Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
K-sport co je zač?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 15:09   Citovat  

Pár kousků a postřehů jsem zde našel na netu toho moc není? Ví někdo něco o týhle firmě jak dělají kvalitní podvozky,nebo je to mega shit kterýmu se obloukem vyhnout?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 16:05   Citovat  

je to oranzovi D2

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 16:47   Citovat  

dimitar napsal:
je to oranzovi D2

No D2 asi taky nebude žádný hitparáda asi co XYZ? co z Toho je tak nejkvalitnější??

zyx je teď offline  zyx
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 18:00   Citovat  

Jakub Erben napsal:
No D2 asi taky nebude žádný hitparáda asi co XYZ? co z Toho je tak nejkvalitnější??
Najdi si topic od Danyho na tema Čína na Ringu.je tam o podvozku a brzdach od firmy XYZ napsano dost.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 21:24   Citovat  

D2 neni tak spatni ....co s to auto budes delat zavodit?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 21:30   Citovat  

D2 mám odzkoušenej na jedný Preludě z kterou jezdí mladá.. chci něco jinýho pro porovnávání.. ale asi půjdu do XYZ četl jem články od Danyho.. asi mě přesvědšil kluk jeden..

carvi je teď offline  carvi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 22:07   Citovat  

ponekud lepsi D2 pouzivany hlavne v americe hlavni vyhoda je menitelna napln ..a vcelkove vypada lip nez d2 Velmi šťastný jinak vsechny auta co znam ze na nem jezdej tak sou zatim naprostospokojeny.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 22:09   Citovat  

carvi napsal:
ponekud lepsi D2 pouzivany hlavne v americe hlavni vyhoda je menitelna napln ..a vcelkove vypada lip nez d2 Velmi šťastný jinak vsechny auta co znam ze na nem jezdej tak sou zatim naprostospokojeny.

D2 je prý taky repasovatelný

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 23:18   Citovat  

Všechno se dá repasovat, nicméně pokud má tlumič závodní konstrukci, kdy je monotuba oddělitelná od držáků, pak se to dá repasovat levněji, protože lze dodat kompletní nové monotuby... Záleží spíš, jak dostupný servis je...
Protože si hodně věcí dělám na XYZ sám, repase podvozku, respektive výměna monotub je cenově asi 3tis za monotubu (novou), dle kurzu... Žádné posílání za hranice, žádné starosti, všechno řeším (a dělám) já a poštovné po ČR je směšné v porovnání se zahraničím...

Pokud jde o kvalitu, dá se jednoduše říct, že všechno v číně má většinou podobnou kvalitu a zaleží od koho to kdo obšlehnul a také jaký má daná firma vývoj... ¨

V tomhle je asi nejdál právě XYZ, ne že by všechno bylo dokonalé, ale dokážu tomu pomoc a hlavně mám s fabrikou dobré vztahy, takže mi vyjdou vstříct... Tahle firma sponzorovala v roce 2006 a 2007 tovární tým Alfy Romeo ve WTCC a udělala to jen proto, aby získala zkušenosti a dle toho co jsem viděl, má největší vývojové středisko.
D2 racing má také určitý vývoj, nicméně nic detailního o něm nevím... Na druhou stranu jsem se zatím nesetkal s podvozkem D2, který by nebyl až moc tvrdý a na okresky (naše) použitelný, je to spíš na okruh...
K-Sport je na tom s vývojem nejhůře, alespoň co vím, neboť vše co má je pouze kopie někoho jiného (většinou D2-racing)

Víc nevím...

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2010 , 23:40   Citovat  

D2/K-Sport/XYZ jsou ze stejne tovarny.

D2 - je na trhu asi nejdele, nicmene jsem se nesetkal s clovekem (ani jsem o tom necetl) ktery by byl s podvozkem spokojen v ramci street pouziti. Trapne napodobeni loga (a vicemene i nazvu) nemeckeho operatora D2 (ktery sponzoroval DTM atd.) uz mluvi o filosofii firmy.
K-Sport - nevim, ale co jsem cetl tak je to shit na druhou...takze to nestoji ani za testovani.
XYZ - me vychazi z teto trojice nejlepe, nebot na denni jezdeni funguje a zatim. Jenom doufam ze do vyvoje zapojuji vice kreativity, nez pri vymysleni nazvu firmy.

Nicmene bych jsi mel rozsirit vyber, protoze plne stavitelnych podvozku v cenove hladine okolo 20tis czk je mnohem vice. Napr: BC-Racing, Megan, Dayiama, Meister, ... Ono staci otevrit googlu a zadat nazvy firem - sam se doctes co funguje a co ne, urcite nez si koupis podvozek, tak pocti internet, hlavne od lidi co VI.

Ono totiz posuzovat podvozek je hooodne individualni, zalezi kdo byl na co zvykly a s cim ma zkusenosti. To mas neco jak u brzd, kdyz nekdo jezdi cely zivot JC desky, pak si tam da nejake prumerne sportovni, tak ti zacne psat, ze to brzdi jako dabel, blokuje kola ve 250 atd...pritom se jedna rekneme o prumerny ucinek.

Ja samozrejme zaujate myslim, ze nejosvedcenejsim (a mozna i nejvetsim) vyrobcem podvozku za prijatelne ceny z taiwanu je BC Racing, vlastni tovarna o kterou se nedeli s prizvniky, kapital 70mil usd, samostatne pusobeni (R&D, vyroba,...) od 99 a hlavne kdyz zacnes googlit, tak vicemene na jejich podvozky nenajdes negativni recenze, coz se neda rict o ostatnich taiwan vyrobcich. Tim samozrejme nechci rict, ze xyz, maister nebo megan nefungujou.

Cinskych vyrobku se neni treba bat, ostatne odtud pochazi (jenom o tom malokdo vi) spickove podvozky buddyclub nebo Kei-office (zakladatelem byl Keichi Tsuchiya) a samozrejme 90% veci ktere mate kolem sebe Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 9:22   Citovat  

infinity napsal:
D2/K-Sport/XYZ jsou ze stejne tovarny.

A to jsi četl kde? Úsměv To není pravda a ani nevíš, jak v tom XYZ-racing jsou na tohle hákliví... Dokonce si myslím, že ani D2-racing a K-sport není z jedné továrny, můžou mít nějaké shodné subdodavatele, nic víc... Vlastní vývoj má největší rozhodně XYZ-racing, nejmenší (jestli nějaký) K-Sport...

infinity napsal:
...Ja samozrejme zaujate myslim, ze nejosvedcenejsim (a mozna i nejvetsim) vyrobcem podvozku za prijatelne ceny z taiwanu je BC Racing, vlastni tovarna o kterou se nedeli s prizvniky, kapital 70mil usd, samostatne pusobeni (R&D, vyroba,...) od 99 a hlavne kdyz zacnes googlit, tak vicemene na jejich podvozky nenajdes negativni recenze, coz se neda rict o ostatnich taiwan vyrobcich. Tim samozrejme nechci rict, ze xyz, maister nebo megan nefungujou.

XYZ-racing zaměstnává 120 lidí a jejich vlastní výrobní plochy překračují 150tis metrů čtverečních, na trhu jsou od roku 1998...

Jinak přikládám jedno, dle mě, zajímavé srovnání pro zamyšlení, co jsem dostal, když jsme hledali srovnání u brzdových kitů... Na podvozky to nemám...

We have investigated many famous brands in the world such as Brembo, AP, MOVI’T, Wilwood and Stoptech. We calculated their available models for brake kits and below is the result that we got.
Brand ... Number of models for front brake kit ... Number of models for rear brake kit
Brembo ... 500 ... 200
AP ... 70 ... 20
MOVI’T ... 200 ... 70
Willwood ... 200 ... 50
StopTech ... 600 ... 100
XYZ-racing ... 3100 ... 1900

Nakonec chci říct, ještě jednu strašně důležitou poznámku... Podvozek za 20tis. si kupují lidi proto, že se jim nechce víc investovat, nebo hlavně že víc investovat nechtějí... Pokud někdo chce velmi kvalitní podvozek, nebude pravděpodobně koukat na tuto cenovou hladinu... Takže souhlasím, že je dobré před výběrem zagooglit a zjistit si reference, ale nakonec si položte ještě dvě otázky...
1) Jakou má ten výrobek u nás podporu a záruku, co když budu chtít podvozek nastavit jinak, co udělám, mám se kam obrátit, kdo mi s tím pomůže?
2) Co když se mi rozbije po záruce (která je zvenku vždy max. 1rok), Kolik bude stát repase, doprava a jak dlouho budu bez podvozku???

Všichni vědí, že mám Tein MonoFlex. Letošní repase mě stála 33tis. a trvala 3 měsíce, protože podvozek musel jít do japonska. Tu samou zkušenost má od nás z TypeR fóra Pepa, kterého stála repase předních Teinů SuperStreet patnáct tisíc a repase podovozku Tein N1 pro závodní S2000 jsem platil 48tis...
Je pravda, že díky té 3 měsíční pauze jsem měl možnost vyzkoušet dva podvozky XYZ (SuperStreet a TarmacRally) a říkám upřímně, že příště budu s repasí hodně váhat, možná zůstanu u XYZ kvůli ceně za repasi také... (Jinak zkušenost s KW je srovnatelná a to je to do továrny jen přes hranice pár kilometrů...)

maryo je teď offline  maryo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 10:21   Citovat  

infinity napsal:
Nicmene bych jsi mel rozsirit vyber, protoze plne stavitelnych podvozku v cenove hladine okolo 20tis czk je mnohem vice. Napr: BC-Racing, Megan, Dayiama, Meister, ...

A o BC-Racing nebo Megan neco vis? Problem je ten, ze na P3G(na kterou to Jakub asi chce davat) se skoro nic nedela. Akorat zakladni modely Tokico/KYB a SACHS a pak stavitelny D2/K-Sport/XYZ/BC-Racing/Megan... A uz jen to je trochu podezrely Velmi šťastný

Premyslim mezi Tokico, KYB a XYZ.... Zas je otazka jestli je treba to mit stelovatelny kdyz Tokico + treba GC coilovery by mohly taky fungovat dobre a znacky jsou to znamy.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 10:24   Citovat  

maryo napsal:
A o BC-Racing nebo Megan neco vis? Problem je ten, ze na P3G(na kterou to Jakub asi chce davat) se skoro nic nedela. Akorat zakladni modely Tokico/KYB a SACHS a pak stavitelny D2/K-Sport/XYZ/BC-Racing/Megan... A uz jen to je trochu podezrely Velmi šťastný

Tak ne Preludu jo ale mám přitaženou 5g z H22 Lucy

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 10:26   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Tak ne Preludu jo ale mám přitaženou 5g z H22 Lucy

Aha, tak tam mas porad z ceho vybirat. Treba Tokico Illumina, KYB AGX, Koni...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 13:37   Citovat  

Dany napsal:

...

Vicemene s tebou ve vsem souhlasim, az na to ze xyz jako samostatny vyrobce je od roku 2009, do te doby pusobil jak subdodavatel, resp nevystupoval na volnem trhu, ne?

...je super, ze xyz dela pro 3100 modelu...vubec bych se nedivil, kdyby stejne cislo meli i D2 nebo K-sport, Ale otazka zni jestli si na auto dat 6pistkove trmeny, ktere maji mensi celkovou plochu pistku nez prumerne seriove dvoupistky? Takze misto kvantity bych spise hledel na kvalitu. A porovnani xyzu s bremby nebo willwoody me prijde jako vtip Nápad je tu! Vubec bych se nedivil, kdyby 4poty od wilwoodu meli vetsi nebo podobnou plochu pistku nez 8poty od xyzu Mrk

maryo napsal:
Aha, tak tam mas porad z ceho vybirat. Treba Tokico Illumina, KYB AGX, Koni...

Otazka je, proc brat temer pevne podvozky, kdyz za podobnou cenu muzes mit podvozek s hornim ulozenim, nezavisle stavitelnou vyskou, tuhosti a kompresi pruzin Mrk

spyda je teď offline  spyda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 14:02   Citovat  

infinity napsal:
Otazka je, proc brat temer pevne podvozky, kdyz za podobnou cenu muzes mit podvozek s hornim ulozenim, nezavisle stavitelnou vyskou, tuhosti a kompresi pruzin Mrk

offtopic nevim jak u ostatnich, ale na urcity modely az takovej vyber neni kouř

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 14:18   Citovat  

infinity napsal:
Vicemene s tebou ve vsem souhlasim, az na to ze xyz jako samostatny vyrobce je od roku 2009, do te doby pusobil jak subdodavatel, resp nevystupoval na volnem trhu, ne?

...je super, ze xyz dela pro 3100 modelu...vubec bych se nedivil, kdyby stejne cislo meli i D2 nebo K-sport, Ale otazka zni jestli si na auto dat 6pistkove trmeny, ktere maji mensi celkovou plochu pistku nez prumerne seriove dvoupistky? Takze misto kvantity bych spise hledel na kvalitu. A porovnani xyzu s bremby nebo willwoody me prijde jako vtip Vubec bych se nedivil, kdyby 4poty od wilwoodu meli vetsi nebo podobnou plochu pistku nez 8poty od xyzu

Působí na trhu daleko déle i jako výrobce...

Psal jsem to několikrát, záleží na tom, kterou kategorii třeba od Bremba myslíš, ale nechci Ti brát iluze... Ona totiž plocha není vše... Nicméně XYZ se správně snaží nezvětšovat plochu, protože by ti pak třeba také nestačil sériový brzdový válec, nicméně závodní čtyřpísty s upgradem brzdového válce či dvouokruhové přímo stavitelné válce na brzdových pedálech jsou fajn...
Nevím, jak moc jsi silný v této oblasti brzd, ale není to tak jednoduché...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 14:34   Citovat  

infinity napsal:

Nemam moc velkej prehled tak nevim co kde jde presne nastavit a muze to byt velka vyhoda, ale treba Tokico a KYB jsou zas firmy kterym bych veril vic nez tem "neznamejm" a Illumina nebo AGX jsou taky stavitelny i kdyz je mozny ze se tam da nastavit min veci nez u konkurence...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 15:31   Citovat  

Dany napsal:
Působí na trhu daleko déle i jako výrobce...

Psal jsem to několikrát, záleží na tom, kterou kategorii třeba od Bremba myslíš, ale nechci Ti brát iluze... Ona totiž plocha není vše... Nicméně XYZ se správně snaží nezvětšovat plochu, protože by ti pak třeba také nestačil sériový brzdový válec, nicméně závodní čtyřpísty s upgradem brzdového válce či dvouokruhové přímo stavitelné válce na brzdových pedálech jsou fajn...
Nevím, jak moc jsi silný v této oblasti brzd, ale není to tak jednoduché...

Samozrejme plocha neni vse, ale taky od toho wilwood dela vetsi hlavni brzdove valce no myslim, ze uz od podvozku dost odbocujeme Mrk

maryo napsal:
Nemam moc velkej prehled tak nevim co kde jde presne nastavit a muze to byt velka vyhoda, ale treba Tokico a KYB jsou zas firmy kterym bych veril vic nez tem "neznamejm" a Illumina nebo AGX jsou taky stavitelny i kdyz je mozny ze se tam da nastavit min veci nez u konkurence...

Prave proto by sis to mel zjistit, predtim nez neco koupis, stejne jako technicke parametry pruzin a tlumicu. Plna stavitelnost je fajn ve velkych moznostech individualniho nastaveni, takze je zde nejvetsi sance ze si to nastavis opravdu podle sebe. Muzes si vybrat od seriove vysky s prijemnou tvrdosti az po tvrdsi okruhove nastaveni s (napr) -70mm vyskou, -3° odklony (samozrejme na hondach pomoci ramen) a predpetim serizenym na el.vahach primo na tvoje auto i tvou vahu. Napriklad ted jeden zakaznik bral podvozek na forestera a chtel aby se dala nastavit o 20mm vyssi svetla vyska nez serie (zima) a letni snizeni -60mm, takze se jeho prani tlumocilo do tovarny, podvozek se malicko upravil a za 20 500 je spokojenej jak blecha a to vcetne i stavitelneho horniho ulozeni na McPhersony...

spyda napsal:
offtopic nevim jak u ostatnich, ale na urcity modely az takovej vyber neni kouř

A ktere modely myslis? protoze prave na hondu, stejne jako nissan, mazdu atd ma vetsina taiwan znacek nejvetsi vyber Mrk

spyda je teď offline  spyda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 18:38   Citovat  

infinity napsal:
A ktere modely myslis? protoze prave na hondu, stejne jako nissan, mazdu atd ma vetsina taiwan znacek nejvetsi vyber Mrk

myslim napr. anglana, nepsal sem vyrobci (xyz napr.) jestli muze presne neco vyrobit namiru, ale v katalogu neni zminka o zadnym anglanovi, tudiz sem to neresil a sel sem cestou, kde si vsichni agx pochvalovali

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 18:48   Citovat  

Tady se to pěkně rozjelo,to jsem ani nečekal a ve spoustě případů cenný a podložený zkušenosti. Tímto děkuju hlavně Danymu. přátele přátele

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 18:51   Citovat  

muj podvozek D2 tet ma minor a mislim na street je dobri misu si objednavat rozumne

Obsah fóra Honda-club.cz   
K-sport co je zač?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina