Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
IT: Pomoc s notebookem
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.8.2010 , 21:06   Citovat  

Ahoj,

dneska se mi stala nemilá věc. Trochu jsem se pohrabal v notebooku a nejspíš jsem asi někde něco zapnul... po instalaci nového Avasta a následném restartu mi načítání skončilo na mrtvém bodě - modré smrti a poté okamžitě do restartu. Po podívání se do BIOSu a srovnání vše do původních hodnot - respektive do defaultního nastavení se téměř nic nestalo. Hláška je: "No TPM or TPM has problem". Informace o tudy odkaz a tudy odkaz . Notebook je Dell Vostro 1510. Prosím, můžete mi poradit. Jsem sice IT technik ale tady jsem trochu bezradnej... to mi hlava nebere
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 22.8.2010 , 21:43   Citovat  

hmm

co tam mas za operacni system?
v jakym bode nacitani to skonci ?
divny ze by ot bylo biosem .. zkus mackat po startu f8 myslim .... a zkusit posledni znamou funkcni konfiguraci

nebo pokud to nechas probehnout nekolikrat ( onu modrou smrt) tak by ti to melo nabidnou samu tuhle nabidku Úsměv
tam bych zkusil stav nouze, nebo posledni znamou funkcni konfiguraci a na avast bych ...

zkus radsi norton security Úsměv kdyby neco poradim jak s instalovanim a hacknutim .. p.s. tohle jsem nerek Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 22.8.2010 , 21:46   Citovat  

hm jeste je tu jedna moznost
nevim jak je to na NB Motherboardu ale
ve stolnim pc mas ... hodinkovou baterku .. ktera udrzuje pamet biosu stale aktivni .. kdyz ji vyndas a nechas to tak par mint rekneme 5 10 tak se vymaze .. a uvede do puvodniho stavu

v NB bych rekl ze na tohle bude slouzit klasicka baterie .. ktera ho drzi pri chodu tak ji zkus taky odpojit ... na nejakej cas pak vratit ...
   Návrat  
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 10:51   Citovat  

Take jsem z oboru a zkusil bych dat bios do defaultu popripade si vzit manual od notasu a mrknout co to presne znamena, nebo tip notasu, hlasku a google kdyz si nevim rady google vzdy pomuze
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 10:59   Citovat  

Newer napsal:
hm jeste je tu jedna moznost
nevim jak je to na NB Motherboardu ale
ve stolnim pc mas ... hodinkovou baterku .. ktera udrzuje pamet biosu stale aktivni .. kdyz ji vyndas a nechas to tak par mint rekneme 5 10 tak se vymaze .. a uvede do puvodniho stavu

v NB bych rekl ze na tohle bude slouzit klasicka baterie .. ktera ho drzi pri chodu tak ji zkus taky odpojit ... na nejakej cas pak vratit ...

u normalnich motherboardu je CMOS jumper na vymazani biosu neni treba baterii vytahovat.
u notebooku nevim jak je to resene reset biosu ale asi to bude podobne.
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 11:01   Citovat  

zkus nahrat novy FW biosu
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 11:21   Citovat  

Nový bios, použij tento návod, jen si stáhni bios pro 1510 - tohle je pro 1520, ale možná mají stejný bios:

DELL BIOS RECOVERY
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 15:59   Citovat  

návod: tudy odkaz

Dell Vostro 1510 má rovněž CMOS battery. Bohužel není žádná možnost, jak to rozebrat (není můj a smlouva nedovoluje servis 3-tí straně). Windows skončí po načtení "načítacího loga" a pak problikne modrá smrt... tzn. do Windows XP Professional se vůbec nedostanu. Nepomáhá ani "Poslední známá konfigurace" - ani jedna možnost z těch pěti.

To Daver:
návod jsem si přečetl, ale pokud jsem to dobře pochopil, tak se musíš dostat do vidlí, abys tohle mohl provést. Navíc nemůžu tam nahrát jiný BIOS, než ten co tam je, protože by bylo poznat, že se v tom hrabala 3-tí strana.

Vím, je to se mnou těžké, ale udělal jsem nejspíš něco, co jsem neměl (aniž bych o tom věděl, protože jsem z BIOSu odešel přes "Exit Without Saving"). Z notebooku je v současnosti vyndaná napájecí baterie od včerejšího večera. Google jsem prokřižoval tam a zpět. Děkuji vám za všechny rady. Oceňuju, že se tady najdou lidi, kteří poradí i mimo Honda - obor přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 19:06   Citovat  

některé desky umí flashnout bios třeba z cd nebo flashky ale je k tomu zapotřebí flashovací program, náhodou možnost flashnutí biosu přímo v biosu není? U mého asus eee jsem to všechno stáhnu na stránkách výrobce pak stačila flashka a pohoda, dell je vymakanej tak by to mohl mít taky Mrk

další možnost je nějaké live xp z jiného média
   Návrat  
ajdus je teď offline  ajdus
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 19:37   Citovat  

skus este raz skocit do biosu a pozret, ako je nastavene TPM - trusted platform module. Pokial ho notas nema a v biose je zapnuty = bios ho podporuje, moze to robit patalie.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 20:19   Citovat  

A dyť ten návod je na přípravu recovery flashky na jiném kompu ... tam samozřejmě widle potřebuješ ...

S tím BIOSem je to málo kravina ... je volně dostupný na stránkách výrobce ... jestli za tohle někdo neuznává záruku, tak není v právu ... to by ti taky mohli říct, že když si tam dáš sedmičky místo xpéček, tak ztratíš záruku ... kravinec kouř
   Návrat  
iNtEgRaCZ je teď offline  iNtEgRaCZ
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 20:30   Citovat  

Daver napsal:

S tím BIOSem je to málo kravina ... je volně dostupný na stránkách výrobce ... jestli za tohle někdo neuznává záruku, tak není v právu ... to by ti taky mohli říct, že když si tam dáš sedmičky místo xpéček, tak ztratíš záruku ... kravinec kouř

sorry, nemůžu souhlasit. tohle mě chvilku živilo a ofiko servisy pak nemusí záruku uznat, protože u jiného než výchozího systému může dojít ke konfliktu ovladačů a zařízení, který sice jen v 1 případě z 1000000000000000 poškodí HW ale stát se to může.... tyhle reinstalace a flashovaní by pak pro korektní průběh reklamací měl provádět autorizovaný servis za patřičný bakšiš Velmi šťastný. Na druhou stranu, co oko nevidí to srdce nebolí...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 20:40   Citovat  

No dobře ... já jsem s tím problém nikdy neměl a živí mě to doteď ... ale budiž ... pokud chce mít jistotu, tak si v biosu může zjistit verzi, a tak vrazit zpět, bude-li problém ..

Ale podle mě je to kravina a nikdy jsem to neslyšel ... maximálně bych to pochopil třeba u serverových boardů z nějaké široké rodiny, ale u osobních notebooků ?? ... vždyť přímo instalované utility kolikrát provádějí update samy.

V momentě kdy je BIOS stažen a instalován na správné zařízení ze stránek výrobce, je tato akce plně pod zárukou, to ani jinak nejde ...
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2010 , 7:44   Citovat  

Jednoduché řešení, přepni si v biosu SATA native mode, nevím, jestli to dell má v biosu stejně nazvaný, ale HP to má jako SATA native mode kouř Pak to pofrčí
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2010 , 8:00   Citovat  

Flash biosu vs. Servis je to taky na koho narazis, cca pred tydnem se mi vratil muj asus eee ze servisu, tez jsem flashnul bios jelikoz se mi libila nova funkce kterou stary bios neumel, kdyz se vratil, technik do protokolu napsal ze se jedna o nezarucni opravu a bios flashnul na jiny, pritom je notas jeste v zaruce a muj bios jsem stahnul z ofiko stranek a tusim ze to nebyla ani beta verze, je to fakt zahada, pritom jsem neplatil ani korunu a stejne to byla mimozarucni oprava, hodim vam sem scan toho protokolu aby jste se zasmali
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2010 , 8:09   Citovat  

offtopic flash biosu opravdu není v souladu se záručníma podmínkama. Jednou jsem flashoval bios a nějak se sesypala deska a tím pádem i to flashování (deska v záruce), naštěstí byl po ruce komp se stejnou deskou, tak jsem z něho za chodu vyndal čip biosu a vrazil tam ten muj flashnutej a naflashoval původní verzi. Ale už bych to nikdy nedělal, ty nervy, aby člověk tím šroubovákem nepropojil nějaké piny to snad ne
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 24.8.2010 , 8:31   Citovat  

A jak z toho vyplývá, že to nebylo v souladu se zárukou Cooo??? to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2010 , 8:52   Citovat  

Jo Davere to by me taky zajimalo, pritom asus ty biosy normalne vydava a pise k nim recenze co se vse zmenilo a co je opravene a co treba zarucni podminky kdyz si vymenis treba pamet za vetsi, v mem pripade ma muj eee 901 1gb pameti koupil jsem 2gb a vymenil, ale kdyz to slo do servisu tak jsem je raci prehodil zpet aby mi nahodou nerekli ze zaruka propada pritom se jedna o normalni upgrade
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 24.8.2010 , 9:14   Citovat  

Kdyby mě to někdo řekl, tak si vyžádám potvrzení od výrobce a ukázal bych jim, co proto kouř
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2010 , 10:30   Citovat  

yplývá to z toho tak, což jsem zapomněl napsat, že úzce spolupracuji s jednou firmou, která prodává IT techniku a od nich vím, že se na to reklamace nevztahuje, bohužel Smutný Samozřejmě, ale záleží na firmě, někde to hold uznaj, někde ne Smutný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2010 , 10:51   Citovat  

V tom pripade proc nechavaji biosy volne ke stazeni a dodavaji k tomu utility? Kdyz reklamujes mobil prehrajou ti novejsi firmware, kdyz notebook tak ti neuznaj reklamaci kvuli novejsimu biosu od vyrobce urceny primo pro danej tip zarizeni? Trochu kravina si myslim, kazdopadne asi zavplam na asus jak to vlastne je, mimo jine oni nejak vyctou pomoci SN jakej bios tam je original?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2010 , 19:07   Citovat  

Hele to netuším, ale nejspíš určitě jo. A už asi dost offtopic zajímalo by mě, jestli se ten problém vyřešil?
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 16:38   Citovat  

nechci zakládat nové téma... ale spadl mi mobil na klávesnici notebooku a vyskočila mi klávesa backspace.. koukám, že ta jedna maličká pacička je nalomená, tak jsem tam stejně tlačítko nacvakl, ale není to ono... nevíte, jestli se dá ta klávesa někde dokoupit samostatně? jedná se o SONY VAIO VPCEB2M1E bílý... to mi hlava nebere
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 17:17   Citovat  

jakubM napsal:
nechci zakládat nové téma... ale spadl mi mobil na klávesnici notebooku a vyskočila mi klávesa backspace.. koukám, že ta jedna maličká pacička je nalomená, tak jsem tam stejně tlačítko nacvakl, ale není to ono... nevíte, jestli se dá ta klávesa někde dokoupit samostatně? jedná se o SONY VAIO VPCEB2M1E bílý... to mi hlava nebere

samoutnou klavesu asi nesezenes :/ Ale kamarad si nechal menit celou klavesnici a stalo ho to 600 komplet. Pokud mas starsi notebook, uzoval bych o tom, i kvuli tomu, ze je z toho pak lepsi feel Mrk
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 18:03   Citovat  

no, právě že moc starej není no... cca 3 měsíce
   Návrat  
moriett je teď offline  moriett
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 21:46   Citovat  

SpaceMan napsal:
Ahoj,

dneska se mi stala nemilá věc. Trochu jsem se pohrabal v notebooku a nejspíš jsem asi někde něco zapnul... po instalaci nového Avasta a následném restartu mi načítání skončilo na mrtvém bodě - modré smrti a poté okamžitě do restartu. Po podívání se do BIOSu a srovnání vše do původních hodnot - respektive do defaultního nastavení se téměř nic nestalo. Hláška je: "No TPM or TPM has problem". Informace o tudy odkaz a tudy odkaz . Notebook je Dell Vostro 1510. Prosím, můžete mi poradit. Jsem sice IT technik ale tady jsem trochu bezradnej... to mi hlava nebere

možná je poškozený ovladač TPM ve windows, zkus vypnout TPM v biosu, pokud to nepomůže, v nouzovém režimu (F8 při bootu) opravit nimráním v souborech ovladačů (nevím, jestli je pro TPM nějaký .inf, kdyby byl k nalezení soubor ovladače, tak ten přepsat originálem - a vymazat antivir), nebo opravit systémové soubory pomocí instalačního CD. Ted si nevzpomínám, jestli na řadu NT existuje nějaký "sfc /fix" bo neco takoveho...
   Návrat  
moriett je teď offline  moriett
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 21:49   Citovat  

moriett napsal:
možná je poškozený ovladač TPM ve windows, zkus vypnout TPM v biosu, pokud to nepomůže, v nouzovém režimu (F8 při bootu) opravit nimráním v souborech ovladačů (nevím, jestli je pro TPM nějaký .inf, kdyby byl k nalezení soubor ovladače, tak ten přepsat originálem - a vymazat antivir), nebo opravit systémové soubory pomocí instalačního CD. Ted si nevzpomínám, jestli na řadu NT existuje nějaký "sfc /fix" bo neco takoveho...

ještě zkus nějaký live gnu/linux, například Slax a sledovat dmesg nebo jiné logy ve /var/log kdyby to v dmesg nebylo...
   Návrat  
DreamWalker je teď offline  DreamWalker
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 21:52   Citovat  

Napadají mě dvě možnosti.

Pro diagnostiku bych skusil nabootovat bez automatickeho restartu. Pomuze to jasne identifikovat problem...

Skusil bych nabootovat do stavu nouze s dos a skusil odstanit avastove soubory nekdy to pomaha nedavno sem takle resil pad serveru na kterem bylo avg.

Dalsi moznosti skusit opravit star windows z instalacniho cd.
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2011 , 22:26   Citovat  

dream a moriet: Kouknete na datumy Mrk
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 2.1.2011 , 11:46   Citovat  

jakubM napsal:
no, právě že moc starej není no... cca 3 měsíce

zkus napsat maila na tudy odkaz
kupoval jsem od nich klavesnici na asus a vysla do 1000,- samostatne tlacitko nesezenes.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
IT: Pomoc s notebookem
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina