Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CR-V 09 i-CTDi - Divny zvuk pri vyslapnuti spojky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
rygl je teď offline  rygl
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2010 , 20:45   Citovat  

Zdravim pritomne,

chtel bych pozadat o radu. Zanovni CR-V, najeto asi 60t. Z niceho nic se pri vyslapnuti spojky (zejmena pri razeni z 2 na 3 a z 3 na 4) zacal ozyvat cca na 1 sekundu podivny zvuk, pripominajici treni nejakeho predmetu o otacejici se plech. Zvuk ma slabnouci tendenci a pomerne rychle slabne a mizi. Pri vytoceni motoru do vyssich otacek je sance na tenhle jev vetsi.
Nedeje se tak uplne vzdy, ale lze to tak na 60% vyvolat. Projevuje se to jen pri jizde, naprazdno ne. Zadne jine "symptomy" jsem nezpozoroval.

Netusite, co by to mohlo byt? Jel jsem pred tim, nez to zacalo, trosku vetsim blatem, napadl me nejaky bordel nekde... Ale zas by to asi nesouviselo s tou spojkou Smutný

Diky vsem za tipy.

Ales
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2010 , 21:28   Citovat  

Predpokladam, ze to mas v zaruce, takze asi neni nic nednodussiho ten zvuk predvest v Honde. Stejne tam pak budes muset zajet.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2010 , 21:33   Citovat  

bordel napsal:
Predpokladam, ze to mas v zaruce, takze asi neni nic nednodussiho ten zvuk predvest v Honde. Stejne tam pak budes muset zajet.

V zaruce uz neni, resp. ne v te od vyrobce. Ale mela by jit uplatnit zaruka prodejce (autosalon), ze?

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 31.8.2010 , 22:09   Citovat  

rygl napsal:
V zaruce uz neni, resp. ne v te od vyrobce. Ale mela by jit uplatnit zaruka prodejce (autosalon), ze?

Mno jestli to 09, jak pises, je rok vyroby, tak zaruka je 3 roky nebo 100tis km, a ani jedno jsi jeste nepretahl...

0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 18:02   Citovat  

bordel napsal:
Mno jestli to 09, jak pises, je rok vyroby, tak zaruka je 3 roky nebo 100tis km, a ani jedno jsi jeste nepretahl...

Spatne jsem se vyjadril, 09 jsem myslel jako tu verzi pred faceliftem. R.v. je 12/2006. Zaruka jako naschval skoncila v lednu t.r. Jeste mam sanci to reklamovat v ramci zaruky prodejce, od ktereho jsem to koupil jete (Honda autosalon) - neni to jeste pul roku.

Kazdopadne: dnes jsem byl v servisu na Chodove. Zvuk se podarilo zreprodukovat a ortel zni: vadne turbo... Smutný Smutný
Podle vyjadreni technika to pry uz nekolikrat menili, prave u prvnich Hond 3. generace.

A ted to nejlepsi: nove je za 52t. + cely den prace.

Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 18:42   Citovat  

rygl napsal:
Spatne jsem se vyjadril, 09 jsem myslel jako tu verzi pred faceliftem. R.v. je 12/2006. Zaruka jako naschval skoncila v lednu t.r. Jeste mam sanci to reklamovat v ramci zaruky prodejce, od ktereho jsem to koupil jete (Honda autosalon) - neni to jeste pul roku.

Kazdopadne: dnes jsem byl v servisu na Chodove. Zvuk se podarilo zreprodukovat a ortel zni: vadne turbo... Smutný Smutný
Podle vyjadreni technika to pry uz nekolikrat menili, prave u prvnich Hond 3. generace.

A ted to nejlepsi: nove je za 52t. + cely den prace.

Nevěřím tomu, že by japonské turbo po 60.000 km umřelo.

Spíš věřím tomu, že se ti začíná ozývat spojkové ložisko, když píšeš při přeřazování a zvuk kov na kov.

0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 19:02   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Nevěřím tomu, že by japonské turbo po 60.000 km umřelo.

Spíš věřím tomu, že se ti začíná ozývat spojkové ložisko, když píšeš při přeřazování a zvuk kov na kov.

No, ono je to ani ne tak pri prerazovani, jako spis jen pri vyslapnuti spojky. Navic jsem mel pocit, ze kdyz mechanik sedel v aute a ja byl venku a seslapnul mi plyn, bylo to trochu slyset taky... Jsem z toho pekne otraveny, s autem jsem ujel sotva 1.500 km.

Spojkove lozisko me napadlo taky. Nemate tip ne nejakeho servismana? Nejlepe Praha, stredni Cechy... Da se turbo koupit i nekde jinde, nez v Honda servisu? Nedela to pro Hondu nekdo jiny? Hitachi? Mitsubisihi, Garrett?

Ales

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 19:13   Citovat  

rygl napsal:
No, ono je to ani ne tak pri prerazovani, jako spis jen pri vyslapnuti spojky. Navic jsem mel pocit, ze kdyz mechanik sedel v aute a ja byl venku a seslapnul mi plyn, bylo to trochu slyset taky... Jsem z toho pekne otraveny, s autem jsem ujel sotva 1.500 km.

Spojkove lozisko me napadlo taky. Nemate tip ne nejakeho servismana? Nejlepe Praha, stredni Cechy... Da se turbo koupit i nekde jinde, nez v Honda servisu? Nedela to pro Hondu nekdo jiny? Hitachi? Mitsubisihi, Garrett?

Ales

ono se to ložisko může ozvat i při přidání plynu, to je odzkoušené. škoda že to nemůžu poslechnout, rád bych poradil víc. Druhovýrobu, nebo aftermarket na Japonce neznám, ale ve Velkém Meziříčí turba někdo repasuje.

0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 19:43   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
ono se to ložisko může ozvat i při přidání plynu, to je odzkoušené. škoda že to nemůžu poslechnout, rád bych poradil víc. Druhovýrobu, nebo aftermarket na Japonce neznám, ale ve Velkém Meziříčí turba někdo repasuje.

Tak snad jedine, ze bych to zkusil nahrat Úsměv Zkusim zapatrat na netu a mozna jeste jiny sevis.

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 19:59   Citovat  

i-CTDi motory mají turba od garretta, takže tudy může vést cesta Úsměv

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 19:59   Citovat  

rygl napsal:

Ales

Turbo je snad to jedine na motoru 2,2i-CTDi, co neni vyrobeno Hondou. Dodava jej prave Garrett. Kazdopadne se divim, ze ti odeslo tak brzy a predevsim ze vubec odeslo, rocniky 06 a vys uz byly vychytane. Podle me s tim snad nekdo musel jezdit jako prase, nevim jak se turbo jinak odrovnava po tak malo km.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 20:14   Citovat  

Kdyby bylo slyšet zvuky kov na kov jak je na začátku popisováno, tak to turbo už moc tlačit nebude, ono se už nebude ani moc motat a neudělá žádný tlak a auto ani nepojede, to je logický.

Auto jede dobře, ne?

A to spojkový ložisko není vždy slyšet, záleží na teplotách a na tom jak moc je ohřáté a jestli je aspoň trochu ještě namazané

0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 20:35   Citovat  

Bully napsal:
Turbo je snad to jedine na motoru 2,2i-CTDi, co neni vyrobeno Hondou. Dodava jej prave Garrett. Kazdopadne se divim, ze ti odeslo tak brzy a predevsim ze vubec odeslo, rocniky 06 a vys uz byly vychytane. Podle me s tim snad nekdo musel jezdit jako prase, nevim jak se turbo jinak odrovnava po tak malo km.

Me to taky hrozne prekvapilo. Auto mel predemnou starsi pan, co sel do duchodu (srazil jsem se s nim ve dverich, kdyz sel dat auto na protiucet). Rikal, ze jezdi za 6.5l, na zavodnika rozhodne nevypadal... Úsměv Mohl jej odrovnat pomalou jizdou ?

Existuje nejaky exaktni zpusob, jak zavadu turba diagnostiokovat? Co se tyce vykonu motoru, nezda se mi, ze by nejak kolisal nebo byl nizky. Proste to jede "tak nejak normalne". Na 2 a 3 slusne zrychluje, zvuk turba se az na ten zvuk navic (ktery na 100% nevim, odkud jde) nijak nezmenil. Poprve jsem to identifikoval v asi pred 5 dny, rano, na studenem aute, az jsem se vydesil. Subjektivne mi prijde, ze na studenem aute je to horsi...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 20:40  Naposledy upravil Jofrey dne 2.9.2010 , 20:42, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

rygl napsal:
Me to taky hrozne prekvapilo. Auto mel predemnou starsi pan, co sel do duchodu (srazil jsem se s nim ve dverich, kdyz sel dat auto na protiucet). Rikal, ze jezdi za 6.5l, na zavodnika rozhodne nevypadal... Úsměv Mohl jej odrovnat pomalou jizdou ?

Existuje nejaky exaktni zpusob, jak zavadu turba diagnostiokovat? Co se tyce vykonu motoru, nezda se mi, ze by nejak kolisal nebo byl nizky. Proste to jede "tak nejak normalne". Na 2 a 3 slusne zrychluje, zvuk turba se az na ten zvuk navic (ktery na 100% nevim, odkud jde) nijak nezmenil. Poprve jsem to identifikoval v asi pred 5 dny, rano, na studenem aute, az jsem se vydesil. Subjektivne mi prijde, ze na studenem aute je to horsi...

super popis, je to spojkový ložisko, dám za to ruku do ohně meetallll

způspb existuje, změřit na diagnostice aktuální tlak turba, nebo průtok bzduchu na váze vzduchu. Když by bylo tak zadřené, že by byly slyšet zvuky kov na kov, tak by byl tlak atmosférický, nebo minimálně větší. To samé na váze vzduchu by byly o hodně nižší hodnoty, než by diagnostika požadovala. A auto by hlavně skoro vůbec netáhlo, nejelo a beztak by se rozsvítila kontrolka motoru kvůli nízkému tlaku turba, nebo nízkému průtoku vzduchu na váze.

0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 20:42   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Kdyby bylo slyšet zvuky kov na kov jak je na začátku popisováno, tak to turbo už moc tlačit nebude, ono se už nebude ani moc motat a neudělá žádný tlak a auto ani nepojede, to je logický.

Auto jede dobře, ne?

A to spojkový ložisko není vždy slyšet, záleží na teplotách a na tom jak moc je ohřáté a jestli je aspoň trochu ještě namazané

Faktem je, ze kdyby turbo trenim neco brzdilo, bude (vzhledem k provoznim otackam) asi uz definitivne po smrti. Ten zvuk, co to vydava, je spise pomaleho razu. Jestli mate nekdo doma drtic na odpadky ve drezu, tak je to dost podobne jeho dobehu. Jako kdyz neco brzdite tocici se plechovy valec necim kovovym do zastaveni...Omlouvam se za ten popis, ale nic vystiznejsiho me nenapadlo.

Ad spojkove lozisko: co se stane, kdyz odejde? Nepujde radit? Bude to delat kraval stale? Necha me to nekde na ceste? Mam s tim jezdit dal... ? Smutný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 20:46   Citovat  

rygl napsal:
Faktem je, ze kdyby turbo trenim neco brzdilo, bude (vzhledem k provoznim otackam) asi uz definitivne po smrti. Ten zvuk, co to vydava, je spise pomaleho razu. Jestli mate nekdo doma drtic na odpadky ve drezu, tak je to dost podobne jeho dobehu. Jako kdyz neco brzdite tocici se plechovy valec necim kovovym do zastaveni...Omlouvam se za ten popis, ale nic vystiznejsiho me nenapadlo.

Ad spojkove lozisko: co se stane, kdyz odejde? Nepujde radit? Bude to delat kraval stale? Necha me to nekde na ceste? Mam s tim jezdit dal... ? Smutný

nepůjde ti vyšlápnout spojka a když jo, tak moc ztuha a třeba ne úplně. Takže nemožnost řazení, i když jde řadit bez spojky, ale nestojí to za to ničit převodovku, že? Chod pedálu může být při prvopočátku ničení ložiska normální. Ložisko vyměnit, investici zjistím.

rotker je teď offline  rotker
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 20:51   Citovat  

Sám jsem teda zvědav co to bude, jelikož CRV předface máme taky v rodině, sice r.v.2009, ale ať vím na co se v 60tkm připravit Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 20:53   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
nepůjde ti vyšlápnout spojka a když jo, tak moc ztuha a třeba ne úplně. Takže nemožnost řazení, i když jde řadit bez spojky, ale nestojí to za to ničit převodovku, že? Chod pedálu může být při prvopočátku ničení ložiska normální. Ložisko vyměnit, investici zjistím.

Prima! OK Diky aspon za nadeji Úsměv Mam pocit, ze jsem nekde zahledl neco kole 1700, ale nevim, jestli se nepletu. Co se tyce kontrolek a tak, nikde se zatim nic nerozvitilo. A pred koupi delali servisni prohlidku, o nicem se nezminili (doufam, ze ne zamerne).

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 20:56  Naposledy upravil Jofrey dne 2.9.2010 , 21:11, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

ODKAZ: Spojkové ložisko CR-V i-CTDi 6MT

Součástka číslo 2
Cena přibližná po přepočtu na CZK, objednací číslo stejné v CZ

OPRAVEN ODKAZ OK

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 21:05   Citovat  

Je svata pravda ze kdyby bylo po turbu, predevsim by motor netahl a to bys poznal. Stejne tak by se to projevilo i na te prohlidce, mozna i kontrolkou na palubce.
Jestli s tim jezdil duchodce a jeste opatrne, tak to taky neni nejaka zaruka opatrneho zachazeni. Tohle turbo ma variabilni nataceni lopatek, kdo jezdi porad tak ze ani nedosahuje plneho tlaku turba, muzou se lopatky necistotami bloknout. Stejne tak je potreba nechat turbomotor po jizde dojet, tohle taky nektery opatrny duchodce delat automaticky nemusi. Ale taky se priklanim k tomu, ze turbo jeste KO nebude. Nenech si vnutit v servisu komplet drahou vymenu ktera to sice vyresit muze, ale bude zbytecna.

0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 21:19   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
ODKAZ: Spojkové ložisko CR-V i-CTDi 6MT

Součástka číslo 2
Cena přibližná po přepočtu na CZK, objednací číslo stejné v CZ

OPRAVEN ODKAZ OK

Chlapi, diky za vsechny ty informace a podporu. Nejak to proberu jeste s tim servisem, kde jsem to koupil (Styx Car). Jen snad jeste - jak moc je pracna ta vymena loziska? Musi motor ven? Omluvte laika Úsměv Se stydím Kolik tak muze stat prace?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.9.2010 , 21:26   Citovat  

rygl napsal:
Chlapi, diky za vsechny ty informace a podporu. Nejak to proberu jeste s tim servisem, kde jsem to koupil (Styx Car). Jen snad jeste - jak moc je pracna ta vymena loziska? Musi motor ven? Omluvte laika Úsměv Se stydím Kolik tak muze stat prace?

STYX Kolín? Dobré reference, jen dobré!! Pochybuju, že by tam neodhalili načaté spojkové ložisko.
Hlavně jim vysvětli, že zde na fóru nejsou blbečci, jak si někteří ve STYXu myslí, ale docela schopní mechanici..
Převodovka ven, celý den práce pro šikovného mechanika.

0
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 9:04   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
STYX Kolín? Dobré reference, jen dobré!! Pochybuju, že by tam neodhalili načaté spojkové ložisko.
Hlavně jim vysvětli, že zde na fóru nejsou blbečci, jak si někteří ve STYXu myslí, ale docela schopní mechanici..
Převodovka ven, celý den práce pro šikovného mechanika.

Tak to jsem rad, snad budou v pohode.

Jinak dneska rano jsem si overil, ze ten zvuk se ozyva, i kdyz stojim na miste, na neutral proslapnu plyn a necham padnout otacky. Jen neni tak intenzivni, ale na pozadi proste je. Jak otacky klesnou, objevi se.

Odpovida to symptomum vadneho spojkoveho loziska?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2010 , 11:01   Citovat  

rygl napsal:
Tak to jsem rad, snad budou v pohode.

Jinak dneska rano jsem si overil, ze ten zvuk se ozyva, i kdyz stojim na miste, na neutral proslapnu plyn a necham padnout otacky. Jen neni tak intenzivni, ale na pozadi proste je. Jak otacky klesnou, objevi se.

Odpovida to symptomum vadneho spojkoveho loziska?

Ahoj, kdybych to mohl slyšet na vlastní uši tak bych ti to potvrdil stoprocentně, ale opravdu podle celkového popisu to vypadá na ložisko.

0
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 17:41   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Ahoj, kdybych to mohl slyšet na vlastní uši tak bych ti to potvrdil stoprocentně, ale opravdu podle celkového popisu to vypadá na ložisko.

Tak jsem nechal auto prohlednout v Koline. Vysledek je ten, ze to neni ani turbo, ani spojkove lozisko, ale nejaka nespecificka rezonance v sacim potrubi. Ta se siri podbehem a vysledkem je ten duty drcivy zvuk Tak to valím bulvy

Panove meli auto asi hodinu v dilne, zkoumali vyfuk a pod. Pak se patralo asi hodinu v motorovem prostoru. Zjistilo se, ze ona "dutost" zvuku je zpusobena tim, ze rezonuje v prostoru saciho filtru. Kdyz se totiz otevre viko krabice se sacim filtrem, je zvuk slyset mnohem vic vychazi ze saciho potrubi... A ted babo rad. zmatenej

Nicmene, po telefonatu sefa servisu do headquateru Hondy se panove dozvedeli, ze to neni uplne neznamy problem, ze se (opet nespecificky) u CR-V projevuje. Ale existuje na to fix. Pry jakasi hmota, ktera se umisti nad podbeh a ony rezonance utlumi... Nevim, jestli je to neco jako tmel ci pena, nebo neco na principu nejake plstene vystelky, ale objednaji mi to a namontuji Úsměv

Kazdopadne se s tim jeste nesetkali a evidentne je to take zaujalo a byli velmi velmi ochotni. Tak jen doufam, ze to zabere Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 17:46   Citovat  

No paráda, gratuluju. Hondy jsou spolehlivé!!
Takže investice minimální, popřípadě na náklady výrobce, jestli závadu odstraňují v rámci nějaké servisní pozáruční akce..

0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 15:52   Citovat  

Ahoj vsem.

Tak mam konecne opraveno. V Koline mi dali do leveho podbehu jakousi tlumici vlozku (primo Honda dil) a ten nervy drasajici pazvuk zcela zmizel! HaHaaa Celkem to asi hodina prace a material za 372 Kc. Primarni pricinou byla rezonance v sacim potrubi, ci spise saciho potrubi a protoze sani vede nad levym podbehem, zvuk se karoserii siril do celeho auta.

Rozhodne se tedy vyplati poradit se na vice mistech. Kdybych byval zustal u te prvni diagnozy (vadne turbo), byl bych ted o 60t. lehci a problem by stejne nezmizel. Takze diky vsem je to dobrý

Ales

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 16:54   Citovat  

happyend jak ma bejt, a myslim ze to vrha jakesi svetlo na Hondu Kolin a zaroven to jakysi stin na Hondu Chodov. U me mimochodem ne poprve .....

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2010 , 20:49   Citovat  

je skoda ze sem si toho tematu nevsiml, uz sme se s tim setkali nekolikrat... reseni uz jsi napsal, a v zaruce se to da vyresit samozrejme zdarma....

0
PříspěvekZaslal: 22.11.2010 , 17:26   Citovat  

MattiK napsal:
je skoda ze sem si toho tematu nevsiml, uz sme se s tim setkali nekolikrat... reseni uz jsi napsal, a v zaruce se to da vyresit samozrejme zdarma....

Kdyz uz jsme u toho, daji se tohoto auta ocekavat jeste nejake dalsi typicke zavady? Myslim, na co se mam pripravit Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
CR-V 09 i-CTDi - Divny zvuk pri vyslapnuti spojky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina