Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Při intenzivním brzdění táhne doprava
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
radon je teď offline  radon
0
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 14:22   Citovat  

Ahoj,
mám problém, Civic 1.4 iS při prudkém brzdění ve cca 130 km/h táhne na pravou stranu. V menších rychlostech se to neprojevuje. Čím by to mohlo být ?
Díky za rady.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 14:52   Citovat  

mohli by to bejt spatny kotouce, geometrie, krivy auto

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 21:26  Naposledy upravil Petr 78 dne 2.8.2010 , 12:57, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nebo zatuhlý pístek v pravém předním brzdiči. Vyheveruj předek auta, vyřaď do neutrálu a zkus rukou zatočit kolama. Pokud to pravé půjde víc ztuha, tak hledej problém v brzdiči a jeho pístku.

Edit: Napsal jsem to špatně. V tomto případě by měl být zatuhlý levý pístek. Ale uvidíš až to vyzkoušíš. Třeba bude opravdu problém v zavdušněném okruhu pro jednu stranu.

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 9:49   Citovat  

Taky bys mel zacit tim,ze zkusis odvzdusnit levou stranu.To by se sice projevovalo uz pri nizkych rychlostech,ale jeden nikdy nevi.Kazdopadne je to jedna z nejjednodussich a nejzakladnejsich veci,co je treba udelat nebo mit v poradku.

cednicek je teď offline  cednicek
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 11:12   Citovat  

mel jsem kdysi podobny problem - auto brzdilo po meste uplne normalne, ale pri prudkem brzdeni na dalnici v nejakych 160km/h jsem se ve vterine ocitnul v pravem pruhu (predtim jsem byl v levem...). Bylo to nakonec tim, ze se pri vymene brzdove kapaliny utvorily v tom hydraulickem systemu srazeniny (pry zmixovanim dvou ruznych kapalin ci co) a v takovem kovovem odlitku, ktery rozbocuje hadice ke kazdemu kolu se bloknula cesta k levemu zadnimu kolu, tudiz prava strana zabrala mnohem vic a stylem jakym zataci tank me to odhodilo vpravo. doporucuji nekde nechat otestovat ucinnost jednotlivych brzd (ten stroj na STK by na to asi mohl stacit, ale v servisu meli sofistikovanejsi zarizeni, ktere napsalo i procenta ucinnosti jednotlivych brzd).
jen pro zajimavost - brzdovou kapalinu menil po sobe 3x originalni servis honda, ale pokazde jiny..

radon je teď offline  radon
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2010 , 21:30   Citovat  

Diky hosi za rady.
Jeste jednou jsem zkousel brzdit z vyssí rychlosti (na dalnici, tam kde minule, na vice mistech) a vsiml jsem si, ze to tahne doprava jen v míste, kde je dalnice postavena z panelů. Tam kde byl asfalt, tam bylo brzdeni bez vetsich problemu. Takze problem bude souviset s "poskakovanim" kola na krivych panelech - v miste, kde mne to tahlo doprava, tam je to celkem krivy a dost to tam skace. Takze treba tlumic ? A na jake strane ? - to jen pro zajimavost. Potrebovaly by vymenit vsechny, jsou puvodni a maji najeto 185t km. Ale pneu se ojizdeji pravidelne, auto se chova citelne, neplave.... Az na to intenzivni brzdeni na nerovnem povrchu.
Uz mam domluveny test tlumicu a kontrolu brzd, tak uvidim.

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.8.2010 , 0:05   Citovat  

radon napsal:
Diky hosi za rady.
Jeste jednou jsem zkousel brzdit z vyssí rychlosti (na dalnici, tam kde minule, na vice mistech) a vsiml jsem si, ze to tahne doprava jen v míste, kde je dalnice postavena z panelů. Tam kde byl asfalt, tam bylo brzdeni bez vetsich problemu. Takze problem bude souviset s "poskakovanim" kola na krivych panelech - v miste, kde mne to tahlo doprava, tam je to celkem krivy a dost to tam skace. Takze treba tlumic ? A na jake strane ? - to jen pro zajimavost. Potrebovaly by vymenit vsechny, jsou puvodni a maji najeto 185t km. Ale pneu se ojizdeji pravidelne, auto se chova citelne, neplave.... Az na to intenzivni brzdeni na nerovnem povrchu.
Uz mam domluveny test tlumicu a kontrolu brzd, tak uvidim.

Tak to jsou opravdu tlumiče po smrti. Vyměň všechny, jinak se v tom někde zabiješ. A ještě zkontroluj stav silenbloků na nápravách jestli nejsou vymačkané.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Při intenzivním brzdění táhne doprava
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina