Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
problikava olej z kopce
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2010 , 19:03   Citovat  

čau,
mám problém (motor D16Z5), jedu z kopce velice prudkého kopce! ve kterém je velice prudká vracečka na levou stranu, jedu docela rychle a problikne kontrolka oleje. Sejde se několik faktorů dohromady: jízda z kopce cca 40° + prudké brzdění + prudké zatočení DOLEVA. Je to Šternberská trat ecce homo pro závody do vrchu.
Pokud jedu podobnou vracečku na pravou stranu tak se mi to nestane. Deje se to jen pokud jedu z kopce do kopce to nedělá.
Oleje mám dostatek v půlce rysky-kontroloval jsem hned po probliknutí.
Jak je to možné že problikne? Je to špatně konstrukčně řešené? nebo je problém jinde? Pokud startuju studeny motor kontrolka oleje sviti cca 2sekundy zmatenej.
Mam z toho docela strach. Měřák na tlak olejového čerpadla nemám.

diky za všechny rady a poznámky k tématu Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2010 , 19:12   Citovat  

něco je špatně

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2010 , 19:17   Citovat  

posero napsal:
něco je špatně

kde mam hledat?

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2010 , 19:34   Citovat  

prvně bych se ujistil že neni chyba někde mězi čidlem a kontrolkou, pak už bych asi jen čekal

Kutlas je teď offline  Kutlas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2010 , 19:36   Citovat  

Myslím že pumpa už nemá dostatečnej tlak a vté zatáčce to může zapříčinit přelívajicí se olej . Pokud nemam pravdu omlouvám se

Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2010 , 19:44   Citovat  

No proste se ti odliva olej ve vane, je mozny ze cerpadlo uz to ma za sebou a tak klesne tlak. Jinak bych teda rad videl ten kopec 40° Velmi šťastný ten bys nedal ani v Hummeru Úsměv

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2010 , 19:49   Citovat  

40° kopec by se rovnal horolezecke stene Velmi šťastný

shaman23 je teď offline  shaman23
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2010 , 20:33   Citovat  

akdyž to blikne stane v táhlý zatáčce?

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2010 , 21:15   Citovat  

Dolil bych k risce MAX a zkusil ten úsek projet znova.
Jaký olej a jak starý tam máš? A jaký olejový filtr?
To že kontrolka po studeném startu svítí déle ti dělá jak dlouho?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2010 , 5:18   Citovat  

citace:
Měřák na tlak olejového čerpadla nemám
tím bych začal , budeš vědět co se děje,kolik to tlačí a podle toho se budeš muset zařídit.buď go motoru nebo jen uprava vany ,sacího koše atp.
citace:
Pokud startuju studeny motor kontrolka oleje sviti cca 2sekundy
- toť otázka , buď jen špatnej zpětnej ventil ve filtru a nebo .... viz tlak

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2010 , 6:13   Citovat  

mě se tohle běžně dělo s d15b2 když jsem měl cca v půlce mezi min max oil ,a dával jsem si zatáčky víc jak běžnou jízdou.a vždy bliklo při nástupu do zatáčky)když se oil odleje jak vlna.

apropo 40%centní chlapci,vás bych do skal nevzal ...měli by jste evidentně problémy již na louce Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2010 , 7:08  Naposledy upravil oorrbb dne 7.7.2010 , 7:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Petr 78 napsal:
Dolil bych k risce MAX a zkusil ten úsek projet znova.
Jaký olej a jak starý tam máš? A jaký olejový filtr?
To že kontrolka po studeném startu svítí déle ti dělá jak dlouho?

olejh mam valvoline 10w40, filtr asi Filtron, statrej je cca 2mesice ma najeto 5 tisic. To ze kontrolka sviti dele dela od toho co jsem to auto koupil takze asi 9 mesicu :-/

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2010 , 7:10   Citovat  

monty napsal:
citace:
Měřák na tlak olejového čerpadla nemám
tím bych začal , budeš vědět co se děje,kolik to tlačí a podle toho se budeš muset zařídit.buď go motoru nebo jen uprava vany ,sacího koše atp.
citace:
Pokud startuju studeny motor kontrolka oleje sviti cca 2sekundy
- toť otázka , buď jen špatnej zpětnej ventil ve filtru a nebo .... viz tlak

kde koupim takovej měřák na hondu? pomuzes mi s vyberem?

po tom startu to dela porad aj kdyz jsem menil olej s filtrem a to jsem delal uz 3x, jeste jeden poznatek kdyz kontrolka oleje zhasina udela to takovej syčivej-bzucivej zvuk

myslis ze motor dostal pokourit nedostatecnym mazanim? a musim delat GO?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2010 , 11:14   Citovat  

Cau,

na netu jsem nasel měřák tlaku oleje který se asi šroubuje tam jak je čidlo tlaku oleje. Nasel jsem i Y rodvojku (predpokladam ze to je proto aby tam byl snímač na palubovku a snímač na přídavný budík) a závitové mezikroužky (prosim o osvetleni k čemu to je).
Pak jsem nasel budíky ale ze strasnou stupnicou 0-100PSI. Podle manuálu udělám na volnoběh 10PSI(minimum) a ve 3tis 20PSI(minimum). Je to minimalní hodnota nevim kolik je normal. Stejně mi přijde scestný mít to do 100PSI Velmi šťastný. Nebo se ten tlak primo úměrně zvedá s otačkama až do 7tisic??? to předpokladam že ne.

dik za odpoved

Luba je teď offline  Luba
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2010 , 11:18   Citovat  

Pokud jezdíš tak, jak píšeš, tak nechápu, proč máš olej mezi ryskama - dolij ho na max. Úsměv
Pokud máš nový filtr apod. a svítí ti po nastartování 2 vteřiny kontrolka oleje, něco je 100% špatně a bude to nejspíš olej. čerpadlo.

Být tebou, řeším to rychle, je to časovaná bomba - ale nechci tě strašit, třeba nemám pravdu... Úsměv

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2010 , 11:30   Citovat  

oorrbb napsal:
kde koupim takovej měřák na hondu? pomuzes mi s vyberem?

po tom startu to dela porad aj kdyz jsem menil olej s filtrem a to jsem delal uz 3x, jeste jeden poznatek kdyz kontrolka oleje zhasina udela to takovej syčivej-bzucivej zvuk

myslis ze motor dostal pokourit nedostatecnym mazanim? a musim delat GO?

přesně to bzučení co popisuješ už jsem u jedné ED9 zažil , také zhasínala dlouho po startu a brzy pak zaklepala na klice Smutný

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.7.2010 , 11:46   Citovat  

oorrbb napsal:
Cau,

na netu jsem nasel měřák tlaku oleje který se asi šroubuje tam jak je čidlo tlaku oleje. Nasel jsem i Y rodvojku (predpokladam ze to je proto aby tam byl snímač na palubovku a snímač na přídavný budík) a závitové mezikroužky (prosim o osvetleni k čemu to je).
Pak jsem nasel budíky ale ze strasnou stupnicou 0-100PSI. Podle manuálu udělám na volnoběh 10PSI(minimum) a ve 3tis 20PSI(minimum). Je to minimalní hodnota nevim kolik je normal. Stejně mi přijde scestný mít to do 100PSI Velmi šťastný. Nebo se ten tlak primo úměrně zvedá s otačkama až do 7tisic??? to předpokladam že ne.

dik za odpoved

mrkni do faq tudy odkaz ,je to tam popsaný , včetně toho jak to províst, rozhodně ne čidlo na blok a už vůbec ne na rozbočce.jo,rozbočka je kvuli kontrolce případně kvuli teplotě.závitový mezikroužky je mě neznámej termín.
0-100 psi je normální rozsah , odpovídá to 0-7 bar , serivě je přepoušťák v čerpadle nastavenej na 5 bar měl by ho dosáhnout cca od 3 t (20psi =1,3 bar jako minimum ve 3t se mi zdá málo,co si pamatuju tak to bylo víc ,buď jsem sklerotik nebo to je chyba).osobně se mi to chová asi takhle při studeným oleji je na volnoběhu max tlak nad 7 bar(100psi) , pak s oteplováním oleje postupně klesá až někde k 1-1,5bar (14,5psi), při zvednutí otáček nad 2t pak stoupá někde kolem 6-6,5 bar (mám upravenej přepoušťák) , pokud jedu kudlu a olej přehřeju tak mi padne tlak na cca 5,5-6 bar.

edit: tak mi to nedalo a mrknul jsem se , pro dohc crx je v manuálu hodnota ve 3t ot /min 4,8 kg/mm2 (68psi)

co koupit ti neporadím , všeobecně mi přijde kvalita nic moc ,já mám obyč sadu za cenu kolem litru,teď se mi dostala do ruky sada cca kolem 3t a čidlo je stejný funkčnost podobná -jako základ to stačí, lepší jak kontrolka ale čekal jsem od toho víc.mám v plánu zkusit koupit čidlo -snímač tlaku pro alfu romeo , podle katalogu má mít závit M10x1 0-8 bar za cca 1200 ,snad když to montujou seriově tak to bude o něco lepší.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.7.2010 , 19:33   Citovat  

probehla diskuze na tema pozdniho zhasinani oleje a:

1) olejove cerpadlo mam objednane to vymenim
2) napadlo nas, kdyz to tak dlouze sviti za studena jestli to nejsou saly na klice, pokud jsou uz vybehane prolije se olej a nevytvori potrebnej tlak. Jakmile je motor zahratej zhasina jak ma - vymezi se vule a olej uz ma spravnej tlak.
setkal se stim nekdo?
nakonec se na ne stejnak mrknu a pocitam ze to nebude OK a udela komplet go motoru
jeste dodam ze motor neklepe Honda

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2010 , 14:36   Citovat  

Tak rozebral jsem olejove cerpadlo a jedna vec je na nem spatne a to ten pistek co je na pruzince. Dost spatne jezdil az se zasekl musel jsem ho sroubovakem odsprtnout. Jsou na nem viditelne drazky. Neak to resit nebudu mam uplne novou pumpu. Kdo by potreboval mam doma jednu bez pistku. Pricitam to predchozimu majiteli ktery asi lil spatny olej a ja liju olej dobrej a ten rozpustil ten hnus a ten asi zanesl olejovou pumpicku. Jinak motor je docela cistej (jeste aby ne kdyz uz jes 3x menil olej).
Pri te prilezitosti vymenim lozisko na spojce a setrvaku, gufirko na klice at to jezdi dlouho. PLus rozvody s vodni pumpou, manzety na poloosach, homokinetak, cepy ramen, cepy rizeni, silentblok motoru, silentblok zadni napravy...kdyz ji milujes neni co resit kouř CRX meetallll

Komu nezhasina olej prekontrolujtre si ten pistek nebo co to je. Da se k nemu celkem dobre dostat... Honda

Václav je teď offline  Václav
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 9:04   Citovat  

Když to tak čtu tak mě to docela vyděsilo. Po nastartování po delší době to mám se zhasnutím kontrolky taky horší a ten zvuk mi to vydává taky, nicméně mám měřák na tlak oleje a řekl bych že ty hodnoty tak nějak odpovídají těm co tu píšete...

Takže říkáte vyměnit čerpadlo. A jaké by jste mi doporučily, jakou značku???

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 12:51   Citovat  

Václav napsal:
Když to tak čtu tak mě to docela vyděsilo. Po nastartování po delší době to mám se zhasnutím kontrolky taky horší a ten zvuk mi to vydává taky, nicméně mám měřák na tlak oleje a řekl bych že ty hodnoty tak nějak odpovídají těm co tu píšete...

Takže říkáte vyměnit čerpadlo. A jaké by jste mi doporučily, jakou značku???

tak cerpadlo menit nemusis, staci vymenit ten pistek co je na te pruzince. Pokud si meril tlaky a je to ok.
K tomu se da dostat tak ze oddelas vanu a je tam imbus. U me byl problem v tom ze ten pistek vubec nesel ven z toho kanalku takze se mu muselo pomoct ze strany od motoru-tekze odsroubovani cele pumpy. Sice nevim jak zjistit jestli jsou/nejsou vydreny drazky i na tom kanalku.
Ja jsem to nechtel resit tak jsem koupil cerpadlo. Cnacka CNS cena 4tisice. obchod u ziteca
Jeste jsem to nenastartoval takze nevim jak to vsechno dopadne ale predpokladam ze to uz bude ok.

MikeD79 je teď offline  MikeD79
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 13:19   Citovat  

čus hoši...já mám trošku jinej problémek:
mě se ztrácí a pak znovu objevuje olej.... Ble Ble
už se mi několikrát stalo, že jsem chtěl změřit hladinu oleje (třeba po 3h stání) a měrka suchá...bylo mi to divné tak sem tam nalil litr oleje a po další hodině jsem byl přes max.Ještě několikrát se mi stalo, že jsem nic nenaměřil a po dalších hodinách tam olej byl.To nechápu Bueee nestojím z kopce, nechávám motor tak 2-3h odpočinout a pak kontroluji hladinu oleje a kde nic tu nic a pak večer tam mám přes max...(jen pro zajímavost, mám i knihu Honda Civic a tam se píše:kontrolujte hladinu oleje při každém čerpání poh hmot...no to bych se asi hodně divil Smutný .Máte stejnou zkušenost?

lemoun je teď offline  lemoun
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 13:20   Citovat  

ted mi to delalo na coupe taky vyndal sem ventilek co je za cerpadlem vycistil a vyvapoval i s dirou a dobry bylo trosku pridreny.a trvalo mu dyl nez se odmack aby propustil olej.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 14:03   Citovat  

MikeD79 napsal:
už se mi několikrát stalo, že jsem chtěl změřit hladinu oleje (třeba po 3h stání) a měrka suchá...bylo mi to divné tak sem tam nalil litr oleje a po další hodině jsem byl přes max.Ještě několikrát se mi stalo, že jsem nic nenaměřil a po dalších hodinách tam olej byl.To nechápu Bueee nestojím z kopce, nechávám motor tak 2-3h odpočinout a pak kontroluji hladinu oleje a kde nic tu nic a pak večer tam mám přes max...(jen pro zajímavost, mám i knihu Honda Civic a tam se píše:kontrolujte hladinu oleje při každém čerpání poh hmot...no to bych se asi hodně divil Smutný .Máte stejnou zkušenost?

tak to je ulet nemyslis? a jakej ten olej je? je citit benalem? je redenej vodou?
stejnak se mi to zda nerealne. chapal bych ho bylo honde ale kam se ztrati. Jak ti auto jede? kouri nekouri, jde ti bilej oblak z vyfuku?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2010 , 14:33   Citovat  

oorrbb napsal:
tak to je ulet nemyslis? a jakej ten olej je? je citit benalem? je redenej vodou?
stejnak se mi to zda nerealne. chapal bych ho bylo honde ale kam se ztrati. Jak ti auto jede? kouri nekouri, jde ti bilej oblak z vyfuku?

tak dávanej tam je olej Schell polosyn,cítit není,vodou snad ředěnej není,auto nekouří a ani nejede...netáhne. Se stydím

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 7:28   Citovat  

MikeD79 napsal:

Podle mě jsou 2-3hodiny málo. zkontroluj třeba druhý den a máš skutečnou hladinu OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 7:33   Citovat  

Na ten pístek se schválně mrknu, jinak včera jsem seště tak trochu sledoval tlaky a když nastartuju studený motor tak má na volnoběh tlak 4,5bar, při ohřátem oleji na 100-110stupnu mám na volnoběh zhruba 2bar a od 2tis.otáček nahoru nějakých 5bar

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 9:30   Citovat  

Václav napsal:
Podle mě jsou 2-3hodiny málo. zkontroluj třeba druhý den a máš skutečnou hladinu OK

2-3 hodiny málo??to mám čekat po výměně oleje do druhýho dne,abych mohl dolít? pořádnej výtlem

přijedu k benzince,natankuju,zkontroluju olej a odjíždim.. OK
kolik je to minut?

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 9:35   Citovat  

MikeD79 napsal:

dostrkáváš měrku jak máš,neopřeš ji při měření plastem jen o hranu?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 12:06   Citovat  

PAKO napsal:
dostrkáváš měrku jak máš,neopřeš ji při měření plastem jen o hranu?

měrku zastrkávám co to jde a je suchá, prostě suchá jako by tam skoro ani nebyl olej.....několikrát měřeno.
Podle mě je taky blbost čekat na olej 2-3hodiny...před Hondou jsem takový problém ještě neměl (zn VW, Audi).
Teď to mám prostě vychytaný...mám udělanou výměnu oleje na 15tis km, po 10tis km vyměním a je to! HaHaaa

Obsah fóra Honda-club.cz   
problikava olej z kopce
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina