Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Srovnání podvozku P4G série proti snížení eibach+monroe
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 15:16   Citovat  

Pokud to někoho zajímá, měl jsem možnost srovnat hnus podvozek: standard tlumiče Monroe + pružiny Eibach, které jsem provozoval 6 let (tak jak jsem to koupil s autem) PROTI sériovému podvozku Honda.

Mimochodem dnešní den je přelomový v životě mojí Preludy - konečně má všechno sériové made in Honda (mimo kol)

1. Auto je asi o 7 cm výš.
2. Mírně větší náklon v zatáčkách.
3. Mnohem líp žehlí nerovnosti.

... potud se to asi dalo očekávat +

4. Lépe brzdí za mokra, zlepšilo se i chování při aktivaci ABS. (auto víc sedí a neposkakuje)
5. Čitelnost při krizových situacích. Na rondlu je krásně cítit, jak se začíná auto sunout a lze výborně korigovat. Předtím se prostě urvalo. Zmenšila se už tak docela malá přetáčivost.
6. Přestože se zatáčky dají projíždět stejně rychle, odstředivá síla vás netlačí tak brutálně do boku, ale teď i mírně nahoru ze sedadla, takže větší pohoda.

Kdby mně někdo dnes viděl v Ostravě jak každý rondl projíždím 3x dokola, asi by mně měl za blázna, ale byl jsem naprosto unešený z té změny k lepšímu.

Možná že s nějakým kvalitním podvozkem by se dalo dosáhnout lepší ovladatelnosti, ale humus typu Monroe +krátké pružiny, to opravdu nefunguje.
Kdyby si chtěl někdo svoji P4G zprasit pružinama Eibach, tak si pro ně může přijít Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
prelude2.0i je teď offline  prelude2.0i
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 15:45   Citovat  

Riccardo napsal:
Pokud to někoho zajímá, měl jsem možnost srovnat hnus podvozek: standard tlumiče Monroe + pružiny Eibach, které jsem provozoval 6 let (tak jak jsem to koupil s autem) PROTI sériovému podvozku Honda.

Mimochodem dnešní den je přelomový v životě mojí Preludy - konečně má všechno sériové made in Honda (mimo kol)

1. Auto je asi o 7 cm výš.
2. Mírně větší náklon v zatáčkách.
3. Mnohem líp žehlí nerovnosti.

... potud se to asi dalo očekávat +

4. Lépe brzdí za mokra, zlepšilo se i chování při aktivaci ABS. (auto víc sedí a neposkakuje)
5. Čitelnost při krizových situacích. Na rondlu je krásně cítit, jak se začíná auto sunout a lze výborně korigovat. Předtím se prostě urvalo. Zmenšila se už tak docela malá přetáčivost.
6. Přestože se zatáčky dají projíždět stejně rychle, odstředivá síla vás netlačí tak brutálně do boku, ale teď i mírně nahoru ze sedadla, takže větší pohoda.

Kdby mně někdo dnes viděl v Ostravě jak každý rondl projíždím 3x dokola, asi by mně měl za blázna, ale byl jsem naprosto unešený z té změny k lepšímu.

Možná že s nějakým kvalitním podvozkem by se dalo dosáhnout lepší ovladatelnosti, ale humus typu Monroe +krátké pružiny, to opravdu nefunguje.
Kdyby si chtěl někdo svoji P4G zprasit pružinama Eibach, tak si pro ně může přijít Velmi šťastný
ja jsem moji kupoval snizenou KO a rychle se tam vrazil origo a to je paradicka takze vim o cem mluvis OK

nehlede na to ze mam uplne domlacenou vanu a to se fakt vyplati to mi hlava nebere

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 16:03   Citovat  

pokud by to byl komplet podvozek tak se vsad ze by to bylo jeste lepsi nez serie..takhle se neni cmeu divit ze se ti to nelibilo, kamos mel taky c4g , origo tlumice a priuziny cca 6-7 cm dole a pri 200kmh na dalnici sem zatacku nebyl schopnej projet normalne ale proste sem ji klouzal, jak to nesedelo, misto aby se to anhlo tak to slo sejdrem, sice jen trosku ale slo...

Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 16:09   Citovat  

Mmmm, vcelku zajimavy info. Mel jsem Preludku na top seriovym podovozku a drzela opravdu dobre, zaroven paradne tlumila...az neuveritelne, i v porovnani s v soucasnosti vyrabenyma autama.

Ted aktualne mam Koni zlutej podvozek v kombinaci se 17 palcovyma kolama a je to dost tvrdsi, i kdyz stale snesitelny. Co je pro me hlavni, tak ze se to v zatackach naklani zcela minimalne (nesnasim naklony Úsměv) ) a navic dobre vypada Mrk)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 16:19   Citovat  

Buchtak napsal:
Mmmm, vcelku zajimavy info. Mel jsem Preludku na top seriovym podovozku a drzela opravdu dobre, zaroven paradne tlumila...az neuveritelne, i v porovnani s v soucasnosti vyrabenyma autama.

Ted aktualne mam Koni zlutej podvozek v kombinaci se 17 palcovyma kolama a je to dost tvrdsi, i kdyz stale snesitelny. Co je pro me hlavni, tak ze se to v zatackach naklani zcela minimalne (nesnasim naklony Úsměv) ) a navic dobre vypada Mrk)

No já taky zrovna náklony nemám moc rád, třeba s formanem je to fakt až trapné ... ale ten podvozek na prelude se naklání opavdu velice málo. Navíc čím menší náklon, tím víc tě to rve doboku. Když se to trochu nakloní, tak je to opravdu pohodlnější i pokud jde o směr odstředivé síly.

To víš no, my starší už potřebujem šetřit kosti ... Velmi šťastný

Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 16:32   Citovat  

Riccardo napsal:
No já taky zrovna náklony nemám moc rád, třeba s formanem je to fakt až trapné ... ale ten podvozek na prelude se naklání opavdu velice málo. Navíc čím menší náklon, tím víc tě to rve doboku. Když se to trochu nakloní, tak je to opravdu pohodlnější i pokud jde o směr odstředivé síly.

To víš no, my starší už potřebujem šetřit kosti ... Velmi šťastný

Tak to chapu Velmi šťastný s tema naklonama nemusime chodit daleko, uz C6G je v serii hruza Úsměv Kdyztak upni fotku, jak to ted vypada, kdyz tam mas serii podvozek Mrk

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 17:08   Citovat  

Bezne byva sada pruzin Eibach se snizenim cca 35/30 mm. Pokud jsi mel snizeno s origo tlumici 2x tolik (nebo pokud byly ty pruziny uz tak KO ze se takhle propadly), pak se nediv tomu ze to oproti origo stavu byla katastrofa. Bud byly pruziny proste tezce za hranici sve zivotnosti nebo jsi mel pouzit i kratsi sportovni tlumice, takze cely podvozek. Bezne snizeni o tech 30-35 mm jizdni vlastnosti (krome nepatrne ztraty komfortu a vetsich ran pri prejezdu pricne nerovnosti) naopak zlepsi. Mluvim ale prave jenom o osvedcenem Eibach Pro-Kitu.

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 17:31   Citovat  

tady je hezky demonstrováno, jak si většina lidí myslí že kratšíma pružinama zlepší jízdní vlastnosti a že to ty "debilové" ve fabrice udělali na dvě věci (auto nesedí a je hnusně vysoký) Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
prelude2.0i je teď offline  prelude2.0i
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 17:39   Citovat  

Petura napsal:
tady je hezky demonstrováno, jak si většina lidí myslí že kratšíma pružinama zlepší jízdní vlastnosti a že to ty "debilové" ve fabrice udělali na dvě věci (auto nesedí a je hnusně vysoký) Úsměv
je to dobrý

Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 17:42   Citovat  

Zrovna chci kupovat -40mm pruziny na origo tlumice. Ble jste me nejak nepotesili.
A daji se koupit i snizene tlumice? KDybych to mel uplne na pikacu?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 18:18   Citovat  

Petura napsal:

Tak nevím jestli většina, ale předchozí majitel mojí Preludy si to zjevně myslel. A nebyla to jediná hloupost, kterou tam udělal. Dalo dost práce to dát všechno do původního stavu ...

Petura je teď offline  Petura
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 18:19   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Zrovna chci kupovat -40mm pruziny na origo tlumice. Ble jste me nejak nepotesili.
A daji se koupit i snizene tlumice? KDybych to mel uplne na pikacu?

u oktávky nebo golfa bych to asi tak neřešil jako na preludě ..
zkus tlumiče koni nebo rovnou celý set pružin a tlumičů (weitec asi z toho nejlevnějšího to nejlepší)

d.prelude je teď offline  d.prelude
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 18:28   Citovat  

mám KONI a koukam koni na nehty pořádnej výtlem ne vážnedrží to jak motokára ale do Prahy nic moc ale zvyk sem si. Cool

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 18:35   Citovat  

d.prelude napsal:
mám KONI a koukam koni na nehty pořádnej výtlem ne vážnedrží to jak motokára ale do Prahy nic moc ale zvyk sem si. Cool

Tak to je přesné. Jak motokára - tvrdé a v zatáčce tě to rve do strany. Ještě že Preluda má tak dobré sedadla s bočním vedením. Kdybys měl možnost tam dát na chvíli sérii, byl bys překvapený hlavně v okamžiku utržení v zatáčce. Já jsem byl překvapený mile. Konečně jsem zažil radost z jízdy a žádné obavy z toho, co budu dělat až se mi auto začne sunout na stranu.

d.prelude je teď offline  d.prelude
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 18:50   Citovat  

Riccardo napsal:
Tak to je přesné. Jak motokára - tvrdé a v zatáčce tě to rve do strany. Ještě že Preluda má tak dobré sedadla s bočním vedením. Kdybys měl možnost tam dát na chvíli sérii, byl bys překvapený hlavně v okamžiku utržení v zatáčce. Já jsem byl překvapený mile. Konečně jsem zažil radost z jízdy a žádné obavy z toho, co budu dělat až se mi auto začne sunout na stranu.

já jezdil preludou s origo podvozkem,a nevim jak tobě ale mě se auto nesune vubec nikam Úsměv mě jezdi totiž jak po kolejích

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 19:24   Citovat  

d.prelude napsal:
já jezdil preludou s origo podvozkem,a nevim jak tobě ale mě se auto nesune vubec nikam Úsměv mě jezdi totiž jak po kolejích

Každé auto urveš, asi jezdíš moc pomalu Velmi šťastný
Rozdíl je jenom v tom, jak se to auto pak chová, až to nastane ...

Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 19:36   Citovat  

Eibach jsou jedny z nejlepsich pruzin vubec. Takze nekde byla chyba. je to dobrý A kdyz jsi fanda tech seriovych houpacich podvozku - zkus udelat prudkou mysku zleva doprava a zkus to srovnat. Mr. Green

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 19:43   Citovat  

Zemi napsal:
Eibach jsou jedny z nejlepsich pruzin vubec. Takze nekde byla chyba. je to dobrý A kdyz jsi fanda tech seriovych houpacich podvozku - zkus udelat prudkou mysku zleva doprava a zkus to srovnat. Mr. Green

Zkoušel jsem fakt všechno a viděl jsem všude jenom zlepšení. Ale je fakt, že dnes bylo mokro. Třeba na suchu to bude jiné. Jediné na co si musím zvyknout je to, že je auto trochu výš, vypadá to prostě jinak.

A jsem fanda nejenom sériového podvozku, ale komplet sériového stavu u P4G.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 20:30   Citovat  

Riccardo napsal:
Zkoušel jsem fakt všechno a viděl jsem všude jenom zlepšení. Ale je fakt, že dnes bylo mokro. Třeba na suchu to bude jiné. Jediné na co si musím zvyknout je to, že je auto trochu výš, vypadá to prostě jinak.

Viz muj 1. prispevek- pokud nechas origo tlumice a mas snizene auto jenom za pomoci pruzin o 60-70 mm, tak se nediv, ze jsou jeho jizdni vlastnosti o nicem.

Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 20:37   Citovat  

Eibach tusim nevyrabi 60 ani 70mm... To ten tlumic dopadne stejne jako kdyz slaspnes na slymaka - vytece.

Maximus je teď offline  Maximus
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.9.2010 , 20:50   Citovat  

Riccardo napsal:

Riccardo tak tak, dobre si udelal je to dobrý jezdime v klidu bez vyklepanych kosti Velmi šťastný , ja osobne bych do snizeni nesel ani za dara KO kouř

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2010 , 18:03   Citovat  

Bully napsal:
Bezne byva sada pruzin Eibach se snizenim cca 35/30 mm. Pokud jsi mel snizeno s origo tlumici 2x tolik (nebo pokud byly ty pruziny uz tak KO ze se takhle propadly), pak se nediv tomu ze to oproti origo stavu byla katastrofa. Bud byly pruziny proste tezce za hranici sve zivotnosti nebo jsi mel pouzit i kratsi sportovni tlumice, takze cely podvozek. Bezne snizeni o tech 30-35 mm jizdni vlastnosti (krome nepatrne ztraty komfortu a vetsich ran pri prejezdu pricne nerovnosti) naopak zlepsi. Mluvim ale prave jenom o osvedcenem Eibach Pro-Kitu.

Ty origo tlumiče s pružinama si trošlu sedly, takže teď je to už stabilně asi tak o 4 cm výš.

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2010 , 19:12   Citovat  

mno jo .. seriove vysoke tlumice (k tomu monroe) a snizene pruzin yse nediv ze to bylo "divny" ... asi by ses mel project nejakym autem s kapanek poladenym podvozkem ... to bys mozna pak nadaval na serii.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2010 , 19:22   Citovat  

happy napsal:
mno jo .. seriove vysoke tlumice (k tomu monroe) a snizene pruzin yse nediv ze to bylo "divny" ... asi by ses mel project nejakym autem s kapanek poladenym podvozkem ... to bys mozna pak nadaval na serii.

Mas odvahu tohle rict takhle pausalne. Kdyz to reknes k tomuhle pripadu kdy je diky pruzinam dosazeno snizeni o 7 cm nebo kolik tak reknu to same, ale obecne je to pochopitelne nesmysl. Ze je nejlepsi variantou komplet podvozek se prit nechci a nebudu, ale nese to sebou dalsi nevyhody, predevsim co se tyka komfortu. Pro auto pouzivane pro bezny provoz muzou byt kvalitni a jenom lehce nizsi pruziny casto optimalni volbou.

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2010 , 20:10   Citovat  

Bully napsal:
Mas odvahu tohle rict takhle pausalne. Kdyz to reknes k tomuhle pripadu kdy je diky pruzinam dosazeno snizeni o 7 cm nebo kolik tak reknu to same, ale obecne je to pochopitelne nesmysl. Ze je nejlepsi variantou komplet podvozek se prit nechci a nebudu, ale nese to sebou dalsi nevyhody, predevsim co se tyka komfortu. Pro auto pouzivane pro bezny provoz muzou byt kvalitni a jenom lehce nizsi pruziny casto optimalni volbou.

samozrejme ze je to vzdy o tom co od auta chces. pokud komfort tak serie asi neni spatnou volbou. pokud chces sportovni jizdu tak tam musi jit neco jineho. ale urcite ne tlumice se seriovou vyskou a snizene perka (a dokonce 70mm). to dobre fungovat proste nemuze. takze porovnavani takovehoto bastlu se zdravou serii, tak jak je to v zahlavi tohoto topicu, mi prijde zcela zcestne, matouci a zavadejici. zejmena kdyz se na zaklade takovehoto "vyzkumu" odsoudi kvalita vyrobku firmy (v tomto pripade eibach).
kouř

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2010 , 20:43   Citovat  

Asi jsem nenáročný, ale ta série mi naprosto vyhovuje. Auto drží v zatáčkách jak přibité pořád stejně, akorát teď líp cítím, jak začíná ujíždět. Ten komfort je famózní, lepší než například KIA Ceed SW. A to je vpodstatě nové auto.
Akorát mi nejde narozum, proč si to asi po 300 km sedlo o 3cm níž a od té doby to drží. Asi byly dlouho na zvednutém autě ... ?

Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 10:51   Citovat  

Na kolik tak zhruba vyjde komplet podvozek s origo parametry ? (Tim komplet myslim všechny tlumiče + pružiny)

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 11:14   Citovat  

Mám také zkušenost, že lehké snížení (-25 až -35 mm) na značkových pružinách a orig. tlumiče, je velmi OK kompromis

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2010 , 12:04   Citovat  

Rom. napsal:
Mám také zkušenost, že lehké snížení (-25 až -35 mm) na značkových pružinách a orig. tlumiče, je velmi OK kompromis

Že bych ty eibachy dal na origo tlumiče ? Úsměv ... ale ne, už nebudu experimentovat.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Srovnání podvozku P4G série proti snížení eibach+monroe
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina