Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
alu kola
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2008 , 11:41   Citovat  

Lidi, kdo umi nebo vi o nekom kdo umi, ale fakt umi, lakovat kola. Jde mi o to, ze si chci zrenovovat moje litaky a mam jeden novej a tri stary (oprejskany, odreny). Ale ten lak na tom je nejakej vymakanej, neco jako perletovej, viz fotka. Dodal bych asi opiskovany, jde mi jen ciste o ten lak. Aby ty 3 vypadaly co nejvic stejne jako to jedno novy. Stredni Cechy nejlip prosim. (Ikdyz transport jde zajistit vselijak.)

PICT4953.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
PICT4953.JPG, 235.67 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2008 , 20:19   Citovat  

Bitko,nebude lepsi opiskovat i ten novy a pak to dat treba na komaxit?Pak to nejen bude vypadat vsechno stejne,ale co jsem pochytil,tak ten snad i vydrzi vic...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2008 , 21:33   Citovat  

jasne, ale to se mi moc nece, se mi to kolo libi, nez abych ho nicil, to je skoda, je jeste uplne nepouzity. A ten lak na tom je mnamka :) To nejak jit musi. Nejakej tvrdej lak na to jit musi, treba aspon jako druha vrstva a pod to nejaka obyc barva, co bude ten spravny odstin.. Nerozumim tomu, ale lakyrina je umeni a ma to siroky moznosti, takze nejaka bejt musi. Verim tomu.

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2008 , 21:39   Citovat  

A na ježíška taky věříš?Já jen,abych si udělal představu,jak dlouho ti to vydrží muhehe

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2008 , 22:16   Citovat  

me jeste neznas ;) radsi budu jezdit na hnusnych kolech a koupim kazdy dva mesice z nasetrenych penez jedno novy kolo az budu mit vsechny nez nicit to novy, sundavat z nej ten krasnej novej lak a davat nejakej obyc komaxit. The Power of Dreams.. muj sen bylo tohle auto a cast toho snu byla, ze to auto bude jako novy. Hodlam ho mit do konce zivota, takze casu dost. Tempem jakym jdu ho budu mit v prijatelnym stavu brzo. Soucasti jsou i ty kola. Hlavne kdyz uz mam tuhle cast z 1/4 splnenou.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 17:30   Citovat  

Nepište sem prosím OT (už jsem to promazal)

Taky mě to zajímá kde by se daly dobře a kvalitně nalakovat kola nejlépe ve středních čechách.
Kdysi jsem se to poptával od firmy superkola.cz a říkali že si akorát vybereš z palety barev a pískování a všechno kolem zaříděj. Chtěl jsem ale nalakovat jen dvě jenže mi říkali že se nikdy netrefí ten odstín takže mě od toho zrazovali a tak z toho sešlo... Teď bych ale už nechal nalakovat asi všechny 4 tak jestli někdo máte dobrý tip tak dejte vědět OK

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 17:41   Citovat  

Co mě radil profi lakýrník, lakuje pro BMW, Mercedes, Renault ale i veterány, že je ideální opískovat, pak jakýkoliv komaxit (prášková barva)a pak to přivézt k němu a on to stříkne metlou a lakem. Samotný komaxit prý propouští vlhkost.
Ale co nevím, to bych potřeboval poradit, co na samotný hliník. Leštěný nebo jen broušený. Máte někdo zkušenosti ???
Dík. je to dobrý

hondamens je teď offline  hondamens
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 17:49   Citovat  

Nejsem autolakýrník ale normální lakýrník a na hliník používáme GALVINOL, je to základovka,která je určená na lehké kovy. Zde je tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 22:28   Citovat  

dik edo... v superkolech sem taky byl, mam to nedaleko.. a nepiskujou, uz to davaj do nejakyho srace co to rozpusti a jenom to tam stoji 1000,- prej, takze za moje 3 kola asi 5000,- celkem a to sem jeste nestudoval presne co tam mam za barvu a jestli umej udelat to samy co je na tom novym kole.

Hele lidi a to neni nejakej tvrdej bezbarvej lak na ty kola? neco jako bezbarvej komaxit? ze by se se to striklo normal nejakou tou perlet metlou a bezbarvej tvrdej lak na to.

Jeste jsem dostal typ na nejakou pryskyricovou barvu, co se vytvrdi UV svetlem, ale nevim o tom nic vic, ani jestli to jde na kola.

Tak snad nekdo na neco prijde a najdu dobry reseni, fakt nechci opiskovavat i to novy kolo, to je skoda.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 22:45   Citovat  

Rom. napsal:
Co mě radil profi lakýrník, lakuje pro BMW, Mercedes, Renault ale i veterány, že je ideální opískovat, pak jakýkoliv komaxit (prášková barva)a pak to přivézt k němu a on to stříkne metlou a lakem. Samotný komaxit prý propouští vlhkost.
Ale co nevím, to bych potřeboval poradit, co na samotný hliník. Leštěný nebo jen broušený. Máte někdo zkušenosti ???
Dík. :gut:

hele a nechces se ho zeptat, co na ten komaxit dava? jakej lak, aby to vydrzelo? nevim koliko by vydrzel na kolech normalni autolak, prave si myslim ze to chce nejakou tvrdsi odolnejsi zalezitost, nebo je to zbytecny? Pripadne, jestli by byl schopen vyresit muj problem, dal bys mi kontakt? odkud je? Jestli je fakt dobrej....

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 7:33   Citovat  

holej hliník jen leštit , max konzervační vosk . A nebo vyleštit a elox ten je nejodolnější .
Extra tvrdej lak nic neřeší , bude zase křehčí a bude odprýskávat,podle mě běžnej carlak je dostačující -2vrtsvy , pokud zmatní není problém ho rozleštit a bude to jako nový .základ na lehký kovy je nutnost , formex atp.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 11:01   Citovat  

tak moje poznatky od lidi co delaj komaxit je zasadni v mym pripade. Komaxitu se delaj asi jen 4 odstiny a nelze se teda trefit do pozadovany barvy! Takze to je dost naprd. Resp. vsechny kola takto renovovany budou vypadat uplne stejne... fuj ;)

Takze jak rika monty, asi bude dobra volba autolak. A tak to asi udelam.

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 14:03   Citovat  

Bitkar napsal:
tak moje poznatky od lidi co delaj komaxit je zasadni v mym pripade. Komaxitu se delaj asi jen 4 odstiny a nelze se teda trefit do pozadovany barvy! Takze to je dost naprd. Resp. vsechny kola takto renovovany budou vypadat uplne stejne... fuj Mrk

Takze jak rika monty, asi bude dobra volba autolak. A tak to asi udelam.

Nevim asi mam jiny informace, ale na ramy horskych kol se taky pouziva zhusta komaxit, tedy praskova barva, a vzornik je nepreberny. A co se tyce odolnosti, kde jinde dostane barva vic pohulit nez na horskym kole, a vydrzi to vsechno ( otloukani retezem, rypnuti sroubovakem, odletujici sutry) . Kdyz jsem pred casem barvu dostaval dolu, ( odlehcoval jsem kolo a chtel "surovejsi vzhled") pomohla az aplikace barvožroutu a spachle, cili je to dost odolny i chemicky.
V cechach praskove lakujou urcite dva prestizni vyrobci ramu, a to duratec a racebike. Lakovnu na ramy kol ( a videl jsem tam i nemalo hlinikovych disku prave) ma napr . Bareš v brandyse

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 14:44   Citovat  

me uz par lidi nezavisle reklo, ze je jen par odstinu komaxitu... jestli v brandyse na labem delaj tohle, tak bys sem mohl dat kontakt. Ale stejnak, ja tam mam i nejakou perlet, to nevim jestli s komaxitem pude, stejnak budu muset davat lak na to. Ale ten kontakt, jeslti mas, tak ho sem dej, uz jen pro ostatni jako info.

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 15:13   Citovat  

monty napsal:
holej hliník jen leštit , max konzervační vosk . A nebo vyleštit a elox ten je nejodolnější .
Extra tvrdej lak nic neřeší , bude zase křehčí a bude odprýskávat,podle mě běžnej carlak je dostačující -2vrtsvy , pokud zmatní není problém ho rozleštit a bude to jako nový .základ na lehký kovy je nutnost , formex atp.

mno ale na 16kach borbetch mam lesteny limec a ten je lakovany ..ale ne nejako extremne tvrdym lakem ale spise takovym houzevnatym ... eda myslim potvrdi ma stejny 17ky ..jen lesteny hlinik by brzy zasel .. ne???

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 17:13   Citovat  

Bitkar napsal:
me uz par lidi nezavisle reklo, ze je jen par odstinu komaxitu... jestli v brandyse na labem delaj tohle, tak bys sem mohl dat kontakt. Ale stejnak, ja tam mam i nejakou perlet, to nevim jestli s komaxitem pude, stejnak budu muset davat lak na to. Ale ten kontakt, jeslti mas, tak ho sem dej, uz jen pro ostatni jako info.

kontakt je tudy odkaz
ma v ceniku polozku "lakovani automobilovych disku". Nicmene je treba mit na pameti, ze to je clovek, ktery primarne svaruje a lakuje cyklisticke ramy a prodava a servisuje cyklo obecne

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2008 , 19:07   Citovat  

Bitkar napsal:
hele a nechces se ho zeptat, co na ten komaxit dava? jakej lak, aby to vydrzelo? nevim koliko by vydrzel na kolech normalni autolak, prave si myslim ze to chce nejakou tvrdsi odolnejsi zalezitost, nebo je to zbytecny? Pripadne, jestli by byl schopen vyresit muj problem, dal bys mi kontakt? odkud je? Jestli je fakt dobrej....

Je to zatím nejlepší lakýr s jakým jsem spolupracoval, relativně rozumný ceny, který dodrží a to samé i s termíny.

[web:cfa6d9f065]http://www.autolakovna.cz/[/web:cfa6d9f065]

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2008 , 10:16   Citovat  

Tak uz mam prvotni zkusenosti s tim panem Voriskem. A zatim jsou dost kladny. Jsem mu psal email a poslal fotky a on at mu poslu cislo ze mi zavola. Tak se i stalo a pokec s nim opravdu na urovni. Par postrehu k lakovanim kol:

Pry NEPISKOVAT! ze by se to poskodilo a musela by se i davat moc velka vrstva plnice a tak. Prej pekne rucne sbrousit bruskou. Jinak je schopnej se trefit do pozadovanyho odstinu, barvy, perleti apod. na 99% ale ne 100%. Rikal ze klidne nalakuje vsechny ze to neni takovej rozdil cenove (oproti trem co potrebujou) a budou aspon 100% stejny, coz jestli se nezjisti presnej odstin asi nekonec udelam, mozna. Uvidime az se uvidime.

Jinak cenove prej za vsechny 4 kola 4000,-. A pan vypadal ze tomu fakt rozumi. Tak to je moje volba. Pak sem napisu az je budu mit od nej hotovy.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2008 , 9:57   Citovat  

Tak jsme vcera byli s renem (ktery si taky dava delat kola) u toho pana Voriska a huuuustej zazitek. Jeste dlouho jsem rozdejchaval to jak on funguje, jaky tam ma vybaveni a jak dela precizne, hlavne vsechny jeho znalosti a zkusenosti (cca 15 let profesionalni lakyra), o ktery se s nami rad bohate podelil (az jsem koukal). Prijeli jsme tam po telefonicky domluve nekdy v 7 hodin (pricemz dela do 4) a byli jsme vrele privitani. Nasledoval pokec snad hodinu s podrobnou exkurzi jeho "skromne" lakovny a obsahlou prednaskou s konkretnimi priklady a ukazkami. Byl jsem zavalen tolika informacema, ze sem si pripadal jako houba a snad jsem je vsechny stacil nacucnout. :) Vyvratil a uvedl na pravou miru hodne mytu a chyb, kterych se vetsina lidi dopousti, za coz jsem mu fakt podekoval.
Ted jsem zvedav jak dopadnou kola, ale strach rozhodne nemam.

Rozhodne az budu chtit neco nalakovat, pujdu za nim. Mel tam zrovna i par dilu nejakyho ferari, co tam delal, pak dela spousty drahych BMW a Merglu, no fakt jede.

Timto diky ROMe za typ, fakt super clovicek, dobrej kontakt. Uz vim proc ho doporucujes a pripojuju se. Fakt mi vyrazil dech pri ty navsteve.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2008 , 18:01   Citovat  

tak mame vysledek, reno uz se pochlubil na hondadnes a ja doplnuju info tady... krasna leskla perletova stribrna, dle meho pozadavku, pekna prace, vsak posudte (na vlastni oci je to hezci)

PICT5693.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
PICT5693.JPG, 537.48 kB

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2008 , 10:22   Citovat  

Bitkar napsal:
tak mame vysledek, reno uz se pochlubil na hondadnes a ja doplnuju info tady... krasna leskla perletova stribrna, dle meho pozadavku, pekna prace, vsak posudte (na vlastni oci je to hezci)

tak to jste měli přijet na kafe, bydlím cca 3 km od jeho lakovny Úsměv přátele

Bány je teď offline  Bány
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2008 , 10:26   Citovat  

no my v práci necháváme lakovat věci tady
tudy odkaz

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2008 , 10:28   Citovat  

Bány napsal:
no my v práci necháváme lakovat věci tady
tudy odkaz

s těma mám jen jednu zkušenost, bohužel špatnou Ble

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2008 , 16:50   Citovat  

ROMe: psal jsem ze tam pojedu, si mel rict :) :-/ tak priste.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2008 , 19:17   Citovat  

Bitkar napsal:
ROMe: psal jsem ze tam pojedu, si mel rict Úsměv :-/ tak priste.

tak příště dej avízo na 608422101 pifko

Martin civic 1.5 lsi je teď offline  Martin civic 1.5 lsi
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2008 , 14:36   Citovat  

Cau kluci mohl by nekdo poradi.Ma otazku kdyz chci na meho civica dat lite kola jestli budu muset menit srouby?U Favorita jsem je musel menit a tady me pripadaji taky kratke ..Diky za odpovedi

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2008 , 14:49   Citovat  

podle toho jak silnou upínací plochu mají kola který chceš použít , já je zatím nikdy měnit nemusel

Martin civic 1.5 lsi je teď offline  Martin civic 1.5 lsi
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2008 , 14:56   Citovat  

Parada ,diky,...mooc

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2008 , 14:59   Citovat  

zkus nasadit kolo na šrouby , pokud ti zbyde cca 1cm závitu do matice není problém

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2008 , 15:09   Citovat  

no 1cm je ale fakt minimum, nemělo by to jít spíš pod 12mm...

Obsah fóra Honda-club.cz   
alu kola
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina