Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Čína XYZ a TypeR ultras na okruzích...
Fórum: Videa
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 9
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.7.2010 , 15:11   Citovat  

medvěde medvěde pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.7.2010 , 9:52   Citovat  

ReNo napsal:
...P.S.> ALe na bezne silnici nejedu limit. BP je opravdu extremne silna i v zatackach. Jenze stav ceskych silnic ... tvrdy podvozek a absence serva (pneu 235/40/17) ... clovek musi chodit posilovat jen aby udrzel volant na tech nerovnostech KO

Ještě mě napadá, vždyť ty máš podovzek taky Tein s regulací tuhosti (EDFC), ne? To máš tedy tak tvrdé správně, nebo jen to nemůžeš doladit? To přece není tak složité, na sprinty taky není úplně nejtvrdší podvozek výhodou...
   Návrat  
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.7.2010 , 21:16   Citovat  

Kdyby mi kamos neposlal odkaz prisel bych o hezkej topic (konecne)... Cetl jsem jen uvodni post... Zatim jsem shledl jen video od Danyho "8:20"... A zatim bez zvuku. HaHaaa Hezke pokoukanicko i poctenicko... Auto se chova dost neutralne a klidne co jsem si vsiml... Mozna dle obrazu kdyz jsi Dany vjel do "vracaku" tak slo auto moc po predku? Mrk Jak jsem na to koukal bez zvuku tak jsem nebyl schopen poznat zda to slo pres gumy nebo se to proste zakouslo a zatocilo.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.7.2010 , 22:05   Citovat  

Napiš radši přesný čas, ale asi tuším Úsměv ....
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 10:51   Citovat  

Dany napsal:
Napiš radši přesný čas, ale asi tuším Úsměv ....

Namatkou 3:32. Brutalne v 3:59, 7:24 atd. Beru cas youtube.

Kolik mas odklony na predku jen tak ze zvedavosti?

A to klidny chovani auta jde treba videt v 6:54... Docela rychla zmena smeru a zadek ani naznak ze by chtel ustrelit. Zajimava zmena oproti seriovce.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 11:22   Citovat  

Zemi napsal:
Namatkou 3:32. Brutalne v 3:59, 7:24 atd. Beru cas youtube.

Kolik mas odklony na predku jen tak ze zvedavosti?

A to klidny chovani auta jde treba videt v 6:54... Docela rychla zmena smeru a zadek ani naznak ze by chtel ustrelit. Zajimava zmena oproti seriovce.

Tak 3:32 to jen můj styl jízdy, chtěl jsem si ověřit, kolik ještě adheze navíc (rezervy) na tom předku mám, to dělám celkém často (blbej zvyk spíš takový rallyový styl, vím, že to není nejrychlejší Smutný, ale mě to vyhovuje )

3:59 to jednoduše chyba řidiče, vjel jsem tam moc rychle, ztráta adheze na předku (přeci jenom to je jen tvrdý semislick UHP 200-A-A) a místo toho abych srovnal řízení a podřadil, jsem zatočil kola ještě víc a rval to jak ...

7:24 to mi nepřijde nijak hrozný, to prostě jedu na hranici toho, co ty gumy přenesou, někde na hranici ideálního prosmyku (což se uvání jako 7%), na slicku bych to mohl jet samo daleko rychleji... Zatáčka je najetá si myslím dobře (možná o chlup dříve zatočit) a během zatáčky těm gumám ještě 2x povoluju... Je třeba si uvědomit, že CTR má na předku 67% své hmotnosti Smutný a díky lamelové špéře si pak trošku trhám i to zatížené kolo...

Jinak to chování auta jsem právě dost dlouho ladil, několik stabilizátorů, pružin na tlumičích atd...
O geometrii si můžeš u mě přečíst, rozebíral jsem to několikrát... tudy odkaz

Problém je, že ta geometrie není na okruh, ale na běžné ježdění, aby se gumy sjížděli rovnoměrně, na druhou stranu tahle geometrie už vyžaduje trošku tvrdší zacházení s autem, jinak to fungovat nebude a gumy se budou sjíždět špatně...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 12:07   Citovat  

Dik za rozbor... Je jasny ze kdyz je to daily car tak clovek musi volit kompromis...
   Návrat  
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 12:20  Naposledy upravil WotanMitUns dne 31.7.2010 , 18:16, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tak jsem shléhl tvé video a máš můj respekt. I věci z Taiwanu můžou dobře fungovat.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 12:43   Citovat  

Fungovat samozrejme budou jsou to uz zdarile kopie v dnesni dobe, ale otazka jak dlouho oproti znackovym... Ukaze cas.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 14:33   Citovat  

Zemi napsal:
Fungovat samozrejme budou jsou to uz zdarile kopie v dnesni dobe, ale otazka jak dlouho oproti znackovym... Ukaze cas.

Psal jsem to už několikrát...

Nejsilnější jsem teď v zakázkových brzdách dělaných na Taiwanu... Brzdy mám na autě již přes 2 roky... Pokud vezmu v úvahu, že jsem vyzkoušel několik sad, rozhodně teď fungujou lépe, než "junior" kity od AP, Bremba, Taroxy, Stoptechy a pod.

Ty "junior" kity, jak jim já s oblibou říkám, poznáte tak, že mají většinou kotouče o síle pouze 28 max. 30mm. Všichni si myslí, že je důležité mít kotouče o průměru náklaďáku, ale zapomínají na tloušťku kotouče, která je pro vyvážení, chlazení a celkovou výdrž strašně důležitá...

Proto ty "moje" brzdy fungujou dobře a vydrží velký nápor, mají totiž sílu 32mm, stejně jako je to u "velkých" brzdových kitů AP, Brembo, apod., které si už hned tak někdo kvůli ceně nekoupí... A srovnávat "moje XYZ" šestipístové brzdiče pro 32mm kotouče s Brembo brzdičem (zpravidla čtyřpístovým) pro 28mm kotouče je trošku nesmysl, tady prostě velké značky těží hlavně ze svého jména (zákazníci mají pocit, že nic špatného nemůžou udělat) a z neznalosti zákazníků... Nebo jako Tarox z omračujícího počtu deseti pístků (i když každý zasvěcený ví, že to žádnou přímou výhodu nepřináší)

Jen pro info... Nissan GT-R má vpředu "pouze" šestipístové brzdiče, přestože používá destičku o délce 195mm !!! Já mám destičku 150mm a malé Brembo, AP a Tarox asi 135mm...

Často slýchám, že někdo ty Bremba 320/28 na autě má a že fungujou suprově, souhlasím, pokud s tím někdo jezdí tak, že ty brzdy nepřetěžuje, ale mě prostě nestačí Smutný
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 15:09   Citovat  

Mrk
nevim jak to chodi s brzdama
ale napriklad notebooky HP a dalsi znacky se vyrabi taktez v tajvanu...jeste ke vsemu ve stejne tovarne... jedinej rozdil je v know-how a v technologiich k tomu vyuzitych ...

nechci schazovat tve zkusenosti s taiwanskym zbozim
ale prijde mi to divne z me zkusenosti to byly vetsinou lacine vyrobky nizke kvality s kratkou dobou vydrze...
jedine snad ze by jiz zminovane brzdy patrily k opravdu nejake lepsi znacce ktera je zatracovana pouze pro to ze je z taiwanu .... nebo by to snad mohlo souviset s vyse zminenou problematikou notebooku , a vyuziti ( okoukani ) technologii a know how lepsich znacek napr brembo( nebo nejake jine lepsi znacky ) ktere se mozna take vyrabi v taiwanu kvuli lacine pracovni sile... nevim ...

a mozna je to o uplne necem jinem ... Mrk
   Návrat  
Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 15:48   Citovat  

Dobře kluci, fakt borci..

Dany: Sakra v pár momentech jsem se zařezával do sedačky u PC Velmi šťastný

je to dobrý je to dobrý je to dobrý je to dobrý je to dobrý je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
R6D3K je teď offline  R6D3K
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 16:01   Citovat  

kluci, super videika...OK...nad vašima řidičskýma schopnostma smekám klobouk...OKVTEC
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 31.7.2010 , 16:29   Citovat  

Klejzlik napsal:
Dobře kluci, fakt borci..

Dany: Sakra v pár momentech jsem se zařezával do sedačky u PC Velmi šťastný

je to dobrý je to dobrý je to dobrý je to dobrý je to dobrý je to dobrý je to dobrý

fakt zbytecne, je to jete jeste s rezervou, letos ne, ale pre zimu dodelam motor a pristi rok dam 8minut Úsměv

To Newer: Brzdy a podvozky jsou fakt trosku neco jineho, i kdyz dneska uz je snad skoro vsechna elektronika delana na Taiwanu. Ja opravdu nehodlam nekoho presvedcovat... Kazdeho jeho vec... at si koupi co chce...
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 1.8.2010 , 18:06   Citovat  

Dany napsal:
fakt zbytecne, je to jete jeste s rezervou, letos ne, ale pre zimu dodelam motor a pristi rok dam 8minut Úsměv

To Newer: Brzdy a podvozky jsou fakt trosku neco jineho, i kdyz dneska uz je snad skoro vsechna elektronika delana na Taiwanu. Ja opravdu nehodlam nekoho presvedcovat... Kazdeho jeho vec... at si koupi co chce...

Přežil jsem noční závod na Honday 2010 s podvozkem od Danyho. Byla to pěkná zabíračka po rozbitějších klikatých silnicích včetně jednoho vožralyho kreténa chodce mezi vesnicema, kterej mi malem přivodil infarkt. Myška na zaflastrovaný silnici ve vyšší rychlosti a nějaký to prudký brzdění srnečky, zajičci nebo ježci ... a XYZ držel jak židovská víra. PS: a nepotřebuju chránič na zuby
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 11:22   Citovat  

Zemi napsal:
... Auto se chova dost neutralne a klidne co jsem si vsiml...

Jinak to auto je takové klidné, jen když ho "držíš pořádně pod krkem", je nastavením daleko méně nedotáčivé, než třeba Lokovo a chvílema se chová spíš přetáčivě, nicméně stačí to podržet a není to nic krizového, pokud bys však ubral, okamžitě se to přetočí... Vyžaduje prostě moje tvrdší zacházení a my si prostě navzájem sedíme pořádnej výtlem
Je to sice hodně rychlý setup, ale vyžaduje 100% důvěru v auto a 110% důvěru v sebe... Na někoho to může působit třeba zákeřně, ale naopak je možné naprosto jednoduše kontrolovat průjezd jen plynem s případným přibržděním levou nohou a já prostě naprosto přesně cítím, jak to auto na tom v danou chvíli je... Všechno co jedu, je pořád s rezervou minimálně 10%...
Nicméně ten setup vyhovuje okreskám a díky tomu, že Nordschleife není klasický okruh, vyhovuje autu také. Na klasickém okruhu se dá sice jezdit, ale není to ideální na to jsou ty odklony malé...
Dokážu to auto dneska postavit tak, aby vyhovovalo řidiči, nebo podle toho, kam je určené a řidiče to auto naučit řídit, proto dělám akce co dělám. Kluci co se mnou jezdí se zrychlili o strašnou porci a všichni si jen stěžují, že jsem na ně zlej, když je mlátím přes ruce z místa spolujezdce pořádnej výtlem
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 11:30   Citovat  

Dany :
Hele ještě jsem se bavil s kámošem, nevěří mi, že je možný odepsat gumy po jednom kole Velmi šťastný co je na tom pravdy?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 11:32   Citovat  

Klejzlik napsal:
Dany :
Hele ještě jsem se bavil s kámošem, nevěří mi, že je možný odepsat gumy po jednom kole Velmi šťastný co je na tom pravdy?

Jestli myslíš na NS, tak nevím, já bych je na NS odepsal tak po cca50kolech (jak jsem koukal na stav po 10kolech, ale záleží, jak s nima zacházíš...
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 11:54   Citovat  

ja myslim ze je to celkove o zachazeni... odepsat muze clovek rychle cokoliv (brzdy, gumy)... na druhou stranu muzou gumy i brzdy vydrzet dost dobre, kdyz clovek neni vul. Koneckoncu i formule 1 (nebo jiny ostry zavodaky) muze prehrat gumy (nekdy i brzdy) idkyz je maj na profi urovni. Je to jen o tom premyslet a jet tak, aby auto bylo v optimalni forme a ne ho drtit bez rozmyslu za kazdou cenu.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 13:34   Citovat  

Aha,aha.. Tak logické to je no..
To je tím, že mám v hlavě zafixováno, že okruh = brutální jízda,brutální brždění..
Ale logicky z toho vyplývá, že brutální jízda a brždění nemusí znamenat odespat pneu,brzdy a já nevím co ještě..

Já bohužel s okruhem nemám zkušenosti, tedy jen jsem se svezl jako spolujezdec v Porsche GT3 RS při srazu sportovních aut v Brně ale to je zas jiné téma
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 13:44   Citovat  

ono je to na stylu jizdy a nastaveni auta proste. Kdyz budes mit zadokolku a kazdou zatacku budes drtit pod plynem v megadriftu, tak odepises gumy rychle. To samy u nedotacivy predokolky, kdyz ji budes nutit pres nedotacivost do zatacky, tak gumy dostanou desne zabrat. Kdyz budes mit auto nastaveny neutralne a pojedes tak, tak ti vydrzej gumy dost. To samy brzdy, musi se s nima zachazet, pecovat o ne, myslet na jejich teplotu, pri brzdeni hodne podrazovat apod. Jsou lidi ktery jedou 220, seslapnou spojku a brzdej jako divy do 40ti, pak tam kydnou kvalt a jedou :) To je dobre zpusob jak uvarit brzdy rychle, pokud to takle udelas nekolikrat. Ale i kdyz jezdis "spravne" a budes to auto drtit porad bez prestani, tak je to nesmysl. Pokud se clovek pokousi o opravdu best lap time, nemuzes se pokouset 50 kol v kuse. Je to nesmysl.

Poslouchej odbornika 2:10

Odkaz
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 13:52   Citovat  

+ u gum hodně záleží na jejich specifikaci, tj. směsy, nahuštění, nastavení odklonů atd. stačí se kouknout na pár závodů z BTCC a bude to všem jasné...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 14:25   Citovat  

Bitkar napsal:
ono je to na stylu jizdy a nastaveni auta proste. Kdyz budes mit zadokolku a kazdou zatacku budes drtit pod plynem v megadriftu, tak odepises rychle cokoliv. Kdyz budes mit auto nastaveny neutralne a pojedes tak, tak ti vydrzej gumy dost. To samy brzdy, musi se s nima zachazet, pecovat o ne, myslet na jejich teplotu, pri brzdeni hodne podrazovat apod. Jsou lidi ktery jedou 220, seslapnou spojku a brzdej jako divy do 40ti, pak tam kydnou kvalt a jedou Úsměv To je dobre zpusob jak uvarit brzdy rychle, pokud to takle udelas nekolikrat. Ale i kdyz jezdis "spravne".

Poslouchej odbornika 2:14

[GVideo]http://www.youtube.com/watch?v=ZLlBlVMk-u4&feature=related[/GVideo]

Trošku si rejpnu Úsměv
Tento problém při brždění jsem právě měl několika lidmi na velkých brzdových kitech a kvůli nim předělal právě brzdiče, rozholžení przdného účinku a zvětšil brzdovou destičku, teď už to vydrží i toto zacházení ...

Jinak ale saozřejmě tohle je pravda... Gumy (a vlastně všechno) jde zničit rychle nebo pomalu... Všichni si myslí, že mi takovým stylem co jezdím, nic nevydrží, ale omyl je pravdou, přestože s tím jezdím i po okruzích a používám i slicky, tak mám jedny kotouče na sezónu a tak dvoje přední brzdové destičky (za sezónu se vším všudy najedu tak 25tis. km), takže je to opravdu o tom, jak moc velký má člověk cit pro auto...

Takže s tebou souhlasím ...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 14:29   Citovat  

master88 napsal:
+ u gum hodně záleží na jejich specifikaci, tj. směsy, nahuštění, nastavení odklonů atd. stačí se kouknout na pár závodů z BTCC a bude to všem jasné...

Spíš bych to obrátil, ty si musíš říct, na co budeš auto používat (jak a kam s tím chceš jezdit, co chceš jezdit za gumy a podobně) a já ti podle toho postavím povozek, geometrii a najdeme vhodné tlaky v pneu, aby to vydrželo a fungovalo, v tom je ten zakopaný pes a není to o tom, jestli si tam dáš podvozek zelenej, modrej nebo červenej... Všude se řeší jestli tyhle pružiny fungujou nebo tyhle tlumiče, ale že většina těch lidí má naprosto nevhodné sladění podvozku kompletně, se vlastně vůbec neřeší...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 14:43   Citovat  

je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 14:55   Citovat  

Dany napsal:
Spíš bych to obrátil, ty si musíš říct, na co budeš auto používat (jak a kam s tím chceš jezdit, co chceš jezdit za gumy a podobně) a já ti podle toho postavím povozek, geometrii a najdeme vhodné tlaky v pneu, aby to vydrželo a fungovalo, v tom je ten zakopaný pes a není to o tom, jestli si tam dáš podvozek zelenej, modrej nebo červenej... Všude se řeší jestli tyhle pružiny fungujou nebo tyhle tlumiče, ale že většina těch lidí má naprosto nevhodné sladění podvozku kompletně, se vlastně vůbec neřeší...

jasně s tím souhlasím... tuhle informaci mám již z typer fora Úsměv

spíš mi nyní šlo o celkové doplnění té diskuse o spotřebě pneu Je to tam.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 14:58   Citovat  

master88 napsal:
jasně s tím souhlasím... tuhle informaci mám již z typer fora Úsměv

spíš mi nyní šlo o celkové doplnění té diskuse o spotřebě pneu Je to tam.

Tak to bude nějaký kvalitní fórum pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 15:01   Citovat  

Dany napsal:
Tak to bude nějaký kvalitní fórum pořádnej výtlem

jj. kecá nám tam do toho furt jeden s takovou modrou hondou pořádnej výtlem
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.8.2010 , 19:05   Citovat  

master88 napsal:
jj. kecá nám tam do toho furt jeden s takovou modrou hondou pořádnej výtlem

JJ, několikrát už ho chtěli odstavit, ale je to admin pořádnej výtlem
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.8.2010 , 13:56   Citovat  

665+1 napsal:
Přežil jsem noční závod na Honday 2010 s podvozkem od Danyho. Byla to pěkná zabíračka po rozbitějších klikatých silnicích včetně jednoho vožralyho kreténa chodce mezi vesnicema, kterej mi malem přivodil infarkt. Myška na zaflastrovaný silnici ve vyšší rychlosti a nějaký to prudký brzdění srnečky, zajičci nebo ježci ... a XYZ držel jak židovská víra. PS: a nepotřebuju chránič na zuby

Jen aby to nebylo na repasi podvozku, víš jak ta čína málo vydrží pořádnej výtlem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Čína XYZ a TypeR ultras na okruzích...
Fórum: Videa
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina