Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
zadní kotoučová náprava C4G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 22:52   Citovat  

jak vám bere ručka na civic 4g, myslím kotoučovou zadní nápravu. Měl jsem bubny, z 1.6 sem přeházel nápravy a komplet go brzd, nový gumky, vyčištění, promazání, nastříkání a složení, br. desky nipparts a zadní kotouče ABE. Když zatáhnu za ručku v kopci sotva to stojí... Když jedu a zatáhnu, nepoznám že to něco dělá pomalu. Zatím mám najeto jen 7km s novýma brzdama. Sedne si to a bude to OK? Nebo ta ručka je prostě slabá??? Bylo mi řečeno že ručka na kotoučích u starých aut je na wc . V jednom třmenu bylo totálně vysypaný ložisko jehlový, tak jsem udělal šálek a chodí to krásně! Možná bovdeny mají už dost za sebou. Jeden má i závit pootevřený. Jakou máte zkušenost....?

IMG0053A.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG0053A.jpg, 138.46 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Mailo je teď offline  Mailo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 22:59   Citovat  

(Sice c5g coupe ale brzdy jsou stejné +-) Přehazoval jsem si teď taky kotouče za bubny a sotva to udrží auto, o nějakém blokování za jízdy ani nemůže být řeč. Jinak samozřejmě taky vše nové a promazané (i lanovody nové) S bubnama mi to ručkovalo suprově takže asi tak Velmi šťastný Jejasné že to nikdy s kotoučema nebude blokovat tak dobře jak s bubnama ale taky čekám že si to ještě sedne, ale já už mám za sebou tak 1000km tak nevím, akorat ručka jde zase víc zlehka zatáhnout než před pár týdny takže zkusím zase poladit a uvidím. Takže vlastně jsem ti nic neporadil ale jsem na tom úplně stejně jako ty Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 23:03   Citovat  

Velmi šťastný Velmi šťastný taky dobrý, aspon nejsem sám, sousd do mě valil: nech bubny, kotouče neurveš, jako je jasný že pedálem mají lepší br. učinek + i chlazení, ale co se týče ručky KO , má tady někdo ručku takovou, že to utrhne za jízdy??? (bubny mi braly luxusně, v kopcu sem dával 2zuby, na rovince jeden a aby se utrhla, stačilo cuknout.)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 23:10   Citovat  

Jo a na jedné straně mám taky takový šálek místo ložiska, celkem jsem byl překvapený když jsem tam nenašel ložisko ale tohle, ale pak mi v Honda servise ani to ložisko nenašli v katalogu, že ho tam prostě ani namají jako náhradní díl, takže už jsem se nedivil že to předchozí majitel řešil tak jako ty, když ho ani v hondě neumí sehnat.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 23:15   Citovat  

jj, ono se to u některých aut řeší jenom tím šálkem, a někde ložiskem.. ale na funkčnosti to přece nic měnit nemůže, zatáhnu a má to brzdit. Když jsem to měl na zvedáku, otočil sem kolem, zatáh za páčku, kolo se zablokovalo, říkám si paráda! ostrý brzdy, a ted velký kulový!!! No první to zajedu a uvidí se, ale neznám zatím nikoho komu by braly kotouče jak bubny...

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 23:20   Citovat  

kotoucova rucni brzda musi brzdit stejne jako bubnova, jen ma trochu vetsi odpor. U meho auta kdyz zatahnu lehce rucku treba na semaforech tak brzdi paradne. Za jizdy to ruckou asi kola nezablokuje, pac prece jen prevod tahlo a lanovod neni uplne ucinny, ale zadni brzdy urcite brzdi.
S takovou ruckou neprojdes ani STK.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.8.2010 , 23:49   Citovat  

to mi hlava nebere No zajímalo by mě jestli se tu najde někdo kdo když za jízdy zatáhne tak mu zadní kola hned zablokují... :hehe:

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 0:07   Citovat  

na rucku jsem takhle blokovat kola nezkousel... ale kdyz brzdi auto az do ABS tak urcite zadni brzdy brzdi naplno a kola blokuji

btw: u happyho na c4g po repasi brzd brzdi rucni brzda taky luxusne. To same na mem byvalem c4g.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 0:26   Citovat  

mel sem anglana taky kotoce vzadu a rucku sem vytahl as nahoru a auto stejne nestalo, dal sem to do servisu, tam mi to komplet rozdelali, vycistili a vymenili co bylo potreba, pak rucka brala na 3tim zoubku a kola se zablokovali, v zatackach sem s tim blbnul, ale asi po mesici uz to zas nebrzdilo, pak sem tu cetl ze s tim je docela problem, tak sem to nechal uz byt..stejne rucku nepouzivam

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 0:41   Citovat  

Brnďa napsal:
mel sem anglana taky kotoce vzadu a rucku sem vytahl as nahoru a auto stejne nestalo, dal sem to do servisu, tam mi to komplet rozdelali, vycistili a vymenili co bylo potreba, pak rucka brala na 3tim zoubku a kola se zablokovali, v zatackach sem s tim blbnul, ale asi po mesici uz to zas nebrzdilo, pak sem tu cetl ze s tim je docela problem, tak sem to nechal uz byt..stejne rucku nepouzivam

Velmi šťastný dobré no, jako ono se to určitě dá poštelovat tak ať to blokuje, ale nezvádl bych jezdit s pocitem že to neustále trochu přibržďuje ten zadek, určitě existuje kompromis, ale je docela blbé že ti to brzdilo a pak zas přestalo...

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 6:26   Citovat  

kotouč jde o chlup huře a později se kouše,potřebuješ o chlup větší sílu.repásni lanovody,našteluj a budeš spokojen.jestli máš nové kotouče a destičky nebude to brzdit okamžitě na 100% na zadní nápravě si dokonce "sednou"později než na přední.měl by jsi je samozřejmě zajet tak jak se má.jsou vyjímky jako třebe EBC(desky) které mají na sobě hmotu na zajetí.

cabbage je teď offline  cabbage
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 9:24   Citovat  

Já si na ručku v c4g taky rozhodně nemůžu stěžovat.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 11:00   Citovat  

no skusil bych je seštelovat a případně odvzdušnit a pak řádně zajet aby si to na sebe navzájem sedlo a pak znova je seštelovat, holt u bubnů sešteluješ jen samostavy taky to neni tak jednoduchý.

Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 11:21   Citovat  

taky sem stim měl problemy. dokonce se mi zadní levý kolo sekalo a nechtělo povolit. jakmile sem zatáh ročku a vzapěti hned pustil atk se nic nestalo zustaly zaseklý. TAk sem hend obědnakl new pístky z Honda těsněni kolem nich udělal repas a hned parada OK .

u bývalého 4g z kotoučovkou taky ten samý problem > prostě to nebrzdilo nebo to bylo uškrcený... nesouhlas

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 11:36   Citovat  

No asi si tam dám zpátky ty bubny HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2010 , 21:21   Citovat  

tak jako rozhodně pedálem mají lepší brzdný učinek jak bubny, hlavně co se týče chlazení, když jsem jel brzda plyn brzda plyn a zatáhl ručku tak už nebrala, prostě přehřátá! Tohle by kotočovka dělat neměla s porovnáním s bubny. Proto je tam dávám!! K tomu měním i přední brzdy pochopitelně, at je to sladěné z jednoho auta. Tak uvidím, zítra dám chladič a půjdu jezdit!!!

vencakapa je teď offline  vencakapa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2010 , 6:23   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
tak jako rozhodně pedálem mají lepší brzdný učinek jak bubny, hlavně co se týče chlazení, když jsem jel brzda plyn brzda plyn a zatáhl ručku tak už nebrala, prostě přehřátá! Tohle by kotočovka dělat neměla s porovnáním s bubny. Proto je tam dávám!! K tomu měním i přední brzdy pochopitelně, at je to sladěné z jednoho auta. Tak uvidím, zítra dám chladič a půjdu jezdit!!!

tudy odkaz [+] tohle je asi nejrozumejsi a nejjednodusi reseni :}}} Funguje to a je s tim spusta legrace Mr. Green Pokud jsi sikovnej a udelas si sam tak te to vyjde se vsim cca na 500 kc. Rucka se da zbastlit

Adamek je teď offline  Adamek
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2010 , 7:37   Citovat  

Ještě to poštěluj.

Mě vždycky ručka brzdila dobře, když jsem mel auto ze začatku tak jsem přez ručku věčně házel smyky Tak to valím bulvy (mladej kluk no) Ted budu muset nechat zadni brzdy zrepasovat, protože to už tak dobře nebrzdí.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 21:30   Citovat  

dneska jsem si zvedl zadek, očistil desky, kotouč, vyšteloval lanko na ručce a je to o něco lepší, ale do brždění to má daleko Velmi šťastný Se stydím jinak pedálem to brzdí jak cip! Dneska sem tomu kulil a ve 150km/h jsem letěl do zatáčky, auto se rozhodilo,s rozumem sem to chtěl srovnat brzdou a lítal sem ze strany na stranu a říkám to je konec, tak sem tomu vykulil plnej a auto se pěkně srovnalo a letěl sem zas dál... Ještě že mám malej chod tlumičů. Jinak by to bylo na boude.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2010 , 21:31   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
dneska jsem si zvedl zadek, očistil desky, kotouč, vyšteloval lanko na ručce a je to o něco lepší, ale do brždění to má daleko Velmi šťastný Se stydím jinak pedálem to brzdí jak cip! Dneska sem tomu kulil a ve 150km/h jsem letěl do zatáčky, auto se rozhodilo,s rozumem sem to chtěl srovnat brzdou a lítal sem ze strany na stranu a říkám to je konec, tak sem tomu vykulil plnej a auto se pěkně srovnalo a letěl sem zas dál... Ještě že mám malej chod tlumičů. Jinak by to bylo na boude.
tady bude brzo o jednoho hondaře míň Tak to valím bulvy

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 21:55   Citovat  

tak ručka už bere na místě dobře, v kopcu stojí parádně. Ale zablokování kol za jízdy mi je pořád cizí pojem... na kotoučích v zadu je ale stále vidět stopa po broušení, předek ten už je zajetej kvalitně... Tak snad to ještě víc sedne. V zadu na třmenech není co štelovat ne? To si samo poradí HaHaaa

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 10:11   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
tak ručka už bere na místě dobře, v kopcu stojí parádně. Ale zablokování kol za jízdy mi je pořád cizí pojem... na kotoučích v zadu je ale stále vidět stopa po broušení, předek ten už je zajetej kvalitně... Tak snad to ještě víc sedne. V zadu na třmenech není co štelovat ne? To si samo poradí HaHaaa

muzes to mit pridreny - razerly...rozebrat a zkontrolovat Je to tam.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 15:12   Citovat  

třmeny byly do posledního šroubku rozebraný ,namazaný ,vyčištěný... i new opravná sada těsnění kouř

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 22:10   Citovat  

buben je na ručkování lepší ale na vti i ve 140 na suchym asfaltu kola stojí když poručím Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 14:31   Citovat  

ručka je už zase o fous lepší, už to cuká s autem, ale neutrhnu to... pořád taky ale vidím stopy po broušení na kotouči, asi to fakt chce jen ten času už U MĚ!

Obsah fóra Honda-club.cz   
zadní kotoučová náprava C4G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina