Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výškové reproduktory - jak na ně?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 0:37   Citovat  

Pohrávám si s myšlenkou montáže výškových reproduktorů do Civica. Už jste někdo přidělávali výšky do těch "trojúhelníčků" mezi sloupkem a oknem, nebo na ně? (asi spíš na ně, předpokládám)
Nějaká úskalí při montáži? Mám na mysli vedení kabelů, umístění výhybky (pokud někdo řešil - většina výšek má jen oddělovací kondenzátor, ale já bych rád kompletní výhybku Úsměv) apod.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Skin3r je teď offline  Skin3r
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 3:20   Citovat  

nevis proc delas z komara velblouda ale jestli to tahnes pres autoradio tak pripojit signal k repraku z repraku vyhybku su prilepis nebo nejakym z pusobem pridelas pod dverni plast a natahnes k vyhybkam a do tech trojuhelnicku si vyrisnes diry na vejskace podle me v tom hledas neco moc slozityho co tam neni jaky uskaly pri tahani kabelu proste tam natahni nekde kably a pokud si nejses jistej neprostripnutim kabelu dej si na to nejakou ochranu Úsměv je to dobrý

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 3:22   Citovat  

a zjednodusene vyhybku si pridelej kam chces veskas pokud se tam vejde si dej taky kam chces a kabely si tahni taky kudy chces Velmi šťastný

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 12:40   Citovat  

Jo, jak píše Skin3r. Nehledal bych v tom žádnou záludnost. Já dodělával výškové repro do C5G, kde byly zrcátka v lektrice, takže jsem zakomponoval výškáče do těch trojúhelníčků, kabel od nich natáhnul ke středobasovým reprákům a bylo to. V mém případě to bylo bez vyhýbky (výškáče na sobě měly kondenzátor), ale ani s vyhýbkou by to nebylo nijak složitější.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 13:02   Citovat  

Já dodělával na dvou anglánech tweetery od TVM Val.Mez. co se dávaly tuším i do Fóbií I a šlo to v pohodě, kulatá díra a bylo. Ani to nevypadá tak hrozně, ale origo domečky z Vti vypadají líp. Ale zase hrají hůř, tak jsem je vyměnil za ty ze Šáde..Připojení normálně na dveřní repro a mají na sobě oddělovací kondík. Dával jsem je i do toho plastu kde jsou zadní repro.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 14:12   Citovat  

kdyz uz tady pises o ty fabii co maj vyskace na sobe kondik pude je v zit s fabie a pouze je napojit na koaxialni ? funguej ten kondik vlastne jak vyhybka nespalej se ty vejskace ? a budou z toho hrat vejsky nebo bez vyhybky to neprefiltruje ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 15:06   Citovat  

Řekl bych, že koaxiály + výškáče moc nedávají smysl. Když už, tak bych výškovou část koaxiálů odpojil.. přídavné výškáče se dávají proto, že dveře hrajou pouze středobasy a výšky jsou ve výšce hlavy řidiče+spolujezdce, zní to daleko přirozeněji a líp.

Co se spálení týče, spálení výškáče hrozí ve dvou případech

1) když se do něj dostane celé frekvenční pásmo - tedy ne jen výšky. Což vzhledem k tomu, že u výškáčů bývá oddělovací kondenzátor, který nepropustí nic jiného, než výšky, zpravidla nehrozí, ale kdyby někdo montoval výškáč bez kondenzátoru, musí zajistit, aby do něj šly opravdu jen výšky, např. výhybkou.

2) příliš vysokého výkonu do něj puštěného. Tedy silný zesilovač, a nebo (pozor) slabý zesilovač v permanentní limitaci. Princip tohoto je trochu složitější, ale zjednodušeně čím víc zesilovač zkresluje a ořezává, tím víc signálu se dostává do výšek a v extrémním případě se můžou zničit.

Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 15:27   Citovat  

Taky bych v tom neviděl žádnou velkou vědu.. Záleží na tom, jaké výškáče si pořídíš - různé výškáče mají různé montážní adaptéry a samozřejmě různé rozměry.. Některé se na to hodí líp, jiné hůř nebo vůbec.. Většina výškáčů, které se dají koupit, má buď na sobě, nebo na přívodním kablíku kondenzátor, takže výhybka není nutná. Jinak je samozřejmě nejjednodušší vzít si signál z těch dveřních repro.
Doplnit koaxiální reproduktory ve dveřích o výškové nahoře nemusí být určitě nesmysl.. Záleží na tom, co je to za koaxy, co je to za výškáče, čím je to napájené, jaké je rádio, ...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 15:33   Citovat  

nn ty veskace bych pouze napojil na koaxi a jedu to pres radio pioneer takze nic silnyho Úsměv ponevadz je koax dole tak veskace hrajou do zeme nic neni slyset pouze novy ovaly ze zadu Úsměv nevim kdo vymejslel aby vejskace i reprak hrali do zeme ale nevadi Smutný

mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 15:43   Citovat  

Skin3r napsal:
nevim kdo vymejslel aby vejskace i reprak hrali do zeme ale nevadi Smutný

a prave proto bylo vymysleno komponentni repro (stredobas+vyskac+vyhybka "na miru") Úsměv

Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 15:50   Citovat  

Skin3r napsal:
... nevim kdo vymejslel aby vejskace i reprak hrali do zeme ale nevadi Smutný

Někdo, kdo chtěl ušetřit v přepočtu tak 100 - 150 Kč na autě.. HaHaaa

WendyCRX je teď offline  WendyCRX
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 17:17   Citovat  

dj-bobr napsal:
Pohrávám si s myšlenkou montáže výškových reproduktorů do Civica. Už jste někdo přidělávali výšky do těch "trojúhelníčků" mezi sloupkem a oknem, nebo na ně? (asi spíš na ně, předpokládám)
Nějaká úskalí při montáži? Mám na mysli vedení kabelů, umístění výhybky (pokud někdo řešil - většina výšek má jen oddělovací kondenzátor, ale já bych rád kompletní výhybku Úsměv) apod.

Obrať se na HIFILA ten je slovem i činem odborník,dovede ochotně poradit,vysvětlit tak že to určo pochopíš a doporučí ti komponenty který fakt za něco stojej a co dovedou zahrát.Hlavně nekupuj a nescháněj nic z obchodu kde sedí nějakej jeliman co žvejká klobásu a ví o tom jen tolik že to je do auta a mělo by to hrát..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 17:18   Citovat  

Já právě dělám hifi jako bedny do pokoje apod. a z vlastní zkušenosti vím, že když se středobasu odřeže tak nad 3kHz (mám ve dveřích středobasy TVM ARN5614, které jsou okolo 4-5kHz hodně uřvané a nahoře výšky už nehrají skoro vůbec) a výšky hraje opravdu jen výškáč, tak zejména hlasy a akustické nástroje zní daleko příjemněji, čitelněji. Zkoušel jsem v autě hrát z notebooku a vyekvalizovat problémové kmitočty a šlo to pěkně, tak proto bych radši plnohodnotnou výhybku 12dB/okt., která zbaví středobasy břímě výšek a navíc i podle mě výšky víc vydrží oproti řešení jen s kondenzátorem, který řeže spodek jen 6dB/okt.

Výškáče budu mít nejspíš taky z TVM:
ARV 040-05/4 ( nová Fabie, nová Octavie) 233,-Kč/ks

EDIT: já jinak dělám poloprofi zvukařinu, vím přesně, co chci za repra a co a jak Velmi šťastný jsem trošku "alergickej" na autohifi, samozřejmě se tato alergie nijak netýká těch autohifíků, kteří vědí, co dělají. Moje alergie se týká naleštěných chromovaných košů 12" repráků v bassreflexových překližkových ozvučnicích s rezonanční frekvencí 80-100Hz, čemuž se na vesnici říká votuzený vytuněný hustobasy.. wc

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 17:33   Citovat  

já jsem bral od HIFILA repro EDGE cca za 1500kč byly tam aj vejšky, do trojuhelníčků sem je nedával řešil sem to takto tudy viz obrázek

12092009512.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
12092009512.jpg, 24.13 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 17:42   Citovat  

já jinak dělám poloprofi zvukařinu, vím přesně, co chci za repra a co a jak Velmi šťastný

Tak to je jiná,chtěl jsem jen poradit člověka kterej tomu opravdu rozumí a ví co a jak

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 17:52   Citovat  

WendyCRX: v pohodě, díky, já to beru Úsměv a s Hifilem se o tom všem klidně pobavím - ono je celkem dost možný, že od něj budu brát kabeláž, pojistkový pouzdra a tlumení (a pokud by byly redukce do dveří C5g na 165mm, tak i ty Úsměv ). Já jen právě že mám docela přesnou představu, jaká repra a co a jak, spíš mi jde o tu montážní stránku věci - kudy tahat kabely, jak přimontovat repro a tak. Neber to zle Úsměv

sablos: jj, to jsem koukal už v té Unhošti tehdy - jen mi ta výhybka přijde trochu zranitelná, proto bádám i nad umístěním výhybky.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 18:11   Citovat  

dj-bobr: Neberu to zle,vše OK přátele

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 18:53   Citovat  

sablos napsal:
já jsem bral od HIFILA repro EDGE cca za 1500kč byly tam aj vejšky, do trojuhelníčků sem je nedával řešil sem to takto tudy viz obrázek

a co ty edge, jak to hraje? docela by me to zajimalo, jsem je jeste v realu neslysela - diky

dj-bobr: no a nebo se vyprdni na vyhybku, kup lepsi radio, co umi aktivni zapojeni a mas to Mr. Green

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 21:17   Citovat  

mega1: já rádio nekupuju, já ho stavím Velmi šťastný resp. zesilovač s USB vstupem a Bluetooth.. o aktivu v biampingu jsem už uvažoval, i když už takhle tam budu mít 6 filtrů, 16 operáků, spíš hledám cestu pasivní výhybky, mám to tak nějak osvědčený z home hifi praxe a umím si ji i navrhnout a spočítat podle změřených parametrů repráků..

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 21:25   Citovat  

ok ok.. Mr. Green

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 21:38   Citovat  

mega1 napsal:
a co ty edge, jak to hraje? docela by me to zajimalo, jsem je jeste v realu neslysela - diky

dj-bobr: no a nebo se vyprdni na vyhybku, kup lepsi radio, co umi aktivni zapojeni a mas to Mr. Green
hraje to výborně nemůžu si stěžovat, ted uvažuju nad koupí stejných ale v průměru 23 cm dozádu do plata.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výškové reproduktory - jak na ně?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina