Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
kontrolka ABS a rucnej brzdy
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Radiator je teď offline  Radiator
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 8:17   Citovat  

Ahojte....rano sa mi na 6G 1.5 Vtec stala taka vec, ze som sa rozbehol s autom a vsimol som si, ze mi svieti kontrolka ABS a rucnej brzdy zaroven. Tak som zastal. Vypol motor, zase som otocil klucikom, vykonala sa diagnostika, vsetky pekne zhasli, vratane tych dvoch kontroliek. Zapnem motor, tie dve sa rozsietia na sekundu a zhasnu. Akoze pokrok, neostanu svietit stale ako v prvom pripade. Chce mi system nieco povedat? Teraz uz si nepamatam, ci ABS a rucna brzda sa stale este raz na sekundu zapnu po otoceni klucikom do polohy motor. vdaka za radu
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hruška je teď offline  Hruška
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 11:32   Citovat  

Zdravím,tak měl jsem podobný problém na 6G.-1,6i , kontrolka ABS mi taky svítila po provedené diagnostice.Problém byl v zadním čidle ABS bylo poškozené od kamínku,který se dostal mezi čidlo a ozubený kroužek.Doporučuji zkontrolovat a zároveň vyčistit všechny čidla,rádo se to znečistí bahnem a pak to nefunguje. OK
Co se týče té kontrolky zadní brzdy vidím problém jen ve spínači ruční brzdy ten je plastový a taky to rádo praská,jinak můžou být i sjeté brzdové desky někdy kontrolka signalizuje i toto. Honda

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 11:44   Citovat  

Hruška napsal:
Zdravím,tak měl jsem podobný problém na 6G.-1,6i , kontrolka ABS mi taky svítila po provedené diagnostice.Problém byl v zadním čidle ABS bylo poškozené od kamínku,který se dostal mezi čidlo a ozubený kroužek.Doporučuji zkontrolovat a zároveň vyčistit všechny čidla,rádo se to znečistí bahnem a pak to nefunguje. OK
Co se týče té kontrolky zadní brzdy vidím problém jen ve spínači ruční brzdy ten je plastový a taky to rádo praská,jinak můžou být i sjeté brzdové desky někdy kontrolka signalizuje i toto. Honda

kde sa nachadza cislo ABS? vdaka

V@P je teď offline  V@P
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 11:47   Citovat  

A nemaš tam jenom málo brzdový kapaliny.

0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 11:53   Citovat  

V@P napsal:
A nemaš tam jenom málo brzdový kapaliny.

kuknem, ale nemalo by byt, chodi pravidelne na servisne a menim vsetko podla km ako treba, ale kuknem. Mozne je vsetko. A je to normalne spravanie ze ked v polohe 1 klucika zhasne ABS i rucna (co by mohlo znamenat ze diagnostika nezistila chybu) a ked dam kluc do polohy 2 na 1-2 sekundy sa obidve rozsietia a zhasnu a potom uz nezapnu. mozno to robilo aj predtym, ale to som si nezapamatal, tak neviem, ci je to chyba, ci nie...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 11:55   Citovat  

Tak čidla ABS jsou: na přední nápravě když koukneš za kolo shora uvidíš ho jde k němu černý kabel a čidlo je přišroubováno dvěma šroubky M6.Konektor oranžové barvy pro odpojení čidla je zevnitř v motorovém prostoru.A na zadní nápravě aspoň u mě na nápravě s kotouči je zespodu směrem od cesty.Je tam taky černý kabel a konektor je z boční strany palivové nádrže ,tedy dost blbej přístup na odpojení.Jinak čidla jsou drahá v řádech tisíců (6000,-) tak bych to zkontroloval radši důkladně.Ale jinak kdyby byla potřeba tak čidla mám starší na prodej z havárky. je to dobrý

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 12:02   Citovat  

No jenom,aby nebyly přepojeny kontrolky.To když někomu třeba nefunguje některý systém (SRS,ABS) tak to propojí třeba z kontrolkou dobíjení a někdy si člověk toho nevšimne.Kontrolky by měli shasínat postupně a každá samostatně.Staré praktiky při prodeji vozidel. naštvanej

0
PříspěvekZaslal: 1.2.2008 , 12:04   Citovat  

Hruška napsal:
No jenom,aby nebyly přepojeny kontrolky.To když někomu třeba nefunguje některý systém (SRS,ABS) tak to propojí třeba z kontrolkou dobíjení a někdy si člověk toho nevšimne.Kontrolky by měli shasínat postupně a každá samostatně.Staré praktiky při prodeji vozidel. naštvanej

ee, auto mam 3 roky 2. majitel + servisna Úsměv rano, ked bol mraz sa mozno nejaky kontakt zblaznil....

Obsah fóra Honda-club.cz   
kontrolka ABS a rucnej brzdy
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina