Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor vynechává, černé svíčky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
JohnyBgoode je teď offline  JohnyBgoode
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 9:03   Citovat  

Zdravím všechny! Mám Honda Prelude II z r. 1987 a mám dosti problémSmutný. Motor jak při studeném tak teplém motoru je slyšet jak vynechává. Horší je když je teplý to má tendenci i otáčky spadnout hodně nízko a náhle zase výše. Zapalovací jsou svíčky černé.. není to mastnota, ale tovej samet. Jsem si myslel, že to bude velkou směsí, ale když jsem povolil více šroub směsi (tudíž aby šlo více vzduchu) tak se nic nezměnilo. Z výfuku jdou saze a je cítit divný zápach. Není to ten po krásném spalování benzínu. Opravdu nevím co s tím. Svíčky jsem koupil nové.
Prelude II je něvím co je za mezityp, protože co mám doma manuály tak mnoho tam chybí. Hlavně co se týče podtlaků apod. Hodně ořezané..přitom je to takhle original (tedy doufám).
JSem zoufalej a už jsem zkusil dosti věcí a vůbec nevím.. Ble
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 9:47   Citovat  

Máš bohatou směs, ale proč, to ti nepovím. Kroutit šroubkem na klapce samo o sobě nemá smysl, musel bys odpojit EACV ventil, který to jinak v součnnosti s ecu zase dorovnává.
Zrada bude nejspíš v nějakém podtlaku, kterých je tam požehnaně. Nevím, odkud jsi, ale pokud to nemáš strašlivě daleko, zajeď za panem Kuhnelem z Volfartic u České Lípy, to je mistr diagnostik a umí i tahle stará auta. Do honda servisu vůbec nechoď, nebudou si vědět rady.
Koukal jsem do manuálu a je jen na dvoulitr, takže s manuálem na 1,8 ti asi nepomůžu.

0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 10:40   Citovat  

No právě jde i o to, že i když mám manuály na 1,8 (dokonce dva)a tak se to liší v tom, že tam nemám moc podtlakových hadic a ani EGRventil a mnoho dalšího.. ECU jsem se snažil najít, ale nic jsem nenašel. Klidně bych Ti ten motor vyfotil, že je tam toho poskromnu. Já jsem z Krkonoš.. ale klidně bych si tam dojel. Pokud by jsi mi mohl dáti číslo budu vděčný, jelikož já nevím co s tím. Je to dosti zvlástní.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 10:43   Citovat  

Klidně to nafoť a hoď fotku sem. Třeba je to už nějak zbastlené. Jaké má ten motor označení?
Kuhnel

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 10:43   Citovat  

JohnyBgoode napsal:
No právě jde i o to, že i když mám manuály na 1,8 (dokonce dva)a tak se to liší v tom, že tam nemám moc podtlakových hadic a ani EGRventil a mnoho dalšího.. ECU jsem se snažil najít, ale nic jsem nenašel. Klidně bych Ti ten motor vyfotil, že je tam toho poskromnu. Já jsem z Krkonoš.. ale klidně bych si tam dojel. Pokud by jsi mi mohl dáti číslo budu vděčný, jelikož já nevím co s tím. Je to dosti zvlástní.

Jestli nejsi daleko od Jablonce nad Nisou tak dej vědět do SZ a můžu se ti na to přijet kouknout nebo se stav třeba něco vyšpekulujem.

0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 10:45   Citovat  

Jakub Erben: Zrovna dnes tam asi pojedu. Jezdím do Lučan na zkoušky a tak to je co by kamenem dohodil. Právě nejhorší je, že v okolí jsem jedinej s takovým autem a nikdo nic neví. Všichni se zděsí naco Japonci dělali v tom roce Velmi šťastný.
Tak pokud by byl čas.. i třeba jindy můžem.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 10:48   Citovat  

Jsi nějakej moc rychlej já jsem ještě v Rakousku dneska. ale jindy klidně možnost. Jestli máš foto co to je zač vevnitř bude to lepší.. ale podle toho co jsem pochopil tak dual carb nemáš..

0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 10:51   Citovat  

Ok.. tak jindy, ale i tak budu vděčný. Mám dual carburátor. Fotku vyfotím a vložím to sem.. pokud to nějak pujde.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 10:53   Citovat  

JohnyBgoode napsal:
Ok.. tak jindy, ale i tak budu vděčný. Mám dual carburátor. Fotku vyfotím a vložím to sem.. pokud to nějak pujde.

ok v poho. dual carby tady mám několik který fungujou když bude nejhůř.. nechal bych ti je klidně grátis. ale věřím že to bude v nastavení,ale nastavovat dual je fakt mazec a jde to blbě každý kdo zažil ví.. HaHaaa HaHaaa HaHaaa HaHaaa

0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 11:00   Citovat  

Nj.. ale co se na tom dá nastavovat.. člověk má močnost jen bohatost, klapku a pak synchronizaci dvou karburátorů. Jinak nic. Tedy když na to koukám a i koukám na manuály. Právě, že neznám nikoho kdo by se s tím setkal:D. Jednou jsem šel do servisu (zajímalo mě co mi řeknou) zda by nemohli seřídit předstih a bohatost.. No jen to viděl tak se otočil a nevěděl. Je to hold staré auto a žádný počítač :/. Na jednu stranu je to výhoda, ale zase je to moc mechanické a pokud něco není jak má být tak to nefunguje.
Ale pokud by se to zkusilo s jiným karburátorem.. kdo ví. A nemohlo by to dělat třeba i od rozdělovače?? A od nějaké malé jednotky? Tedy měl jsem favorita a tam byla něco na zpusob řídící jednotky a jednou jsem to musel vyměnit, protože motor neběžel jak by měl.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 11:03   Citovat  

JohnyBgoode napsal:
Nj.. ale co se na tom dá nastavovat.. člověk má močnost jen bohatost, klapku a pak synchronizaci dvou karburátorů. Jinak nic. Tedy když na to koukám a i koukám na manuály. Právě, že neznám nikoho kdo by se s tím setkal:D. Jednou jsem šel do servisu (zajímalo mě co mi řeknou) zda by nemohli seřídit předstih a bohatost.. No jen to viděl tak se otočil a nevěděl. Je to hold staré auto a žádný počítač :/. Na jednu stranu je to výhoda, ale zase je to moc mechanické a pokud něco není jak má být tak to nefunguje.
Ale pokud by se to zkusilo s jiným karburátorem.. kdo ví. A nemohlo by to dělat třeba i od rozdělovače?? A od nějaké malé jednotky? Tedy měl jsem favorita a tam byla něco na zpusob řídící jednotky a jednou jsem to musel vyměnit, protože motor neběžel jak by měl.

Věcí z tohodle auta tad mám dost něco vymyslíme neboj. do SZ mě písni kontakt na sebe a jek budu moct dohodnem se

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 12:06   Citovat  

a co kdybys dal nove svicky? mas tam vubec spravnej typ svicek? startuje to dobre?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 12:11   Citovat  

FastCivic napsal:
a co kdybys dal nove svicky? mas tam vubec spravnej typ svicek? startuje to dobre?

Tak to předpokládám že tam má.. tím bych stejnak začal jako prvním až přijede.. HaHaaa

0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 12:58   Citovat  

Jj nové svíčky, přesně které tam mají být a přišly včera.. hned byly černé jak bota:D. Kabely mám proměřené. Tedy nějakým multimetrem co mám doma.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 20:19   Citovat  

JohnyBgoode napsal:
Jj nové svíčky, přesně které tam mají být a přišly včera.. hned byly černé jak bota:D. Kabely mám proměřené. Tedy nějakým multimetrem co mám doma.
a predstih?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 20:26   Citovat  

FastCivic napsal:
a predstih?

Ten mu zkontroluju stroboskopickou lampou.. Úsměv

prelude2.0i je teď offline  prelude2.0i
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2010 , 20:51   Citovat  

JohnyBgoode napsal:
Zdravím všechny! Mám Honda Prelude II z r. 1987 a mám dosti problémSmutný. Motor jak při studeném tak teplém motoru je slyšet jak vynechává. Horší je když je teplý to má tendenci i otáčky spadnout hodně nízko a náhle zase výše. Zapalovací jsou svíčky černé.. není to mastnota, ale tovej samet. Jsem si myslel, že to bude velkou směsí, ale když jsem povolil více šroub směsi (tudíž aby šlo více vzduchu) tak se nic nezměnilo. Z výfuku jdou saze a je cítit divný zápach. Není to ten po krásném spalování benzínu. Opravdu nevím co s tím. Svíčky jsem koupil nové.
Prelude II je něvím co je za mezityp, protože co mám doma manuály tak mnoho tam chybí. Hlavně co se týče podtlaků apod. Hodně ořezané..přitom je to takhle original (tedy doufám).
JSem zoufalej a už jsem zkusil dosti věcí a vůbec nevím.. Ble
koukam ze mame stejnej problem.akorad ze me to jede za studena perfektne a jak se ohreje tak zacne vynechavat a je cejtit smrad nespaleneho benzinu.vse sem vymenil od svicek po rozdelovac a nic.tak to sem zvedavej jestli na to nekdo prijde?nikdo si s tim nevi rady to mi hlava nebere

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 20:06   Citovat  

prelude2.0i napsal:
koukam ze mame stejnej problem.akorad ze me to jede za studena perfektne a jak se ohreje tak zacne vynechavat a je cejtit smrad nespaleneho benzinu.vse sem vymenil od svicek po rozdelovac a nic.tak to sem zvedavej jestli na to nekdo prijde?nikdo si s tim nevi rady to mi hlava nebere
a lambda sonda? tu totiz za studena ecu nebere v potaz...

prelude2.0i je teď offline  prelude2.0i
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 23:04   Citovat  

FastCivic napsal:
a lambda sonda? tu totiz za studena ecu nebere v potaz...
no lambda nefunguje,sviti mi na palubce ale uz mam koupenou novou tak ji tam dam co nejdriv

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 6:36   Citovat  

funguje ti to termostatický ovládání sytiče ? , na dualkarbu byl zboku takovej excentr se kterým otáčelo táhlo ovládaný teplotou motoru, když byl studenej motor tak ta páčka sytiče byla zvedlá na tom excentru a postupně se to pootáčelo a zavíralo tak sytič , jak se ohřál na provozní teplotu tak ta páčka zapadla do výřezu v tom excentru a tím se vypnul sytič a motor už držel volnoběh podle dorazu -jednou se mi to kouslo a pak se to chovalo stejně jak tobě.

0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 7:51   Citovat  

Tak předstih asi nebude jak má být, protože nikdo nemá stroboskopickou pistoli. To je vlastně první čím jsem chtěl začít.. jenže když někdo bydlí v malém městečku tak si vše musí dělat sám :/ Velmi šťastný.. Na tož když tu máme servisáky vydřiduchy, kteří něco udělají a za týden tam můžeš jít znovu.
To kolem sytiče funguje. Nastavoval tím šroubkem a funguje to. Ale stejně je slyšet jak to vynechává. Horší je když sytitč vypne tak to je pak zběsilé. Sice jsem Karburátory nějak seřídil(aby to nesmrdělo, ale dnes se chci podívat na svíčky jak vypadají), jenže pořád to má tendenci kolísat až i chcípat. Může to být hlavou?? Jsem četl zde na forum, že někdo měl podobný problém, že mu házely otáčky a prý vyměnil výfukový dřík??(ted si nejsem jist) a nebo zda vačka? Já mám motor po celkové GO a i hlavu mi dělali. Dělali venitily a přetěsnovali.. ale nevím.. Prostě mám smůlu na motory:D

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 8:34   Citovat  

jestli vydržíš tak týden pak se klidně stav nemáš to tak daleko, nastavíme předstih, zmeříme kompres, na osciloskopu co si můžu zajistit zkouknem lambda rebulaci a proměříme kabely. Tím bych začal pak půjdem dál. Jak jsem ti už psal z nejhoršího tady mám několik dualkarbových sání komplet tak by jsme to přehodili. S tímhle zázračným systémem jsem se něco nazlobil.. HaHaaa HaHaaa

0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 12:33   Citovat  

Určitě vydržím.. mě už ten motor a celkově jako auto nazlobilo dost :/. Což docela naštve když si člověk pořídí vysněné auto Velmi šťastný Bueee

Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor vynechává, černé svíčky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina