Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ma smysl ladit Civica 7g EP1?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
CJMonty je teď offline  CJMonty
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 10:55   Citovat  

Nazdarek,
diky vcerejsi zkusenosti, se svym civicem jsem zacal premyslet jak tomu autu trochu vykonove pomoct.
Predem rikam, ze nehodlam delat zadne upravy na motoru. Chci pokud mozno zachovat spotrebu a auto denne pouzivat, cili nehodlam resit ze auto nejede protoze nejaka uprava ktera se v motoru udala dela neplechu.
Dale upozornuju, ze nemam zadny zkusenosti s upravami auta, takze netusim cemu verit a cemu ne.

Z diskuzi tady na foru jsem vycetl, ze svody se zbytkem vyfuku a CAI nejakyho konika pridat muzou.
Cili se ptam ve chvili kdy zacnu tohle resit na co se mam pripravit?

Jsem schopnej namontovat si to sam nebo budu potrebovat zavezt auto do servisu(berte v uvahu mou vrozenou levorukost, povolit par sroubku problem neni ale pokud by to zahrnovalo nejaky zasahy do konstrukce auta nebo dilu jsem asi nahranej)?

V jakych cca cislech se bude narust pohybovat (cili jestli ma vubec smysl do toho ty love rvat)?

Budou potreba nejake dalsi upravy aby tohle vubec melo smysl?

Jinak jen tak pro info o cem vlastne premyslim:
tohle
tohle
tohle

Privitam jakekoliv postrehy stejne jako jakekoliv reference na danou firmu, pripadne jeji vyrobky.
V zasade jsem ohotnej za to ty prachy dat pokud to bude mit nejakej realnej efekt.
A prosim drzte se tematu, vsechny OT budu mazat a kdo bude moc zlobit dostane kartu Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 11:18   Citovat  

Ty odkazy nefungujou a osobně si myslím, že z 1,4 bez přeplňování moc veliký nárusty výkonu nevykřešeš, odhadem 5-10 koní, když budu veliký optimista 15 koní a zahučí v tom pár desítek tisíc korun a tak by sis měl říct, jestli to u takového auta má vůbec význam. Tohle je dilema a pokud chceš být vyjímečný a mít "poladěnou" 1,4, tak proč ne Úsměv
   Návrat  
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 11:22   Citovat  

rotker napsal:
Ty odkazy nefungujou a osobně si myslím, že z 1,4 bez přeplňování moc veliký nárusty výkonu nevykřešeš, odhadem 5-10 koní, když budu veliký optimista 15 koní a zahučí v tom pár desítek tisíc korun a tak by sis měl říct, jestli to u takového auta má vůbec význam. Tohle je dilema a pokud chceš být vyjímečný a mít "poladěnou" 1,4, tak proč ne Úsměv

Odkazy fungujou jenom je asi server dole Mrk jejich stranky ted jaksi nejedou to mi hlava nebere

Kazdopadne nejde mi o to mit nejrychlejsi EP1 na svete, jenom tomu proste trochu pomoct...
Nejsem sprinter takze kvuli nejakym lepsim casum to nedelam, spis mi jde o pohodli trochu vyssiho vykonu.
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 11:26   Citovat  

a o co ti jde? spatne se predjizdi bo co?

imho je nekolik cest
- turbo nebo kompresor. Nejlip aby to zaclo fachcit jen ve vyssich otackach
- swap
- nejak to odlehcit
- zkratit prevody
- instalace nitra pro ucely predjizdeni :)

a asi se nevyplati vubec do toho investovat. :) to myslim je tak na 80%
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 11:30  Naposledy upravil Hlavator dne 6.8.2010 , 11:32, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

taky myslim,ze zbytecne vyhozene penize..ja osobne u sveho vyladil tak maximalne KN air filter do origo boxu,iridiove svicky+sportovni kable..nemyslim,ze clovek u tehle aut muze nahonit vykon..spis sem doladoval neco malo z EK4 v mem pripade..rozpera,zadni stabik atd..ale vykonostne myslim,ze to nema fakt cenu az na par malickosti,ktere jsou spis stejne jen o lehci a mene caste udrzbe ci vymene nez o vykonu

BTW: co to bylo za zkusenost..ze by kara v protismeru pri predjizdeni? na to se vyplati radit 2jku Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 11:32   Citovat  

Tomu rozumím, ale ona i trocha toho výkonu navíc stojí docela dost peněz a za půl roku stejně dospěješ k závěru, že to nejede podle tvých představ a stejně půjdeš a koupíš něco výkonnějšího a to co narveš do té 1,4 ti stejně pak nikdo nezaplatí a nebo to neprodáš. Osobně si myslím, hrabat pár koní na motoru už bez vstupního potencionálu je ztráta času a peněz, ale třeba se mýlím, je tu spousta jiných lidí zasvěcenějších do této porblematiky a mojí dedukci budou vyvracet HaHaaa
   Návrat  
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 11:39   Citovat  

Hlavator napsal:
BTW: co to bylo za zkusenost..ze by kara v protismeru pri predjizdeni? na to se vyplati radit 2jku Velmi šťastný

Dalnice,pet lidi v aute, cca 150 tacho a mirnej tahlej kopecek... na kopecek jsem vyjel rychlosti zavratnych 90km/h na trojku... to me trochu dozralo

Jinak ty dily jsou svody, decat a CAI, dohromady cca 12kkc coz bych do toho byl ochotnej dat. Novy auto neplanuju, jsem s nim spokojenej jenom trochu toho vykonu navic... ma to 90 koni... kdyby se podarilo tech 100 byl bych spokojenej.
   Návrat  
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 11:41   Citovat  

Bud rad,ze jsi rad,ty "vykonovy pomahaci Mr. Green " a nech vykon na jindy.7G neni zadny lehky tintitko a s touhle motorizaci moc nevymyslis,nejaky iridiovy svicky a tlustsi kabely (pokud to vubec kabely ma,ja myslim,ze ne) ti vubec nepomuzou.Proste jsi uprednostnil stav pred vykonem a pokud nechces prekopat motor,nic s tim nenadelas,kdyz kone nejsou v motoru,vyfuk je tam nedostane.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 11:43   Citovat  

Hlavator napsal:
taky myslim,ze zbytecne vyhozene penize..ja osobne u sveho vyladil tak maximalne KN air filter do origo boxu,iridiove svicky+sportovni kable..nemyslim,ze clovek u tehle aut muze nahonit vykon..spis sem doladoval neco malo z EK4 v mem pripade..rozpera,zadni stabik atd..ale vykonostne myslim,ze to nema fakt cenu az na par malickosti,ktere jsou spis stejne jen o lehci a mene caste udrzbe ci vymene nez o vykonu

offtopic Ty bys tomu pomohl jinou převodovkou na D-motor... Mrk

offtopic Já čekal,kdy to přijde... Velmi šťastný

Obávám se,že z té 1.4 toho moc nevykřešeš... Těch 10poníků vhodným sáním a výfukem snad jo... Pak leda turbínu nebo kompresor,ale docela by mě pak zajímala STK... to mi hlava nebere
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 11:44   Citovat  

To chce odlehcit = nechat lidi pod kopcem s tim, ze je vezmes pri zpatecni ceste HaHaaa

A ted vazne. Bud lehce prifouknout, asi kompresorem .. nebo nic nedelat. Na velke N/A narusty, nacez kroutaku, to je moc malej moturek KO

Jak tu pisou. Lepe prodat a koupit si silnejsi OK
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 11:45   Citovat  

a nebylo by lepší tu 1,4 vyměnit za 1,6 sport ? (nemyslím swap ale celý auto)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 11:46   Citovat  

RENo má pravdu - kup si Sporta. Mrk

Rom. snad nějakýho má nebo Egy přemýšlel o prodeji a koupi Acca..
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 11:51   Citovat  

Ahoj.
Byt tebou,tak se na to bud uplne vyprdnu,nebo:
-turbo
-mel bych tu pro tebe 1.6 (81kW) za pak slupek
-1.6 turbo
-na ty 1.4toho moc neni (ale s pistama a vackou by jses za dane penize dostal tak nejdal)
-koupit si dalsi (levny) auto na zabavu

Pro zlepseni zvuku sani muzes vyhodit rezonator sani a k airboxu si natahnout hadici (to jsem udelal ja a zvoucek je fakt libovej,ale zatim saju horkej vzduch z prostoru za motorem Se stydím )-samo sebou to nic neprinese,pravdepodobne spis naopak HaHaaa ...ale ten zvuk muhehe Kdyz jezdis normalne,tak to nejde vubec poznat,to az tak za pul plynem se to zacne ozyvat.Je silene hluboky,jak z nejakeho vysokoobjemoveho brutalu pořádnej výtlem

Odkazy mi zatim taky nejedou.
Mrkni taky na tudy odkaz ale je nutna registrace pro nahlizeni do fora,stoji to ovsem za to.Je to predevsim na C6g 1.4

Ja byt tebou,tak si koupim jiny (dalsi) auto,anebo D16V1+ tudy odkaz ojnice s pistama (pro 1.6) a turbo.Naladit tak, aby tlacilo az tak od 3500.To by se krasne dalo jezdit i na spotrebu narozdil od vysokokompresni atmosfery Lucy Jelo by to vic jak type-r (EP3) Lucy Lucy

Kolik jsi vlastne ochotny investovat kouř
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 11:52   Citovat  

Hellborn napsal:
offtopic Ty bys tomu pomohl jinou převodovkou na D-motor... Mrk :

ja vykon nehonim..me to tech 180 i ve ctyrech jede Mrk ja spis radeji tu spotrebu mam rad kdyz to moc nezere..me moje delsi prevodovka vyhovuje Úsměv

jinak ta vymena za Sport se mi zda jako prihodna,ale zase chapu,ze nekdo ma auto ktere je bez problemu a tezko se ho vzdat a nemit jistotu,ze ten Sport bude taky drzak to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 12:01   Citovat  

Aha,jsem to psal moc dlouho Velmi šťastný
No,ale nej by bylo kompresor tudy odkaz a pro ecu Dastek Unchip Q nebo taky AEM dela nejakou takovou podobnou kouzelnou krabicku,co se zapoji mezi ECU a vsechny snimace a akcni cleny motoru a da se to komplet naladit.Pokud by jsi chtel na OBD1 (P06),tak by byla (podle me) nutna hlava s rozdelovacem (takova z D15B2,kterych jsou vsude hromady za "pusinku",by byla idealni),avsak jsem nepocital bysledny kompresni pomer.
Takze asi nejlevnejsi a nejvetsi skok dopredu by byl ten kompresor (+saci manifold z Al slitiny /namisto toho plastoveho/ +uprava ECU).To mas taaak 30tis by woko +-
Ale bylo by to rychle,pomerne hodne rychle Lucy
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 12:04   Citovat  

A prevodovku, jak jiz bylo zmineno, taky moc nepokratis,kdyz je uz tak fest kratka.
Ta pro 1.6,co mam, je ouplne stejna, az na 2.° ,ktery je delsi jen nepatrne (v omezovaci to dela podle propoctu asi + 4MPH,takze neznatelne).

Jo a na STK šuk
Flaska ohnive domaci vody to poleci Velmi šťastný
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 12:12  Naposledy upravil Fish dne 6.8.2010 , 12:18, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Na začátku topicu je jasně řečeno,že nechce zasahovat do motoru a všichni už doporučují turbo a kompresory,jako by bylo úplně primitivní předělat motor na přeplňovaný Velmi šťastný.
Trochu tomu můžeš pomoct filtrama a výfukem,ale zase na úkor hluku. Já radím snížit podvozek a nasadit menší disky. Tím si zkrátíš převodovku a auto výrazně ožije. Navíc disky můžeš kdykoliv sundat a prodat zvlášť. Nebudeš na tom tratit....
   Návrat  
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 12:14   Citovat  

No zatim koukam jako bejk, ze se tu rodi pomerne zajimavy nazory k tematu. To jsem necekal. Dekuju panove.

Jinak auto menit nehodlam, to je asi hlavni duvod proc si pohravam s touto myslenkou. Ve chvili kdy budu menit auto tak uz to bude neco vetsiho typu Acco pripadne a to by bylo mnohelm lepsi, CR-V.

Cenove se hodlam pohybovat do 15kkc. Vic ani rana. Ze to hodnotu auta nezvedne mi je celkem burt, delam to pro sebe a ne pro nekoho dalsiho.

Odlehceni u rodinneho auta taky nevidim nejak ruzove, predpokladam ze brzy budu stejne resit veci jako detskou sedacku a podobne, takze tudy moje cesta taky nepovede.

Btw. kdyz se tady tak castove vyskytuje nazor prifouknout to...
Podle me to teda je jak jit na mouchu kanonem a nesplnuje to jak pozadavky na cenu tak pozadavky na kazdodenni provoz, prece jen montaz a odladeni si vezmou nejakej cas + spolehlivost taky nevim jaka bude.
   Návrat  
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 12:41   Citovat  

Ty linky uz by mely jet Mrk
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 12:48   Citovat  

no vzhledem k tomu ze je to fakt 1.4ka tak bych se na to vyprd, myslim si ze utopis akorat penize a stejne to o moc lip nepojede Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 12:56   Citovat  

tak zastavba kompresoru zas takovej problem treba neni... ale zas ti stoupne spotreba... leda tam udelat el.magnetickou spojku a kompresor si nejak zapinat/vypinat. Ale je recht, ze beztak neni do 12ti tis.

Fakt zvaz vymenu auta... bud 1.6ka v ty samy kastli, tou jsem jel a celkem se to hejbe. Nebo rovnou kup accorda nejakyho nebo to crv. To je ultimatni cesta vpred.

btw: Fishuv navrh s mensima kolama ma neco do sebe. Sice to bude vypadat divne trosku mozna, ale prispeje to k oziveni a je to jednoduchy reseni. nebo pak zasah do stalyho prevodu, ale to zas bude vic rvat pri dalnicnich rychlostech a spotreba tam taky asi stoupne. A mensi kola zas budou vic padat do nerovnosti, takze na ukor pohodli a tlumeni nerovnosti. Je to marny.
   Návrat  
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 13:26   Citovat  

Asi je to fakt marny:) Cekal jsem od zdejsich zarikavacu koni nejaky eso v rukavu, ale zjevne nic nemaj Úsměv

O tech mensich kolech jsem uvazoval ale zase na druhou stranu nehodlam se vzdat toho pohodli ktery mam v aute dneska.
Zasahovat do motoru nechci a prijde mi zbytecny huntovat motor kterej ma nalitano 56kkm.

Casem se ukaze co se bude dit... Diky za nazory, usetrili jste mi par tisicovek a ja budu zase klidne spat Úsměv
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 13:46   Citovat  

U tvého je problém malý obsah motoru (malý krouťák) a těžká kastle.
A jak známo obsah ničím nenahradíš. Mrk
Aby to líp jelo, tak potřebuješ větší krouťák a ne víc koní. Nějaké koně upraveným sáním a výfukem naženeš, ale krouťák neznatelně. Krouťák zvedneš jedině přeplňováním.
A vzhledem k částce, kterou jsi ochotný investovat, to opravdu nemá smysl.
Pokud chceš aby to líp jelo, tak to prodej a kup něco silnějšího. To je opravdu nejjistější a nejlevnější cesta.
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 13:52   Citovat  

only technology is replacement of displacement...
speed's just a question of money. How fast you wanna go?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 14:13   Citovat  

CJMonty napsal:
Dalnice,pet lidi v aute, cca 150 tacho a mirnej tahlej kopecek... na kopecek jsem vyjel rychlosti zavratnych 90km/h na trojku... to me trochu dozralo

Jinak ty dily jsou svody, decat a CAI, dohromady cca 12kkc coz bych do toho byl ochotnej dat. Novy auto neplanuju, jsem s nim spokojenej jenom trochu toho vykonu navic... ma to 90 koni... kdyby se podarilo tech 100 byl bych spokojenej.

Pokud jen přistoupíš ke koupi výfuku a decatu, tak počítej s tím, že budeš muset koupit ještě programovatelnou ECU (cca 20000,-) a zakázat lambdu, jelikož ti bude svítit chyba motoru, jelikož tuším, že EP1 má taky 2 lambdy...
   Návrat  
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 14:18   Citovat  

rotker napsal:
Pokud jen přistoupíš ke koupi výfuku a decatu, tak počítej s tím, že budeš muset koupit ještě programovatelnou ECU (cca 20000,-) a zakázat lambdu, jelikož ti bude svítit chyba motoru, jelikož tuším, že EP1 má taky 2 lambdy...

je to dobrý Mr. Green tak tim je to myslim vyreseno Cool
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 14:27   Citovat  

Mr. Green všechno souvisí se vším HaHaaa takže to nech v sérii a k ušetřeným prachům si něco přihoď a kup si na vyblbnutí nějaký crx nebo nějakou EE9, teď je tu myslím na prodej jedna v top stavu lehce přes 50.000,- a EP1 nech jako užitkové rodinné auto je to dobrý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 14:39   Citovat  

rotker napsal:

To výfukové potrubí nemá díry na lambdy?

U C6g jsem měl kat pryč a stačil reset Ecu a nic nehlásila... Se stydím
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 14:50   Citovat  

Hellborn napsal:
To výfukové potrubí nemá díry na lambdy?

U C6g jsem měl kat pryč a stačil reset Ecu a nic nehlásila... Se stydím

Jenže C7G má ještě jednu lambdu za katem, která hlídá jeho funkci. Takže když tam kat nebude, ta druhá lambda to pozná (pokud jí elektronicky neoblbneš).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 15:03   Citovat  

tak ono by se dalo jezdit i se svitici kontrolkou, jeslti se to pak neprepne do nouzaku :) ale je to fuk, zaver je jasnej. Je to nesmysl s tim neco delat.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ma smysl ladit Civica 7g EP1?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina