Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Motorová pila zkušenosti?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 21:38   Citovat  

jelikož jsem bez práce tak potřebuji nahnat co nejlevněj motorovu pilu videl sem na netu mcdillen s 50cm listou za cca 2500 a nebo hecht 39cm lista a cca 3800kč, vim ze to dodavaji nemcouri, ale je to vse cina, nema nekdo zkusenosti s nejakyma? jde mi jen o to abych dokud jsem bez prace mohl doma porezat drevo , budou to spis late, neni moznost elektriky. díky za rady a tipy, muzete hodit i co by ste koupili;)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dydy je teď offline  Dydy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 21:48   Citovat  

dělal jsem kdysi 10 let v lese s pilou, nenech se mást délkou lišty, tu si mužeš stejně přehodit jakou délku potřebuješ, navíc, obyčejná motorovka 50tku lištu neutáhne tak aby jsi mohl přeříznout kulatinu, jesli to máš na laťě nebo na nějáký slabší dřevo tak bych si koupil tu s toum 39 a vubec to neřešil, jinak na profi řezání to chce pilu s obsahem 50ccm(motor) ostatní jsou srajdy
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 21:50   Citovat  

Dydy napsal:
dělal jsem kdysi 10 let v lese s pilou, nenech se mást délkou lišty, tu si mužeš stejně přehodit jakou délku potřebuješ, navíc, obyčejná motorovka 50tku lištu neutáhne tak aby jsi mohl přeříznout kulatinu, jesli to máš na laťě nebo na nějáký slabší dřevo tak bych si koupil tu s toum 39 a vubec to neřešil, jinak na profi řezání to chce pilu s obsahem 50ccm(motor) ostatní jsou srajdy
http://www.mcdillen.cz/mcdillen/eshop/1-1-Motorove-pily/0/5/1-Motorova-pila-Mc-Dillen-5800 co rikas na toto?
   Návrat  
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 21:55   Citovat  

Z levnajma pilama mám jen ty nejhorší zkušenosti při reklamaci ti řeknou když tak nesprávný zacházení to je na jedno dvě použití. Mnohdy členění řetezů neodpovídá standardu, výdrž motoru naprosto minimální a výkonově ani nemluvím ze stejnýho objemu kvalitní pila dá vyšší výkon z míň palivem o výdrži nemluvím. Nejednou jsem viděl u těhle hraček rozteklý píst, varvanej závit pro svíčku běžným používáním, nepřesný karbce a hlavně tyhle pilky mají válec přišroubovanej většinou k plastovýmu karteru ve kterým je uložená klika a ložiska,takž je jistý jak to je kvalitní. Pak začne unikat smes z klikovky okolo ztvrdlejch gufer,ale jak je zvykem gufero není normalizovaný,takže ho neseženeš. u těch jo lacinejch ani gufero kliky není a těsní to ložisko který je celozakrytý gumovým těsněním. to je snad nejhorší varianta. Jinak taková nepsaná poučka je co dýlka lišty v cm to 1,2 krát má bejt objem v ccm.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:00   Citovat  

to čumím jak se ty ceny za 15 let smrskly Je to tam. , ta řetězka tam je sice taková divná ale jinak to vypadá dobře,hlavně aby na to byly náhr. díly, to víš Husqarnu ti spraví každej ale tohle? to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:01   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Z levnajma pilama mám jen ty nejhorší zkušenosti při reklamaci ti řeknou když tak nesprávný zacházení to je na jedno dvě použití. Mnohdy členění řetezů neodpovídá standardu, výdrž motoru naprosto minimální a výkonově ani nemluvím ze stejnýho objemu kvalitní pila dá vyšší výkon z míň palivem o výdrži nemluvím. Nejednou jsem viděl u těhle hraček rozteklý píst, varvanej závit pro svíčku běžným používáním, nepřesný karbce a hlavně tyhle pilky mají válec přišroubovanej většinou k plastovýmu karteru ve kterým je uložená klika a ložiska,takž je jistý jak to je kvalitní. Pak začne unikat smes z klikovky okolo ztvrdlejch gufer,ale jak je zvykem gufero není normalizovaný,takže ho neseženeš. u těch jo lacinejch ani gufero kliky není a těsní to ložisko který je celozakrytý gumovým těsněním. to je snad nejhorší varianta. Jinak taková nepsaná poučka je co dýlka lišty v cm to 1,2 krát má bejt objem v ccm.

mluvíš my z duše, chtělo by to alespoň Oleo Mac, taky nejsou drahý
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:05   Citovat  

no takze je jedno jestli je to hecht ci mcdillen oboji sou ciny co vydrzi jedno dve rezani a je to na vyhzoeni ze?Úsměv radej nejakou jetou znackovou?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:15   Citovat  

no, máti takovou elektrickou mrhu za 1800 už tři roky a do dneška to řeže pořádnej výtlem taky to nechápu, jinak malá Husqarna nebo Stihl, dá se to pořídit docela dobře tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:17   Citovat  

a tady tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:17   Citovat  

Dydy napsal:
mluvíš my z duše, chtělo by to alespoň Oleo Mac, taky nejsou drahý

Tu mám jako na odvětvování a jako záložní kdyby bylo potřeba buď vyprostit nebo prostě něco jinak jedu na Stihl,nedám na ně dopustit, mám tři kousky různě velký.To nějvětší zvíře co mám je Stihl MS 880 má to 121ccm Velmi šťastný Velmi šťastný na tom se dá pomalu jezdit. když jsem k tomu chtěl 110cm lištu tak prej že s tím dělaj akorát černoši. HaHaaa Potřeboval jsem kácet topoly který měl pře dva metry průměr kmene.Ale to je ten extrem. Na to domácí řezání bych šel do toho oleomacu maj prodlouženou záruku a díly budou.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:18   Citovat  

a tady tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:22   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Tu mám jako na odvětvování a jako záložní kdyby bylo potřeba buď vyprostit nebo prostě něco jinak jedu na Stihl,nedám na ně dopustit, mám tři kousky různě velký.To nějvětší zvíře co mám je Stihl MS 880 má to 121ccm Velmi šťastný Velmi šťastný na tom se dá pomalu jezdit. když jsem k tomu chtěl 110cm lištu tak prej že s tím dělaj akorát černoši. HaHaaa Potřeboval jsem kácet topoly který měl pře dva metry průměr kmene.Ale to je ten extrem. Na to domácí řezání bych šel do toho oleomacu maj prodlouženou záruku a díly budou.

já měl Husqarnu a ta musela chuděra makat 6 hod. denně 10 let v kuse Je to tam. jsem rád že už je to za mnou,
je to hezký zaměstnání, ale kdo to nezkusil tak si nedovede představit co je to za dřinu zmatenej
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:22   Citovat  

Nejmenší stihl 5200Kč a nějaká akce by se dala vyzískat taky. nebo slušnou za 7000.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:24   Citovat  

a nejaka rada na jetou pilu ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:27   Citovat  

kup novou, jestli nebydlíš v paneláku tak se ti bude vždycky hodit
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:28   Citovat  

Brnďa napsal:
a nejaka rada na jetou pilu ?

To je jak z autem.. když tomu nebudeš rozumět klidně můžeš koupit nějakou vyhoněnou mrchu, která ti klekne i na těch latích co chceš pižlat. přidřenou jako laik uplně asi taky nepoznáš. podle tadání šňůry se dá lecos poznat ale ne vše chce to jí ohřát ostrej řetěz a trošku na ní "lehnout" pak zjistíš co a jak,ale to asu těžko někde před bazarem te nechaj říznout do stromu nebo sloupu. pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:28   Citovat  

Dydy napsal:
prave ze bydlim, jde me o to ze mama ma hospudku kde topi drevem tak obcas je potreba neco porezat aby mela cim topit, vetsinou sou to palety, nebo prkna zadny stromy
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:29   Citovat  

tudy odkaz

no tato vypada slibne a i kladivo a bryle k tomu Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:29   Citovat  

Dydy napsal:
přátele přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:30   Citovat  

navic sem se ted docet ze ty levny smejdy nemaj ani nejakou ochranu proti tomu kdys se utrhne retez, bych mohl dostat pres cunu pekne asi co?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:30   Citovat  

Brnďa napsal:
prave ze bydlim, jde me o to ze mama ma hospudku kde topi drevem tak obcas je potreba neco porezat aby mela cim topit, vetsinou sou to palety, nebo prkna zadny stromy

Tak to ti fakt stačí prdítko.. a není možnost elektriky? to by bylo nej pižlání
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:31   Citovat  

Brnďa napsal:
navic sem se ted docet ze ty levny smejdy nemaj ani nejakou ochranu proti tomu kdys se utrhne retez, bych mohl dostat pres cunu pekne asi co?

nohu ti to rozsekne stehno většinou nebo holeň podle toho v jaký poloze řežeš. je fakt že ty laciný to nemívaj
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:32   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Tak to ti fakt stačí prdítko.. a není možnost elektriky? to by bylo nej pižlání
prave ze ne a tahat 100m elektriky z benzinky je naprd Smutný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:33   Citovat  

tudy odkaz
a co toto? jako popravde s tema cinskejma prisel s tryc ze ej to prej top a ze je to kvalita jak nejaky stihl mu rikal chlap v prodejne...ale jak tak vidim tak to sou jen ty reci aby prodali
   Návrat  
Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:34   Citovat  

hele já každej rok těžím dřevo v lese kvůli topení a věř, že je lepší zainvestovat ja mám STIHLku a je to dělo. Pro tvoje laťky bych určo čínu nedoporučoval kup si raději značku i ten Oleo-Mac není špatný. Hlavně já používám 40cm lištu a mám 4,5 koně a je to akorát a chtěl bych vidět čínu s 50cm ta musí hned odejít... oprvadu si radši kup pořádnou klidně i starší a hlavně budou na to díly.... přátele
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:35   Citovat  

Dutch napsal:
hele já každej rok těžím dřevo v lese kvůli topení a věř, že je lepší zainvestovat ja mám STIHLku a je to dělo. Pro tvoje laťky bych určo čínu nedoporučoval kup si raději značku i ten Oleo-Mac není špatný. Hlavně já používám 40cm lištu a mám 4,5 koně a je to akorát a chtěl bych vidět čínu s 50cm ta musí hned odejít... oprvadu si radši kup pořádnou klidně i starší a hlavně budou na to díly.... přátele
no jo ja hledam a nevim o tom nic, chtel bych spis neco jetyho dejme tomu do 4 tisic ale neco znackovyho aby se dal pripadne koupit retez novej a servis byl v poho.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:38   Citovat  

a co na Aukru by něco nebylo?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:40   Citovat  

Brnďa napsal:
no jo ja hledam a nevim o tom nic, chtel bych spis neco jetyho dejme tomu do 4 tisic ale neco znackovyho aby se dal pripadne koupit retez novej a servis byl v poho.

nechceš k tomu přidat ještě dvojku?? Velmi šťastný Za šestku máš novou stihlku ne tu nejslabší ta je lacinější a neutejráš jí jen tak. než za 4 nějakou o který výš prd. Záleží na tobě ale věř že mě pil prosšlo dost rukama a kolega má prodejnu stihl a vím co to je zač a hlavně když mu tam lidi chodí z rozpadávající se čínou že to potřebujou spravit. kolikrát by byla cena větší než koupení podobnýho šmejdu zase.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:41   Citovat  

Dydy napsal:
a co na Aukru by něco nebylo?
na aukru sou cinsky smejdi Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.9.2010 , 22:42   Citovat  

Jakub Erben napsal:
nechceš k tomu přidat ještě dvojku?? Velmi šťastný Za šestku máš novou stihlku ne tu nejslabší ta je lacinější a neutejráš jí jen tak. než za 4 nějakou o který výš prd. Záleží na tobě ale věř že mě pil prosšlo dost rukama a kolega má prodejnu stihl a vím co to je zač a hlavně když mu tam lidi chodí z rozpadávající se čínou že to potřebujou spravit. kolikrát by byla cena větší než koupení podobnýho šmejdu zase.
proberu to s rodinkou jak moc chce investovat, ale vidim ze tu cinu urco ne a davat tady 3 tisice aby se mi po dvou rezanich rozpadla nebo roztekla a nebo jeste hur aby me to rozsekalo nohu, fakt asi nema smysl
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Motorová pila zkušenosti?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina