Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Co vše lze LEGÁLNĚ měnit na automobilu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 12:40   Citovat  

Mam v tom už fakt šílenej hokej Smutný rád bych zde toto téma založil na ZÁKLADĚ PLATNÝCH ZÁKONŮ A PŘEDPIŠŮ ČR a ne na zdravém selském rozumu (protože jak víme toto je Kocourkov). Měl bych proto několik otázek a odpovědi bych rád v tomto topicu použil jako FAQ pro všechny ostatní (hlavně proto aby jsme se vyhnuli OT v jiných tématech).

Otázky:

1a) Co všechno v motorové části vozu mohu měnit já sám ?
1b) Na co je potřeba autorizovaný servis ?
1c) Co lze mněnit POUZE za stejný typ.

2a) Co všechno si mohu do motorové části vozu přidat (Turbo, NOS, Intercooler ...) já sám ?
2b) Co mi může přidat jen autorizovaný servis ?
2c) Co přidávat nesmím (zde bych poprosil důvod proč nemohu) ?

3a) Je homologace FIA platná pro provoz na českých komunikacích (sedačky, bez. pásy ...).

4a) Musím mít homologaci na VŠECHNY (neoriginální) díly, které na auto použiji (výměna blatníku, nárazníku ... za sportovní) ?

5) Je možné provést instalaci fólií do oken vozu ?

6) Je možné na auto dát jiná kola než mám zapsané v TP ?

Odpovědi:

1c) Blok motoru (B16A2 za B16A2) po vymazání čísla motoru z TP (již lze vymazat protože se jedná o ND). Výměnu za jiný typ motoru lze provést pouze se souhlasem Hondy (která nic neschválí).

5) Instalaci fólií do oken může provádět pouze autorizovaný servis nebo dovozce, který musí na tuto instalaci vydat potřebný doklad o homologaci / atestu (který je ridič povinen mít u sebe).

6) Při zakoupení nových kol je (na požádání) vydán typový list, ten vydá generální dovozce příslušné značky kol. Typový list se vydává na základě schválení TUV, že kola a příslušný rozměr pneu lze na voze použít. Na STK pak ověří shodu listu se skutečností a na dopravním inspektorátu zapíšou do TP.

To je zatim tak vše co mě v rychlosti napadlo. Velice rád uvítám další otázky i odpovědi k tomu problémovému tématu.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 21:13   Citovat  

paradni tema snad se tu necemu priucim HaHaaa ber to jako up je to dobrý
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 21:29   Citovat  

RobiXman napsal:
Mam v tom už fakt šílenej hokej Smutný rád bych zde toto téma založil na ZÁKLADĚ PLATNÝCH ZÁKONŮ A PŘEDPIŠŮ ČR a ne na zdravém selském rozumu (protože jak víme toto je Kocourkov). Měl bych proto několik otázek a odpovědi bych rád v tomto topicu použil jako FAQ pro všechny ostatní (hlavně proto aby jsme se vyhnuli OT v jiných tématech).

Otázky:

1a) Co všechno v motorové části vozu mohu měnit já sám ?
1b) Na co je potřeba autorizovaný servis ?
1c) Co lze mněnit POUZE za stejný typ.

2a) Co všechno si mohu do motorové části vozu přidat (Turbo, NOS, Intercooler ...) já sám ?
2b) Co mi může přidat jen autorizovaný servis ?
2c) Co přidávat nesmím (zde bych poprosil důvod proč nemohu) ?

3a) Je homologace FIA platná pro provoz na českých komunikacích (sedačky, bez. pásy ...).

4a) Musím mít homologaci na VŠECHNY (neoriginální) díly, které na auto použiji (výměna blatníku, nárazníku ... za sportovní) ?

5) Je možné provést instalaci fólií do oken vozu ?

6) Je možné na auto dát jiná kola než mám zapsané v TP ?

Odpovědi:

1c) Blok motoru (B16A2 za B16A2) po vymazání čísla motoru z TP (již lze vymazat protože se jedná o ND). Výměnu za jiný typ motoru lze provést pouze se souhlasem Hondy (která nic neschválí).

5) Instalaci fólií do oken může provádět pouze autorizovaný servis nebo dovozce, který musí na tuto instalaci vydat potřebný doklad o homologaci / atestu (který je ridič povinen mít u sebe).

6) Při zakoupení nových kol je (na požádání) vydán typový list, ten vydá generální dovozce příslušné značky kol. Typový list se vydává na základě schválení TUV, že kola a příslušný rozměr pneu lze na voze použít. Na STK pak ověří shodu listu se skutečností a na dopravním inspektorátu zapíšou do TP.

To je zatim tak vše co mě v rychlosti napadlo. Velice rád uvítám další otázky i odpovědi k tomu problémovému tématu.

B16A2 není číslo motoru, ale kód motoru, takže ten z TP nevymažeš Chápeš!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 21:35  Naposledy upravil Newer dne 2.9.2010 , 21:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

rotker napsal:
B16A2 není číslo motoru, ale kód motoru, takže ten z TP nevymažeš Chápeš!

woot ? dyt pise ze vymenis typ za typ .. ale ze musis nechat vymazat na DI ... cislo motoru ....
je to formulovane dobre.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 21:39   Citovat  

Ano omlouvám se a beru zpět, špatně jsem si to přečetl přátele
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 21:55   Citovat  

5) opravim te, muzes si folie na okna dat sam, i nepruhledny, ale pouze na zadni okna, nikoliv na predni, a to plati i pro ty firmy co se na to specializuji, proste o nejde, i kdys ti to nalepi a daj ti atesty, ale podle zakona to mit nemuzes
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 22:01   Citovat  

Brnďa napsal:
5) opravim te, muzes si folie na okna dat sam, i nepruhledny, ale pouze na zadni okna, nikoliv na predni, a to plati i pro ty firmy co se na to specializuji, proste o nejde, i kdys ti to nalepi a daj ti atesty, ale podle zakona to mit nemuzes

ses si jistej ,ja myslim ze je zakon zase definovan nejak osemetne... ze vprdu muzes mit folei ale musi prez ne byt jednoznacne videt kdo to ridi ...
ale nejsem si jistej Úsměv)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 22:04  Naposledy upravil Brnďa dne 2.9.2010 , 22:05, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Newer napsal:
ses si jistej ,ja myslim ze je zakon zase definovan nejak osemetne... ze vprdu muzes mit folei ale musi prez ne byt jednoznacne videt kdo to ridi ...
nesmis mit vepredu nic, byl sem ted na stk, a to mam vepredu lehky, a sel sem jen na zkusebni a rikal ze to byt nesmi, rikam ze to ma homologaci a karticku a on mam ti to precist v zakone? takovejch homologaci ti dam kolik chces. u hondy jsou skla tonovany uz z vyroby, a to je nejvetsi zatmaveni co jde
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 22:04   Citovat  

Brnďa napsal:

Pokud mas bile sklo, tak muzes mit na prednich oknech folii se zatvavenim 35% tusim, pokud mas tonovane okna z vyroby, tak mene, nebo vubec, pokud si dobre pamatuji.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 22:08   Citovat  

Newer napsal:

Vepředu nesmí být žádná folie i atest je k prdu, ten totiž platí všude možně jen né v naší boží vlasti to mi hlava nebere Na zadní okna si můžeš dát klidně plech HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 22:09   Citovat  

bordel napsal:
Pokud mas bile sklo, tak muzes mit na prednich oknech folii se zatvavenim 35% tusim, pokud mas tonovane okna z vyroby, tak mene, nebo vubec, pokud si dobre pamatuji.
no a nebo tak 30% zatmaveni a to je jako kdybys tam nemel nic, nebo jak mas tonovany skla z vyroby, co sem videl tu folii
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 22:11   Citovat  

Brnďa napsal:
nesmis mit vepredu nic, byl sem ted na stk, a to mam vepredu lehky, a sel sem jen na zkusebni a rikal ze to byt nesmi, rikam ze to ma homologaci a karticku a on mam ti to precist v zakone? takovejch homologaci ti dam kolik chces. u hondy jsou skla tonovany uz z vyroby, a to je nejvetsi zatmaveni co jde

Přesně tak, stejná zkušenost+zkušenosti dalších z mého okolí kartička ti je platná v zahraničí viz. např Německo, tam to berou Mrk
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 22:13   Citovat  

bordel napsal:

35% je moc... Propustnost předních bočních musí být víc jak 70% - zatmavení max. 29%. Pokud jde o to,jak to vypadá,tak skoro čirá - stanovisko Ministerstva dopravy jako příklad uvádělo (přední) skla na Oktávii,která mají max. přípustné zatmavení.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 22:15   Citovat  

Takže ve finále je to sklo stejně skoro průhledný Tak to valím bulvy
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 22:25   Citovat  

Hellborn napsal:
35% je moc... Propustnost předních bočních musí být víc jak 70% - zatmavení max. 29%. Pokud jde o to,jak to vypadá,tak skoro čirá - stanovisko Ministerstva dopravy jako příklad uvádělo (přední) skla na Oktávii,která mají max. přípustné zatmavení.

Tak 30%
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 8:07   Citovat  

můžeš si vyměnit oil ,ale musíš dodržet zákon o nakládání s nebezpečným odpadem Hihi
můžeš si vyměnit ošklivou spolujezdkyní za hezčí ,na ní se zákon o odpadech nevztahuje pokud není extrémě ošklivá,potom by se jednalo o veřejné pohoršování a v tom případě ji smíš odložit buď za tmy v lese nebo v boxech u popelnic při vypnutém pouličním osvětlení.Dále můžeš vyměnit CD v mechanice audiopřístroje namontovaného ve voze a dokonce na něm smíš měnit písničky či mluvené slovo.Vlastníš li manuální převodovku tak je povoleno během jízdy měnit rychlostní stupně.Můžeš měnit mouchy na předním skle tak že ty staré osvěžíš vyměnětou vodou do ostřikovače(taktéž můžeš měnit ty)setřeš stěračem a počkáš na nové hmyzstvo.Pomocí volantu,to kulaté před místem řidiče můžeš menit směr jízdy.Do detailů jako změna strany blikání ,změna dodavatel paliv se mi již nechce zacházet... Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 8:19   Citovat  

PAKO napsal:
můžeš si vyměnit oil ,ale musíš dodržet zákon o nakládání s nebezpečným odpadem Hihi
můžeš si vyměnit ošklivou spolujezdkyní za hezčí ,na ní se zákon o odpadech nevztahuje pokud není extrémě ošklivá,potom by se jednalo o veřejné pohoršování a v tom případě ji smíš odložit buď za tmy v lese nebo v boxech u popelnic při vypnutém pouličním osvětlení.Dále můžeš vyměnit CD v mechanice audiopřístroje namontovaného ve voze a dokonce na něm smíš měnit písničky či mluvené slovo.Vlastníš li manuální převodovku tak je povoleno během jízdy měnit rychlostní stupně.Můžeš měnit mouchy na předním skle tak že ty staré osvěžíš vyměnětou vodou do ostřikovače(taktéž můžeš měnit ty)setřeš stěračem a počkáš na nové hmyzstvo.Pomocí volantu,to kulaté před místem řidiče můžeš menit směr jízdy.Do detailů jako změna strany blikání ,změna dodavatel paliv se mi již nechce zacházet... Se stydím

Ale bacha aby to rádio s CD, pokud bylo montováno dodatečně, meělo homolgaci,viď Pakoušku? Velmi šťastný
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 8:38   Citovat  

PAKO napsal:
můžeš si vyměnit oil .. se mi již nechce zacházet... Se stydím

je to dobrý pořádnej výtlem
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 8:56   Citovat  

PAKO napsal:
můžeš si vyměnit oil ... změna dodavatel paliv se mi již nechce zacházet... Se stydím

Do až takových detailů jsem zacházet nechtěl ... jen jsem chtěl "sebrat" OT z ostatních témat a řešit to v jednom topicu ale co no, když neni zájem Úsměv asi bude nejlepší toto smáznout Úsměv díky
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 9:16   Citovat  

dobře ,napíšu to takhle,smíš měnit pouze díly za díly a to homologované ,můžeš si nechat napříklat dodatečně namontovat klimu,LPG,mlhovky,dení světla a zase to musí splňovat naši legislativu,to jest po předložení dokladů-typovích a homologačních listů dopsání do velkého TP .Kola to samé,musí mít typoví list na dané vozidlo,pak ti to dopíší do TP a můžeš je mít.u nás to nejde jako v DE že koupíš jiný(tuningoví)nárazník s TÜV homologací ,necháš si ho odborně namontovat máš papír od nárazníku od odborné montáže a můžeš jezdit.U nás se hodně toleruje,ale tolerance a oficiální "smím"je rozdíl.Dokonce kromě originálních poklic na plecháčích jiné nesmíš mít.Kdyby se zašlo do detailů tak by možná neprošli ani bezpečnostní šrouby a matky proti krádeži kol.

Můžeš mít vše co budeš mít zapsáno v TP jako změnu proti originálu.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 10:00   Citovat  

Tak proč se tahle definice nedá někam do FAQ a řeší se pořád OT v ostatních topic's ??? Smutný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 10:08   Citovat  

RobiXman napsal:
Tak proč se tahle definice nedá někam do FAQ a řeší se pořád OT v ostatních topic's ??? Smutný

Stejně zase někdo napíše "A proč ne?" Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 10:16   Citovat  

Hellborn napsal:
Stejně zase někdo napíše "A proč ne?" Velmi šťastný

to sice ano ale proto jsem chtěl založit tenhle topic aby se mu prostě pastnul jen odkaz a bylo to Úsměv a nebo teda udělat nějakej topic s tím heslem a když bude někdo zase "a proč ne" tak stačí dát jen odkaz a je to Úsměv
   Návrat  
xjazz je teď offline  xjazz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 10:19   Citovat  

tak mě napadá,jde z auta a z TP legálně dostat airbag? Cooo???
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 10:36   Citovat  

xjazz napsal:
tak mě napadá,jde z auta a z TP legálně dostat airbag? Cooo???
jojo jde, narazit do zdi, pak ti legalni cestou vystreli
   Návrat  
xjazz je teď offline  xjazz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 10:38   Citovat  

Brnďa napsal:
jojo jde, narazit do zdi, pak ti legalni cestou vystreli

jo tak to mě taky napadlo,ale to se mi jako možnost vůbec nelíbí Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 10:39   Citovat  

tohle už neni kocourkov to je (doplňte dle vlastního uvážení) ... tudy odkaz konkrétně text:

Podle Josefa Pokorného postačí ignorovat zboží a služby, které nejsou opatřeny národním typovým schválením neboli tuzemským atestem, případně homologační značkou Evropské hospodářské komise nebo Evropské unie. Náhradní díly mají mít originální logo výrobce a číslo, nebo k nim musí být přiložen doklad o tom, že jsou k použití schváleny.
Uvedené zásady platí pro celý sortiment - od maličkých teploměrů a doplňkových světlometů přes disky a autorádia třeba až po nákladné tunningové úpravy.

je tím teda řečeno že pokud si koupím úchylnej obrovskej spojler se značkou EU tak přijdu na DI a oni mi to musí zapsat do TP ??? Mimochodem kam se to v TP vůbec zapisuje ? Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 10:42  Naposledy upravil Brnďa dne 3.9.2010 , 10:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

RobiXman napsal:
tohle už neni kocourkov to je (doplňte dle vlastního uvážení) ... tudy odkaz konkrétně text:

Podle Josefa Pokorného postačí ignorovat zboží a služby, které nejsou opatřeny národním typovým schválením neboli tuzemským atestem, případně homologační značkou Evropské hospodářské komise nebo Evropské unie. Náhradní díly mají mít originální logo výrobce a číslo, nebo k nim musí být přiložen doklad o tom, že jsou k použití schváleny.
Uvedené zásady platí pro celý sortiment - od maličkých teploměrů a doplňkových světlometů přes disky a autorádia třeba až po nákladné tunningové úpravy.

je tím teda řečeno že pokud si koupím úchylnej obrovskej spojler se značkou EU tak přijdu na DI a oni mi to musí zapsat do TP ??? Mimochodem kam se to v TP vůbec zapisuje ? Velmi šťastný
dalsi zaznamy ne?Úsměv a ctu clanek, takze kdys si uriznes koncak a navaris jinej, nebo vykuchas koncak a oddelas kat tak muzes oddelat motor? pry to dostava zpetne razy do motoru, to je hloupost ne?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 10:42   Citovat  

xjazz napsal:
jo tak to mě taky napadlo,ale to se mi jako možnost vůbec nelíbí Velmi šťastný
a to mas v TP napsano ze mas airbagy?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 10:56   Citovat  

RobiXman napsal:

Takže, kdo mi zapíše rádio Alpine do TP? Tak to valím bulvy
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Co vše lze LEGÁLNĚ měnit na automobilu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina