Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 7g - teplota v červenén při popojíždění
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Dejw83 je teď offline  Dejw83
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2010 , 16:17   Citovat  

Ahoj všem,
dnes jsem stál a popojížděl v kolonách a sledoval ukazatele teploty při popojíždění v koloně nebo stání se ručička dostávala až k červené oblasti Smutný Když jsem kousek zase jel, tak hned spadla zpátky na půlku. Při dalším stání to samé...Při normální i sportovnější jízde je ručicka teploty stále kolem půlky a nikdy jsem si nevšiml, že by se pohla směrem nahoru...až dneska v těch kolonách. Poslouchal jsem saharu a ta spínala a zase vypínala, ale teplota dolů nešla...šla trošku dolů až když jsem párkrát trochu prošlápl plyn. Pocitově ta teplota rostla rychleji, když jsem měl zaplou klimu...Nemáte někdo s tímto zkušenost? Předem dík. Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2010 , 16:39   Citovat  

Vymenil bych termostat,prece jen u novych aut uz to nevydrzi tolik co u starych a 7 let je dlouha doba,zvlast pokud uz ma natoceno kolem statisice kiometru a vic...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2010 , 16:47   Citovat  

Na termostat mám taky podezření, možná je otevřený jen částečně a při volnoběhu při stání v koloně není tak dobrý oběh vody v systému. Těžko říct, ale asi ho objednám. Dík za tip.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2010 , 19:19   Citovat  

Dejw83 napsal:
Ahoj všem,
dnes jsem stál a popojížděl v kolonách a sledoval ukazatele teploty při popojíždění v koloně nebo stání se ručička dostávala až k červené oblasti Smutný Když jsem kousek zase jel, tak hned spadla zpátky na půlku. Při dalším stání to samé...Při normální i sportovnější jízde je ručicka teploty stále kolem půlky a nikdy jsem si nevšiml, že by se pohla směrem nahoru...až dneska v těch kolonách. Poslouchal jsem saharu a ta spínala a zase vypínala, ale teplota dolů nešla...šla trošku dolů až když jsem párkrát trochu prošlápl plyn. Pocitově ta teplota rostla rychleji, když jsem měl zaplou klimu...Nemáte někdo s tímto zkušenost? Předem dík. Honda

zapnutá klima by měla naopak teplotu snížit , běží oba ventilátory u chladiče. Mě se tohle stalo na 5G Vti a bylo to špatné těsnění pod hlavou.

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.8.2010 , 20:06   Citovat  

Když jsem měl zaseklý termostat a teplota v koloně stoupala, pomohlo topení na max - samozřejmě jen dočasné řešení..

0
PříspěvekZaslal: 27.8.2010 , 20:56   Citovat  

Tak jsem to ještě zkusil projet, abych zahřál motor a pak jsem stal u garáže a teplota šla pomalu nahoru, sahara zapína a vypína - oba ventilátory. Jen se divím, že od určité teploty neběží stale...Když se teplota blížila k červené oblasti a podržel jsem auto pod plynem (cca 2-3 tis. otáček) teplota hned letěla dolů...tak nevím jestli ten termostat nějak nebráni cirkulaci vody ve velkém okruhu. Kdyby to bylo těsnění pod hlavou, tak by se to mělo přehřívat i za jízdy, ne?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.8.2010 , 10:47   Citovat  

Dejw83 napsal:
Tak jsem to ještě zkusil projet, abych zahřál motor a pak jsem stal u garáže a teplota šla pomalu nahoru, sahara zapína a vypína - oba ventilátory. Jen se divím, že od určité teploty neběží stale...Když se teplota blížila k červené oblasti a podržel jsem auto pod plynem (cca 2-3 tis. otáček) teplota hned letěla dolů...tak nevím jestli ten termostat nějak nebráni cirkulaci vody ve velkém okruhu. Kdyby to bylo těsnění pod hlavou, tak by se to mělo přehřívat i za jízdy, ne?

vyhazuje vodu z nádobky ven?

0
PříspěvekZaslal: 28.8.2010 , 11:59   Citovat  

Takže problém asi vyřešen...byla vypadená hadička, která vede z chladiče do expanzní nádobky u chladiče. Včera jsem to nějak přehlídl. Dnes jsem do chladiče dolil cca půl litru destilky, projel, pak stál na místě a teplota se ani nehla Úsměv Snad to bylo tím, že v systému chyběla kapalina... Každopádně všem děkuji za tipy. Honda

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2010 , 15:53   Citovat  

tento isty problem som mal aj ja, ale na 3.0V6 - minuly rok v lete, kolona, velky hic, so zapnutou klimou v momente letela teplota do cerveneho, pri vypnutej to trvalo dlhsie, stacil maly pohyb a teplota klesala... ta klima ma logicky vplyv - jednak zatazuje viac motor, jednak mam klimovy chladic pred vodnym a tym padom teplo z klimoveho chladica ide k vodnemu a ten sa menej chladi. mne cely problem vyriesila vymena kvapaliny tento rok pred letom, dal som do -30°... predtym som mal -40-45° a bola asi 4 roky stara... ak je kvapalina moc koncentrovana, nemusi mat taku ucinnost, slaba zasa nema dostatocne antikorozivne ucinky...po vymene sa tento rok nic nedialo, teplota stale v 1/3 aj s klimou v najvatsich teplach

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2010 , 17:29   Citovat  

hopit napsal:
zapnutá klima by měla naopak teplotu snížit , běží oba ventilátory u chladiče. Mě se tohle stalo na 5G Vti a bylo to špatné těsnění pod hlavou.

Ja teda nevim jak to ma 7g, ale zrovna 5g ma chladice vedle sebe, cili kdyz zapnes klimu, tak to vode nijak nepomuze, ale spis uskodi jelikoz je motor vice namahan...

Dalsi moznosti je zanesenej chladic. To jsem mel u Supry a tam uz byl tak zanesenej, ze ani pri jizde a zaplem topeni, teplota vody dolu nesla.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2010 , 20:24   Citovat  

bordel napsal:
Ja teda nevim jak to ma 7g, ale zrovna 5g ma chladice vedle sebe, cili kdyz zapnes klimu, tak to vode nijak nepomuze, ale spis uskodi jelikoz je motor vice namahan...

Dalsi moznosti je zanesenej chladic. To jsem mel u Supry a tam uz byl tak zanesenej, ze ani pri jizde a zaplem topeni, teplota vody dolu nesla.

7G má chladiče samozřejmě velké a ventilátory společné Úsměv

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.8.2010 , 21:11   Citovat  

Ten jev co popisuješ je v 99% nedostatkem chladící kapaliny, zavzdušněnou chladící soustavou.
Jak tomu šlápneš, rozmotáš víc vodní pumpu a kapalinu proženeš z chladiče do motoru a teplota dočasně klesne na čidlu.

Kdyby byla vadná hlava, nebo tísko, chladící soustava by se Ti tlakovala, nebo by v kapalině byly výfukové spaliny.

Kdyby byl termostat v háji, tak po prošlápnutí plynu teplota nespadne, ale poleze pořád stejně nahoru a nebo by se ti motor vůbec neohřál, podle toho v jaký poloze by byl termostat zaseklý.

0
PříspěvekZaslal: 30.8.2010 , 8:04   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Ten jev co popisuješ je v 99% nedostatkem chladící kapaliny, zavzdušněnou chladící soustavou.
Jak tomu šlápneš, rozmotáš víc vodní pumpu a kapalinu proženeš z chladiče do motoru a teplota dočasně klesne na čidlu.

Kdyby byla vadná hlava, nebo tísko, chladící soustava by se Ti tlakovala, nebo by v kapalině byly výfukové spaliny.

Kdyby byl termostat v háji, tak po prošlápnutí plynu teplota nespadne, ale poleze pořád stejně nahoru a nebo by se ti motor vůbec neohřál, podle toho v jaký poloze by byl termostat zaseklý.

Souhlasím s tebou, byla vypadlá hadička co je nahoře u víčka chladiče, která vede do expanzní nádobky. Hadičku jsem zpět nasadil, dolil do chladiče cca půl litru destilky. Včera jsem jel trasu cca 30 km, pak jsem chvilku stál u baráku a teplota se ani nehla, takže to asi bylo díky té vypadlé hadičce a nedostaku kapaliny v okruhu. Úsměv Snad to bude OK Honda

0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 17:38   Citovat  

Takže problém jak se zdá vyřešen nebyl Smutný , jel jsem dneska delší cestu z Moravy do Prahy + zhruba půl hodina popojíždění v koloně v Praze (zaplá klima), po dojetí jsem otevřel kapotu a koukám, že je expanzní nádobka úplně plná chladící kapaliny (před tím jsem jí vyčerpal do půlky mezi min a max, zbytek nalil zpátky do chladiče a až po okraj víčka chladiče dolil destilkou). Teplota byla zatím OK, ve spodní třetině ukazatele, ale obávám se, že hrozí opětovné přetečení z expanzní nádobky (víčko podle mě není uděláno jako těsné)a tím pokles hladiny v okruhu a opětovné stoupání teploty k červené oblasti…Nevím jak to bude vypadat po ochlazení kapaliny, vrací se nějak zpět do chladícího okruhu? Než jsem odjel z Moravy, tak mi kamarád změřil kapalinu a je do -40° jak je stará to nevím, tak mě napadá, jestli to nebude podobný problém jak psal Pajo? Nevím jestli ta hladina v nádobce stoupla po cestě nebo až při tom stání v koloně, ale včera a předevčírem jsem jezdil kratší trasy cca 30 km, kontroloval a hladina byla OK, tak jsem myslel, že to již bude v pořádku, ale dnes jsem teda koukal Smutný Je možné, že je to tou kapalinou? Nebo pak to těsnění pod hlavou, ale žádné bublinky nebo výfukové plyny jsem neviděl... Tak nevím Smutný Dík za nápady Honda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 18:00   Citovat  

Odhaduji těsnění pod hlavou , dělá se tlak ve vodě a ta je vytlačována do nádobky .

0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 18:26   Citovat  

Ještě jsem pročetl forum a nemohlo by to být i víčkem na chladiči? Třeba je na něm špatné těsnění a i při malém zvýšení tlaku hned přepouští kapalinu do nádobky?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 18:37   Citovat  

Zajeď do servisu ať ti změří množství CO v chladící kapalině. Každý lepší servis tento měřák má.
Funguje na principu zbarvení náplně při kontaktu s CO v kapalině.

Jestli jsou plyny přítomny, je to jasné, těsnění pod hlavou, nebo hlava.

0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 18:41   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Zajeď do servisu ať ti změří množství CO v chladící kapalině. Každý lepší servis tento měřák má.
Funguje na principu zbarvení náplně při kontaktu s CO v kapalině.

Jestli jsou plyny přítomny, je to jasné, těsnění pod hlavou, nebo hlava.

Nevíš jestli to měření dělají někde v Praze nebo poblíž Ostravy? Obávám se, že to asi bude to těsnění pod hlavou, ale je divné, že nejde nic cítít ani nejsou vidět nějaké bublinky plynů.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 18:45   Citovat  

Dejw83 napsal:
Nevíš jestli to měření dělají někde v Praze nebo poblíž Ostravy? Obávám se, že to asi bude to těsnění pod hlavou, ale je divné, že nejde nic cítít ani nejsou vidět nějaké bublinky plynů.

Jelikož jsem z Jihlavy tak o nikom v Praze nevím, ale zkus Wheelmana, má hodně zkušeností a kontaktů.
ono né vždy musí být něco vidět a cítit už vůbec ne, minimálně někdy.
Auta jsou zařízení prapodivná a né všechny závady se projevují stejně.
Já ten měřák v dilně mám, kdybys byl někde tady poblíž, není problém otestovat, ale nemá cenu s autem jezdit, raději okamžitě řešit!!

Když zkusíš po jízdě omačkat hadice chladící soustavy, jsou hodně natlakované, tvrdé?

0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 19:48   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Jelikož jsem z Jihlavy tak o nikom v Praze nevím, ale zkus Wheelmana, má hodně zkušeností a kontaktů.
ono né vždy musí být něco vidět a cítit už vůbec ne, minimálně někdy.
Auta jsou zařízení prapodivná a né všechny závady se projevují stejně.
Já ten měřák v dilně mám, kdybys byl někde tady poblíž, není problém otestovat, ale nemá cenu s autem jezdit, raději okamžitě řešit!!

Když zkusíš po jízdě omačkat hadice chladící soustavy, jsou hodně natlakované, tvrdé?

Hadice tvrdé nejsou, v pohodě jdou promáčknout....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 19:54   Citovat  

Dejw83 napsal:
Hadice tvrdé nejsou, v pohodě jdou promáčknout....

Tak soustava není natlakovaná tak jak by byla při prasklém těsnění pod hlavou.
Máš možnost někde splašit to víčko chladiče? Může být unavený přetlakový ventilek v něm.. jinak už není žádná možnost.

0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 20:06   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Tak soustava není natlakovaná tak jak by byla při prasklém těsnění pod hlavou.
Máš možnost někde splašit to víčko chladiče? Může být unavený přetlakový ventilek v něm.. jinak už není žádná možnost.

No s tím víčkem jsem tady na foru našel taky pár informací. Možnost je ho koupit, zorvna jsem koukal na autokelly a mají ho dokonce skladem za cca 300 kč. Když se nad tím ještě zamýšlím, tak by to mohlo být ono, když jsem s autem jezdil cca 30 - 50 km v kuse, nikde nestal v koloně, pak mrkl na nadobku a hladina byla ok. Až teda dnes po cca 30 minutách popojíždění v koloně na Jižní spojce a náslené kontrole byla nádobka plná...Logicky při stání a popojíždění se teplota zvýší a tím pádem stoupne tlak a kdyby to víčko nefungovalo, tak by to šlo hned do nádobky....Jak píšeš bude to to víčko nebo těsnění.... Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 20:11   Citovat  

Dejw83 napsal:
No s tím víčkem jsem tady na foru našel taky pár informací. Možnost je ho koupit, zorvna jsem koukal na autokelly a mají ho dokonce skladem za cca 300 kč. Když se nad tím ještě zamýšlím, tak by to mohlo být ono, když jsem s autem jezdil cca 30 - 50 km v kuse, nikde nestal v koloně, pak mrkl na nadobku a hladina byla ok. Až teda dnes po cca 30 minutách popojíždění v koloně na Jižní spojce a náslené kontrole byla nádobka plná...Logicky při stání a popojíždění se teplota zvýší a tím pádem stoupne tlak a kdyby to víčko nefungovalo, tak by to šlo hned do nádobky....Jak píšeš bude to to víčko nebo těsnění.... Smutný

víčko investice minimální, neváhám a kupuji OK
V koloně teploty stoupají a tím i tlak a jestli je ventil ve víčku KO, tak pouští tlak moc brzo a kapalina valí do expanzky.

Zkus to a uvidíš OK Bude to fajn

Nevím přesně při kolika barech by měl ventilek přepouštět, ale myslím si až kolem 1,3 bar přetlaku

0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 20:26   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
víčko investice minimální, neváhám a kupuji OK
V koloně teploty stoupají a tím i tlak a jestli je ventil ve víčku KO, tak pouští tlak moc brzo a kapalina valí do expanzky.

Zkus to a uvidíš OK Bude to fajn

Nevím přesně při kolika barech by měl ventilek přepouštět, ale myslím si až kolem 1,3 bar přetlaku

Zítra kupuju a uvidíme....snad to bude ono a když né tohle, tak to bude ta špatná možnost a to těsnění pod hlavou Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 21:02   Citovat  

Dejw83 napsal:
Zítra kupuju a uvidíme....snad to bude ono a když né tohle, tak to bude ta špatná možnost a to těsnění pod hlavou Smutný

Držím palce ať je to víčkem!!

No a kdyby ne, ber to z té lepší stránky, budeš mít zgenerálkovanou hlavu. Ale ber to s odstupem, jsem nakloněn k víčku přátele

0
PříspěvekZaslal: 10.9.2010 , 10:43   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Držím palce ať je to víčkem!!

No a kdyby ne, ber to z té lepší stránky, budeš mít zgenerálkovanou hlavu. Ale ber to s odstupem, jsem nakloněn k víčku přátele

Tak víčko koupeno a dnes jsem jel na víkend trasu cca 200 km a bohužel to stále tlakuje vodu do expanzní nádobky. Po dojetí byla skoro plná, takže hned jak se vrátím zpátky do Prahy, tak jedu do Motoratu k panu Krejzovi na výměnu těsnění pod hlavou.... Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2010 , 16:00   Citovat  

Dejw83 napsal:
Tak víčko koupeno a dnes jsem jel na víkend trasu cca 200 km a bohužel to stále tlakuje vodu do expanzní nádobky. Po dojetí byla skoro plná, takže hned jak se vrátím zpátky do Prahy, tak jedu do Motoratu k panu Krejzovi na výměnu těsnění pod hlavou.... Smutný

No.. to je mi líto, ale aspoň bude na dalších pár let a několik desítek tisíc km naprostej klid.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2010 , 16:40   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
No.. to je mi líto, ale aspoň bude na dalších pár let a několik desítek tisíc km naprostej klid.

Tím bych si nebyl tak jistý , často se po výměně těsnění hodně zvedne spotřeba oleje KO Stírací kroužky nemají radi vodu Úsměv

Simarik je teď offline  Simarik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2011 , 0:11   Citovat  

takže mám ten samý problém u C7G 1,6... jen mi to dělá někdy po ujetí 5OOkm někdy 1OOOkm!!! každopádně mám jinou expanzku,chladič,víčko a protože nepomohlo nic tak už mám od ZEMIho v garáži novou hlavu a od ELRINGu celou sadu těsnění na hlavu. ještě chci udělat pístní kruhy, neví někdo kde a za kolik je splašim ??? děkují Honda

roulant je teď offline  roulant
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2011 , 6:11   Citovat  

Dejw83 napsal:
Ahoj všem,

povedlo se problem vyresit?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 7g - teplota v červenén při popojíždění
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď