Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prelude nestartuje
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2010 , 13:11   Citovat  

Zdravim vsechny. Ted mi volal kamarad, nesla mu za tepla nastartovat Prelude (4G), tuto zavadu to vykazalo jiz drive, nepomohlo propajeni rele ani vymena svicek. No, snazil se to prej nastartovat asi deset minut, jak to chytlo, tak se rozjel, dal blinkr a auto absolutne nereagovalo, nahle plesk, a zhasnul mu displej a chciplo to. Po zajeti ke krajnici a otoceni zapalovani se nic nedelo, pouze svitila kontrolka baterky a byl citit pronikavej smrad.
Co mohlo odejit, co s tim ?
Diky predem za kazdou radu
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2010 , 14:50   Citovat  

Zřejmě něco v elektrice. Ať zjistí, jestli mu jde jiskra, jestli ecu něco vyblikává, jestli má na benzínové liště tlak, jestli nemá spálené nějaké pojistky atd.
U hond bývá nejčastější příčina, že to nejde nastartovat, závada v rozdělovači, modul nebo cívka.
Ale pokud mu zhasnul displej, je to nejspíš něco s okruhem od baterky, zkrat, velký přechodový odpor a tak podobně.

Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2010 , 14:53   Citovat  

Jaj, to je trochu moc elektrikariny na muj vkus Úsměv Ale kazdopadne diky za radu, zitra na to mrknem.

prelude2.0i je teď offline  prelude2.0i
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.8.2010 , 14:53   Citovat  

Buchtak napsal:
Zdravim vsechny. Ted mi volal kamarad, nesla mu za tepla nastartovat Prelude (4G), tuto zavadu to vykazalo jiz drive, nepomohlo propajeni rele ani vymena svicek. No, snazil se to prej nastartovat asi deset minut, jak to chytlo, tak se rozjel, dal blinkr a auto absolutne nereagovalo, nahle plesk, a zhasnul mu displej a chciplo to. Po zajeti ke krajnici a otoceni zapalovani se nic nedelo, pouze svitila kontrolka baterky a byl citit pronikavej smrad.
Co mohlo odejit, co s tim ?
Diky predem za kazdou radu
takze ted to ani nestartuje?urcite at projde vsechny pojistky i ty velky v motoru

DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 11:14   Citovat  

Trochu to tu oživim, abych nezákladal zbytečně novej topic. Mám od Roma P4G 4WS 2.3 a auto přestalo startovat, benzin to tlakuje až ke svíčkám normálně. Do rozdělovače jako takovýho napětí jde, ale z rodělovače už to neháže jiskru, po sundání víka rozdělovače je vevnitř úplně čistej (žádnej cihlovej prach co by vykazoval KO nenalezen). Rom mi na 2HPS říkal něco o modulu a cívce... tyhle dvě věci najdu v rozdělovači? A pokud ano, tak kde a jak se dá změřit funkčnost? A dají se tyhle součástky kdyžtak repasovat a pokud ano, tak mi někdo poraďte někoho kdo to umí a nechce za to majlant? Nechci v Hondě kupovat celej novej za 7 tisíc Smutný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 11:52  Naposledy upravil Minor dne 21.9.2010 , 11:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tohle by už skoro chtělo zapracovat do FAQů.
Modul je placatý bazmek se 4 nastrkávacími kontakty, 3 vedou nahoru, 1 doprava. Drží ho 2 šrouby u starších rozdělovačů z boku, u novějších seshora. Cívka má 2 kontaky na šroubky, nahoru vede trn zakončený pružinkou, na který dosedá víčko rozdělovače.
Modul běžnými prostředky neproměříš, cívku ano, ale nemusí to být stroprocentně směrodatné.
Cívka se liší mezi rozdělovači OBD0 (C4G, crx 2G, P3G atd), kde je trn uprostřed, a novějšími OBD1 a OBD2 (u těch je záměnná), trn je asymetricky na straně. Modul existuje v různých verzích s ohledem na připevnění na chladič, přes který je držen na těle rozdělovače, ale funkčně je záměnný mezi OBD0, OBD1 a OBD2.
Nejjednodušší cesta je vzít funkční modul a cívku (od někoho si vypůjčit) a vyměnit jedno po druhém v nefunkčním rozdělovači. Tak nejsnáze zjistíš, co ti odešlo.
Cena za novu cívku od cca 1200 podle výrobce a cena za modul od cca 1900 opět podle výrobce .
AutoMatějček prý měl moduly za cca 1000 Kč, ale když ho tam kupoval Pinďour na targu, ze 3 nových nefungoval ani jeden.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 11:52   Citovat  

V Praze ti s tím dokážu pomoct.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 12:04   Citovat  

Minor napsal:
V Praze ti s tím dokážu pomoct.

Jako že by jsi mi na to přijel mrknout, to bych ti asi zulíbal nohy HaHaaa

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 12:16   Citovat  

Pokud nejsi nějak extra daleko, tak ano, ale bez líbání nohou, prosímÚsměv
Dneska asi bohužel, jinak můžu vzít funkční modul i cívku a na tvém autě vyzkoušet, případně ti potřebný díl (použitý) prodat.
Podle toho, kde bydlíš, mi když tak dáš něco na benzín.
Jsem z Prahy 6 a zítra večer jedu na Prahu 4.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 12:19   Citovat  

Minor napsal:
Pokud nejsi nějak extra daleko, tak ano, ale bez líbání nohou, prosímÚsměv
Dneska asi bohužel, jinak můžu vzít funkční modul i cívku a na tvém autě vyzkoušet, případně ti potřebný díl (použitý) prodat.
Podle toho, kde bydlíš, mi když tak dáš něco na benzín.
Jsem z Prahy 6 a zítra večer jedu na Prahu 4.

No ještě je možnost taková, že bych zajel já k tobě s tim celym rozdělovačem, jinak bydlim u Černýho Mostu Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 12:25   Citovat  

U mě není na čem rozdělovač vyzkoušet, je k tomu potřeba tvoje auto.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 12:30   Citovat  

Minor napsal:
U mě není na čem rozdělovač vyzkoušet, je k tomu potřeba tvoje auto.

Ok, tak já ti pošlu do SZ adresu a můžem se klidně na zítra domluvit, já budu kolem tý čtvrtý doma a budu až do večera je to dobrý

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2010 , 12:33   Citovat  

OK.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 18:53   Citovat  

Takže tímto chci oficiálně poděkovat mistru Minorovi, Preludka mi konečně startuje. Děkuju strašně moc za pomoc, za cenu, za přístup, za příjezd na místo činu a prostě za všechno, už jsem z toho byl pomalu na prášky přátele je to dobrý

A až se mi vzpamatuje net, tak máš ode mě chlape přínos +1 Honda přátele

S Lokym jsme zase o hodně chytřejší co se Hond a problémů týče je to dobrý

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 20:51   Citovat  

mrgrudge napsal:
Takže tímto chci oficiálně poděkovat mistru Minorovi, Preludka mi konečně startuje. Děkuju strašně moc za pomoc, za cenu, za přístup, za příjezd na místo činu a prostě za všechno, už jsem z toho byl pomalu na prášky přátele je to dobrý

Chápu že jsi šťastný, ale mohl bys napsat čím to bylo ... ? Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 20:54   Citovat  

Riccardo napsal:
Chápu že jsi šťastný, ale mohl bys napsat čím to bylo ... ? Úsměv

Cívka v rozdělovači byla kaput Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 20:59   Citovat  

mrgrudge napsal:
Cívka v rozdělovači byla kaput Úsměv

A šlo to ven dobře ? Sám jsem zkoušel vymontovat modul z rozbitého rozdělovače a nešlo to ani za prasátko. Úsměv

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 21:18   Citovat  

také tím to dodatečně děkuji mistru Minorovi přátele ... stejně to je zajímavé, řekl bych, že na Civicu a CRX spíš odchází moduly, a na Accordech, Preludách a CR-V cívky HaHaaa

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.9.2010 , 21:33   Citovat  

mrgrudge napsal:

Jsem rád, že to dobře dopadlo, že problém nebyl složitější a já tak mohu aspoň vypadat jako velký borec Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 1:36   Citovat  

Minor napsal:
Jsem rád, že to dobře dopadlo, že problém nebyl složitější a já tak mohu aspoň vypadat jako velký borec Úsměv
cus minore.a jeste vetsi borec budes kdyz vyresis i muj problem s motorem nad kterym tapou machri ve dvou servisech Ble koukam ze se vyznas a ja mam prelude 2.2 ktery ma nemocny valec.defakto 2 ktery se mezi sebou hadaj ale motor vykazuje ze je v poradku tak nevim.rozdelovac,kabely,svicky jsou vymenene a porad nic.komprese valcu jsou ok,vule ventilu taky,rozvody taky a vstriky taky.tak a ted babo rad Smutný

ps-pri otackach nad 2000 jedou valce uz v poradku a za studena taky ale jak se ohreje tak je konec

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 7:33   Citovat  

prelude2.0i napsal:
cus minore.a jeste vetsi borec budes kdyz vyresis i muj problem s motorem nad kterym tapou machri ve dvou servisech Ble koukam ze se vyznas a ja mam prelude 2.2 ktery ma nemocny valec.defakto 2 ktery se mezi sebou hadaj ale motor vykazuje ze je v poradku tak nevim.rozdelovac,kabely,svicky jsou vymenene a porad nic.komprese valcu jsou ok,vule ventilu taky,rozvody taky a vstriky taky.tak a ted babo rad Smutný

ps-pri otackach nad 2000 jedou valce uz v poradku a za studena taky ale jak se ohreje tak je konec

a tlaky byly mereny i za tepla? mohla by byt treba praskla hlava

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 8:47   Citovat  

prelude2.0i napsal:

Hele, ale to už by nebyl borec, ale bůh. Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 9:04   Citovat  

No, tohle je asi opravdu nad mé možnosti:) Za prvé si nejsem jistý, jestli rozumím tomu, co to dělá. Jak se hádají válce? A za druhé, tohle asi opravdu není na diagnostiku na dálku.
Nejlepší, co ti mohu poradit, je navštívit pana Kuhnela, to je nejlepší diagnostik u nás a k tomu bohovi nemá tak daleko. Tady máš na něj kontakt
Pravidelně u něj končí auta, se kterými si v ofiko servisech nevěděli rady.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 13:36   Citovat  

PreludeZ napsal:
a tlaky byly mereny i za tepla? mohla by byt treba praskla hlava
jsou mereny i za tepla a v obou servisech.jeste ceho sem se vsim je ze mam mokrej vyfuk ve vnitr ale nevim jestli to je voda nebo nespalenej benzin, je posetej mokrejma kulickama.

co me zarazi nejvic je ze casto se stava ze se chytne na 4 valce a jezdi mormalne a muzu jezdit jak dlouho chci a je to v pohode dokud nechcipnu motor a nenastartuju znovu pak uz to zas zlobi Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 13:43  Naposledy upravil Riccardo dne 23.9.2010 , 13:50, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

prelude2.0i napsal:
jsou mereny i za tepla a v obou servisech.jeste ceho sem se vsim je ze mam mokrej vyfuk ve vnitr ale nevim jestli to je voda nebo nespalenej benzin, je posetej mokrejma kulickama.

co me zarazi nejvic je ze casto se stava ze se chytne na 4 valce a jezdi mormalne a muzu jezdit jak dlouho chci a je to v pohode dokud nechcipnu motor a nenastartuju znovu pak uz to zas zlobi Smutný

Nemůže to být tím, že prostě vynechává zapalování v pravidelných intervalech, přímo úměrných otáčkám motoru ? Tj. problém v elektrice, který by nebylo možné změřit staticky, ale pouze dynamicky za běhu motoru osciloskopem.

Když ti to teda blbne a ty necháš běžet motor na volnoběh, tak to taky jede na 3 válce nebo se to na volnoběhu vzpamatuje ?

Prelude2.0 navrhuju tvůj problém přesunout do nového tématu, určitě nás zajímá jak budeš pokračovat a jak to nakonec dopadne.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 13:49   Citovat  

Riccardo napsal:
Nemůže to být tím, že prostě vynechává zapalování v pravidelných intervalech, přímo úměrných otáčkám motoru ? Tj. problém v elektrice, který by nebylo možné změřit staticky, ale pouze dynamicky za běhu motoru osciloskopem.
motor vykazuje ze je naprosto v poradku po vsech strankach tak ze to bude zrejme elektrikou nebo necim jinym ale to co rikas z toho sem zmatenej

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 13:52   Citovat  

prelude2.0i napsal:
motor vykazuje ze je naprosto v poradku po vsech strankach tak ze to bude zrejme elektrikou nebo necim jinym ale to co rikas z toho sem zmatenej

Uznávám že je to dost fantasmagorická představa, ale pokud selže všechno, tak přichází na řadu osciloskop, a pěkně proměřit výstup z cívky, zapalovací kabely a signály z modulu rozdělovače za běhu motoru ve chvíli kdy to blbne.
Ale to bych nechal až nakonec...

Ještě mně napadlo, že když se otevře EGR ventil ve chvíli, kdy otevřený být nemá, tak to taky chcípe. Třeba ti blbne ten solenoid co propouští podtlak k EGR ventilu. Záslepku EGR máš nainstalovanou ?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 14:05   Citovat  

Riccardo napsal:
Uznávám že je to dost fantasmagorická představa, ale pokud selže všechno, tak přichází na řadu osciloskop, a pěkně proměřit výstup z cívky, zapalovací kabely a signály z modulu rozdělovače za běhu motoru ve chvíli kdy to blbne.
Ale to bych nechal až nakonec...

Ještě mně napadlo, že když se otevře EGR ventil ve chvíli, kdy otevřený být nemá, tak to taky chcípe. Třeba ti blbne ten solenoid co propouští podtlak k EGR ventilu. Záslepku EGR máš nainstalovanou ?
tu zaslepku nevim.otacky mam normalne na 900 a kdyz to takhle zlobi tam ni porad padaj na 500 i nekdy skoro na nulu ale nechcipne to takze otacky strasne kolisaj

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 14:17   Citovat  

prelude2.0i napsal:
tu zaslepku nevim.otacky mam normalne na 900 a kdyz to takhle zlobi tam ni porad padaj na 500 i nekdy skoro na nulu ale nechcipne to takze otacky strasne kolisaj

Ve chvíli kdy tam má být 900 a je tam 500 nebo míň, tak odpoj EACV (volnoběžný) ventil. (dvoupinový konektor, pozor, vygeneruje chybu č.14 !). Pokud se na běhu motoru nic nezmění je to ono.
Dále v té samé situaci, když odpojíš podtlakovou hadičku z EGR ventilu - pokud je to EGR okruhem, tak se otáčky vzpamatují a na hadičce budeš cítit potlak, když ji zakryješ prstem. V tom případě je to v řízení EGR ventilu.
Vyzkoušej a napiš.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 17:10   Citovat  

Riccardo napsal:
Ve chvíli kdy tam má být 900 a je tam 500 nebo míň, tak odpoj EACV (volnoběžný) ventil. (dvoupinový konektor, pozor, vygeneruje chybu č.14 !). Pokud se na běhu motoru nic nezmění je to ono.
Dále v té samé situaci, když odpojíš podtlakovou hadičku z EGR ventilu - pokud je to EGR okruhem, tak se otáčky vzpamatují a na hadičce budeš cítit potlak, když ji zakryješ prstem. V tom případě je to v řízení EGR ventilu.
Vyzkoušej a napiš.
jeste mi prosimte napis kde najdu EACV ventil a ERG a ja to vyzkousim.motor neni moje silna stranka,dik HaHaaa

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prelude nestartuje
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina