Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Tachometr - presnost
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
bahamontes je teď offline  bahamontes
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 8:51   Citovat  

Ahoj vsichni, nevite jak se da kalibrovat tachometr, popr. pocitadlo kilometru? Zda se mi, ze pocitadlo pocita navic tak 2 - 4 %, ze promeruje trochu rychlomer je asi normalni, ale presto bych rad, aby oboji bylo presny, pokud to jde. Kdyztak diky za rady Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 8:54   Citovat  

Ja vim jen o zmene profilu pneumatik Úsměv

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 9:53   Citovat  

Každý tachometr z výroby nastaven tak, aby ukazoval o cca 5% více, než je skutečná rychlost. To ví i auto samotné, takže počítání km, by mělo být správnější...
Já když se podívám do jednotky CTR 7G nebo 8G tak vidím, že i když ukazatel tacho říká, že jedu 200km/h, v jednotce je rychlost okolo 190km/h. Pokud mám programovatelnou jednotku, jako je na Civicu 8G, pak jsem schopen toto zkalibrovat, nicméně u ostatních aut je to dost nemožné...
Pokud si vyměníš profil gum, tak zcela určitě změníš i toto proměřování. Nějaký 1% rozdíl je i mezi novou a sjetou pneu, takže to není úplně jednoduchá záležitost...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 10:31   Citovat  

Ja vim ze to z vyroby byva nastavovano na vic, jen nevim jestli to jde jednoduse zmenit. Jinak mam aerodecka 1.5 vtec rv. 2000, nevis jaka je tam jednotka, slo by to tam zkalibrovat?

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 11:52   Citovat  

k cemu to potrebujes? nikdy to nebude 100%, podle me zachazis do extremu

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 11:56   Citovat  

Becky napsal:
k cemu to potrebujes? nikdy to nebude 100%, podle me zachazis do extremu

souhlas přátele tohle uz je kapanek prehnana snaha o neco co nikdy nemuzes zvladnout..radeji res u economa spotrebu to bude zabavnejsi Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 12:08   Citovat  

Tak snad nechci tak moc, stejne nechapu proc musej skoro vsechny auta premerovat, proste tachac mam od toho, abych vedel kolik jedu, kdyz to na kole vim na km presne, tak by to melo jit i na aute (prekalibrovat). Co se tyce pocitadla km, tak tam by to snad mela byt uplna samozrejmost, kdyz muj starej favorit nepremeroval, tak proc by honda mela? Spotrebu zatim neresim, zda se docela ok, nejmin sem mel 6, nejvic 7,3, coz neni tak spatny, navic mne ceka vymena svicek, vzduch filtru atd., tak to snad jeste klesne. To pocitadlo chci presny prave kvuli spotrebe Úsměv

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 12:28   Citovat  

bahamontes napsal:
To pocitadlo chci presny prave kvuli spotrebe Úsměv

Počítadlo přesný je. A ještě bys měl domutit čerpadláře,aby měly přesný počítadla oni, abys do 2l petky nenatočil 2,5l benzínu... Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 12:36   Citovat  

No, nejsem si uplne jistej s tim pocitadlem, kdyz premerim vzdalenosti nejakym route plannerem s pocitadlem, tak u pocitadla to vzdycky vychazi o neco vic, proto nad tim badam Úsměv Pumpy asi neovlivnim, ale jezdim do jedny levny v Michli, kde mi dlouhodobe vychazi spotreba nizsi nez napr. u OMV, Shell, atd. Proto taky kaslu na znackovy pumpy a neverim jim. Podle mych mereni spotreby muze byt klidne lepsi nejaka bezejmenna Velmi šťastný

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 12:57   Citovat  

...nudíte se? kupte si medvídka mývala...

to jsou starosti HaHaaa

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 13:03   Citovat  

Dejf napsal:

to jsou starosti HaHaaa

je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 13:32   Citovat  

bahamontes napsal:
No, nejsem si uplne jistej s tim pocitadlem, kdyz premerim vzdalenosti nejakym route plannerem s pocitadlem, tak u pocitadla to vzdycky vychazi o neco vic, proto nad tim badam Úsměv

A ten route planner zcela jistě úplně přesně kopíruje trasu,kterou jedeš autem, větně přejíždění z pruhu do pruhu, stejně projeté zatáčky, zcouvnutí při rozjezdu atd... Tak to valím bulvy

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 14:04   Citovat  

To si myslim ze tolik neudela (cca 1 km na 40 km trase), navic u facka mi vychazi, ze najedu dokonce min, nez ukazuje route planner (ale jenom minimalne, 250 km pocitadlo, route planner 253, s hondou tuhle trasu jeste zmerenou nemam, uvidim po vikendu Úsměv

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 14:24   Citovat  

bahamontes napsal:
No, nejsem si uplne jistej s tim pocitadlem, kdyz premerim vzdalenosti nejakym route plannerem s pocitadlem, tak u pocitadla to vzdycky vychazi o neco vic, proto nad tim badam Úsměv Pumpy asi neovlivnim, ale jezdim do jedny levny v Michli, kde mi dlouhodobe vychazi spotreba nizsi nez napr. u OMV, Shell, atd. Proto taky kaslu na znackovy pumpy a neverim jim. Podle mych mereni spotreby muze byt klidne lepsi nejaka bezejmenna Velmi šťastný

a neni to jedno jestli ti vyjde 6,50 nebo 6,48 ? To uz je pomalu jak na TDI foru...

kup si palebni pocitac nebo si na 100km/h zmer treba gpskou skutecnou rychlost, vypocti % odchylku, zajdi si na kalkulator a spocti si jake musis dat pneu aby jsi to mel jakztakz presne.

Nicmene nepredpokladam, ze mas nove auto v zaruce (ktera je limitovana ujetymi km) takze mi tvoje starosti prijdou naprosto nepochopitelne Mrk

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 14:25   Citovat  

infinity napsal:

Nicmene nepredpokladam, ze mas nove auto v zaruce (ktera je limitovana ujetymi km) takze mi tvoje starosti prijdou naprosto nepochopitelne Mrk

Nemá - 6g 1.5 e-Vtec.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 14:40   Citovat  

infinity napsal:
a neni to jedno jestli ti vyjde 6,50 nebo 6,48 ? To uz je pomalu jak na TDI foru...

kup si palebni pocitac nebo si na 100km/h zmer treba gpskou skutecnou rychlost, vypocti % odchylku, zajdi si na kalkulator a spocti si jake musis dat pneu aby jsi to mel jakztakz presne.

V zaruce uz fakt ne Úsměv Jasne ze 6,5 vs 6,48 je jedno, ale treba 6,3 vs 6,5 uz je pro mne rozdil. Navic nechapu proc bych kvuli tomuhle menil gumy. To jsou auta delany tak, ze to nejde nekde jednoduse nastavit, popr. s tim nejde hnout vubec? Ale vim ze je to problem, favorit km pocita asi dobre, ale premeruje tak nejmin 10 km/h. Kdyz sem se na to ptal mechanika, moc se na to netvaril, ze by to slo. Stejne nechapu ze v dnesni moderni dobe je takovej problem nakalibrovat tacho, kdyz na kole si to clovek udela za 1 min., tak proc by to na aute neudelal mechanik za treba pul hodky? Vim ze je nejaka zakonna tolerance, jak ma tachac merit, myslim + 2 az +8 %, ale prijde mi to blbost, stejne by to nikdo nepoznal, jak je to nastaveny a je podle mne kazdyho vec jak to ma, kdyz si da nekdo vetsi kola, tak mu to meri zas malo a nevim o tom ze by s tim mel nekdo problem.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 14:52   Citovat  

bahamontes napsal:
kdyz si da nekdo vetsi kola, tak mu to meri zas malo a nevim o tom ze by s tim mel nekdo problem.

Problém s tím je občas na STK (pokud je nesundá), při policejních kontrolách a občas s radarem,když jede na hraně tachometrové rychlosti. Velmi šťastný

A teda řešit, jestli mě při rozdílu 2dcl vyjde 1km o 0,06 Kč dráž... Tak to valím bulvy

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 14:55   Citovat  

Hellborn napsal:
Problém s tím je občas na STK (pokud je nesundá), při policejních kontrolách a občas s radarem,když jede na hraně tachometrové rychlosti. Velmi šťastný

A teda řešit, jestli mě při rozdílu 2dcl vyjde 1km o 0,06 Kč dráž... Tak to valím bulvy

to je prave to dulezite ten rozdil mezi 6.5 a 6.3 : pořádnej výtlem pořádnej výtlem

Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 16:04   Citovat  

Já nevím, proč se to tady vždycky musí zvrhnout z obyčejné otázky až po zesměšňování autora? Když o tom nic nevíte tak sem nepište. Otázka (ať je jaká je) zněla jasně. Rozumnou odpověď (radu) jsem tady viděl jen jednu - zbytek je klasicky offtopic a to i včetně mého příspěvku, ale musel jsem to napsat.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 20:26   Citovat  

Tak diky za vsechny podnetne nazory Úsměv, vidim ze to asi opravdu nebude jednoducha zalezitost. Jinak jasne ze rozdil 0,06 kc na km je nic, ale z principu, kdyz si merim spotrebu, chci ji mit presnou na na 1 desetinny misto, to uz bych rovnou moh rict, ze je jedno jestli 6 nebo 7 atd. Myslim ze hondy jsou dobry auta, tak by snad melo byt v jejich silach poskytovat udaje dejme to v toleranci +- 1%, cokoliv vic mi prijde dost tristni. Nekde sem dokonce cetl, ze v dnesni dobe neni problem mit palubaky (pocitace) presny minimalne na 1 desetinny misto, ale presto je hodne pripadu (ted nemyslim hondy), kdy je tam chyba treba i vic jak pul litru/ 100km. Jo a problemy s radarama by nemely byt, alespon v Praze, myslim ze tolerance je asi do 60 na 50, jinak tech obligatnich 10%, tam by se mel kazdej rozumnej vejit Velmi šťastný. Jo, v jinejch krajich pry chytali i za 53 km/h, ale nakonec to stejne ten vinik u soudu vyhral pro nepatrnou spolecenskou nebezpecnost. To ze vsude se posuzujou prestupky jinak je ale na jinou diskusi...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 22:33   Citovat  

Ještě jeden poznatek...

Mám také benzínové CR-V v automatu... Průměrná spotřeba za 20tis. km asi 9.3 l / 100km...

Co je však zajímavé je, že pokud auto (prázdné) dotankuji úplně do plna, potom vynuluju palubní počítač a když dorazím na pumpu s prázdnou nádrží a dotankuji, nesedí oproti palubnímu počítači tak o tři až čtyři desetiny litru...

Chyba je na straně způsobu počítání spotřeby u auta a také samozřejmě na straně čerpacího stojanu, který je zkalibrován na určitou teplotu benzínu a ta se liší, tak většinou člověk dostane o něco méně paliva, než ukazuje stojan...

Jádro tedy mé uvahy je to, že ta drobná chyba může být opravdu kombinací o něco méně paliva, než ukazuje stojan, a také skutečná ujetá vzdálenost je opravdu o něco větší, než kolik ukáže mapa...

Pokud bys chtěl mít opravdu jistotu, mohl bych Ti půjčit performance box, ten dokáže také měřit mimo jiné přesnou ujetou vzdálenost s přesností na metr...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 22:50   Citovat  

Jo, to je zajimava uvaha, asi to tak nejak bude Úsměv. Diky moc za nabidku pujcky performance boxu, to koukam co uz dneska vsechno existuje Tak to koukám! Mozna bych ji nekdy vyuzil, tedka si jeste premerim nektery vzdalenosti. kt. mam zmereny s jinym autem, pak uvidim. Odkud presne jsi? Presnost na metr, to je teda neco, zas takovej hnidopich nejsem, ale jak sem psal, nechci mit spotrebu zkreslenou o vic jak jednu desetinu. Proste v honde kilometry pribyvaji nejak rychle, proto sem to zacal merit a overovat, jestli se mi jenom zda,nebo na tom neco je. Jinak by mne to ani nenapadlo, k pocitadlum mam celkem duveru Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 22:59   Citovat  

... Kladno

Pokud chceš znát spotřebu na desetinu, je to sice úchylka, ale kdo ji nemá, já mám zase jiné, kde zase zrovna spotřeba nemá cenu řešit... pořádnej výtlem Každý jsme nějaký...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.8.2010 , 23:13   Citovat  

...Praha
Ne ze bych musel ji musel znat pokazdy, ale kdyz uz ji pocitam, tak ji chci znat na desetinu, jinak to nema cenu pocitat, to vim i bez pocitani, ze bude nejspis nekde mezi 6 - 7, kdyz na to slapu tak do 8 Úsměv . Proste si myslim ze dnesni doba tohle bez problemu umoznuje, tak by mne stvalo, kdyby mi tachac nameril 100 km a ja ujel jenom treba 96, takovou presnost povazuju za ubohou.

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.8.2010 , 11:07   Citovat  

Dejf napsal:

to jsou starosti HaHaaa

kolega z práce říká, z vlastní zkušenosti "nudíte se? kupte si renolta megana..." Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Tachometr - presnost
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina