, živost hudby..
Pokud zesilovač bude v kufru, tak k předním reproduktorům bych vedl reprokabel 2x4 mmq. K druhým reproduktorům v kufru už bych dal klidně 2x2,5mmq - tam už bude kabel kratší. K subwooferu určitě minimálně 2x4 mmq - ještě radši 2x6 mmq (včetně toho kusu uvnitř ozvučnice). Jinak příliš silný kabel neexistuje, takže když dáš větší, nikdy to nemůže uškodit.. Ke koaxům v platě by mohl být taky třeba ten 2x2,5 mmq.

2 autorádia bych zapojil tak, že bych propojil jeden pár výstupů předzesilovače (cinch) - třeba přední připojil k AUX-IN na Panasonicu. Cinch vstupy má ten Panasonic normálně zezadu společně s třemi páry výstupů. Pak už jen při přehrávání DVD na Panasonicu přepneš zdroj na Aux-In a je to..

Kapacitor, když už ho máš, bych dal k monobloku pro subwoofer - tam jsou ty špičky největší.

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2010 , 22:06   Citovat  

výborně, článek jsem pročetl a je tam spousta užitečných informací je to dobrý mohl by se objevit i tady v sekci "články" nejvíc mě zaujala informace o nutnosti natažení silnějšího uzemňovacího drátu baterky na karoserii auta, toto bych na 100% neudělal a vůbec by mě to ani nenapadlo a přitom je to úplně logický přátele

a jinak jak si již napsal jedny kompa budou ve dveřích, druhé vzadu ve víku kufru a ty koaxy budou vzadu v platě a o tom, že by jejich hraní ovlivnily "vlny" z basáku vím a proto bude basák oddělen od těchto repro, takže koaxy by "rozbít" neměl, ale mohl by narušit hraní těch komponentů ve víku kufru, k tomu by však ale docházelo jen při zavřeným kufru a v tuto chvíli nebudou ty malý 130ky kompa (podle mě) vůbec slyšet Velmi šťastný takže to by mělo být taky cajk...(možná bych ještě nastavoval na rádiu, aby v okamžiku, když bude kufr zavřenej a bude zapnutej basák, tak bych ty komponentní repra ve víku nějak vypínal nebo stáhnul na minimum, nebo co jim ten basák může udělat, může je nějak mechanicky tlakem poškodit? to asi ne, že? spíš tam půjde o to, že naruší "čistotu" toho jak zahrajou, je to tak? to mi hlava nebere

ještě se chci zeptat jak je to s nastavováním drátů, když třeba zjistím, že mě drát nevychází a potřebuju ho dejme tomu o 20 cm, prodloužit, jaký nejlepší způsob propojení je? propájet je a smršťovací bužírkou zaizolovat nebo se pájení nedoporučuje a úplně nejlepší je koupit hooodně velkej kus drátu a nastříhat si přímo požadovaný délky?
a co se týče připojení samotného drátu, který povede k repráku, tak je lepší přitáhnout přímo drát v té svorce na zesíku nebo spíš nasunout na drát (zlacenou?) dutinku a přitáhnout to až přes tu dutinku? - když jsme u těch dutinek, kde se dají případně koupit, ptal jsem se na ně v GM elektro a tam je nemají... Smutný

k tomu umístění tak zesilovač, monoblok i kapacitor by měly být v kufru, takže od baterky to bude kus cesty a ještě mě teď napadla jedna věc, jak je ideální táhnout kabeláž aby nedocházelo k rušení? já mám daný to, že napájecí kabely pro zesík i monoblok musím táhnout středovým tunelem (je tudy totiž taženo napájení automatickýho otevírání víka kufru, pak je tady + 12 pro otevírání dveří, napájení ruzných neonůl, světýlek...) takže kdybych tudy táhnul cinche od rádia do zesíku a dráty od zesíku k předním repro, tak by tady určitě docházelo k velkýmu rušení, takže napájení z baterky půjde středem; takže mám ještě volný levý práh u řidiče a pravý u spolujezdce, tak dejme tomu, že bych to táhnul u spolujezdce... můžu táhnout všechny dráty společně, tzn. od zadních koaxálních repro v platě na výstupy z rádia a společně s nimi cinche z monobloku do rádia, cinche od zesiku do rádia, můžou tyto jít společně nebo je taky nějak rozdělit a něco táhnout u spolujezdce a něco u řidiče?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak vytvorit audio zastavbu kufru ?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina