Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Rozdělovač, civic 4g, netěsnost
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.8.2010 , 23:12   Citovat  

Zdravím, mám problém, přez rozdělovač mi teče olej na převodovku. Jak to zpravit? Ten těsnící kroužek co je u víka ventilů a nasazenej na rozdělovaču příruby je OK, ale netěsní to někde vevnitř toho rozdělovače, po vyčištění a ujetí 6km to byloo dost poteklý! Mám new olej a nechci ho všechen mít na převodovce:-D co s tím, jak na opravu, nebo mi někdo prodáte funkční, těsnící rozdlovač??? civic 4g, D16A6
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2010 , 6:48   Citovat  

-?????????????? to mi hlava nebere

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2010 , 7:36   Citovat  

Pokud ti to protéká skrz rozdělovač, je na vině gufero v rozdělovači. Stačí ho vyměnit. Problém je v tom, že je to atypický rozměr a musel by sis ho objednat asi z Japonska. V Čechách se mi ho nepodařilo sehnat. Objednal jsem si co nejpodobnější a s trochou úprav je jde použít.
Dokázal bych ti ho opravit nebo ti můžu poradit rozměr těsnění, co máš shánět, ale pozor - i rozebírání toho rozdělovače má svá úskalí.

Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2010 , 12:20   Citovat  

Minor napsal:
... i rozebírání toho rozdělovače má svá úskalí.

ty úskalí by mě taky docela zajímaly... apropo, dá se zaměnit to gufero z jiného rozdělovače? třeba d15b2?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2010 , 19:43   Citovat  

U rozdělovačů OBD0 musíš pořádně nahřát mosazné šroubky, co drží středový díl s ložiskem, jinak je povolíš kousek a pak urveš.
Zaměnit gufero lze, akorát ho asi nevyndáš ve stavu, aby bylo ještě použitelný.

Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2010 , 22:13   Citovat  

Minor: hm to jsem si myslel... mě to taky trošku netěsní (trocha oleje v rozdělovači) ale asi s tím nic neudělám, pokud to něčemu nevadí...

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 6:40   Citovat  

Minor napsal:
U rozdělovačů OBD0 musíš pořádně nahřát mosazné šroubky, co drží středový díl s ložiskem, jinak je povolíš kousek a pak urveš.
Zaměnit gufero lze, akorát ho asi nevyndáš ve stavu, aby bylo ještě použitelný.

musím dodat ze my jsem nahrivali važne hodne (na hliniku se skvařil bordel) ale lepidlo bylo tak stary a vyhraty že se všechny sroubky urvali. TAkze si pripravte COčko a maticky Mrk. Osobne bych to uz nikdy nechtel delat.
Stím prehazovaním gufer z jineho modelu me to taky napadlo ale bohuzel gufero vazne nedostanes ven je tam uplne zarostly. Mozna kdyby se to neak opatrne nahralo tak by to slo ale cert vi.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 7:09   Citovat  

kámoš mi dovezl rozdělovač z céra, ale na pohled je jiný, tak asi ani fungovat nebude co? Jinak nemá někdo naprodej rozdělovač na d16a6, SOHC!!!?

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 7:18   Citovat  

ja bych zkusil oslovit dobre znamou firmu auto matejcek. Je schopny sehnat opravdu zazracne lecos.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 7:35   Citovat  

bitkaři,byla oslovena,neumí Smutný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 8:27   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
kámoš mi dovezl rozdělovač z céra, ale na pohled je jiný, tak asi ani fungovat nebude co? Jinak nemá někdo naprodej rozdělovač na d16a6, SOHC!!!?

Rozdělovač z DOHC crx má označení TD-03U, ty bys měl mít TD-02U. U céra je kromě napájecího dvoupinového konektoru ještě konektor s 5 dráty, ty máš se 7. Použít z céra u tebe nejde.
Rozdělovač na SOHC nejspíš mám, ale problém s guferem bude mít po těch letech skoro každý.
Myslím si, že s gufery, co mám, dokážu tvůj opravit, dělal jsem takhle už jeden na své auto a bylo to v pořádku. Zažil jsem nedávno i jakýmsi mechanikem "opravený" rozdělovač s novým neorigo guferem, práce stála litr, nicméně rozdělovač byl jak průtoková olejnička. Takže ono to fakt není až tak snadný.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 14:14   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:

tento rozdelovac ma v bazaru ZITEC omylem jsem ho objednal a pak jsem zjistil ze je to na SOHC takze ho tam ma je uplne novej dovezenej s USA spracovani super cena 5tisic kc

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2010 , 14:19   Citovat  

ale pokud nechces uplne novej urcite to jde opravit. neni to vubec slozite. rekl bych ze cenove to vyjde na 500kc(chce to soustruznika) i s novym loziskem pokud dokazes rozdelovac rozdelat doma sam.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 10:32   Citovat  

Tak zatím jsem udělal domácí opravu tzv. na koleni Velmi šťastný , motorovým silikonem sem zapiplal spáry kolem hřídele ze strany k víku ventilů a ještě jsem tam nacpal těsnící kroužek, co se dává do kohoutků na vodu. Pak jsem tam dal podložku a ten unašeč,vrazil tam ten čep a nazadil na motor. A sem zvědav jak dlouho to vydrží, touto opravou si myslím že sem nic pokazit nemohl, a zabránit tak uniku oleji sem zabránil aspon na nějakou dobu, a na jakou??? to se uvidí... sem tam to omrknu a uvidím jestli to zhořelo, nebo to drží.... co vy na to? hlavně mě neukamanujte:-DVelmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 10:42   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Tak zatím jsem udělal domácí opravu tzv. na koleni Velmi šťastný , motorovým silikonem sem zapiplal spáry kolem hřídele ze strany k víku ventilů a ještě jsem tam nacpal těsnící kroužek, co se dává do kohoutků na vodu. Pak jsem tam dal podložku a ten unašeč,vrazil tam ten čep a nazadil na motor. A sem zvědav jak dlouho to vydrží, touto opravou si myslím že sem nic pokazit nemohl, a zabránit tak uniku oleji sem zabránil aspon na nějakou dobu, a na jakou??? to se uvidí... sem tam to omrknu a uvidím jestli to zhořelo, nebo to drží.... co vy na to? hlavně mě neukamanujte:-DVelmi šťastný

hmm podle me to neni dobre, ten olej by se tam mel dostat protoze se to tim maze...zadne lozisko tam NENI!!! takze se treni mezi hlinikovym obalem a tou hridelkou neak mazat musi Velmi šťastný. Nechci kecat nevim presne.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 10:57   Citovat  

Jsou tam dvě kritická místa. Průnik oleje kolem těla rozdělovače zpod víka motoru - tam se pochopitelně nic nemaže, protože rozdělovač sedí pevně uložen na bloku motoru - průniku zabraňuje o-kroužek, který bývá časem a působením oleje a vedra ztvrdlý. Výrobní označení je W0133-1644276, rozměr 26.4x3.1mm. V Čechách jsem nesehnal. Lze použít něco podobného, tam to není tak zásadní. Prostě hlavní je, aby to těsnilo a olej nepronikal.
Druhé místo průniku oleje je kolem hřídele rozdělovače. Tam tomu brání právě gufero, které opět časem tvrdne a přestává fungovat. Označení je NOK BH3888E 15.1 (jiné označení zřejmě W0133-1640599 nebo F2100-65416), rozměry 12,5x22,5x5. A tohle gufero prostě v Evropě, vyjma snad Anglie, sehnat nelze (psal jsem i dodavateli NOK do Německa). Nejbližší rozměr, co lze sehnat, je 12,3x22x5, ty používám já, a rozdíl dotěsňuju lukaprenem.
Samotné ložisko rozdělovače se nijak nemaže a olej nemá pronikat ani dovnitř kolem hřídele, ani kolem uložení rozdělovače.
Případně lze použít gufero s větším vnějším průměrem, v tomto případě myslím 23mm, a na soustruhu k tomu patřičně upravit lůžko, ve kterém je gufero uloženo. 0,5mm lze ubrat bez problémů.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 11:04   Citovat  

takže to mám dobře opravený Je to tam. Je to tam. Je to tam. Je to tam.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2010 , 23:58   Citovat  

tak dneska jsem najezdil 50km styl brzda plyn, kotouče mi kouřily jak konvica s vodou, a z rozdělovače teklo jak z nejnažhavenější buchty na světě Velmi šťastný HaHaaa , takže na wc , má oprava selhala. Když jsem dojezdil pilu, dal jsem pauzu 1h a jel dom, tak mi při plným plynu na dvojku začal cukat motor, je to možný že to je tím zalitým rozdělovačem olejem? Jinak ještě musím dodat, že jsem tam bohužél neměl žádný vzduchový filtr, jelikož jsem nemohl najít nástavec na jeho přidělání... Se stydím

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 6:38   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
tak dneska jsem najezdil 50km styl brzda plyn, kotouče mi kouřily jak konvica s vodou, a z rozdělovače teklo jak z nejnažhavenější buchty na světě Velmi šťastný HaHaaa , takže na wc , má oprava selhala. Když jsem dojezdil pilu, dal jsem pauzu 1h a jel dom, tak mi při plným plynu na dvojku začal cukat motor, je to možný že to je tím zalitým rozdělovačem olejem? Jinak ještě musím dodat, že jsem tam bohužél neměl žádný vzduchový filtr, jelikož jsem nemohl najít nástavec na jeho přidělání... Se stydím

aj aj aj, s takovou opravou jezdit kudlu? to se nedela. Je mozny ze to mas cely zality olejem a uz ti to nehazi jisru tak dobre jak by melo.
urcite to oprav stylem vetsi gufero a vybrus ulozeni na gufero levna a nejlepsi oprava.
jak ti to jelo bez filtru? HaHaaa

jazzik je teď offline  jazzik
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 8:13   Citovat  

a ja si myslel,ze sem dobytek lepit si boty polyurethanem Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný hodne stesti s opravou,nezda se to jako nejhorsi a nejdrazsi varianta nastesti pro tebe Úsměv
jeste ze mame MINORka Úsměv Honda

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 9:35   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:

kolik ti toho materiálu zůstalo na místě a kolik docestovalo do vany a následně na sítko sacího koše po tvém ježdění?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 14:06   Citovat  

PAKO napsal:
kolik ti toho materiálu zůstalo na místě a kolik docestovalo do vany a následně na sítko sacího koše po tvém ježdění?

pravidlo: když bastlím tak pořádně Velmi šťastný offtopic sorry musel jsem meetallll

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 21:33   Citovat  

zhodím rozdělovač, vysoustružím osazení a dám tam gufero! to bude nejlehčí... Nebo když povolím ty ludry šruby co nemají žádnou hlavu, jsou hladký a s konusem. Tak pak co? Jinak sem ho dnes rozdělal, vyčistil, vyfoukal, projel a už necukal, byly olejem zanesený ty čudle čtyři, na fajky... A bez filtru? jede to jak svina, ale zvuk jak subaru, jakoby to to jelo na 3válce, ale jede to jak na 5Velmi šťastnýVelmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 13:06   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
zhodím rozdělovač, vysoustružím osazení a dám tam gufero! to bude nejlehčí... Nebo když povolím ty ludry šruby co nemají žádnou hlavu, jsou hladký a s konusem. Tak pak co? Jinak sem ho dnes rozdělal, vyčistil, vyfoukal, projel a už necukal, byly olejem zanesený ty čudle čtyři, na fajky... A bez filtru? jede to jak svina, ale zvuk jak subaru, jakoby to to jelo na 3válce, ale jede to jak na 5Velmi šťastnýVelmi šťastný

Jak moc si ho rozdelal uplne celej? podarilo se ti povolit ty 3 sroubky co jsou lepeny? to je desny je dostat ven.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 15:03   Citovat  

ne ne, ještě jsem ho uplně nerozdělával, no a ty tři šroubky, co mají tak blbou hlavu, ty mám jako povolit jak? nařezat pilkou drážku na plochej šroubovák nebo jak???nebo ubrousit nějak? a to jsou matky, nebo hlavy šrubu?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 15:27   Citovat  

To jsou hlavy mosazných šroubků a existuje na ně extra hvězdičkový nástavec s dírkou uprostřed. Když je nařežeš pilkou, hlavička se ti rozpadne a budeš je muset odvrtat.
Musíš je povolovat opatrně a hodně nahřát, jinak je urveš.
No, ono je nejspíš urveš tak jako tak:)
Dřív jsem nahříval hlavičku, teď nahřívám spíš tělo, ve kterém jsou uložené, případně oboje.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 15:30   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
ne ne, ještě jsem ho uplně nerozdělával, no a ty tři šroubky, co mají tak blbou hlavu, ty mám jako povolit jak? nařezat pilkou drážku na plochej šroubovák nebo jak???nebo ubrousit nějak? a to jsou matky, nebo hlavy šrubu?

Jsou to srouby.ted nevim jakou hlavu maji ale myslim ze u me normalni plochej sroubovak a pokud ne stejne mame veskere naradi takze v tom problem nebyl. Problem je v tom ze u me byly nalepene a za tu dobu se nedaji povolit. ustipnou se a pak ti nezbejva nic jineho nez COčkem přivarit maticku nahrivat horkovzdusnou pistolou uplne co nejvic (idealne se skvari bordel) a pomalicku povolovat a pak se zas ustipne zas navarit a povolovat...je to drbarna... meetallll

a vubec myslime ty stejne sroubky? drzi takovou konstrukci pul oblouk a pod nim je lozisko. je to hned kdyz oddelas palec. uz je to neaka doba mozna si to spatne vybavuju.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 21:25   Citovat  

tak mám jasno! Rozdělávat to nebudu! Takže bych rád tímto oznámil, že koupím rozdělovač na d16a6 za rozumnou cenu, jelikož mě přesgtavba už stála miliony a nedám do toho už ani kačku sem si řekl HaHaaa a nebo vymyslím nějakou tu opravu s guferem z venkovní strany.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 21:29   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
tak mám jasno! Rozdělávat to nebudu! Takže bych rád tímto oznámil, že koupím rozdělovač na d16a6 za rozumnou cenu, jelikož mě přesgtavba už stála miliony a nedám do toho už ani kačku sem si řekl HaHaaa a nebo vymyslím nějakou tu opravu s guferem z venkovní strany.
no tak ja si myslim ze levnej vyjde to spravit nez kupovat rozdelovac co je ok, a nikdy nevis ze ti to nepotece za mesic znova..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 21:39   Citovat  

co by stál rozdělovač lidi?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Rozdělovač, civic 4g, netěsnost