Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
O2 adsl a router
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.9.2010 , 21:18   Citovat  

Kamos ma doma internet od O2 a dostal Huawei modem s wifi. Signal v pokoji ma, ale obcas mu uplne vypadne. Nekdy je tyden takovy, ze jede porad, nekdy je takovy, ze nedela nic jineho nez resetuje modem nebo pc. Zahadne to obcas pomuze, kdyz odpoji od modemu tu O2 TV Tak to koukám! Koupil jeste jeden totozny modem s tim, ze jsem mu nahoru vytahl datovej kabel a jen ho zapojime. Tim jsme chteli mit vysilac blize k pc. Na informacich mu rekli, ze toto neni problemu a poslali mu ho.

Pak jsem to zkousel zapojit, ale fungoval bud modem dole nebo jen modem nahore. Kdyz se zapojili zasebou, tak se druhej (nahore) nedal nastavit, neslo se na nej vubec pripojit.
Technicky pracovnik, ktery se s nim spojil, aby udalost vyresil rekl, ze je potreba, aby za poplatek prisel a ten modem nastavil, ale k tomu dodal, ze tomu problemu ktery ma, to vubec nepomuze, coz nechapu.

Setkal se nekdo s obdobnym problem? Nahore je vyvedeny datovy kabel, ktery nelze pripojit az k pc, cili je potreba bezdrat, napadl me nejaky opakovac. Podpora O2 bohuzel vubec nefunguje... KO
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Gulash je teď offline  Gulash
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 8:55   Citovat  

bordel napsal:
Kamos ma doma internet od O2 a dostal Huawei modem s wifi. Signal v pokoji ma, ale obcas mu uplne vypadne. Nekdy je tyden takovy, ze jede porad, nekdy je takovy, ze nedela nic jineho nez resetuje modem nebo pc. Zahadne to obcas pomuze, kdyz odpoji od modemu tu O2 TV Tak to koukám! Koupil jeste jeden totozny modem s tim, ze jsem mu nahoru vytahl datovej kabel a jen ho zapojime. Tim jsme chteli mit vysilac blize k pc. Na informacich mu rekli, ze toto neni problemu a poslali mu ho.

Pak jsem to zkousel zapojit, ale fungoval bud modem dole nebo jen modem nahore. Kdyz se zapojili zasebou, tak se druhej (nahore) nedal nastavit, neslo se na nej vubec pripojit.
Technicky pracovnik, ktery se s nim spojil, aby udalost vyresil rekl, ze je potreba, aby za poplatek prisel a ten modem nastavil, ale k tomu dodal, ze tomu problemu ktery ma, to vubec nepomuze, coz nechapu.

Setkal se nekdo s obdobnym problem? Nahore je vyvedeny datovy kabel, ktery nelze pripojit az k pc, cili je potreba bezdrat, napadl me nejaky opakovac. Podpora O2 bohuzel vubec nefunguje... KO

Já si myslím, že ty modemy nikdy nebudou fungovat takhle za sebou. Proč to nevyřeší tím, že si nechá ten modem nahoře a dolu stáhne síťovej kabel k stb. To je podle mně nejlepší řešení. Ono stejně se tvrdí že ty Huaweie jsou uplně na nic! To už byly lepší ty Zyxely (což se divím, že ho nemá, když ma O2 Tv, protože k nim se dával zyxel za 1,-). Já měl doma oba dva a zjistil, že nejlepší je stejně D-Link, který O2 už asi 2 roky nedodává, ale ten měl i výměnnou anténu na wifi a bez problému vše fungovalo!!
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 9:20   Citovat  

Hele lehce mimo téma, ale k netu od O2. Máme doma právě ten zmiňovanej Zyxel a jedem na tom 4 počítače 3x noťas a jednou muj stolní, ale máme problém a nevim v čem to může bejt. Když jedou jen notebooky tak běží net furt bez problému nonstop, ale jakmile zapnu velkej, tak net začne vypadávat a jakmile vypadne, tak se musí dojít resetovat Zyxel, netušíte někdo čim to může bejt, fakt mě to štve, obzvlášť když máme v Lineage II bitvu a já jako healer držim celou partu při životě a během toho mi to padne, tak to bych zabíjel zmatenej

EDIT: Jo ještě mě napadlo, že s mladou jsme si koupili takovou USB wifi a oba máme stejnou, nemůžou se třeba ty dvě pidi krabičky mezi sebou hádat?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 9:32   Citovat  

mrgrudge napsal:
Hele lehce mimo téma, ale k netu od O2. Máme doma právě ten zmiňovanej Zyxel a jedem na tom 4 počítače 3x noťas a jednou muj stolní, ale máme problém a nevim v čem to může bejt. Když jedou jen notebooky tak běží net furt bez problému nonstop, ale jakmile zapnu velkej, tak net začne vypadávat a jakmile vypadne, tak se musí dojít resetovat Zyxel, netušíte někdo čim to může bejt, fakt mě to štve, obzvlášť když máme v Lineage II bitvu a já jako healer držim celou partu při životě a během toho mi to padne, tak to bych zabíjel zmatenej

EDIT: Jo ještě mě napadlo, že s mladou jsme si koupili takovou USB wifi a oba máme stejnou, nemůžou se třeba ty dvě pidi krabičky mezi sebou hádat?

ten stolní máš zapojenej přes to wifi usb?
...nejsem technik, takže zase tak moc neporadím, ale zkusil bych případně přehrát firmware v tom modemu, měl by se dát stáhnout přímo na o2 stránkách.
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 9:35  Naposledy upravil DanTe dne 8.9.2010 , 9:51, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Gulash napsal:
ten stolní máš zapojenej přes to wifi usb?
...nejsem technik, takže zase tak moc neporadím, ale zkusil bych případně přehrát firmware v tom modemu, měl by se dát stáhnout přímo na o2 stránkách.

Jojo mám to přes to wifi USB a mladá má noťas taky přes to wifi USB. Když běží jen noťas, tak je to v pohodě, ale jakmile zapnu i velkej komp, tak to začne padat. Kouknu na ty jejich přiblbý stránky, ale jejich podpora je absolutně tragická, když jsem sháněl ovladače na modem co mám k přenosnýmu netu, tak sem tam taky nesehnal Smutný

Konkrétně to wifi USB je tohle tudy odkaz
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 9:37   Citovat  

Nerozumím větě: "vytáhl jsem mu nahoru datovej kabel" Jako RJ45? Nebo telefoní kabel? Pokud tu RJ45, tak je problém ten, že ty modemy mají stejnou IP. Jinak s Hyuaweiem mám jen kladné zkušenosti, je fakt, že ho mám jen v jedné firmě. Jinak co dělám firmy, tak tam maj většinou zyxel nebo Dlinky. Zyxely makaj do roztrhání těla, naprotsto žádné problémy, ale ty D linky jsou shity největší a pokud to jde, tak se je snažím měnit. Jsou s nimi furt problémy, zamrzají, občas se jen tak z ničeho nic vrátí do defaultního nastavení nebo se mi zavřou nějaké z forwardovaných portů Ble Nejlepší řešení je koupit modem, který není brandovaný od O2. Vřele doporučuji Cisco (linksys) nebo s ovislinkama (airlive) nejsou taky moc problémy OK
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 11:45   Citovat  

Gulash napsal:
Já si myslím, že ty modemy nikdy nebudou fungovat takhle za sebou. Proč to nevyřeší tím, že si nechá ten modem nahoře a dolu stáhne síťovej kabel k stb. To je podle mně nejlepší řešení. Ono stejně se tvrdí že ty Huaweie jsou uplně na nic! To už byly lepší ty Zyxely (což se divím, že ho nemá, když ma O2 Tv, protože k nim se dával zyxel za 1,-). Já měl doma oba dva a zjistil, že nejlepší je stejně D-Link, který O2 už asi 2 roky nedodává, ale ten měl i výměnnou anténu na wifi a bez problému vše fungovalo!!

Kdyby tal modem nahoru, tak tam musi tahnout i televizi a problem by nastal dole, kde by to zrejme zlobilo obdobne. Co nahoru na ten kabel hodit nejaky AP?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 11:47   Citovat  

rotker napsal:
Nerozumím větě: "vytáhl jsem mu nahoru datovej kabel" Jako RJ45? Nebo telefoní kabel? Pokud tu RJ45, tak je problém ten, že ty modemy mají stejnou IP. Jinak s Hyuaweiem mám jen kladné zkušenosti, je fakt, že ho mám jen v jedné firmě. Jinak co dělám firmy, tak tam maj většinou zyxel nebo Dlinky. Zyxely makaj do roztrhání těla, naprotsto žádné problémy, ale ty D linky jsou shity největší a pokud to jde, tak se je snažím měnit. Jsou s nimi furt problémy, zamrzají, občas se jen tak z ničeho nic vrátí do defaultního nastavení nebo se mi zavřou nějaké z forwardovaných portů Ble Nejlepší řešení je koupit modem, který není brandovaný od O2. Vřele doporučuji Cisco (linksys) nebo s ovislinkama (airlive) nejsou taky moc problémy OK

Jojo RJ45
   Návrat  
cr4sh3r je teď offline  cr4sh3r
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 13:37   Citovat  

Jak silnej signál má v tom pokoji, když je modem dole??
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 14:26   Citovat  

bordel napsal:
Jojo RJ45

Tak je problém v IP, jelikož všechny O2 modemy mají defaultní IPnu 10.0.0.138 a puštěný DHCP. Jenom nějak nechápu, proč ten modem má nahoře a ještě k tomu připojenej přes RJ45, to pak funguje akorát jako obyč. switch HaHaaa Wifi běží akorát z WAN portu Úsměv Tudíž prdnout tam AP a musí to makat no problemo. Opět, ale nějaké lepší AP, už se mi také stalo, že nějaké no name APčka kolidují v síti např. s modemama a síť vytuhla nebo běžel nechutně pomalu net. V no name AP jsou většinou použity no name čipy, které jsou kompatibilní tak akorát s odpadkovým košem HaHaaa
EDIT: čím se k tomu bezdrátu připojuje? Notebookem nebo kompem? Může být právě problém kompatibility wifi zařízení v tom PC s tím modemem. Jinak jak jsem psal, za 2 roky používání Huawei ho bylo třeba jen jednou restartovat, jinak běží nepřetržitě a to je k němu přes rj5 permanentně připojené pc a připojují se k němu přes wifi 3 různé notebooky a PDAčko
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 14:52   Citovat  

rotker napsal:
Tak je problém v IP, jelikož všechny O2 modemy mají defaultní IPnu 10.0.0.138 a puštěný DHCP. Jenom nějak nechápu, proč ten modem má nahoře a ještě k tomu připojenej přes RJ45, to pak funguje akorát jako obyč. switch HaHaaa Wifi běží akorát z WAN portu Úsměv Tudíž prdnout tam AP a musí to makat no problemo. Opět, ale nějaké lepší AP, už se mi také stalo, že nějaké no name APčka kolidují v síti např. s modemama a síť vytuhla nebo běžel nechutně pomalu net. V no name AP jsou většinou použity no name čipy, které jsou kompatibilní tak akorát s odpadkovým košem HaHaaa
EDIT: čím se k tomu bezdrátu připojuje? Notebookem nebo kompem? Může být právě problém kompatibility wifi zařízení v tom PC s tím modemem. Jinak jak jsem psal, za 2 roky používání Huawei ho bylo třeba jen jednou restartovat, jinak běží nepřetržitě a to je k němu přes rj5 permanentně připojené pc a připojují se k němu přes wifi 3 různé notebooky a PDAčko

Proc ma modem nahore? Protoze mu na infolince rekli, ze kdyz si koupi druhe, kterej bude mi bliz, tak to pojede OK. Ale nedari se to nastavit bez zasahu technika, kterej po telefonu rekl, ze to stejne lepsi nebude. Nahore ma notebook Sony Vaio. Signal ma kolem 70%.
Apcko bych tam dal, ale otazkou je jaky budu s tema Huamejema nejlepe spolupracovat.
   Návrat  
cr4sh3r je teď offline  cr4sh3r
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 15:03   Citovat  

Tak to má signál dobrej. To nemá cenu řešit aby byl modem blíž. Prostě buď tu wifi něco ruší, nebo vypadává z důvodu že to je šmejd. Pokud by ju jen něco rušilo, tak bych zkusil změnit kanál na kterým vysílá (defaultně je na 1.), pokud vypadává z důvodu že to je šmejd, tak nezbývá než koupit APčko a mrsknout ho za modem. U nás v okolí všeci používaj TP-link(na moje doporučení Se stydím ) a jsou maximálně spokojení a za ty prachy není co řešit.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 15:40   Citovat  

bordel napsal:
Proc ma modem nahore? Protoze mu na infolince rekli, ze kdyz si koupi druhe, kterej bude mi bliz, tak to pojede OK. Ale nedari se to nastavit bez zasahu technika, kterej po telefonu rekl, ze to stejne lepsi nebude. Nahore ma notebook Sony Vaio. Signal ma kolem 70%.
Apcko bych tam dal, ale otazkou je jaky budu s tema Huamejema nejlepe spolupracovat.

Hele beru APčka airlive, asus, netgear, linksys. Nejradši mám ty asuse, makaj skvěle a skoro se vším. Třeba nastavování WDS je s nima radost. Když není k sehnání nic za rozumnou cenu, tak vezmu i AP od Dlinku, s těmi jsem taky problém nezaznamenal narozdíl od ADSL modemů DLink naštvanej Výše zmíněné problémy jsem měl už se 3 těmahle Dlink modemama to mi hlava nebere Jinak nahrazovat APčko DSLkovým modemem je holý nesmysl, to mu radil nějaký hlupák. Jen doporučuji, až tam dáš to APčko, tak vypnout wifi na tom Huaweii. Je velká šance, že vyřešíš to padání internetu a hlavně nastavit správný kanál, který už někdo v okolí nevyužívá, což je např. největší problém na sídlištích Tak to valím bulvy
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 18:52   Citovat  

jj kupovat ten druhej modem byl nesmysl...to mu porad at ho zajde vratil na znackovou prodejnu a sepise reklamaci na to ze mu to poradili na lince, meli by to vzit a penize vratit preplatkem do faktury za vyuzivane sluzny...

...jinak z moji zkusenosti co vim, ze u D-linku stacilo prehrat firmware na novou verzi a bezel uplne v pohode, treba na zyxely bylo mnohokrat vice reklamaci nez na D-link(aspon u te nejvyšší řady dodavane u O2, tuším ze to byla 684ka ).
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 19:24   Citovat  

Doporucte mi nejaky konkretni model toho APcka, nejlepe neco, co se jednodusse nastavi
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.9.2010 , 20:06   Citovat  

bordel napsal:
Doporucte mi nejaky konkretni model toho APcka, nejlepe neco, co se jednodusse nastavi

např Je celkem levný, 2 LAN porty a odnímatelná anténa. Nebo dražší. S tímto dlinkem mám celkem dobrou zkušenost. Jinak všechny se lehce nastavují, je to vlastně všechno stejný Velmi šťastný Základ je nastavit dobře IP, silně zašifrovat a změnit defaultní heslo a kdo má větší strach, tak MAC control a na modemu zavřít porty a osobně neholduju DHCP v těchto případech (to je ale asi moje paranoia) HaHaaa Nedej bože, když je puštěný DMZ Velmi šťastný kouř
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 12.9.2010 , 11:39   Citovat  

Tak jsem vzal Dlink DIR-635 a lita jako vitr OK Ani jsem necekal, ze bude mit atak lehke nastaveni.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2010 , 18:39   Citovat  

OK no vidíš to Úsměv a net padá nebo ne?
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.9.2010 , 10:03   Citovat  

rotker napsal:
OK no vidíš to Úsměv a net padá nebo ne?

To pozname az prijde ten spravnej den Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
O2 adsl a router
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina