Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Přepis auta do podnikání
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 21:52   Citovat  

Zdar pacienti,

nemáte někdo zkušenost s přepisem auta do podnikání? Mám jej napsáno na fyzickou osobu a chci si jej vložit do obchodního majetku ... defakto jde jen o to, připsat tam IČ ... je potřeba projít kompletním procesem (evidenčka / pojištění bla bla...) nebo to jde nějak rychlejc?

Díky za info je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 22:01   Citovat  

Jestli potřebuješ jenom nákladovat provoz vozidla, tak je i výhodnější mít v TP rodný číslo, jestli chceš mít v TP IČO tak se budeš muset pustit do přepisu auta, protože i když se jmenuješ nebo máš obchodní jméno stejný jako svoje tak je to jiný subjekt.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 22:07   Citovat  

Náklady uplatňuji teď, ale protože jsem plátce DPH a navíc se chystám auto poměrně dost draze opravovat, unikají mi zajímavé odpisy ... o tom, že jde o jiný subjekt vím a přepis je jasná věc, jen se ptám, jestli na to existuje nějaká zjednodušená forma nebo je potřeba projít celým procesem, jako při přepisu na jinou osobu.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 22:33   Citovat  

Tak teď jsem se do toho pěkně zamotal, určitě to jde, to je bez debat, ale postup abych si nevymejšlel bych věděl na 100% v pondělí. Koukám na web odboru dopravy a je tu formulář "Žádost o zápis změn údajů
v registru silničních vozidel" kde by teoreticky stačilo doložit jen ŽL + ty další náležitosti co úředníci chtějí a přepsali by v TP rodný číslo na IČO, pak už je jen "Přihláška k registraci vozidla do registru silničních vozidel" a to je ta klasika když se přihlašuje auto při koupi. Měl jsem totiž jedno auto na IČO a další na RČ a tím jednoduším formulářem jsem něco měnil v TP měnil, ale teď si už nevzpomenu co to bylo to mi hlava nebere

s DPH pak už žádný problémy nejsou, akorát doporučuju volit text na fakturách trochu citelně - třeba oprava řídící jednotky, výfuk bez nějakých extra specifikací atd. ať do toho nikdo nešťourá Velmi šťastný
   Návrat  
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 22:40   Citovat  

Já měl přesný opak firemáka jsem potřeboval vyvést na sebe jsem sám sobě šéfem takže se měnilo IČO na RČ a musel jsem si projít normál cestou klasickýho přepisu.. KO to snad ne je to sice rok a půl,ale že by se v tomhle státě něco změnilo k lepšímu o tom pochybuju
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 22:42   Citovat  

S tím problém nemám, žádný tuning tam cpát nebudu, jde jen o regulérní opravy za sériové nebo druhovýrobní díly ... hlavně teda ten benzín ... to je pro mě cílová meta.

Já tam v pondělí cinknu, než tam pojedu a uvidíme ...

Asi budou ale chtít pojistku na firmu to snad ne
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 22:43   Citovat  

A jak s pojistkou Kubo ?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 22:52   Citovat  

nevím jak která pojišťovna má stanovený podmínky pro smlouvy ale já ji musel normálně zrušit jako by se prodávalo na novýho majitele a sjednat novou. naštěstí to bylo krátce takže podmínky pro uzavření smlouvy byly stejný,jen jem v tom měl nějakou dobu peníze ze starý smlouvy.. to snad ne Ale jak jsem psal nahoře je to nějakej ten pátek a chtělo by to obvolat pojišťovnu jak se ona k tomu staví a pak se zeptat na úřadě nebo spíš MikeT nebo jak je ten nick ten to bude vědět tak to je na registru.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 22:54   Citovat  

Pojistku chtít budou taky přepsanou na IČO.

DPH z benzínu - záleží na tom kolik čtvrtletně odvádíš DPH celkem a jestli se ti to tím podaří srazit, ale to bys musel projet mraky benzínu aby se to nějak výrazně hnulo Smutný
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 11:05   Citovat  

Daver napsal:
Náklady uplatňuji teď, ale protože jsem plátce DPH a navíc se chystám auto poměrně dost draze opravovat, unikají mi zajímavé odpisy ... o tom, že jde o jiný subjekt vím a přepis je jasná věc, jen se ptám, jestli na to existuje nějaká zjednodušená forma nebo je potřeba projít celým procesem, jako při přepisu na jinou osobu.

pleteš se.
záleží co do toho očekáváš.
Pokud bude auto majetkem firmy, budeš muset hlídat prumernou spotřebu atd aby nepřekročila prumer psaný v TP.

osoben to řeším tak, že soukromé auto jsem firme pronajal, přičemž dle smlouvy firma nese veškeré náklady spojené s provozem, udržbou a opravami vozidla. Nájem který si firma odvádí jsem stanovil celkem zajímavý ( lepší jak odpisy ).
V tomto přípde není problém provozovat vozidlo s prumernou spotřebou dle TP 8,9 a mít evidovanou spotřebu 14-15litru ( a tím podložené vracení DPH z benzínu ).
Ve smlouve mám také ustanoveno že vozidlo muže být používáno i k sourkomým jízdám - tzn nikomu nevadí že kniha jízd není "souvislá" atd..
proste me osobně to přišlo mnohem výhodnější..

Není to o tom podvádet, ale mel jsem třeba rpoblém v tom že ve chvíli kdy sem tahal podval tak mi FU neuznal reálnou spotřebu jaká byla, protože "v TP je psáno tolik a tolik a povinností firmy je udržovat vuz ve stavu takovém aby tyto udaje sedeli" .. proste furt se s nekým hádat odmítám. Využil jsem toho že to zákon umožnuje a nemusím se ted hádat kvuli každému litru prumerné spotřeby navíc Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 11:15   Citovat  

Idaho napsal:
pleteš se.
záleží co do toho očekáváš.
Pokud bude auto majetkem firmy, budeš muset hlídat prumernou spotřebu atd aby nepřekročila prumer psaný v TP.

osoben to řeším tak, že soukromé auto jsem firme pronajal, přičemž dle smlouvy firma nese veškeré náklady spojené s provozem, udržbou a opravami vozidla. Nájem který si firma odvádí jsem stanovil celkem zajímavý ( lepší jak odpisy ).
V tomto přípde není problém provozovat vozidlo s prumernou spotřebou dle TP 8,9 a mít evidovanou spotřebu 14-15litru ( a tím podložené vracení DPH z benzínu ).
Ve smlouve mám také ustanoveno že vozidlo muže být používáno i k sourkomým jízdám - tzn nikomu nevadí že kniha jízd není "souvislá" atd..
proste me osobně to přišlo mnohem výhodnější..

Není to o tom podvádet, ale mel jsem třeba rpoblém v tom že ve chvíli kdy sem tahal podval tak mi FU neuznal reálnou spotřebu jaká byla, protože "v TP je psáno tolik a tolik a povinností firmy je udržovat vuz ve stavu takovém aby tyto udaje sedeli" .. proste furt se s nekým hádat odmítám. Využil jsem toho že to zákon umožnuje a nemusím se ted hádat kvuli každému litru prumerné spotřeby navíc Smutný

Co se týká spotřeby navíc při tahání vozejku jsem se na FÚ informoval a bylo mě řečeno a posléze potvrzeno že v případě že vozejk je v majetku firmy popřípadě majitel je totožný s vozidlem za kteým je taženo je možno uplatnit spotřebu vyšší o 20% než je dána v TP a do knihy jízd to zanést do poznámek.. několikrát odzkoušeno při Kontrole na FÚ jsem byl pak dokonce za to pochálen.. ale to už je mimo otázku zadavatele tohodle topiku takže se omlouvám za offtopic
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 11:29   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Co se týká spotřeby navíc při tahání vozejku jsem se na FÚ informoval a bylo mě řečeno a posléze potvrzeno že v případě že vozejk je v majetku firmy popřípadě majitel je totožný s vozidlem za kteým je taženo je možno uplatnit spotřebu vyšší o 20% než je dána v TP a do knihy jízd to zanést do poznámek.. několikrát odzkoušeno při Kontrole na FÚ jsem byl pak dokonce za to pochálen.. ale to už je mimo otázku zadavatele tohodle topiku takže se omlouvám za offtopic

bohužel ja se do 20% nevejdu Smutný příves byl v pronájmu od firmy( doloženo ) ale když na nem táhnu 2,5t tak s eporste do nejakých 11,5L/100 nevejdu i dkybych se zbláznil Úsměv
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 18:49   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Já měl přesný opak firemáka jsem potřeboval vyvést na sebe jsem sám sobě šéfem takže se měnilo IČO na RČ a musel jsem si projít normál cestou klasickýho přepisu.. KO to snad ne je to sice rok a půl,ale že by se v tomhle státě něco změnilo k lepšímu o tom pochybuju

Tak to koukám...u nás to děláme jen za 50 kč, kdy mě žadatel předloží akorát Živnostenský List, žádost o zápis změn údajů a pojištění už na firmu, a normálně se to přeregistruje na IČ.. OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 18:59   Citovat  

MikeT napsal:
Tak to koukám...u nás to děláme jen za 50 kč, kdy mě žadatel předloží akorát Živnostenský List, žádost o zápis změn údajů a pojištění už na firmu, a normálně se to přeregistruje na IČ.. OK

U mě to bylo obráceně.. ale to je asi buřt.. Paní aktivní se ještě pídila jestli je zaplacený EKOvýpalný.. to snad ne to snad ne Naštěstí už jo.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 20:54   Citovat  

Kluci moc díky za všechny informace. Přesně to, co píše MikeT, jsem CHTĚL slyšet ... na druhou stranu to co píše Idaho jsem POTŘEBOVAL slyšet ... protože tohle mi jaksi účetní zapomněla oznámit a taky jsem si říkal, jestli to má vůbec cenu za těch pár peněz na DPH, jak píše Area ...

Na druhou stranu knihu jízd zrušili, tak to zase může být jednodušší ... asi to ještě odložím a promyslím.

V každém případě ještě jednou díky je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 21:06   Citovat  

Daver napsal:
Kluci moc díky za všechny informace. Přesně to, co píše MikeT, jsem CHTĚL slyšet ... na druhou stranu to co píše Idaho jsem POTŘEBOVAL slyšet ... protože tohle mi jaksi účetní zapomněla oznámit a taky jsem si říkal, jestli to má vůbec cenu za těch pár peněz na DPH, jak píše Area ...

Na druhou stranu knihu jízd zrušili, tak to zase může být jednodušší ... asi to ještě odložím a promyslím.

A není lepší z toho DPH "vykličkovat" ? Je to tam.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 21:08   Citovat  

Teď jsem to sčotnul a koukám, že DPH z benzínu cca 1000,- měsíčně ... no opravy kdyby byly za 100, což nebudou, tak by to bylo 20 a pak utrum ... takže na to asi prdím HaHaaa

Z DPH vykličkovat nemůžu ... mám velkej obrat bohužel ... to máš server za kilo sem, za stopade tam ... a je to ... zisk naprd, ale obrat hold velkej to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 21:34   Citovat  

Daver napsal:
Teď jsem to sčotnul a koukám, že DPH z benzínu cca 1000,- měsíčně ... no opravy kdyby byly za 100, což nebudou, tak by to bylo 20 a pak utrum ... takže na to asi prdím HaHaaa

Z DPH vykličkovat nemůžu ... mám velkej obrat bohužel ... to máš server za kilo sem, za stopade tam ... a je to ... zisk naprd, ale obrat hold velkej to mi hlava nebere

Přesně rozumím, projde ti hodně peněz s malou marží - tak to rozhoď na 2 klidně na 3 IČA a je to. Přes to DPHáčkový fakturuj jen takový udržovací minimum aby státní kasa měla nějakej trošek a zbytek val přes to další IČO. Chce to spočítat jestli se ti to vyplatí s ohledem na zálohy na sociální a zdravotní a daň z příjmu.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 22:14   Citovat  

Právě že moc ne, zase nemůžeš fakturovat server za 100k, aby si z toho klient neodepsal DPH ... to nikdo chtít nebude ... já s DPH problém nemám, jen jsem chtěl přilepšit ... beztak jezdím většinou služebně ...

IMHO nechme tlachy o účetnictví, ať téma nezapadne pro další případné zájemce o informace
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 22:37   Citovat  

Daver napsal:
Právě že moc ne, zase nemůžeš fakturovat server za 100k, aby si z toho klient neodepsal DPH ... to nikdo chtít nebude ... já s DPH problém nemám, jen jsem chtěl přilepšit ... beztak jezdím většinou služebně ...

IMHO nechme tlachy o účetnictví, ať téma nezapadne pro další případné zájemce o informace

to je fakt, jestli si nejvíc ve styku s plátci DPH, tak to nemá smysl ... končím s účetnictvím Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 14:38   Citovat  

Daver napsal:

nezapomen jeste na silnicní dan, kterou jsi povinen platit pokud máš auto jako podnikatel ( at už ve firme nebo pronajaté ) - zda se ti to ve finále vubec vyplatí..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Přepis auta do podnikání
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina