Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problem s main rele - B16A2
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2010 , 17:58  Naposledy upravil Newer dne 30.8.2010 , 23:26, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Na swapowanem B16A2 coupe 6g .... se nam obevil problem

vcera kdyz jsem jel vecer domu, tak mi to za jizdy chciplo, po chvilce zjistovani jsem prisel na to ze palivove cerpadlo netlaci benzin -> nasledovalo duvod proc ? ... prisel jsem na to ze v motorvem prostoru byla zpalena pojistka ... vymenil jsem ji ... zaparkoval vse ok

druhy den rano pridu k autu .... ujedu 15 metu nacez opet chciplo , samozrejme spalena ta sama pojistka
nas domenka byla tedy ( jelikoz auto stalo 2 mesice tak ze se zanesl filtr, prez ktery cerpadlo nebylo schopny protlacit benzin -> zviseny odber proudu ... proto horela pojistka .... )

takze jsem vymenil palivovy filtr, pojistku -> a jel jsem s autem objet blok ... kousek pred parkovistem vozidlo OPET CHCIPLO a neslo nastartovat ... pojistky byly v poradku -> odtahli jsme auto pred barak ... Kde jsem vytahl klice ze zapalovani a auto zaclo SAMO STARTOVAT ... delalo to cca 15 sec , pak prestalo ...
po par telefonatech jsme dostali typ na main reley a zamerit se na ( cerno bilej kabel ) ....
po odpojeni bylo main rele spalene... a cely svazek ktery vedl k nemu byl specen dohromady ....

otazka tedy zni co dal
ma nekdo nahradni svazek na prodej ?
nove rele uz mam
dalsi otazka zni PROC k tomu vsemu mohlo dojit co mam promerit a zjistit ....
( swap je stary 3 roky a propalilo se to az ted takze spatnou elektroinstalaci to nebude )
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2010 , 18:45   Citovat  

a co nejaka mys co ti nekde v motoru prekousala kabliky a proste ti to skratuje a ted to shorelo?

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2010 , 19:35   Citovat  

Já si myslím, že celý problém byl v tom hlavním relé. Je to jenom elektromechanická součástka, která je pořád namáhaná opalováním kontaktů a trochu i teplotou. Několikrát už jsem se s tím v práci setkal ale ne zrovna u Japonců. Třeba Francouzi jako na běžícím pásu, Oktávie, Felicie...

Oprav kabelový svazek, dej nový relé a už se to nestane.

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2010 , 21:19   Citovat  

Brnďa napsal:
a co nejaka mys co ti nekde v motoru prekousala kabliky a proste ti to skratuje a ted to shorelo?
no mysi bych veril ale ... tohle coupecko neni tak slozeny jako to profilovy .. a parkuju pred barakem ...
je to koza vysoka proste Velmi šťastný ....

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2010 , 21:28   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Já si myslím, že celý problém byl v tom hlavním relé. Je to jenom elektromechanická součástka, která je pořád namáhaná opalováním kontaktů a trochu i teplotou. Několikrát už jsem se s tím v práci setkal ale ne zrovna u Japonců. Třeba Francouzi jako na běžícím pásu, Oktávie, Felicie...

Oprav kabelový svazek, dej nový relé a už se to nestane.

doufam ze mas pravdu ......

myslis ze domenka ze prepaleni dratu a zniceni relatka je nasledek nejake jine zavady je spatna ?
je mozne ze auto startovalo pouze zkratovanim nekterych kabelu co vedou do svazku k main relay?
opravdu tech 7 ci 8 kabelu bylo speceno do sebe ... nepochopim jak k tomu mohlo dojit snad jedine opetovnou vymenou spalene pojistky "FI EM" jsem z toho na prasky .... kuchat celou palubku a hledat kam ten svazek vede se mi moc nechce protoze o tom fakt nemam paru , koukal jsem do manualu a neprisel jsem na nic dobreho ... spis jen na to co uz vim KO Cooo???

jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2010 , 21:49   Citovat  

ou. Ještěže to nějak nezahořelo.

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2010 , 21:52   Citovat  

jednodušeji :
otazka zní ....
je spálené relé a svazek přičinou problému
nebo
následkem jiné závady?

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 30.8.2010 , 23:26   Citovat  

up

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2010 , 0:08   Citovat  

Newer napsal:
jednodušeji :
otazka zní ....
je spálené relé a svazek přičinou problému
nebo
následkem jiné závady?

Z praxe mohu potrvdit, že svazek zahořel kvůli vadnýmu relátku. To relé zůstalo sepnutý, spečený kontakty.
A to chcípání mohlo být z důvodu že opálený kontakty měly tak malý kontakt a tak velký přechodový odpor, že nestačily živit čerpadlo a došlo to až tak daleko, že se velikým přechodový odporem zahřály kontakty tak, že se spekly. JInak si to vysvětlit neumím. Autoelektriku dělám dnes a denně několik let a zatím bez reklamací a omylů.

Když ti začala hořet ta pojistka, měl jsi ihned to relé zkontrolovat, třeba jenom jestli se moc nehřeje, ale pro příště už víš co a jak. Je super, že nezahořelo nic víc.

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2010 , 0:21   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Z praxe mohu potrvdit, že svazek zahořel kvůli vadnýmu relátku. To relé zůstalo sepnutý, spečený kontakty.
A to chcípání mohlo být z důvodu že opálený kontakty měly tak malý kontakt a tak velký přechodový odpor, že nestačily živit čerpadlo a došlo to až tak daleko, že se velikým přechodový odporem zahřály kontakty tak, že se spekly. JInak si to vysvětlit neumím. Autoelektriku dělám dnes a denně několik let a zatím bez reklamací a omylů.

Když ti začala hořet ta pojistka, měl jsi ihned to relé zkontrolovat, třeba jenom jestli se moc nehřeje, ale pro příště už víš co a jak. Je super, že nezahořelo nic víc.

no ... popravde me tahle informace docela potesila ...
s vidinou ze staci opravit svazek ..a pobezi to Úsměv asi si rano privstanu a pustim se od toho Úsměv

jen se mi do toho 2x nechce vede to za topeni .... to budu muset asi vypustit i klimatizaci
nemas tuseni kam ty svazky vedou ? do nejakyho paterniho svazku ? nebo k pojistkovce v motoru ? ja se snazil kouamt schemata v manualu ale o tom kudy vedou svazky a kam tam nebylo ani slovo ....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2010 , 0:29   Citovat  

Newer napsal:
no ... popravde me tahle informace docela potesila ...
s vidinou ze staci opravit svazek ..a pobezi to Úsměv asi si rano privstanu a pustim se od toho Úsměv

jen se mi do toho 2x nechce vede to za topeni .... to budu muset asi vypustit i klimatizaci
nemas tuseni kam ty svazky vedou ? do nejakyho paterniho svazku ? nebo k pojistkovce v motoru ? ja se snazil kouamt schemata v manualu ale o tom kudy vedou svazky a kam tam nebylo ani slovo ....

Já přesně C5G neznám. Ale od toho relé by měl jít svazek do pojistkovnice v interiéru.
Musíš tu najít někoho, kdo C5G trochu víc zná. Kdybych měl auto u sebe, pustil bych se do toho..

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2010 , 0:39   Citovat  

je to C6G ....
ma rele u spolujezdce .. a svazek vede za palubku

kazdopadne ti moc dekuju za radu VTEC

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2010 , 7:40   Citovat  

určitě rozeber původní relé a i nasledně danné další,prohlédni zda chyba byla v něm ,jak zde již bylo posáno ,oprskané ,přilepené kontakty,zahnědlá deska okolo měděných"cest" bublinky v laku plošného spoje apod. pak bude jasno odkud vítr vál...bylo by v pořádku (což nepředpokládám) musí se chyba hledaj jinde,ovšem u speklích kabelů již nepoznáš zda chyba byla v jejich místě...prošoupání seknutí myš...
a pořiď si hasičák ,tady máš důvod

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2010 , 12:23   Citovat  

Newer napsal:
je to C6G ....
ma rele u spolujezdce .. a svazek vede za palubku

kazdopadne ti moc dekuju za radu VTEC

Nové relé bych rozebral jak poukazuje PAKO a zkontroloval kontakty, případně je 1200 šmirglem mírně očistil a relé ze strany tištěného spoje znovu celé proletuj, všechny letované kontakty vzít ještě jednou pájkou. Protože většina těchto relétek má letované spoje uklepané stářím, vibracema, provozem a z toho důvodu ve spojích vznikají veliké přechodové odpory, tudíž i velká teplota jak se snaží proud a napětí projít hodně špatným spojem. Z toho důvodu se občas nezastartuje při ohřátí relátka. Teplo=roztažnost=zvětšení praskliny spoje=velký přechodový odpor=PRŮS*R!!

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2010 , 12:24   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Nové relé bych rozebral jak poukazuje PAKO a zkontroloval kontakty, případně je 1200 šmirglem mírně očistil a relé ze strany tištěného spoje znovu celé proletuj, všechny letované kontakty vzít ještě jednou pájkou. Protože většina těchto relétek má letované spoje uklepané stářím, vibracema, provozem a z toho důvodu ve spojích vznikají veliké přechodové odpory, tudíž i velká teplota jak se snaží proud a napětí projít hodně špatným spojem. Z toho důvodu se občas nezastartuje při ohřátí relátka. Teplo=roztažnost=zvětšení praskliny spoje=velký přechodový odpor=PRŮS*R!!

C6G už vůbec neznám elektricky, zatím nebyla příležitost..

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2010 , 1:06   Citovat  

takze .. auto je u autoelektrikare.....

rele spalene nebylo takze bude problem nejspis nekde jinde ... rikal bud civka zapalovani nebo palivove cerpadlo nebo neco takoveho Úsměv tak jsem zvedavej ... uz aby to bylo opravene .. uz mi chybi venca VTEC

carvi je teď offline  carvi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2010 , 23:23   Citovat  

spis je fajn kdyz se tu i najde covek kterej ti opravdu dokaze poradit a nemusi pritom bejt ani arogantni a ani te jinak poucovat:)... zato by mel jofreovi prijit velky dik:)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2010 , 17:03   Citovat  

carvi napsal:
spis je fajn kdyz se tu i najde covek kterej ti opravdu dokaze poradit a nemusi pritom bejt ani arogantni a ani te jinak poucovat:)... zato by mel jofreovi prijit velky dik:)

díky Tak to koukám!
prostě se jenom snažím poradit ze zkušeností a praxe. Když můžu pomoc jakkoliv, tak se snažím aspoň nějak nasměřovat.

Ale stejně bych to relé aspoň ze strany letovaného spoje znovu proletoval.

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2010 , 17:14   Citovat  

tak rele to nebylo, nakonec to bylo tim ze jak auto dlouho stalo tak pravdepodobne zvirata okousali izolaci vodicu od alternatoru ktere se skratovali a .. ansledne od toho shorel celej svazek az k motoru. jinak uz je vse v poradku Úsměv opraveno
diky za pomoc

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2010 , 17:17   Citovat  

Newer napsal:
tak rele to nebylo, nakonec to bylo tim ze jak auto dlouho stalo tak pravdepodobne zvirata okousali izolaci vodicu od alternatoru ktere se skratovali a .. ansledne od toho shorel celej svazek az k motoru. jinak uz je vse v poradku Úsměv opraveno
diky za pomoc

Ty jo.. hlavně, že auto nezhořelo!
Hlodavci jsou sviňe.. moc jim chutná elektrika u Octavia II, hlavně svazek od průtokoměru vzduchu, vadí jim v cestě pod kapotou.

To je fajn, že se závada našla a doufám, že už bude vše v pohodě!!

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2010 , 20:42   Citovat  

Newer napsal:
diky za pomoc
vidis ja ti to rikal, sem proste borec Velmi šťastný

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2010 , 11:18   Citovat  

Brnďa napsal:
vidis ja ti to rikal, sem proste borec Velmi šťastný

kdyz mi to elektrikar rikal tak to taky byla prvni vec ktera me napadla ..
"brnda mel pravdu" ... Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2010 , 17:04   Citovat  

Newer napsal:
kdyz mi to elektrikar rikal tak to taky byla prvni vec ktera me napadla ..
"brnda mel pravdu" ... Velmi šťastný
kouř

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problem s main rele - B16A2
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď