Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přepis vozu (aneb jak funguje dlouhodobý převod ?)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
ARMAG3DON je teď offline  ARMAG3DON
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 14:18   Citovat  

Zdravim všechny Úsměv
Mám dotaz ohledně přepisu vozu( Honda CRX 2g 1990). Bohužel nejsem při penězích takže si nemůžu dovolit zaplatit Ekodaň a tak hledám nejlepší variantu jak se od tohoto problému odprostit. Slyšel sem že to jde pomocí ZTP občanů ale bohužel nikoho takového neznám. A pak je tu možnost dlouhodobého polopřevodu o kterém ale nic moc nevim.. Jen to že majitel (kterému věřím že mě nepodrazí) zůstává a mění se pouze provozovatel(to bych byl já Velmi šťastný ). Sepíše se kupní smlouva a plná moc. Jenže co potom ?, to už nevim.Jak je to s úřadama , kam se sčim musí zajít atd atd.. Tak vás žádám o radu jak by to šlo takle pomocí toho polopřevodu udělat. Děkuji za podporu Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 14:28   Citovat  

Polopřevod je podle mě to, že majitel to na Tebe odhlásí, seberou mu malej techničák (nebo mu ho střihnou) a pak to musíš přihlásit. To znamená že automobil nemá potřebné doklady k provozu a tudíž by si s ním neměl jezdit. Žádný polopřevod při kterém můžeš jezdit neexistuje.

EDIT: vyhnout se tomu dá tak, že to nepřehlásíte. Ty si uděláš svoje povinný ručení a sepíšete spolu smlouvu ...třeba nájemní na automobil. Pak jde vše za Tebou.
   Návrat  
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 14:36   Citovat  

CRXMANN napsal:
Polopřevod je podle mě to, že majitel to na Tebe odhlásí, seberou mu malej techničák (nebo mu ho střihnou) a pak to musíš přihlásit. To znamená že automobil nemá potřebné doklady k provozu a tudíž by si s ním neměl jezdit. Žádný polopřevod při kterém můžeš jezdit neexistuje.

EDIT: vyhnout se tomu dá tak, že to nepřehlásíte. Ty si uděláš svoje povinný ručení a sepíšete spolu smlouvu ...třeba nájemní na automobil. Pak jde vše za Tebou.

A s tim, kdyz to nekdo naboura a ma tu najemni smlouvu na auto resi to i s policajtama atd. ten kdo to ,,prodal''? Myslim to tak jak je to jen u plny moci . HaHaaa Ja vim blby otazky ale lepsi nez to nevedet Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 14:39   Citovat  

Sakul napsal:
A s tim, kdyz to nekdo naboura a ma tu najemni smlouvu na auto resi to i s policajtama atd. ten kdo to ,,prodal''? Myslim to tak jak je to jen u plny moci . HaHaaa Ja vim blby otazky ale lepsi nez to nevedet Velmi šťastný

Nerozumím na co se ptáš: způsobíš-li dopravní nehodu, nebo ji jsi-li účastníkem nehody bude to vždy řešit policie s Tebou. Je jedno kdo je v tu chvíli majitelem vozu papírově. Proto sem psal, je potřeba mít svoje ručení.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 14:40   Citovat  

Takže jestli tomu správě rozumim .
Jednoduše udělám povinný ručení na auto který ani není moje ( to jde ? Velmi šťastný ) a pak napíšeme smlouvu z který bude jasný že to auto je sice její ale já stim jezdim a mám nad tim veškerou zodpovědnost ( to je snad plná moc myslim.. ) a vuala ! můžu jezdit ? a když bude nějaká bouračka .. tak to funguje tak že před policajtama budu mávat plnou mocí a ať neotravujou majitele ale mě Úsměv a když mě vyfotěj že jedu rychle a policisti přídou za majitelem domů tak ten majitel jenom ukáže smlouvu , plnou moc a pošle policisty na mojí adresu . a je z toho venku Úsměv je to tak ??!
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 14:42   Citovat  

ARMAG3DON napsal:
Takže jestli tomu správě rozumim .
Jednoduše udělám povinný ručení na auto který ani není moje ( to jde ? Velmi šťastný ) a pak napíšeme smlouvu z který bude jasný že to auto je sice její ale já stim jezdim a mám nad tim veškerou zodpovědnost ( to je snad plná moc myslim.. ) a vuala ! můžu jezdit ? a když bude nějaká bouračka .. tak to funguje tak že před policajtama budu mávat plnou mocí a ať neotravujou majitele ale mě Úsměv a když mě vyfotěj že jedu rychle a policisti přídou za majitelem domů tak ten majitel jenom ukáže smlouvu , plnou moc a pošle policisty na mojí adresu . a je z toho venku Úsměv je to tak ??!

jj povinný jde uzavřít i na auto který není Tvoje. Jinak by ti ho ani nepřehlásili na úřadě ...
Pochopil jsi to správně. Akorát majitel je prostě v tom, že když Tě vyfotěj a pozvou ho na komisy (např.) má s tím lítání.
   Návrat  
species je teď offline  species
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 14:44   Citovat  

ja mel auto v poloprevodu asi 4 mesice, tucnaky jsem potkal 2x a nikdy mi nic neudelali, stacila smlouva a technicka
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 14:47   Citovat  

species napsal:
ja mel auto v poloprevodu asi 4 mesice, tucnaky jsem potkal 2x a nikdy mi nic neudelali, stacila smlouva a technicka

To znamená že jsi neměl malý techničák, ručení a jen smlouvu a jezdil si na to jo?!
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 14:49   Citovat  

jj smlouvu a velky technicak
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 14:49   Citovat  

Mam uz paty auto, ani jedno sem neprihlasoval.... sepises kupni smlouvu, nechas to na sebe odhlasit a vesele jezdis s kupni smlouvou u sebe, s policii nikdy nebyl problem. A az auto prodavas, napises smlouvu a das typkovi plnou moc, thats all. Dokladem o vlastnictvi vozidla je kupni smlouva, nikoliv technicak
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 14:54   Citovat  

a co ruceni?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 14:55   Citovat  

Hoši hoši hoši .... tak jsem googlil. Lhůta na přihlášení v polopřevodu je 30dní.
Keci, že na to můžeš jezdit jsou po tomto datu nesmysl, protože nemáš platné doklady k vozidlu. A velký techničák bys měl mít sebou.

Na každej pád bych to udělal na tu smlouvu, když s tím majitel nebude mít problém.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 14:57   Citovat  

...ale je fakt, že kdysi sem taky na to jezdil a švestky nic .....
Ale otázka není co na to švestky, ale jestli se to může. Takže může ale v omezené míře ... viz.30dnů.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 14:57   Citovat  

No ale když se to udělá jak si říkal poprvé tak to může bejt třeba na deset let Velmi šťastný je to tak ?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 14:58   Citovat  

Ruceni musis mit kazdopadne, za to jsou vcelku ostry sankce. Jo, jasny, mas tam udaj, ze se musi auto prihlasit do 30 (cetl jsem i deseti) dnu. Jenze za to nemuzes byt nijak postizitelnej (v coz mluvi i moje osobni zkusenost)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 15:00   Citovat  

Buchtak napsal:
Ruceni musis mit kazdopadne, za to jsou vcelku ostry sankce. Jo, jasny, mas tam udaj, ze se musi auto prihlasit do 30 (cetl jsem i deseti) dnu. Jenze za to nemuzes byt nijak postizitelnej (v coz mluvi i moje osobni zkusenost)

...jak nemůžeš ...vždyť ti to říkám. Podle mě nemáš platné doklady k vozidlu. Ale vem to čert.

Otázka byla zodpovězena.

Jo to ručení 100% to se fakt nevyplatí. OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 15:00   Citovat  

ARMAG3DON napsal:
No ale když se to udělá jak si říkal poprvé tak to může bejt třeba na deset let Velmi šťastný je to tak ?

Třeba do konce planety země . Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 15:12   Citovat  

Já stimdle opravu nemám zkušenosti tak se raději zeptám abych pak nečuměl jako puk Velmi šťastný
Takže teď je to auto napsaný na majitele .. je na něj i povinný Mrk tak stačí když sepíšem tu smlouvu o prodeji a podepíšem plnou moc Úsměv Majitel odhlásí auto z povinnýho , já to přihlásim na sebe (jako to povinný) Úsměv od majitele si vemu techničáky a můžu jezdit ? a když mě zastavěj policisti tak jim ukážu zelenou kartu , techničák a plnou moc Úsměv je to tak ? Nebo sem na něco zpoměl ? A taky mě teďka napadlo .. co když pojedu na technickou ? tam budu postupovat stejně jako u policistů? Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 15:36   Citovat  

ARMAG3DON napsal:
Já stimdle opravu nemám zkušenosti tak se raději zeptám abych pak nečuměl jako puk Velmi šťastný
Takže teď je to auto napsaný na majitele .. je na něj i povinný Mrk tak stačí když sepíšem tu smlouvu o prodeji a podepíšem plnou moc Úsměv Majitel odhlásí auto z povinnýho , já to přihlásim na sebe (jako to povinný) Úsměv od majitele si vemu techničáky a můžu jezdit ? a když mě zastavěj policisti tak jim ukážu zelenou kartu , techničák a plnou moc Úsměv je to tak ? Nebo sem na něco zpoměl ? A taky mě teďka napadlo .. co když pojedu na technickou ? tam budu postupovat stejně jako u policistů? Úsměv

Nemusíš jim ukazovat plnou moc. Dáš jim prostě papíry a nazdar.
Technický je jedno kdo tam auto přiveze.
   Návrat  
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 16:00   Citovat  

CRXMANN napsal:
Nerozumím na co se ptáš: způsobíš-li dopravní nehodu, nebo ji jsi-li účastníkem nehody bude to vždy řešit policie s Tebou. Je jedno kdo je v tu chvíli majitelem vozu papírově. Proto sem psal, je potřeba mít svoje ručení.

Mno tak to spis vypada ze jsem asi od kolegy neco blbe preslechnul HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 16:07   Citovat  

Sakul napsal:
Mno tak to spis vypada ze jsem asi od kolegy neco blbe preslechnul HaHaaa

Stává se. kouř
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 16:14   Citovat  

ARMAG3DON napsal:

uplne idealni je, kdyz to na tebe odhlasi a posle ti velkej technicak Mrk
   Návrat  
Ondas je teď offline  Ondas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 16:33   Citovat  

Na urade mi borec rikal ze uz to neni ani tech 30 dní , mam dojem ze jen 10 dnu to mi hlava nebere
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 17:13   Citovat  

Ondas napsal:
Na urade mi borec rikal ze uz to neni ani tech 30 dní , mam dojem ze jen 10 dnu to mi hlava nebere

i to je možný.
Buchtat : ideální to není. Jízda bez dokladů k vozidlu je přestupek!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 17:16   Citovat  

CRXMANN napsal:
i to je možný.
Buchtat : ideální to není. Jízda bez dokladů k vozidlu je přestupek!

Zajimavy, ja mel vzdycky malej technicak na jiny jmeno a ve velkym na me auto odhlaseny, nikdy zadnej problem (dva roky, pet aut, cca desetkrat zastaven)
Ale mozna jsem jen sympatickej, no Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 17:20   Citovat  

Buchtak napsal:
Zajimavy, ja mel vzdycky malej technicak na jiny jmeno a ve velkym na me auto odhlaseny, nikdy zadnej problem (dva roky, pet aut, cca desetkrat zastaven)
Ale mozna jsem jen sympatickej, no Velmi šťastný

Tvůj závěr tedy zní : jízda bez platného techničáku není problém a nic se tedy neděje. pořádnej výtlem
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 17:34   Citovat  

CRXMANN napsal:
Tvůj závěr tedy zní : jízda bez platného techničáku není problém a nic se tedy neděje. pořádnej výtlem

MG, bavime se snad o prihlaseni auta a veci s tim spojenych, ne o ridicaku
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 18:36   Citovat  

Buchtak napsal:
uplne idealni je, kdyz to na tebe odhlasi a posle ti velkej technicak Mrk

No to se dělá jak ??
   Návrat  
WendyCRX je teď offline  WendyCRX
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 18:51   Citovat  

No když jsem prodal svou bývalou lásku crx tak jsem to,klasika vše převedl na nového majitele,on to ale asi nepřihlásil a po cca 2měs,auto prodal dál,pak se o něj to hov...ado asi staralo špatně protože bylo na netu k prodeji a něco s motorem tak že KO ale to hlavní,mělo stále SPZ které jsem měl já!! Tak že se na přihlášení taky mravenec
Celkem jsem čuměl že to je možný..myslel jsem že těch 30 dní je strop a pak prostě jezdit nebudeš,ale asi se to nijak nehlídá....
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.7.2010 , 18:59   Citovat  

Buchtak napsal:
MG, bavime se snad o prihlaseni auta a veci s tim spojenych, ne o ridicaku

Ne, bavíme se o tom, co se stane, když zůstane auto v polopřevodu. A to znamená, že když s ním budeš jezdit a narazíš tedy na policistu (nelenocha) tak můžeš být postižen po uplynutí lhůty k přepisu za jízdu bez platného dokladu OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přepis vozu (aneb jak funguje dlouhodobý převod ?)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina