Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotosoutěž - Září 2010 - výsledky
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3

Komu dáte svůj hlas?
Čápo
4%
 4%  [ 14 ]
Adiss
7%
 7%  [ 23 ]
Loky666
3%
 3%  [ 9 ]
Shaman
4%
 4%  [ 13 ]
Zend3r
4%
 4%  [ 12 ]
PK81
8%
 8%  [ 25 ]
Mesi
1%
 1%  [ 3 ]
Speedy
8%
 8%  [ 26 ]
Xenon04
12%
 12%  [ 36 ]
665+1
11%
 11%  [ 33 ]
Osiris
9%
 9%  [ 27 ]
FastCivic
13%
 13%  [ 41 ]
Sabrio
0%
 0%  [ 0 ]
Plisa
5%
 5%  [ 16 ]
Patys
2%
 2%  [ 6 ]
RadekGT
5%
 5%  [ 15 ]
Hlasovalo : 150
Celkem hlasů : 299

neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.8.2010 , 7:02  Naposledy upravil neyo dne 9.9.2010 , 11:15, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Vážené hondařky a vážení hondaři,

vyhlášuji další kolo fotosoutěže, tentokrát na měsíc ZÁŘÍ 2010. Čtěte prosím pozorně pravidla, fotky můžete zasílat až do konce srpna.

1. FORMAT

Je mozne zasilat pouze fotky ve formatu JPG, s orientaci na delku (povolen je format 3:2 i 4:3), vitezna fotka muze byt pri pouziti do kalendare oriznuta na jednotny format v rozmezi cca 10%. Neni mozne zasilat fotky na vysku, panoramaticka fotka je povolena pouze v pripade, ze finalni format bude odpovidat rozmezi uvedenemu pomeru stran. Neni povoleno k fotce dodavat zadne barevne ani odzobne ramecky, pouze cista fotka. Pokud na tom autor trva, je mozne do fotky vlozit svuj podpis (na originalni verzi pro kalendar vsak byt nesmi).

a) Zmensene foto do souteze: format JPG (komprese max 70%), delsi strana 1024px, kratsi v zavislosti na formatu.
b) Originalni foto do kalendare: format JPG v maximalni kvalite, velikost min. 5 mpix

Neni mozne zasilat foto z mobilu, fotografie bude vyrazena. Neodstranujte prosim z fotografii umyslne EXIF. Dojde-li fotka do souteze vetsi, bude automaticky zmensena na odpovidajici velikost!

2. UPRAVY

Jsou povoleny upravy jako uprava kontrastu, barev, lokalni korekce, drobne retuse vad ci rusivych mist, upravy perspektivy, orez, redukce sumu, rozostrovaci ci doostrovani filtry, hdr, kolorovani, multiexpozice apod. Dovoleno je vymazat znaky a cislice z RZ a nahradit je.

Je zakazano provadet jakekoliv fotomontaze, dodavani ruznych pozadi ci objektu z jinych fotek, dokreslovani, zasadni zmeny objektu (napr. virtual tuning).

3. AUTORSTVI A PODMINKY

Soutezit muze pouze autor zaslane fotografie a kazdy muze zaslat maximalne 1 fotografii za mesic. Jestlize nekdo posila fotku ciziho auta napr. zde z klubu, bylo by vhodne ho o tom informovat (pokud je to mozne). Pokud autor se svou fotkou zvitezi, nemuze se nasledujici 4 mesice fotosouteze zucastnit (kazdy tedy muze mit maximalne 3 vitezne fotky v kalendari). Zvitezi-li fotka s konkretnim autem, nemuze jiz stejne auto byt objektem soutezni fotografie v danem roce (sledujte proto pozorne fotosoutez). Autor fotografie zaroven s jejim zaslanim dava OS Honda Club souhlas ke zverejneni.

4. PREDMET

Hlavnim predmetem fotografie musi byt vyrobek se znackou HONDA, predevsim tedy automobil, popr. motocykl (berte v potaz, ze jsme server zamereny predevsim na auta, tzn. ne napr. doplnky z butiku). Motiv fotografie by mel v idealnim pripade korespondovat s obdobim soutezniho mesice. Neposilejte prosim letni fotku do lednove souteze, nebo fotku se snehulakem v srpnu apod., muze byt ze souteze vyrazena. Na fotografii mohou byt i lide, avsak vzdy by mely byt obeznameni s tim, jak bude tento snimek pouzit. Fotka by mela byt vzdy porizena v soualdu s dobrymi mravy.

5. ZASILANI FOTEK A HLASOVANI

Fotky muzete zasilat ve zmensene verzi na adresu fotosoutez@honda-club.cz ode dne vyhlaseni souteze adminem. Do nazvu souboru nezapomente napsat svuj nick! Po prijeti Vam admin vzdy potvrdi prijeti, popr. Vas upozorni, ze fotka nesplnuje podminky a muzete sjednat napravu. Termin zasilani je ukoncen poslednim dnem v mesici.

Nasledne budou vsechny fotografie zverejneny, a to v poradi, v jakem dorazily, a zacne hlasovani. Kazdy hodnotici ma pravo dat hlas az trem fotografiim, hlasovani bude probihat 7 dni. Pote budou vyhlaseni vitezove a autor prvni vitezne fotografie bude pozadan o zaslani fotorafie v originalnim rozliseni. Soutezici, jehoz foto skonci druhe, bude taktez pozadan o zaslani fota, z nejz bude vytvoren wallpaper v designu H-C.

Admin, potazmo OS Honda Club, si vyhrazuje pravo na zmenu pravidel a vyrazeni jakekoliv fotografie nesplnujici uvedene podminky. V pripade zjisteni zamerneho podvodu hrozi autorovi zakaz ucasti v soutezi po cely rok nebo dokonce i ban.

Je tu opět další kolo fotosoutěže... můžete začít s hlasováním. Bohužel, musel jsem opět několik fotek vyřadit, proto znovu apeluji - čtěte prosím ty pravidla, je to pár řádků...

po.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
po.jpg, 444.7 kB

adiss.jpg

adiss.jpg, 216.32 kB

loky666.jpg

loky666.jpg, 274.57 kB

shaman.jpg

shaman.jpg, 188.46 kB

zend3r.jpg

zend3r.jpg, 765.8 kB

PK81.jpg

PK81.jpg, 665.19 kB

mesi.jpg

mesi.jpg, 554.33 kB

speedy.jpg

speedy.jpg, 133.42 kB

xenon04.jpg

xenon04.jpg, 524.95 kB

665+1.jpg

665+1.jpg, 241.96 kB

osiris.jpg

osiris.jpg, 505.55 kB

FastCivic.jpg

FastCivic.jpg, 549.14 kB

sabrio.jpg

sabrio.jpg, 291.92 kB

plisa.jpg

plisa.jpg, 193.16 kB

patys.jpg

patys.jpg, 969.84 kB

radekGT.jpg

radekGT.jpg, 734.7 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 20:58   Citovat  

up Chápeš!
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 20:58   Citovat  

up Chápeš!
   Návrat  
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.8.2010 , 21:01   Citovat  

a já ještě pořád nemůžu. Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.8.2010 , 8:44   Citovat  

já už můžu Velmi šťastný ale nic nemám, tak ostatní posílejte...
   Návrat  
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 20.8.2010 , 12:50   Citovat  

neyo napsal:
já mám, ale je zbytečný se účastnit. Úsměv
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 7:11   Citovat  

hola hola soutěž volá... ještě máte týden na zasílání fotek Úsměv
   Návrat  
Michalka je teď offline  Michalka
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 12:18   Citovat  

mám nový stroj, takže možná někdy něco vyfotím Cool
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 12:19   Citovat  

jo a kdyby to byla normální soutěž, kde se může zapojit každý smrtelník co rád fotí, tak si myslím, že bude hoodně moc zájemců...ale tohle je jen pro pár vyvolených co má nějaký ten program KO a bez něj ani prd meetallll
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 12:29   Citovat  

Michalka napsal:
jo a kdyby to byla normální soutěž, kde se může zapojit každý smrtelník co rád fotí, tak si myslím, že bude hoodně moc zájemců...ale tohle je jen pro pár vyvolených co má nějaký ten program KO a bez něj ani prd meetallll

1) Co ti brání si nějaký ten program stáhnout? Úsměv Třeba Gimp 2... Ale i tak to chce kvalitní základ fotky.

2) Kde je nějaká podmínka nutnosti úprav? to mi hlava nebere Nikde jí nevidím..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 12:46   Citovat  

soutěž je pro všechny, jediné co je limitující, je rozlišení fotky - viz. pravidla. je jasné, že se lidem bude víc líbit hezky upravená fotka. každý se o to může taky pokusit, fňukání že to není pro smrtelníky, je irelevantní Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 12:48   Citovat  

ják fňukání? nefňukám... joo ale než se s tím naučím pracovat to budou dva roky :o)
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 12:49   Citovat  

Hellborn napsal:
1) Co ti brání si nějaký ten program stáhnout? Úsměv Třeba Gimp 2... Ale i tak to chce kvalitní základ fotky.

2) Kde je nějaká podmínka nutnosti úprav? to mi hlava nebere Nikde jí nevidím..

a je to česky?:o) tak kvalitní základ - foťák :o) snad už mám a nějaká ta fotka se mi snad povede taky...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 12:49   Citovat  

Michalka napsal:
a je to česky?:o)

Víceméně - někdy nevím,co to slovo česky znamená... Velmi šťastný

Michalka napsal:
ják fňukání? nefňukám... joo ale než se s tím naučím pracovat to budou dva roky :o)

No a?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 12:51   Citovat  

Hellborn napsal:
No a?
nechci vyhrát až za dva roky :o)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 12:52   Citovat  

Michalka napsal:
nechci vyhrát až za dva roky :o)

Tak to máš blbý... HaHaaa
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 12:57   Citovat  

Michalka napsal:

Omluva za OT.
Je pravda, ze fura lidi udela "zajimavou" fotku ne v pristroji, ale az v editoru. Pokud ale udelas dobry snimek uz pri jeho porizeni, bude vzdycky mnohem kvalitnejsi, a to i pro lidi co tomu rozumi. Kdo umi fotit a zna moznosti a limity pouziti sveho pristroje, udela klidne kvalitnejsim kompaktem mnohem lepsi snimek nez ten, co neumi ovladat svou casto i profi zrcadlovku, nebo proste jenom "nema oko".
SW pro editaci fotek je na netu ke stazeni spousta zadarmo, a to casto uplne dostacujicich. Pokud touzis po profi programech, zase neni problem si stahnout zadarmo jejich free verzi, kdy jsi vetsinou limitovana jen cca 30 dny pouzivani.
Ja se treba posledni dobou blizim spis k tomu, ze se upravy omezuju tak na orez, doostreni, proste minimum. Slozitejsi editaci pouzivam jenom na zachranu toho, co jsem bud udelat technicky nemohl nebo se mi to proste v ten okamzik pri foceni z nejruznejsich duvodu nepodarilo. Tohle je ale ciste osobni vec pristupu k foceni, mne proste bavi fotit a ne delat grafiku na PC. Snazim se tim jenom rict to, ze nejaky program fotku rozhodne nedela.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 13:05   Citovat  

neyo napsal:

Ani nemuzu, ani nemuzu pořádnej výtlem No, ono je to spis k placi, protoze krome toho ze muzu soutezit zase az v rijnu ted budu tak 3-4 tydny bez fotaku, posilam ho na reklamaci. Nevim jak to vydrzim, je to jako kdybych prisel o ruku KO
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 13:15   Citovat  

Bully napsal:
Omluva za OT.
Je pravda, ze fura lidi udela "zajimavou" fotku ne v pristroji, ale az v editoru. Pokud ale udelas dobry snimek uz pri jeho porizeni, bude vzdycky mnohem kvalitnejsi, a to i pro lidi co tomu rozumi. Kdo umi fotit a zna moznosti a limity pouziti sveho pristroje, udela klidne kvalitnejsim kompaktem mnohem lepsi snimek nez ten, co neumi ovladat svou casto i profi zrcadlovku, nebo proste jenom "nema oko".
SW pro editaci fotek je na netu ke stazeni spousta zadarmo, a to casto uplne dostacujicich. Pokud touzis po profi programech, zase neni problem si stahnout zadarmo jejich free verzi, kdy jsi vetsinou limitovana jen cca 30 dny pouzivani.
Ja se treba posledni dobou blizim spis k tomu, ze se upravy omezuju tak na orez, doostreni, proste minimum. Slozitejsi editaci pouzivam jenom na zachranu toho, co jsem bud udelat technicky nemohl nebo se mi to proste v ten okamzik pri foceni z nejruznejsich duvodu nepodarilo. Tohle je ale ciste osobni vec pristupu k foceni, mne proste bavi fotit a ne delat grafiku na PC. Snazim se tim jenom rict to, ze nejaky program fotku rozhodne nedela.
děkuji za rady, nějak se s tím poperu OK Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 13:20   Citovat  

Hellborn napsal:
Tak to máš blbý... HaHaaa
to teda nemám :o) třeba to co jsme fotili spolu vypadá dobře, to jsi nějak upravoval? potřebuju jen trošičku poradit ... Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.8.2010 , 13:24   Citovat  

Michalka napsal:
to teda nemám :o) třeba to co jsme fotili spolu vypadá dobře, to jsi nějak upravoval? potřebuju jen trošičku poradit ... Se stydím

Jen mírně jas a kontrast + nějaký ten ořez... Něco se dá udělat i v MS Picture Manageru...
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.8.2010 , 21:10   Citovat  

po dlouhý době něco odesláno... úpravy minimální

něco k těm programům... co zkusit nejdřív ten zadarmo co je přibalenej na cd k foťáku??
ani sebelepší program nemá tlačítko "fotosoutěž", který vyrobí z čehokoli extrafotku Tak to valím bulvy ... dál to trefil Bully OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 10:10   Citovat  

xenon04 napsal:
po dlouhý době něco odesláno... úpravy minimální

něco k těm programům... co zkusit nejdřív ten zadarmo co je přibalenej na cd k foťáku??
ani sebelepší program nemá tlačítko "fotosoutěž", který vyrobí z čehokoli extrafotku Tak to valím bulvy ... dál to trefil Bully OK
cd u toho nebylo
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 10:48   Citovat  

Michalka napsal:

Podivej se na mou fotku z minuleho mesice. Sice nevyhrala, nicmene uprava mi zabrala asi 5 minut. Ne, neni to proto, ze jsem genialni a po peti letech ten 'zazracny' program ovladam, ani to neni proto, ze bych mel tak genialni program, ktery dela vsechno sam, jen co na nej mrknu.

Ano, da se si s tim vic vyhrat, zvlast, kdyz clovek foti do RAWu (coz byla treba castecne odbarvena fotka z nejake souteze loni, co jsem posilal a to jsem si s tim hral asi hodku), ale neni to nutne. Ucastnit se proste muze kazdy, koho foceni aspon trochu bavi - protoze pak i nejaky ten zakladni program na upravy typu "jas, kontrast, sytost" ma a umi aspon tech par zakladnich veci ovladat. Tvoje prispevky bohuzel spise naznacuji, ze bys chtela mit super fotku, ale nechces pro to udelat ani to nejmensi - zkus nejdriv napnout usili timto smerem a rict si, jestli ti to foceni za to stoji, nebo ne.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 11:16   Citovat  

Michalka napsal:
cd u toho nebylo

co je to za foťák? kuky kuk
snad ke každýmu by mělo být přibalený cd s ovladačem, manuálem a nějakým softem na stažení fotek do počítače, ve kterým jde alespoň základní úprava jako ořez, kontrast, barvy a následný tisk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 12:07   Citovat  

je to Kodak Z 981, není tam ani český návod, nevěděla jsem to... je tam jen český návod k nějakému staršímu modelu nebo co ...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 12:09   Citovat  

už dokážu orámovat fotku Velmi šťastný hned to vypadá lépe Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 12:16   Citovat  

skyline napsal:
Podivej se na mou fotku z minuleho mesice. Sice nevyhrala, nicmene uprava mi zabrala asi 5 minut. Ne, neni to proto, ze jsem genialni a po peti letech ten 'zazracny' program ovladam, ani to neni proto, ze bych mel tak genialni program, ktery dela vsechno sam, jen co na nej mrknu.

Ano, da se si s tim vic vyhrat, zvlast, kdyz clovek foti do RAWu (coz byla treba castecne odbarvena fotka z nejake souteze loni, co jsem posilal a to jsem si s tim hral asi hodku), ale neni to nutne. Ucastnit se proste muze kazdy, koho foceni aspon trochu bavi - protoze pak i nejaky ten zakladni program na upravy typu "jas, kontrast, sytost" ma a umi aspon tech par zakladnich veci ovladat. Tvoje prispevky bohuzel spise naznacuji, ze bys chtela mit super fotku, ale nechces pro to udelat ani to nejmensi - zkus nejdriv napnout usili timto smerem a rict si, jestli ti to foceni za to stoji, nebo ne.

nepotřebuji úplně přemorfovat fotky, ale třeba jen malinko to dokrášlit... a když otevřu ten program , tak tam je hafo věcí, které ani nevím co znamenaj... ale chci pro to něco udělat jen nevím, kde začít ...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 13:05   Citovat  

skyline napsal:

S raw bych ji zatim nezatezoval vubec, ne? Úsměv Ten v podstate dovoluje "jenom" vetsi rozsah upravy snimku a nedestruktivni editaci. Podle me je potreba se napred naucit zaklady praktickeho fotografovani- expozice (clona, cas, ISO, EV korekce, ..) a kompozice, aby bylo zaostreno na co ma, lidi aby nemeli usekane nozicky a snimek nebyl pod nebo preexponovany, tohle je zaklad a bez nej se neda jit dal. Pokud nekdo chce upravovat fotku aniz by vedel co na ni ma vubec spatne a pak pochopitelne nemuze vedet ani cim to opravit, bude to jenom placani do vody, i kdyz to tak dela dost lidi. (Pozdejsi pouzivani editoru jako grafickeho programu uz je podle meho nazoru potom az nasledujici krok, pokud se tomu nekdo chce takhle venovat).
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 13:43   Citovat  

ja bych to jeste zjednodusil - potrebuje dve veci - hodne tvůrčího chtíče a trochu citu pro kompozici a tema ( to druhy je bohuzel do urcity miry nenaucitelny).
Vsechno ostatni se do urcity miry, zvlast v takovemto typu souteze promiji, potazmo se da relativne snadno upravit. To ze tady urcity lidi, nechci neya a Bullyho jmenovat Úsměv do toho zatahuji technologickej pohled na vec, je urcite dobre, i kdyz to na nektery lidi dela dojem " dyš ja stejně nemam ty fotaky co voni, to nema cenu."
A jakejkoliv editacni program je ve funkcich, ktery jsou potreba - tj. jas/contrast, Odstin/sytost, orez a doostreni) na fotky je trapne jednoduchej - pokud umi word, zvladne cokoliv ala Photoshop taky.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotosoutěž - Září 2010 - výsledky
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina