Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nové značky nejen pro cyklisty
Fórum: Zajímavé odkazy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.9.2010 , 9:28   Citovat  

Bacha na cyklisty v jednosměrce v protisměru...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.9.2010 , 9:41  Naposledy upravil DanTe dne 15.9.2010 , 11:08, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jako ta jízda v protisměru je největší debilita co mohli vymyslet, pokud tam bude mít ten pruh vyznačenej a bude pro mě jako řidiče vidět (vz třeba Vršovice, Malešice), tak to beru, ale když někde pojedu a v protisměru mi pojede cyklista, tak to nebude moc příjemný Ble

EDIT: Jo a doufam že tý chytrý značky pro cyklisty budou využívat ty dementi na těch prskoletech(skútrech), když už standartně po tý stezce jezděj, minule sem takovýho vola málem sestřelil ve Vršovicích, když jsem se vyhejbal kanálu a to mravenec mě objíždělo tim pruhem zprava naštvanej
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Speedy je teď offline  Speedy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.9.2010 , 11:01   Citovat  

To zas bude mrtvejch cyklo šuk Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.9.2010 , 11:20   Citovat  

nějaký značky sou nám cyklistům v Praze u řitě Velmi šťastný Do jednosměrek jezdíme tak jako tak papa
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.9.2010 , 11:42   Citovat  

Jj,cyklisti v jednosměrce jsou v klidu.Akorát mi přijde blbý,jak včera ukazovali,že je jednosměrka,parkování po obou stranách a na tý levý pruh pro cyklisty..Sedim vlevo,budu vyjíždět do prava,přede mnou dodávka,koukám do zpětnýho,nikdo za mnou nejede,tak vystrčim čumák a přes něj poletí kolař Tak to valím bulvy
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.9.2010 , 11:59   Citovat  

spoon napsal:
Jj,cyklisti v jednosměrce jsou v klidu.Akorát mi přijde blbý,jak včera ukazovali,že je jednosměrka,parkování po obou stranách a na tý levý pruh pro cyklisty..Sedim vlevo,budu vyjíždět do prava,přede mnou dodávka,koukám do zpětnýho,nikdo za mnou nejede,tak vystrčim čumák a přes něj poletí kolař Tak to valím bulvy

Aspoň získáš osobu, kterou náležitě poučíš a ona Ti bude ukazovat,jestli můžeš jet... HaHaaa
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.9.2010 , 18:09   Citovat  

mrgrudge napsal:
Jako ta jízda v protisměru je největší debilita co mohli vymyslet, pokud tam bude mít ten pruh vyznačenej a bude pro mě jako řidiče vidět (vz třeba Vršovice, Malešice), tak to beru, ale když někde pojedu a v protisměru mi pojede cyklista, tak to nebude moc příjemný Ble

EDIT: Jo a doufam že tý chytrý značky pro cyklisty budou využívat ty dementi na těch prskoletech(skútrech), když už standartně po tý stezce jezděj, minule sem takovýho vola málem sestřelil ve Vršovicích, když jsem se vyhejbal kanálu a to mravenec mě objíždělo tim pruhem zprava naštvanej

Jisteze je to mysleno tak, ze bude pruh na vozovce vyznaceny.
   Návrat  
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.9.2010 , 17:04   Citovat  

Krumphanzl napsal:
Ministerstvo se už několik let snaží zrovnoprávnit cyklistickou dopravu s ostatní, především ve městech.

Tohle je taky poradna hovadina.Cyklopruhy pro me nejsou obdobou vyhrazenych pruhu pro autobus.Kdyz maji plnou hubu reci,ze lidi radeji jezdi po meste autem,at mestskou dopravu dotuji namisto toho,aby cpali penize do neceho,co alespon 99% casu zbytecne zabira misto,nebo jste videli jezdit cyklisty po tech fofrpruzich v zime,v noci a kolik jich tam vlastne za den kde projede?Jel jsem minuly tyden v Plzni mezi 5. a 8. branou Skodovky,u sahodlouhe zdi je jak chodnik,tak cyklopruh.Hadejte,kde jel cyklista?Spravne,po silnici a musel jsem ho predjet.Nejsem zaryty odpurce kola,jen mi ve meste neprijde nijak prakticke.Zrovnopravnovat cyklodopravu je totez jako platit ekodan pri prihlasovani starsiho auta apod.,taky je to mrhani penezi bez vetsiho efektu a dela se to "hlavne pro lidi,protoze takhle je to spravne".
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.9.2010 , 17:22   Citovat  

Praha prostě není na cyklistiku od základů přizpůsobená.. v tomhle je naprosto ideální Hradec Králové - placka, žádné kopce, plno cyklostezek, radost jezdit (i na koloběžce Velmi šťastný). Naroubovat cyklisty na zatížené pražské komunikace je na hraně s průšvihem..
   Návrat  
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.9.2010 , 17:37   Citovat  

kdyz tu vsude delaj ty pruhy tak by tu silnici mohli aspon opravit, ale to je nenapadne Velmi šťastný
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.9.2010 , 17:41   Citovat  

je to cely nesmysl... v praze jezdit na kole je blbost a na vlastni nebezpeci, zas neco zbytecne nasilnej/lamou pres koleno. Na dfens jsou o tom pekny clanky, hlavne o sdruzeni Auto*mat.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 27.9.2010 , 18:45   Citovat  

Bitkar napsal:
je to cely nesmysl... v praze jezdit na kole je blbost a na vlastni nebezpeci, zas neco zbytecne nasilnej/lamou pres koleno. Na dfens jsou o tom pekny clanky, hlavne o sdruzeni Auto*mat.

Nejsem sice z Prahy, ale co pises nejenom ty a nejenom o Praze je nesmysl. Ve svete jsou i mesta vic kopcovita a plna cyklistu. S tim jak se zlepsuji podminky pro dopravu na kole (cyklostezky odnekud nekam a ne propagacni trasy mimo dulezite tahy, jakekoli podminky aby cyklista v provozu minimalne prezil) a jak se naopak zhorsuji podminky pro auta (zacpy, dopravni omezeni pro vjezd, nemoznost zaparkovat,...), tim vic lidi na kolech jezdi. At uz na svych nebo se systemem pujcoven kol, jako je tomu v cim dal vic mestech.
Sdruzeni Auto*mat pripomina i mne bandu fanatiku, ale nejsou nastesti zadnymi volenymi zastupci tech co jezdi na kole Velmi šťastný Abych cetl jak jedni fanatici nadavaji na druhe tak veci typu dfens skutecne nevyhledavam Mrk Jsem jak motorista, tak cyklista. Kazda mince ma dve strany, skoda ze to nevi vsichni přátele
Se zakladni lidskou slusnosti prece nebudu nikoho ohrozovat jenom proto ze jezdi na kole a ja zrovna v tenhle moment schovany za tunou a pul plechu. I kdyby jel nekdo po silnici treba se psim sprezenim (pro rypaly za dodrzeni patricnych podminek), porad je to normalni a rovnopravny ucastnik silnicniho provozu. Auto neni ani vys, ani niz. A i kdyz nekdo udela na kole nejakou krpu za kterou nemuze- a i kdyz muze- nebudu ho "trestat" jako to dela fura mistru volantu dokonce i bez sebemensiho duvodu. Radsi zpomalim nebo prudce zabrzdim, nez abych nekoho srazil, zabit nebo zmrzacit cyklistu necim jako auto je mnohem jednodussi nez si clovek mysli.
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 13:23   Citovat  

nemyslim, ze je dobrej napad jezdit po meste jako je praha uz ze zdravotnich duvodu. jinak jasny, kdyz jede cyklista tak jak ma, tak ho taky neresim, objedu apod. Taky nemam rad "skolitele" kohokoliv. Jsem pro staveni cyklostezek, ale ne na ukor automobilovy dopravy. Spis si myslim, ze je dobry vyhnat cyklisty ze silnic at si jezdej nekde, kde se muzou srazit jen sami se sebou, ne s autem.
add d-fens: jo nekdy jsou tam prehnany clanky. Ale o cyklistech jsou tam spis clanky proti auto*matu. Hlavne pozor na to, ze tam rozlisujou normalni lidi, ktery jednou z bodu A do bodu B a lidi, ktery jezdej jako debilove vsude a myslej si cim vic protoru zaberou autum, tim lip a pritom jsou navleceny do tech legracnich kostymu, ktery bych si ja nikdy neoblik :) (btw: kamarad je hodne cyklista, ale spis jezdi lesem apod. a tzv. ziletkare taky moc nechape)
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 19:41   Citovat  

Bitkar napsal:
nemyslim, ze je dobrej napad jezdit po meste jako je praha uz ze zdravotnich duvodu. jinak jasny, kdyz jede cyklista tak jak ma, tak ho taky neresim, objedu apod. Taky nemam rad "skolitele" kohokoliv. Jsem pro staveni cyklostezek, ale ne na ukor automobilovy dopravy. Spis si myslim, ze je dobry vyhnat cyklisty ze silnic at si jezdej nekde, kde se muzou srazit jen sami se sebou, ne s autem.
add d-fens: jo nekdy jsou tam prehnany clanky. Ale o cyklistech jsou tam spis clanky proti auto*matu. Hlavne pozor na to, ze tam rozlisujou normalni lidi, ktery jednou z bodu A do bodu B a lidi, ktery jezdej jako debilove vsude a myslej si cim vic protoru zaberou autum, tim lip a pritom jsou navleceny do tech legracnich kostymu, ktery bych si ja nikdy neoblik Úsměv (btw: kamarad je hodne cyklista, ale spis jezdi lesem apod. a tzv. ziletkare taky moc nechape)

Uz jsme sice trochu OT, ale co uz Úsměv
Nechapu odkud jsi vzal absolutni prednost aut pred cyklisty, ti jsou uplne stejni a rovnocenni ucastnici silnicniho provozu jako ty nebo nekdo jiny v 5x tezsim a vetsim nakladaku nez je tvoje auto. Ten nakladak te prece taky nevyhani ze silnice jako bys to udelal ty s cyklisty. Pokud je nekde v silnicnim zakone uvedeny opak a ze cim vetsi vozidlo tim vetsi prednost, rad se necham poucit. Do te doby nez tenhle nejenom tvuj napad nekdo uzakoni se budes muset proste smirit s tim, ze na silnici nejsi sam a ze stejna prava a povinnosti maji i ti co nejedou zrovna v tu chvili v osobnim automobilu jako ty.
Pokud si myslis ze nektera konkretni cyklostezka/cyklopruh omezuje tvoje osobni prava tak si stezuj si u jejiho zrizovatele (tady zrejme magistrat hlavniho mesta Prahy, odbor dopravy). Jeji stavba nebo vyznaceni totiz neni nejaky naschval namireny proti ridicum motorovych vozidel ale podleha slozitemu schvalovacimu procesu a jiste se dopodrobna probiralo i tohle.
Ve funkcnim dresu jezdim i ja, mame tymove dresy zadarmo diky sponzorum, tak jejich vzhled az tak neresim, nebyva to totiz nejlevnejsi zalezitost. Jinak jezdim jak na biku, tak i na ziletce, v tom samem Mrk
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 20:19   Citovat  

Bitkar napsal:
... a pritom jsou navleceny do tech legracnich kostymu, ktery bych si ja nikdy neoblik Úsměv...

protože by to na tobě stejně vlálo pořádnej výtlem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nové značky nejen pro cyklisty
Fórum: Zajímavé odkazy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina