Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Centrální zamykání - kde se napojit v C5g?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.8.2010 , 21:50   Citovat  

Může mi prosím někdo zkušenější poradit, kam se napojit v C5g 3D VTi na servomotorky originálního centrálu? Dokoupil jsem dálkovej centrál, zvládl jsem jaho připojení k napájení, zapojení směrovek...ale na čem jsem totálně pohořel, že jsem nenašel, kde se napojit na servomotorky to mi hlava nebere
Podle manuálu by měl jít k servomotorům bílo/červený a žluto/červený drát (viz. přiložený obrázek). OK, ve dveřích opravdu tyto dráty k servomotoru vedou, dokonce vedou i od dveří do karoserie. Tam ale končím. Zaboha jsem nedokázal lokalizovat, dál vedou tyhle 2 dráty pod palubkou k druhejm dveřím. Na straně spolujezdce by měly dle manuálu (viz. další příloha) veškerý dráty jít před ventilací - tam skutečně pár drátů vede - nicméně ani jeden z nich není v barvách který hledám.
Takže se ptám - poradíte kde se na ty 2 dráty servomotoru, který vedo mezi dveřma řidiče a spolujezdce, dokáže napíchnout? Je možný, že se v kabelovým svazku, kterej vede před ventilací u solujezdce, jsou zaměněný barvy drátů? Jak potom nejjednodušeji lokalizovat ty správný?
Díky moc za pomoc! Snad mi pomůžete co nejrychleji, ať se mi ta neválej dráty 100 let je to dobrý

central.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
central.jpg, 93.88 kB

elektricke vedeni spolujezdec.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
elektricke vedeni spolujezdec.jpg, 94.71 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 12:15   Citovat  

Kdyz vydrzis do vecera mrknu se na moje schema k alarmu, vim ze blinkry se pripojujou nahore v konektoru na varovkach ale ovladani motorku si uz nepamatuju...

smekami je teď offline  smekami
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 12:25   Citovat  

offtopic JJ super že jsi tohle téma založil taky by mě to moc zajímalo. Já teda podle toho co sem se dozvěděl je potřeba na řidičovy dveře přidělat servomotorek a pak by to mělo všechno fungovat...
Ale čím víc informací o zapojování centrálu/alarmu tím líp

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 12:32   Citovat  

Presne tak, motorek myslim pridat musis staci snad dvoudratovej, pak to pripojis na jednom konektoru ale jak jsem psal uz si to nepamatuju

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 13:40   Citovat  

Tak už tady mám řešení - a je geniáně jednoduché (jak to už tak u geniální řešení bývá - v jednoduchosti je síla Úsměv ).
Tak či tak ve deřích řidiče chybí motor, takže je ho tam třeba přidat, k němu pak natáhnout 2 nový dráty od řídící jednotky dálkovýho centrálu, který budou tímto motorem hejbat. A jak ten motor pohne táhlem ve dveřích, sepne se přes origo centrál i servomotor ve spolujezdcovejch dveřích. Tím je zároveň zajištěno, že budou fungovat oba centrály paralelně kouř

smekami je teď offline  smekami
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 14:03   Citovat  

sopta napsal:
Tak už tady mám řešení - a je geniáně jednoduché (jak to už tak u geniální řešení bývá - v jednoduchosti je síla Úsměv ).
Tak či tak ve deřích řidiče chybí motor, takže je ho tam třeba přidat, k němu pak natáhnout 2 nový dráty od řídící jednotky dálkovýho centrálu, který budou tímto motorem hejbat. A jak ten motor pohne táhlem ve dveřích, sepne se přes origo centrál i servomotor ve spolujezdcovejch dveřích. Tím je zároveň zajištěno, že budou fungovat oba centrály paralelně kouř

Aha je to dobrý tak to jo... To zkusím. Mám servomotor z Favoritu, Snad to tam půjde Velmi šťastný
A hej jak to vyzkoušíš tak dej info, jo!

Davee je teď offline  Davee
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 14:29   Citovat  

přeně takhle to funguje,mužu potvrdit.mam to tak už rok je to dobrý

Kutlas je teď offline  Kutlas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 19:51   Citovat  

TAky jsem musel přidat servomotorek ale nevím kde to mam napojit aby mě to blikalo směrovkama ??

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 21:01   Citovat  

Kutlas napsal:
TAky jsem musel přidat servomotorek ale nevím kde to mam napojit aby mě to blikalo směrovkama ??
napojuje se to na spínač vystražných svetel

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.8.2010 , 21:02   Citovat  

sopta napsal:
ee chyba, mam dálku od maxicar 686 a musel sem dodat ze zadních dveří motůrek dopředu, pač když sem to zapojil na to co je origo tak mi odemykali 3dveře bez řidiče, tak sem vyndal motůrek od řidiče a dal tam ze zádu motůrek kterej pasuje. tot moje zkušenost a Honda má centrál ovládaný mínusem tak to byl taky joke to zapojit ale nakonec se povedlo.kdyžtak juknu kde to mam napojený a dám vědět barvy.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2010 , 5:52   Citovat  

sopta napsal:
. A jak ten motor pohne táhlem ve dveřích, sepne se přes origo centrál i servomotor ve spolujezdcovejch dveřích. Tím je zároveň zajištěno, že budou fungovat oba centrály paralelně kouř
tohle je prasečina ,jen potenciální zdroj poruch.dotáhni do dveří ty dva dráty od nový dálky ,najdi si na konektoru stávajícího centrálu ty dva dráty do motorku u spolujezdce a paralelně k nim připoj ten novej motorek - pak máš dvě možnosti -buď původní jednotku centrálu vyhoď uplně pryč a ovládej motorky přímo výstupem dálky (bývaj tam 2 přepínací relé ,na střední kontakty (com) připojíš jeden a druhej drát do dveří a tam je připojíš k motorkům, spojíš oba kontakty nc a připojíš je na plus, spojíš oba no a ukostříš .pak to bude fungovat tak že v klidu na motorky půjde do obou drátů plus a při impulsu se jedno relé (odemykací , zamykací -podle stisklýho tlačítka)překlopí a pustí do jednoho z drátů kostru = motorek se rozběhne a např zamče -pokud nesouhlasí směr s tlačítkem tak prohodíš dráty.
druhá možnost je použít stávající centrálovou jednotku -připojení druhýho motorku je stejný ,dotáhneš dráty do dveří, na dálce si najdeš spínací kontakty pro jeden a druhej směr,na com-y natáhneš kostru a ze spínacích kontaktů si vytáhneš ty dráty do dveří -na stávající jednotce si najdeš dráty který vedou ke spínači v klíčku a misto nich připojíš dráty od dálky -zase musíš synchronizovat tlačítko se směrem.
osobně používám první zapojení skrz větší spolehivost ,další kontakty další jednotka = potenciální zdroj poruch.,u vašeho způsobu tam ještě přibyde mechanická vazba přidanej motorek vrs ovládací spínač na klíčku ,ještě ne přímá ale přes táhla mechanismu zámku.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Centrální zamykání - kde se napojit v C5g?
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina