Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Ochranný rám
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 18:09   Citovat  

Zdravím , mohl by mi tu nejaky Honda prosim objasnit jak je to s ochrannyma ramama do beznyho provozu ? to mi hlava nebere
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 18:11   Citovat  

nejsem odbornik, ale zda se mi ze uz to pred pul rokem nebo rokem uz zakazali to snad ne
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 18:18   Citovat  

jezis pozabijet je vsechny Bueee
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 18:24   Citovat  

Do provozu muzes s cimkoli co ti zapisou do TP tveho vozu, takze v podstate jenom s tim jak auto vyjelo z fabriky. Pokud vlastnis homologovany rallye special, pak muzes mit i ten ram Úsměv
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 18:26   Citovat  

Rámy nikdy povolený nebyly Chápeš! Pouze ve vozech s R značkou. To znamená civilní auto ani náhodou ..... já jsem vyjímka HaHaaa
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 18:31   Citovat  

achjo Bueee prece jenom jak vidim ty dnesni sesrotovany c5g tak bych radsi zainvestoval ty desetitisice do ramu a citil se bezpecne nez s moji vyskou 2m v aute skoncit rozlamany HaHaaa nerikam jezdit jak prasak ... ale i zkusenym ridicum a slusnym se muze stat cokoliv KO
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 19:07   Citovat  

jak psal Bully akorát s tim,že i když máš speciál je to omezený na dobu soutěže..
jinak do provozu to nikdo neschválí,jelikož takový auto není bezpečný vůči ostatním účastníkům provozu..
(a hlavně,že ty rádoby offroad leštěnky s chromovejma trubkama kolem dokola jsou do provozu v pohodě to snad ne )
v německu sem viděl některý tipy rámů v sérii a pochybuju,že s tim jezdili na černo..no jo..čr
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 19:47   Citovat  

RASTA napsal:
...v německu sem viděl některý tipy rámů v sérii a pochybuju,že s tim jezdili na černo..no jo..čr

Tak to nevim co jsi videl, mozne to neni ani v Cechach, ani jinde. Ja zase ziju "venku" porad a videl jsem ramy jenom v CR Velmi šťastný Jel jsem pres Zlin a Otrokovice v predvecer Barum Rallye, tak jsem potkal par lidi co s ocislovanymi auty a ramy v nich gumovali asfalt Mrk
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 19:49   Citovat  

Sakul napsal:
achjo Bueee prece jenom jak vidim ty dnesni sesrotovany c5g tak bych radsi zainvestoval ty desetitisice do ramu a citil se bezpecne nez s moji vyskou 2m v aute skoncit rozlamany HaHaaa nerikam jezdit jak prasak ... ale i zkusenym ridicum a slusnym se muze stat cokoliv KO

myslíš že ten rám je dělanej na bourání ? je dělanej na to až vypikujež ze silnice a podob a začneš se točit aby jsi jen řval strachy hezky se kutálel a zase vystoupil,beton nebo strom se ti jen zasmějí a jiné auto je to samé když nejde jen o pomuchlání při rozjezdu.
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 19:55   Citovat  

PAKO napsal:
myslíš že ten rám je dělanej na bourání ? je dělanej na to až vypikujež ze silnice a podob a začneš se točit aby jsi jen řval strachy hezky se kutálel a zase vystoupil,beton nebo strom se ti jen zasmějí a jiné auto je to samé když nejde jen o pomuchlání při rozjezdu.

no vsak ja myslel taky kdyz jdes pres strechu ... myslim tim napr jak tu je ted to foto toho crx ... G4G
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 19:59   Citovat  

no jde o to ze zas nebudes mit deformacni zony, nabouras auto zustane relativne vcelku a ty se roztrhas uvnitr
   Návrat  
Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 20:04   Citovat  

PAKO napsal:

to si nemyslím,že je tam jen na okrasu kvůli kutálení se po poli. Když se podíváš na rally havárky, jak se z auta udělá tvar U o strom, tak většinu energie pohltí právě rám.
Existují i auta,která mají rám sériově a "dají se běžně koupit", z hlavy mě napadá Porsche GT3 v každé svojí evoluci. A myslím,že jich bude víc. Jenže to je něco jinýho...

ovšem dělat si rám jen tak z nudy do běžnýho auta je vyhazování peněz a nervů za lítání po úřadech. Pokud nejsi profi tuner, kterej chce mít extra top auto, zapomněl bych na to.
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 20:09   Citovat  

hele ja ted akorat nechavam ram do miaty vyrabet. muzou me popotahovat jak chtej. nehodlam se v tom zabit. ale taky je tu dalsi vec, ze ram do beznyho provozu homologovanej neni, protoze pri nehode si spatne pripoutanej ridic o nej rozmlati hlavu a nepomuzou ti ani ty molitanovy obaly. ja ho budu kombinovat s homologovanejma sedackama a pasama, pri rychlejsi jizde s helmou a to i v civilnim provozu, ne jen na okruhu.
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 20:21   Citovat  

Winie napsal:
hele ja ted akorat nechavam ram do miaty vyrabet. muzou me popotahovat jak chtej. nehodlam se v tom zabit. ale taky je tu dalsi vec, ze ram do beznyho provozu homologovanej neni, protoze pri nehode si spatne pripoutanej ridic o nej rozmlati hlavu a nepomuzou ti ani ty molitanovy obaly. ja ho budu kombinovat s homologovanejma sedackama a pasama, pri rychlejsi jizde s helmou a to i v civilnim provozu, ne jen na okruhu.
¨

ja by se zas nehodlal do budoucna zabit v ty papirovy c5g vti HaHaaa to mi hlava nebere
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 20:42   Citovat  

tsmart napsal:
to si nemyslím,že je tam jen na okrasu kvůli kutálení se po poli. Když se podíváš na rally havárky, jak se z auta udělá tvar U o strom, tak většinu energie pohltí právě rám.
Existují i auta,která mají rám sériově a "dají se běžně koupit", z hlavy mě napadá Porsche GT3 v každé svojí evoluci. A myslím,že jich bude víc. Jenže to je něco jinýho...

ovšem dělat si rám jen tak z nudy do běžnýho auta je vyhazování peněz a nervů za lítání po úřadech. Pokud nejsi profi tuner, kterej chce mít extra top auto, zapomněl bych na to.
jo to máš pravdu,ale už ho vidím jak si do toho auta nechá zastavit profi rám co mu dodá dost ochtany proti čelní srážce,prořeže protipožární přepážku aby se dostal na nosníky a svázal,,,jak vyhodí půl palubky aby tam mohl dát příčnou a už si tam nedá ani topení jen ventilátor na ofuk.když dáš strom čelně tak se ti každý auto motá do U a když má motor vepředu (což GT3 nemá)tak většinu hltí on a pikuje se u hondy pod auto ,nosníky se ti stahují k sobě jak on je rve za silenbloky.a auž by to přišlo na protipožární tak by to hltila příčná z rámu(ale kdyby došel strom až tam u vyrámovanýho auta jsi dávno tuhej a vevnitř hrudního koše by si orgány hráli na honěnou),a teď k GT3,při tom výkonu by se to auto kroutilo jak prase na rožni ,což není bezpečné a za druhé při čelním nárazu před tebou nic a zezadu se svou vahou tlačí motor na tvé ledviny. Bezpečnější samozřejmě je si dát do auta rám,pro boční náraz 100% ale jak již jsem psal ,můj názor je takoví že hlavní důvod je jízda na hraně následné opuštění tratě a kutululů,na bok ,či předek zadek apod,samozřejmě že potkáš mustek či strom viz loňskej smrťák na berounské .Což mi nějak nehraje z bežným provozem.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 20:55   Citovat  

Rám není na čelní nárazy. Rám je ochrana proti převrácení. Pro čelní náraz jsou deformační zóny....PAKO píše správné postřehy.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 20:59   Citovat  

ja jen doplnim ze davam ram za sedacky. takze pro pripadny prekuleni auta na strechu. jinak GT3 ma v cr normalni spz? ja myslim ze to jezdi na Rkach ne?
   Návrat  
Neznamy205 je teď offline  Neznamy205
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 21:02   Citovat  

PAKO: to už je otázka jakej rám má na mysli a jak by byl konstruovaný. Každopádně nemá význam cpát to do auta na běžný provoz.
Jak píše Winie, když se to skombinuje se sedačkama a pásama, je to teprve šance na úspěch a teoreticky to bude reálně bezpečný.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 21:04   Citovat  

Winie to nevím mě tyhle káry moc neříkaj ...asi sem divnej...

Každopádně jedna rada. Pokud se někdy budete kutálet, zkřižte co nejdřív ruce a držte se jako klíště třeba trika.
Myslím, že Dark tady dával někdy fotky o tom jak to dopadne, když se vám ruka při točení dostane ven. V lepším případě Vám zůstane, v horším o ní přijdete...tak to jen tak.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 21:11   Citovat  

me znamej(bejvalej zavodnik) rikal, ze je nejlepsi je chytit se pasů nebo podel tela do sedacky je narvat.
4 crxman. kdybych mel pevnou strechu, tak to taky neresim. Mrk
   Návrat  
Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.9.2010 , 21:15   Citovat  

crxmann napsal:
Winie to nevím mě tyhle káry moc neříkaj ...asi sem divnej...

Každopádně jedna rada. Pokud se někdy budete kutálet, zkřižte co nejdřív ruce a držte se jako klíště třeba trika.
Myslím, že Dark tady dával někdy fotky o tom jak to dopadne, když se vám ruka při točení dostane ven. V lepším případě Vám zůstane, v horším o ní přijdete...tak to jen tak.
jj, brácha mi zrovna v nemocnici říkal že si pamatuje jak "asi kufrem" vystrčil při kotrmelcích ruce ven a pak je zase schoval do auta zmatenej
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 5:28   Citovat  

crxmann napsal:
Rám není na čelní nárazy. Rám je ochrana proti převrácení. Pro čelní náraz jsou deformační zóny....PAKO píše správné postřehy.

díky...hod sem kdyžtak odkaz na diskusi kde jsou fotec tvého rámu (nemohu to bohužel najít).

ten rám co má Pepa není TOP (to jsou rámy vařené)ale sveho druhu a účelu na vysoké úrovni.

Zpevní karoserii což je +
Bé sloupek hodně zbezpeční
O kutululů se bavit nemusíme.

Negativa jsou také ,ale né na zdraví ,jen na peněženku
při bumíku do míst rámu máme vysokou pravděpodobnost deformace karoserie domino efektem ,to samé platí i o výztuhách náprav,dostanete na levé kolo a na pravím se vám hne horní uložení.

u vyjímacího rámu se jde hádat s příslušníkem o to ,že rám je jen náklad který převážíte,že ho běžně namontován nemáte.A že dle vyhlášky jste náklad důkladně zajistili což je vaše povinnost. Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 6:09   Citovat  

Tady je ta diskuze i s fotkama Klikni
   Návrat  
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 8:40   Citovat  

Myslíte, že rámy tohoto typu mají význam ? nebo jeto spíš naokrasu to mi hlava nebere ?

img0836qw0.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
img0836qw0.jpg, 196.13 kB
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 8:48   Citovat  

třeba německej WIECHERS dělá ´´sportovní´´ rámy s TUV homologací, tak že v rajchu a vlastně celý západní evropě neni se zápisem problem

na některých českých úřadech už TUV schvalují taky, ale záleží na koho se narazí
   Návrat  
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 11:07   Citovat  

coudu napsal:
Myslíte, že rámy tohoto typu mají význam ? nebo jeto spíš naokrasu to mi hlava nebere ?
Řekl bych, že smyl to mít bude, pokud by jsi to třeba hodil přes střechu, ale co se týká nárazu na předek.... tak asi minimální Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 12:38   Citovat  

WotanMitUns napsal:
Řekl bych, že smyl to mít bude, pokud by jsi to třeba hodil přes střechu, ale co se týká nárazu na předek.... tak asi minimální Úsměv

Ano přes střechu určitě pomůže. Na čelní nárazy je nesmysl toužit po rámu. Auto pak slouží jak psal PAKO jako trhačka orgánů. Tak co z nezničenýho auta, když vevnitř budeš mít gulášek místo vnitřností...Většinou se po nárazu od velkých cév utrhnou velké orgány, např. játra, slezina, nebo dojde přímo k roztržení aorty a nastane masivní krvácení,
   Návrat  
RobiXman je teď offline  RobiXman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 12:48   Citovat  

crxmann napsal:
Ano přes střechu určitě pomůže. Na čelní nárazy je nesmysl toužit po rámu. Auto pak slouží jak psal PAKO jako trhačka orgánů. Tak co z nezničenýho auta, když vevnitř budeš mít gulášek místo vnitřností...Většinou se po nárazu od velkých cév utrhnou velké orgány, např. játra, slezina, nebo dojde přímo k roztržení aorty a nastane masivní krvácení,

Jeste ze jsem po obede Velmi šťastný, ale k memu dotazu - na te fotce je ten ram "ZA" sedackou pokud bych si koupil sedacku typu spraco pro priklad tudy odkaz tak bych teoreticky pri kotrmelcich neletel hlavou na trubku ale "do boku sedacky" bylo by tedy nutne s temito sedackami mit helmu nebo bi zabranili tomu abych se o tu klec umlatil ?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 12:53   Citovat  

RobiXman napsal:
Jeste ze jsem po obede Velmi šťastný, ale k memu dotazu - na te fotce je ten ram "ZA" sedackou pokud bych si koupil sedacku typu spraco pro priklad tudy odkaz tak bych teoreticky pri kotrmelcich neletel hlavou na trubku ale "do boku sedacky" bylo by tedy nutne s temito sedackami mit helmu nebo bi zabranili tomu abych se o tu klec umlatil ?

Covece pokud budes správně připoutanej, tak čistě teoreticky bys neměl hlavou trefit trubku. Ale to je teorie. Při bouračkách se s tělem dějou hrozný věci. Já mám ten rám asi 20 cm ještě za sedačkou....
   Návrat  
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.9.2010 , 13:06   Citovat  

crxmann napsal:

Mě právě příjde, že toho moc nezachrání.Když nepokračuje až k Asloupkům...to pak podrží jen zadek ale nad hlavama vpředusedících nezmůže nic.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Ochranný rám
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina