Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Obuv do auta - bolest paty
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 0:15   Citovat  

Zdar, mám takový problém, po zhruba 2,5h jízdy mě začne hrozně bolet pravá pata a to tak, že po čase ani neudržím nohu na plynu a na parkoviště musím dojet pomocí levé nohy. Nestalo se mi to poprvé a nevím co s tím. Zkoušel jsem dvoje botasky a jedny sandály a žádná změna. Autem to taky nebude, dělá to i v jiném. Měl jsem v plánu zkusit jet jen v ponožkách, jestli mi boty nějak nebrání v prokrvování paty, ale nějak nebyla teď delší cesta - jezdím takto dlouhé trasy jen výjimečně, takže těch příležitostí zkoumat zas tolik nemám. Proti prokrvování asi bude fakt, že mě ta pata pak bolí ještě několik hodin potom, neodezní to tak rychle, jako když si třeba "přesedíte" nohu. Při jiných činnostech s patou problémy nemám, jen při řízení. Neměl někdo podobný problém?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 6:44   Citovat  

Problém s patou neé, ale když jezdím dálky (hlavně v létě Chorvatsko atd.), tak jezdím zásadně naboso. Z počátku to je nezvyk a trošku to bolí, ale za chvíli si zvykneš a hlavně si pořád masíruješ chodidla a nemáš pak tendenci chrnět OK Tak to zkus, třeba se tím tvůj problém vyřeší a nebo si zkus nastavit jinak sedačku, ať se ti změní místo, kde se ti ta pata opírá...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 6:49   Citovat  

znam cloveka co ma takovyhle problemy s kolenem. musi ridit v orteze na dlouhy trasy. kazdopadne bych si s tim zasel spis k doktorovi nez k hondarum. co se tyka idealni obuvy na rizeni tak ja jezdim ve starejch seslapanejch mokasinach vans, ty nemaj skoro zadnou podrazku. takze v nich mam hodne citlivy nohy.ale pro tvuj problem bych ti spis doporucil airovy nike. bud shoxy nebo normal s tou vzduchovou bublinou vzadu. po letech zkusenosti muzu prohlasit ze klasicky airovy nike air max 90 sou nejpohodlnejsi boty OK
   Návrat  
Vamp je teď offline  Vamp
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 6:57   Citovat  

rotker napsal:
Problém s patou neé, ale když jezdím dálky (hlavně v létě Chorvatsko atd.), tak jezdím zásadně naboso. Z počátku to je nezvyk a trošku to bolí, ale za chvíli si zvykneš a hlavně si pořád masíruješ chodidla a nemáš pak tendenci chrnět OK Tak to zkus, třeba se tím tvůj problém vyřeší a nebo si zkus nastavit jinak sedačku, ať se ti změní místo, kde se ti ta pata opírá...

a co na to chorvatská policie? že jezdíš na boso? myslel jsem že tohle je v chorvatsku přísně zakázáno Cooo??? opravte mě jestli se pletu Ble
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 7:32   Citovat  

Vamp napsal:
a co na to chorvatská policie? že jezdíš na boso? myslel jsem že tohle je v chorvatsku přísně zakázáno Cooo??? opravte mě jestli se pletu Ble

taky sem to nekde slysel, ale zkus to fakt naboso ze zacatku je to trochu nezvyk, ale potom nebudes chtit jinak, vzdycky se tesim na leto šuk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 7:36   Citovat  

Vamp napsal:

To slyším poprvé, že to je zakázaný, ale možná máš pravdu. Jen tedy nechápu proč, právě naopak bych řekl, že to je bezpečnější a jak napsal Becky vyzkoušíš to a už pak nechceš řídit jinak Se stydím
   Návrat  
Repi je teď offline  Repi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 7:39   Citovat  

Becky napsal:
taky sem to nekde slysel, ale zkus to fakt naboso ze zacatku je to trochu nezvyk, ale potom nebudes chtit jinak, vzdycky se tesim na leto šuk

naboso je to parádička, taky v létě jinak nejezdím a ikdyž jedu dál tak mě z toho nohy nebolely Úsměv
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 7:51  Naposledy upravil M@jk dne 27.7.2010 , 8:00, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Repi napsal:
naboso je to parádička, taky v létě jinak nejezdím a ikdyž jedu dál tak mě z toho nohy nebolely Úsměv

Tak pár mých postřehů:

1) zásadně to chce větranou otevřenou obuv
2) lehká podrážka kvůli co nejlepšímu kontaktu s pedály
3) jak jen to jde, tak patu ne s hranou, ale oblinu, aby právě pata byla, když už je tak namáhána, co nejvíce odlehčena
4) na boso od jara do podzimu - o Chorvatsku nevím, ale zjistím ...
5) na dlouhých trasách mi začíná spíše vadit gumový koberec, tím jak tlačí do paty ...
6) děláme si třeba na 800km i 5 zastávek a procházíme se prostě relax ...
7) jinak asi lékař no Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 7:59   Citovat  

M@jk to asi popsal dost podrobně je to dobrý Ve všem se shodnem, teda kromě těch zastávek, já zase když už jedu, tak prostě musím jet, přestávka max. na vyčůrání HaHaaa Mám rád, když to odsejpá VTEC Jinak to Chorvatsko mě taky zajímá, jestli to je pravda, tak je to podle mě číčovina do nebe volající to mi hlava nebere
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 8:02   Citovat  

rotker napsal:
M@jk to asi popsal dost podrobně je to dobrý Ve všem se shodnem, teda kromě těch zastávek, já zase když už jedu, tak prostě musím jet, přestávka max. na vyčůrání HaHaaa Mám rád, když to odsejpá VTEC Jinak to Chorvatsko mě taky zajímá, jestli to je pravda, tak je to podle mě číčovina do nebe volající to mi hlava nebere

Ono to ale asi bude mít nějaký důvod??? Třeba kvůli bezpečnosti nevím, no.
   Návrat  
Trip je teď offline  Trip
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 8:02   Citovat  

Pablo: mam stejnej problem... zacala me fakt dost silne bolet achylovka (resp. jeji spodni upon), tak jsem s tim dosel k doktorovi, ktery mi udelal i ultrazvuk a nic nenasel... pry je to otlacene... myslel jsem si, ze to mam z florbalu, tak jsem prestal chvili hrat, ale pak jsem zjistil, ze to mam z rizeni a to konkretne z jednech bot, ktere nemaji zadnou vystelku v miste, kde se pata opira o podlahu... vymenil jsem boty za polstrovane a po case to odeznelo. Dobre jsou treba i "paskace", kde noha defacto visi zavesena v tom pasku a patu mas volne
   Návrat  
qasper je teď offline  qasper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 8:10   Citovat  

mel sem podobnej problem Úsměv taky me zacanila bolet achylovka, ale nastesti stacila 5 - 10 min. prochazka a bylo to pryc, daval sem to za vinu blbymu nastaveni sedacky protoze mam nohy dost dlouhy tak neni tolik variant jak tu sedacku nastavit, ale pak sem jel v pnatoflích podobne dlouhou cestu a nic Úsměv koupil sem si novy boty a v tech mi to taky nedela Úsměv oboje jsou kozeny spis ale slo o to ze ty prvny meli hodne pevnou hranu ktera se nechtela prispusobit a svirala mi slachu pak zacla bolet i pata. Ale nevim jestli to je ta sama bolest jako ta tav protoze ja to docela rozchodil vzdycky Úsměv
   Návrat  
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 8:15   Citovat  

v prvni dodavce sem nalital prez 300tis km bez tempomatu a myslel sem ze mi pata upadne Velmi šťastný . Postupne si zacala pata zvykat, stejne jako zada..

Ted uz teda mam tempomat, takze si pata odpocine, ale kolikrat na nej zapomenu a pripomene mi ho bolava pata.

Takze nejsi v tom sam, ale bhuzel neporadim. Nejaka obuv to urcite zamezi, ale bude to takova, ze zni vytahnes po 3h nohu a bude citit smes potu Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 8:19   Citovat  

domontovat tempomat OK
a s patou doktorovi
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 8:26   Citovat  

ja mam teda maximalne problem, ze pri dlouhy jizde me boli noha od nadlehcovani, abych moc nemackal plyna a nejel zbytecne rychle (kdyz nespecham a nepotrebuju vyplachnout nadrz .) ). Co takle dodelat tempomat? :) to by taky mohlo pomoc.
   Návrat  
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 9:46   Citovat  

Díky, sleduji vlákno a zkusím aplikovat rady, prozatím pár poznámek:

Chorvatsko: trochu jsem googlil a žádný zákaz jízdy na boso nenašel (což neznamená, že není, ale někdo by se snad zmínil)
http://www.croatiatraveller.com/Transport/Car.htm
http://www.croatiatraveller.com/Transport/regulations.htm
http://www.barefootwalkinglifestyle.com/driving-barefoot-is-it-legal/
Wiki říká, že zákaz řídit bos je častý mýtus http://en.wikipedia.org/wiki/Barefoot#Myths_and_urban_legends i když nějak nerozepisují Evropu mimo UK
(sorry za odkazy v angličtině, česky jsem toho moc nenašel)

boty: přemýšlím o nějakých spc. na řízení, případně pokud to bude palba, mohly by podobně fungovat boty na sportovní lezení, které seženu snáze - napřed zkusím na boso a uvidíme

@Trip: to bys zjistil hned, že to máš z auta, mě to chytne buď přímo v tom autě a nebo to není dostatečně dlouhá trasa a pak už většinou pata bolet nezačne. Jak jsem psal, zkusil jsem i sandály (vzadu jen pásek, jinak pata volná) a problém i tak - možná je problém právě v tom nepodepření paty a že se to opírá nahoře o achilovku a nějak jí to utlačuje.

tempomat: na dálnici pomůže, ale jezdím hodně okresky a tam je využití dost málo (každé přibrzdění atd ho deaktivuje), nehledě na to, že mě to s ním nebaví a že minulé auto docela žralo, tempomat nebyl moc inteligentní a topil v tom co to dalo, udržoval stanovenou rychlost za každou cenu. Domontovávaný tempomat taky imho nebude žádný zázrak a bude se asi chovat podobně.

doktor: když nebude zbytí HaHaaa
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 9:51   Citovat  

...zřejmě upír z Feratu muhehe

teď vážně, dojdi si k doktorovi, na fóru to nevyřešíš Úsměv
   Návrat  
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 9:55   Citovat  

tady je sice starsi clanek, ale v nemecku je to omezeno. U nas je jedno jesli mate gumaky nabo vietnamky.
   Návrat  
myst je teď offline  myst
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 10:05   Citovat  

Winie napsal:
ale pro tvuj problem bych ti spis doporucil airovy nike. bud shoxy nebo normal s tou vzduchovou bublinou vzadu. po letech zkusenosti muzu prohlasit ze klasicky airovy nike air max 90 sou nejpohodlnejsi boty OK

obcas se mi to stavalo a presne jak rika Winnie... Nike Shox
Cena je sice vyssi (3750Kc), ale vydrzely mi doted, a jsou moc pohodlny
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 10:12   Citovat  

Vamp napsal:

No zakazano je to v podstate vsude, co vim - Svacarsko, Nemecko a i u nas je myslim receno neco jako ze mas mit "obuv s pevnou patou"..

Ja osobne jezdim naboso od dubna do rijna a kazdej mi muze kiss me . Kdybych me delat jen co je povoleno, uz by pro me zivot davno ztratil smysl. Stejne je to nesmysl - v dnesni dobe posilovacu vseho dokazes bosou nohou vyvinout stejnej tlak na pedal potrebnej k zabrzdeni. Ani zadnej postih by me nedonutil v lete v botach jezdit, je to zdravejsi pro pokozku nohy Velmi šťastný noha tim podle me prispiva k aktivni bezpecnosti ridice Velmi šťastný .

2. vec je, ze kdyz jedes nekolik hodin po dalnici s nohou na plynu plus minus v nemenny poloze, zacne te brnet pata a to se ti stane naboso i v sebepohodlnejsich botach. A to je prave to, proc amici zacali kdysi davat do svych dalnicnich krizniku tempomat, pac maji s prekonavanim nekolikatisicovych vzdalenosti uz davno zkusenosti.. Cool OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 10:14   Citovat  

myst napsal:
obcas se mi to stavalo a presne jak rika Winnie... Nike Shox
Cena je sice vyssi (3750Kc), ale vydrzely mi doted, a jsou moc pohodlny

Jak jinak - typicky barbinovsky jehly! Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 10:20   Citovat  

alicante napsal:
Jak jinak - typicky barbinovsky jehly! Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný OK

no neboj, tech mam taky dost =D
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 10:23   Citovat  

myst napsal:
no neboj, tech mam taky dost =D

No dikybohuzato OK . Aspon ze tahle bota je funkcni a pomaha, kdyz uz je voskliva jako noc HaHaaa
   Návrat  
LadyImagine je teď offline  LadyImagine
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 10:26   Citovat  

mě se v jehlách řídí pomalu lip než v keckách Se stydím HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 10:56   Citovat  

alicante napsal:
No dikybohuzato OK . Aspon ze tahle bota je funkcni a pomaha, kdyz uz je voskliva jako noc HaHaaa

ty si drzka, vis jak jsou pohodlny? a mne se libi, jen to odpruzeni je takovy trochu neesteticky no =D
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 11:26   Citovat  

pajo napsal:
domontovat tempomat OK
a s patou doktorovi

jak je psáno...domontovat tempomat...obyč podtlakovej stačí
   Návrat  
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 11:29   Citovat  

area07 napsal:
...zřejmě upír z Feratu muhehe

teď vážně, dojdi si k doktorovi, na fóru to nevyřešíš Úsměv

copak myslis, ze ti rekne doktor? zadna mast ti nepomuze, max ti da sadru Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný to pak urco nebude bolet pata pri jizde.
Tyhle problemi ma kazdej ridic.

Je pravda, ze tempomat uzijes jen na dalsnici, na okreskaskach to je v cudu..

Stim jak pisete, ze na boso se nesmi ridit, je pravda! ale kolikrat me chytli policajti v DE a samo ze sem nemel boty a nic, jen se koukli.

kolega tenkrat spucoval cesky policajty za to ze mu vlezly do nakladaku s botama a hned na to dostal flastr, ze on sam ridi bos. Bos ridi proste kazdej, kdo jezdi dalky,nebo to ma jao povolani..

Pata si casem zvykne uvidis, ale moc dobre vim co je to za utrpeni.
Kdyz sem zacinal jezdit, tak sem trpel nehorazne na zada, pac ze stavby do dodavky a tocil sem Pariz a Bordó takze kolikrat cesta v dodavce 16h!
Zada a zuby je to nejhorsi co muze byt, ale zvykli si a uz je to uplne v poho, to sami pata si zvykla, ale pak nastala dodavka s tempomatem a v poho uz vsechno Úsměv .

Jak rikam, doktor ti nepomuze, neverim tomu. Max to da prasky proti bolesti Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
winsoMe je teď offline  winsoMe
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 12:31   Citovat  

LadyImagine napsal:

souhlasím, protože máš nohu opřenou o podpatek a ne o patu Úsměv

jinak při delších trasách v teniskách jsem měla patu napuchlou a bolela.....takže stejný problém
   Návrat  
kachnacrx je teď offline  kachnacrx
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 13:35   Citovat  

winsoMe napsal:
souhlasím, protože máš nohu opřenou o podpatek a ne o patu Úsměv

jinak při delších trasách v teniskách jsem měla patu napuchlou a bolela.....takže stejný problém

karle karle, bolela no ....byla to tva první delší trasa v nove kaře , zvykneš si.....potpakářko....ale jasan to musi byt , potpatky , sukinka a tilko .....prestižky by vypadaly blbě ja vím Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.7.2010 , 16:03   Citovat  

LadyImagine napsal:

mne jak kdy, navic se podpatek nici a to si nemuzu dovolit nicit si podpatky na takovych botach =D navic kdyz jedu jako cune, tak to fakt chce kecky
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Obuv do auta - bolest paty
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina